Stranica 266 od 288 PrviPrvi ... 166216256264265266267268276 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,251 do 13,300 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam jučer bila kod svoje soc. gin.i samo me pitala ak radim,ja sam rekla da sad koristim godišnji da to potrošim pa bi onda bolovanje,rekla je da nema problema i da mi bude odmah pisala prijeteči pobačaj tak da može dati bolovanje bez problema,kad potrošim bolovanje..super je i nikad mi nije radila probleme

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jejja, malo kasnim, bravo za srce
    Tigrical, popišanac mali, ma samo nek ste vi dobro, a za ostalo ćemo lako!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

da vas pitam za patronažne,ja vodim trudnoću kod privatnika pa kako to ide s patronažnim jel se ja negdi tribam javit ili kako šta,neznam ništa!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    da vas pitam za patronažne,ja vodim trudnoću kod privatnika pa kako to ide s patronažnim jel se ja negdi tribam javit ili kako šta,neznam ništa!
    koliko ja znam kad rodiš iz rodilišta jave u dom zdravlja kojem pripradaš i oni pošalju patronažnu.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Linalena, ne daj se obeshrabriti. Evo mi smo prije mjesec dana prešli na platnene i zakon su, a svi oko mene su, kao i mm i dalje skeptici. Ali baš me briga, ja ih tako volim i imaš par minuta više posla s njima (za stavit ih sušiti i dignuti sa sušila, a ionako stalno neku robu perem tako da to ni ne osjetim), a bebina guza je jako zahvalna

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U pravu si BB, iz bolnice jave pa ti se onda patronažna najavi za dolazak. Meni nije dolazila prije poroda nego poslije

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod nas ne, u rodilištu kažu da se roditelji sami jave patronažnoj. Ali zato jer mi rađamo u ZG, a živimo u drugom gradu, pa možda zato...
    Jednom sam čekala kod dr kad je došao tata s otpusnim pismom i rekao da je žena baš izašla iz bolnice i da su mu rekli da se javi patronažnoj.

Uglavnom ja u svom mjestu imam mali dom zdravlja (2 dr, svaki u jednoj smjeni) i jednu patronažnu. Žena kad rodi, onda netko ode u dz i dogovori se s patronažnom (ili ju mama nazove na mob, i to se može dobiti)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    corina prema nekim "pravilima" trebalo bi se peglati do 6.tj bebina života da se ubiju bakterije, a kasnije više ne. E sad, činjenica je da i pranje i sušenje u sušilici odrade posao...ja ne vidim preveliku potrebu peglanja s obzirom da ne možeš ni peglati tu robicu baš na najjačoj temperaturi....osim bodića. I dobro je svu robicu duplo ispirati.
    Ja sam sve prepeglala prvi put prije nego se mali rodio i valjda ubila sve bakterije i onda smo odustali od peglanje jer stvarno ne stignemo još i to, i onako sam bila ko zombi prvih mjesec dana, i eto ništa mu nije živ je i zdrav!
    Recimo koristimo i one platnene pelene koje idu na kožu i koje se inače ne peglaju...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

leptirice draga,,,,kak si? danas 37tt u terminu smo.... to je to

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Doanna, inzistiraj. Prekomjerno povraćanje u trudnoći (hyperemesis gravidarum) - O21, ne treba ti za to preporuka MPO-ovca.

Nisam pokopčala u vezi trudničke knjižice, za što nam to treba i što fali običnom papiru na koji dr. piše svaki pregled?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma nije trudnicka neophodna, ako ju nemamo moramo u rodiliste donijeti sve papire od pregleda.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

DOANNA odi kod doktorice s tim papirima koje imaš, meni je pisala šifru nadzor nad trudnoćom zbog neplodnosti, ne znam točno koja je oznaka.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kod nas se u trudničku zapisuje težina,tlak i ne znam ak još kaj drugo,meni je dr. rekla da dojdem u utorak da mi otvori trudničku knjižicu i u srijedu na ultrazvuk..konačno,onda bum taman 8tt..ne znam zakaj mi u tickeru piše već sad 8,a tek sam 7

