Cure moje drage, upadam kao padobranac, ne stignem pisati, ali popratim vas kad ulovim koju minutu od svoje curice
Pročitala sam BB-elinu priču i u mnogočemu se prepoznala, odmah mi je toplo oko srca kad se sjetim samih početaka svoje trudnoće...a sada moja ljepotica sutri puni 2 mjeseca, vrijeme leti...vidim da vas je dosta pred porodom, neke strepe, neke su opuštene (BB, i ja sam bila tako cool, dok me nisu čopili trudovi dva dana pred termin, a moji su mi puni brige rekli kako ja mislim roditi ako već sada toliko boli); bez brige, nakon svega što sam prošla, mogu vam reći da porod definitivno nije najjača bol koju možete zamisliti, a i kada najjače boli i dok gledate u kazaljke u boksu, znate da vas čeka čarobni paketić na kraju sve muke i uopće vam nije teško, meni su sestre komentirale, gle nje, smije se u rađaoni, ovo davno nismo vidjeli...Kada preko nekoliko puta gledate svjetla operacione sale i primite hektolitre antibiotika, prođete razno-razne boli i išćekivanja, porod je "piece of cake" i nemojte niti u jednom trenutku posumnjati da Vi to ne možete.
Možete, jer ste super-žene i jer većina supatnica u boksu do Vas, srećom, nije prošla ništa bolnije od jačeg PMS-a i mislim i da otuda silna fama oko porođajnih muka. Slažem da nije svima jednako, netko ima nizak prag boli, rodilišta su razne, osoblje svakako, ali to je tako malo bitno...MM je bio na porodu, ali iako sam mislila da neću to moći bez njega, kada sam ušla u boks, nitko više nije bio bitan, samo beba i ja (da utješim one koje idu solo, što je sasvim ok) i zaista je najvažnije slušati primalju i pravilno prodisati trudove - to vam je više od pola posla. Rodila sam bez epiduralne i klizme, s injekcijom dripa u infuziji prije izgona (i da, neću lagati, opako boli i ako vas slijedi indukcija, tražite epiduralnu uz drip). Izgon sam odradila u pet-šest trudova i bio je super, ništa me nije bolilo, niti rezanje (imama nekoliko šavova, rezali su me i šivali).
I zaista, kada rodite i primite svoju mrvu u ruke, sve nestane kao odnešeno čarobnim štapićem...
Želim vam puno sreće, ležalicama miran dovršetak trudnoće, išćekivalicama šaljem puno vibri za skori susret, a onima na početku trudnoće od srca čestitam i želim bezbrižnu trudnoću, jer zaista, kako je predivno napisala BB-ela. nećete se ni okrenuti, a stajati ćete na blagajni nekog baby shopa i kupovati robicu i opremu, ne za rodjendan kumove djece već za dolazak jednog maloga bića koje će naopačke preokrenuti Vaš dosadašnji svijet, u onom najljepšem smislu
Puse od mene i moje curice![]()