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

hvala na inf o patronažnoj, kuća je sređena sad idem sebe dovest sredit valjda ću do 4 bit gotova.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas se u trudničku zapisuje težina,tlak i ne znam ak još kaj drugo,meni je dr. rekla da dojdem u utorak da mi otvori trudničku knjižicu i u srijedu na ultrazvuk..konačno,onda bum taman 8tt..ne znam zakaj mi u tickeru piše već sad 8,a tek sam 7
    zato jer je npr 7+3 8mi tjedan trudnoće

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    zato jer je npr 7+3 8mi tjedan trudnoće
    aha,viš ja to nisam znala,ja mislila da se to računa 7tt..kaj da vam velim,sve mi je to novo...čitam vaše savjete i iskustva i upijam

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    DOANNA odi kod doktorice s tim papirima koje imaš, meni je pisala šifru nadzor nad trudnoćom zbog neplodnosti, ne znam točno koja je oznaka.
    sad si me sjetila da mi je zadnji put soc. ginekolog dao uputnicu za uzv i pregled s dijagnozom upravo ovom koju spominješ, znači ona me očito vodi pod time ali ne razumijem zašto mi onda ne želi otvoriti bolovanje, tko tu koga.....

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako ti socijalac vodi trudnocu, moze ti na papir napisati koju god dijagnozu da otvoris bolovanje. Ako ti samo pise uputnice i slicno, onda mozda zato trazi da joj ginic kod kog vodis trudnocu napise preporuku, da se "pokrije". Obicno MPO-ovci uvijek stave napomenu mirovanje tako da ne kuzim zasto tebi toga nema. Moja seka je dobila bolovanje na osnovu povracanja tako da ti to sigurno moze otvoriti.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

uspila bravo ja čak sam i kosu uspila izravnat a inače imam ricastu!sad čekam 16 h pa na pregled.

upravo mi stiga nalaz od uk i uredu je al mene i dalje nešto bocne od pupka pa sve prema dolje baš bude neugodno i bolno , možda se mali igra a neznam pitat ću dr.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    koliko ja znam kad rodiš iz rodilišta jave u dom zdravlja kojem pripradaš i oni pošalju patronažnu.

mi smo sami morali zvati DZ (mada bi bilo bolje da uopće nismo, al to je već druga tema) - provjeri još jednom u Vg.

marama rules! spasila nas masu puta!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

željkica sretno i uživaj! Čekamo izvještaj

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo mali update od nas sa današnjeg pregleda,stanje cerviksa bez promjene,uloživa za vršak prsta(tako već treća kontrola pa je ok jer se ne mijenja)dobila sam 10 i po kila,s tim da sam se malo šokirala jer su 4 od ova prethodna 4 tjedna,ali ja ih ne vidim nigdje osim u trbuhu,uglavnom nek napravim ogtt jer mi ko i u prvoj trudnoći ima dosta plodne vode,ali to ne gledamo kao problem,cura ima oko 900 grama on mrvicu više,uglavnom sve je super i nalaz je uredan,sljedeća nam je kontrola za tri tjedna
    cure čitamo vas uredno ali kraj ove moje zvrke ne stignem pisat a i ne smijem joj pokazat laptop jer je odmah nekoliko tipki vani
    Doanna,koliko sam ja shvatila iz tvog prvog posta mpo -doktor ti je rekao da ti on ne može napisat,odnosno otvoriti bolovanje,što je i logično,a socijalci traže pokriće tako da bi ga ja na tvom mjestu samo zamolila za tu preporuku na osnovi koje će ti soc otvoriti bolovanje,ali nažalost znam mnogo slučajeva gdje su trudnice išle paralelno na preglede i privatno i kod socijalnog jer isti ne bi htio izdati uputnice ili što već treba
    Bluebella,još malo,,sretno
    Linalena čitam tvoje postove o šetnjama po mom kvartu,(pretpostavljam),ili susjednom gdje sam odrasla i odmah mi dođe sjeta,još kad si zamislim šetnju po nasipu sa pesom(moj je nažalost prošle godine uginuo),uh uh
    novim trudnicama čestitam,i želim vam lijepu trudnoću

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Linalena , nasmijala sam se na komentare o pp. Mi smo na pp od dolaska iz rodilišta, a nedavno smo dobili na poklon oooogroman paket Pampersica pa je nastala pomalo neugodna situacija, meni jer sam morala reći da ne koristimo jednokratne, a onda i gostima koji su skužili da su skroz fulali poklon uz komentar da do tad nisu znali nikoga tko koristi platnene pelene. U svakom slučaju, ne daj se obeshrabriti.

Što se tiče pranja robice, mi koristimo Frosh, bez omekšivača. Meni je puno prihvatljivije da dijete na koži ima malo grublju tkaninu, nego mekani bodi pun kemije (omekšivača). Svu robicu i pelene popeglala sam prije poroda i jednom nakon. Od onda je pegla u špajzi .

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni je stalno sve dječje popeglano. I bit će.
    ...dok god moja mama bude dolazila u posjete

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hahaha ... dok mama dolazi (najbolje su mi ove tri točkice)

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti socijalac vodi trudnocu, moze ti na papir napisati koju god dijagnozu da otvoris bolovanje. Ako ti samo pise uputnice i slicno, onda mozda zato trazi da joj ginic kod kog vodis trudnocu napise preporuku, da se "pokrije". Obicno MPO-ovci uvijek stave napomenu mirovanje tako da ne kuzim zasto tebi toga nema. Moja seka je dobila bolovanje na osnovu povracanja tako da ti to sigurno moze otvoriti.
    obzirom da sam cijeli dan bila nervozna, nazvala sam opet mpo doktora i ispričala mu da mi soc. ginekolog ne želi otvoriti bolovanje bez njegove pisane upute, na to mi je on opet ponovio da su to gluposti i da su oni sa soc. ginekolozima sjedili na sastanku 2 sata da bi se soc. ginekolozi izborili za jedino pravo da isključivo oni mogu utjecati na bolovanje mpo trudnoća, također mi je rekao da oni više ne smiju pisati uputu mirovanja nakon izvršenog transfera kako je to do sada bio slučaj i neka moj soc. ginekolog izvoli raditi prema uputi za koju su se izborili. Uglavnom, nisam ga pustila s telefona i tražila sam ga da mi pomogne u ovoj situaciji jer što ja sad kao pacijent tu mogu između njihovih prepucavanja i na kraju smo došli na to da će mi napisati preporuku za moju ginekologicu da mi otvori bolovanje. Vidjet ću sad kako će to završiti ali očito da je nešto divlje u zraku.....

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

to ti je ono kaj sam ja napisala - soc.gin mi je napisala bolovanje nakon što mi je mpo dr napisao neki razlog zašto bi trebala na bolovanje a ne samo na osnovi njegove preporuke za mirovanje. Očito je moja dokica bila na tom sastanku.
    Jedina sam na amnio došla s novom uputnicom, jednom a ne 3 (ili4) pa sam izazvala pomutnju, sada imam uputnicu D1 u Petrovoj i više ni KKS ne mogu ići izvaditi u DZ već sve u petrovoj

Ali tebi bi stavrno trebalo bolovanje zbog mučnine, bolovanje koje postoji i za spontane trudnoće. Prestrašno je što se mi moramo s njima ganjati a kao sve u našu korist

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmm znam da možda ne spada tu na temu ali me zanima s kojim praškom mislite prati bebinu robicu ili ste počeli prati. Kako se ja polako počinjem spremati tribalo bi oprati robicu a ni sama ne znam s čim je najbolje.znam za omekšivač da se ne preporuča osim onaj dječiji Cocco ( ili tako nešto sl.) jel moze bilo koji prašak a da je sensitive, bilo prašak ili tekući .
    Ja sam prala sa Persil sensitiv tekucim,beba je nacrtana i kupila od chicca omeksivac u Dm. Super roba mirise.

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    leptirice draga,,,,kak si? danas 37tt u terminu smo.... to je to

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Jeeee,bbella ja sam danas spremila robu koju cu si obuci kad me ulovi vrijeme za otic u rodiliste, cijeli me dan drzi neka panika oko tog puhanja-tiskanja, neznam sta je sad to, ali nekako me strah hocu li ja to znati. Nisam nista vjezbala. Onda sam pripremila robu koju cu si obuci za odlazak kuci,nadam se da cu imat snage i volje za se malo usminkat.
    Neznam zasto me danas pere ta panika, jooooj valjda cemo izdrzat tu bol.

Mimi das koji savjet? Jos nisam odlucila za epiduralnu...

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo i nas s pregleda sve je u redu cerviks morfol.uredan mjeri 50mm u u zatvoreno kao t ,kcs uredni placentacija uredna bebolinac ima 690 g pokreti uredna dinamika ,količina vode uredna dobila popis pretraga za obaviti i kontrola za 4 tj sto se tiče bolovanja nisam nikad imala problema trudnocu vodim privatno a socijalac mi na temelju preporuke samo produži bolovanje ,,,

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je stalno sve dječje popeglano. I bit će.
    ...dok god moja mama bude dolazila u posjete

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bravo Zima77 raste beba,raste.....

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

evo mene s pregleda,sve super i za 10 dana opet pregled,frajer procjenjen na 3300 , mali bezobraznjak nam se beljio sram ga bilo!
    zeza mene dr da mali ima veliki nos a ja njemu šta se bunite vi ste ga napravili a on meni sad još traži alimentaciju!

za sve ostale preglede!

butterfly to se i ja pitam za bol,uf baš me strah!mene panika ne pušta!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Željkice bravo

Ahh Poljak i njegov humor....jednostavno obožavam tog čovika

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kad pocnete s jednim deterdjentom nastavite s njim ako nema alergija, a omeksivac ne treba, sto manje kemije to bolje

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene s pregleda,sve super i za 10 dana opet pregled,frajer procjenjen na 3300 , mali bezobraznjak nam se beljio sram ga bilo!
    zeza mene dr da mali ima veliki nos a ja njemu šta se bunite vi ste ga napravili a on meni sad još traži alimentaciju!

za sve ostale preglede!
    Hahaha pre jak je....

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Zima i Zeljkica bravo za preglede, baš uživam u lipim vijestima., e i mene si Zeljkice nasmijala

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Super pričica

Čestitam na svim dobrim pregledima

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo,pošto su aktualni pregledi,da se i ja javim. Bili danas na 4d. Mališa nam fino raste,ima 600g. Sve je super Uspjeli smo čak i neke slikice u 4d dobit (sa sekom prošle godine nismo bili te sreće).
    svima u finalu,onima na mirovanju i ostatku ekipe

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro komadi i jutros nema kiflica šmrcšmrc

Meni je sada pričao doktor na anomalyu da je 4D zapravo samo film sačinjen od 3D slika - kako ono ide 40 (hmm ne znam) slika u minuti i od statičnih slika nastane pokretna slika pa se dobije dojam pokreta. Isto kao i 3D u odnosu na 2D (ako sam dobro shvatila pojednostavnjeno objašnjenje) samo što se sada uzima puno slika na raznim dubinama pa se dobije osjećaj dubine. Kaže da je na početku razvoja 3D UZV trebalo po pola sata da se dobije jedna slika i naravno da je pritom beba mirna

Meni inače baš nekako bebač miran jučer i danas al vidim da mi je trbuh narastao iako je uterus još ispod pupka - kada se podigne iznad pupka?
    E da i uvijek zaboravim pitati kako vam izgledaju grudi - meni su bradavice malo tamnije, aureole malo veće (ponekad kao CD) ali najsmješnije mi je tkivo okolo, sve puno bijelih točkica, a kako je koža lagano roskasta izgleda baš smiješno, roza sa bijelim točkicama. Al me uoće ne bole ufff hB

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dobro jutro cure nije nas bilo dugo na rodi. mi smo malo odmarali u bolnici i bilo nam je fino bas smo se odmorili , a svi su oko nas trcali ko da smo neznam ko. u sustini kad smo kod pregleda mi uradili sve analize koje se mogu uraditi i naravno sve savrseno , a momci jedino malo pokrupni tj za dvije sedmice idu naprijed pa ispada da smo sada 26 nedeljaa po uz umjesto 24 po oplodnji i zadnjoj menstruaciji, bas vole jesti.
    sad smo mirni 3 sedmice bez ikakvih kontrola i doktora.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

boss i i
    jel ih fino osjetiš, ha??

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moji vise ne udaraju nemogu se pomjeriti koliki su samo lagano pokusavaju razvuci stomak al nema vise onoga da udare nogom, dosla guzva nemoze ni igla stati.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jel imaju svaki svoju posteljicu i vrečicu?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kopiram s jednog drugog foruma (nadam se da smijem, izvor ne znam). Ovo me je baš zanimalo jer moj doktor uvijek piše te neke kratice

mjerenja trbuha:

"U medicini se visina dna maternicer izražava dogovorenim znakovima pri čemu F znači fundus (dno maternice), S označuje stidnu kost (simfiza), P označuje pupak, a X označuje nastavak prsne kosti (ksifoid). Pa tako u trudničkoj knjižici piše F = X/3, znači da je dno maternice tri poprečna prsta ispod prsne kosti; ili F = 2/P, znači da je dno maternice dva poprečna prsta iznad pupka.

Bolje i točnije je označiti visinu dna maternice u centimetrima udaljenosti dna maternice od stidne kosti: običnim krojačkim centimetrom se izmjeri udaljenost dna maternice od gornjeg ruba stidne kosti. Od 16. do 36. tjedna se dno maternice svakog tjedna udaljuje za daljnji jedan cm od stidne kosti, a broj tjedana trudnoće odgovara broju cm. Normala za 32 tjedna je 32 cm. Trudnica sama može to mjeriti. Veća vrijednost pobuđuje sumnju na blizance, povećanu količinu plodove vode ili vrlo veliko dijete, a smanjena vrijednost, posebice izostanak povećanja vrijednosti, na usporeni rast djeteta. Takvi nalazi zahtijevaju dodatnu prosudbu liječnika, uključujući ponovni, izvanredni ultrazvučni pregled."

evo mojeg stanja:
    12tt = F 2/S
    15tt= F P/2
    20tt= F 1/P

mene sada buni jer ja zadebljanje osjetim ispod pupka, ajd ipak ne kužim ja to , gdje je kaj???

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

boss dobrodošla nam natrag

Hm, ja bih probala izmjeriti trbuh, ali stvarno ne mogu napipati i znati gdje mi je maternica i sve to unutra...

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ova tema je najaktivnija na forumu. Ako ne upališ komp par sati ode par stranica.
    Čestitam svima koji pune tjedne, onima koji su otpušteni iz bolnice - boss bravo za udarače i svim okruglicama na mirovanju.
    linalena, meni na pregledu rekla da mi je sad točno iznad pupka...išla sam sad pipat i ništa ja ne osjetim, kako ti to osjetiš?!

Nisam uletila prije u raspravu o platnenim, ja ih isto planiram koristit. I super mi je kad me netko pita zašto neću koristit "normalne" pelene nego platnene...haha, ali izgleda da me trudnoća smirila, ne odgovaram bezobrazno nego se trudim objasnit ako žele.

Ginger koju sušilicu imaš? Pošalji mi na PP jer smo sad u fazi kupovanja.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

željkica bit će to prava muškarčina
    Zima, boss, lovekd nek su bebice super! Ne prihvaćamo drugačije.
    Što se tiče opipavanja maternice i tih mjera...i ja sam pokušavala napipati nešto prije ali nije mi baš uspjevalo. Možda zato jer je bila manja maternica pa nije toliko lako opipljiva Ali sad kad legnem na leđa točno osjetim dokle seže i čak sam išla mjerit da li ta udaljenost u cm odgovara tjednima trudnoće..ispalo je stvarno točno. Ok...to je bilo čisto radi dosade Inače, na 24+5 mi je gin napisala F= P...do sad nisam ni analizirala što to znači.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tigrical super odluka i mi smo na platnenima od kad je mali napunio mjesec i pol a i prije sam ih koristila za široko povijanje umjesto onih tetri i ćiripa preko jednokratnih (onda mi je bio još premali a i nisam imala snage za niš)
    Buteerfly kakvih savjeta u vezi epiduralne ili poroda ili?
    Epiduralnu ćeš znati da ili ne kad to sve krene a i nije rečeno da ćeš je dobit sve ovisi o nalazu, bila je sa mnom jedna žena u predrađaoni koja ju je tražila pa je nije dobila jer rodila samo nakon onog peptidina kojeg je dobila u predrađaoni i bila je svega pol sata u rađaoni a ja je nisam htjela ali kad sam vidjela da porodu nikad kraja onda sam posustala i dr. se složio s mojom odlukom.
    Informiraj se o dojenju prije nego kreneš super mi je onaj Rodin CD jer poslije nećeš imati kada o tome proučavati, nemoj računati na veliku pomoć ovih sestara u bolnici.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 15.11.2013. at 12:44

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ispascu prava plavuša al ja to sa mjerenjem ne kontam kod mene su noge skroz dole nisko a glave ispod rebara pa gdje god pipnem puno.
    Linalena baš nam za da zanimacija danas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •