Stranica 279 od 288 PrviPrvi ... 179229269277278279280281 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,901 do 13,950 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    ma na porod !!!

ja cekam petak, imam pregled i nadam se bez one amnioskopije! Hopsam po lopti, jedem slatko kao kad sam imala PMS, čistim i stalno se spremam nesto!

kod mene nema čepa, nema vode,nema trudova...miiiiiir
    uh... petak...pregled.... amnioskopija već me vrtoglavica hvata kad samo pomislim.
    samo ti hopsaj po lopti.... probaj malo po dragom, možda od bude veće pomoći

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Blubella jeli to moram odmah po početku 45 dana koji mi pada kroz dva dana ili mogu prilikom slijedece kontrole koja je 18.12 pa onda da predam na HZZO i u firmu.
    jesi išla po doznake za komplikacije za ovaj mjesec?
    ako nisi, onda ćeš dobiti i za komplikacije i za porodiljni odmah. (tak sam barem ja. meni je porodiljni kretao od 20.10, po doznake sam došla 25.10 i dobila doznake za komplikacije i za porodiljni)

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

123beba sretan rođendan! a malecka je pravi bombon!!!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jesam jučer sam išla po doznake i sestra mi je rekla da će mi ostatak papira za rodiljni dopust dati slijedeci put kad dođem a to je 18.12 sada čitam jel trebam zvati firmu da mi ponovo pošalju prosjek plaće za 6 mj ili ? Ahhhh ta moja sestra nikad mi ništa ne zna objasniti.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Jesam jučer sam išla po doznake i sestra mi je rekla da će mi ostatak papira za rodiljni dopust dati slijedeci put kad dođem a to je 18.12 sada čitam jel trebam zvati firmu da mi ponovo pošalju prosjek plaće za 6 mj ili ? Ahhhh ta moja sestra nikad mi ništa ne zna objasniti.
    ne treba ti novi prosjek plaće, oni sve imaju već u sistemu.
    a koji ti je zadnji dan komplikacija. ako je 30.11 a porodiljni kreće sa 1.12 onda je sve ok.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

da i sestra iz moje ambulante nije imala pojma, ja sam došla 18.10 a ona me htjela istjerat jer se doznake izdaju od 25.
    Ja sam rekla da moram na min.kod dr. i sve odmah riješila. dobila sve papire, odnijela na hzzo, ispunila i vratila na posao.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Doznake su mi do kraja mjeseca. Znaci od 1.12 bi mi tribao poceti rodiljni dopust. Znaci onda je sve ok mogu normalno 18.12 dignuti papire i predati na HZZO i u firmu.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Doznake vrijede do 45 dana pred porod. Onda ide obavezni porodiljni. Na vrjeme predaj papire . Kad je tebi 45 dana do termina?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

na točno 45 dana ili dan ranije
    Ma mislim da nije tako strogo, ili? Jer znam cure koje su totalno zaboravile da im je tih 45 dana došlo, pa je bilo ok.

Meni porodiljni po tome počinje 5.1., a to je nedjelja. Znači trebala bih ga otvoriti 3.1., ako bude dr uopće radila Šteta što mi to ne može otvoriti unaprijed,jer taman idem u novu godinu

Mislim da ako se kasni s papirima, samo se dogodi da kasni uplata naknade, da bude mjesec poslije... valjda
    Posljednje uređivanje od Vrci : 27.11.2013. at 22:29

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Doznake su mi do kraja mjeseca. Znaci od 1.12 bi mi tribao poceti rodiljni dopust. Znaci onda je sve ok mogu normalno 18.12 dignuti papire i predati na HZZO i u firmu.
    Onda 1.12 moras odnest papire

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ma mislim da nije tako strogo, ili? Jer znam cure koje su totalno zaboravile da im je tih 45 dana došlo, pa je bilo ok.

Meni porodiljni po tome počinje 5.1., a to je nedjelja. Znači trebala bih ga otvoriti 3.1., ako bude dr uopće radila Šteta što mi to ne može otvoriti unaprijed,jer taman idem u novu godinuL

Mislim da ako se kasni s papirima, samo se dogodi da kasni uplata naknade, da bude mjesec poslije... valjda
    Ma ja neznam koliko je strogo, ali ja kad sam nosila obicne doznake mene je zvala zenska sa hzzo-a da ako ne donesem neki papir koji je falio,sad se tocno ne sjecam sta, da necu dobit uplatu za taj mj. A znam da sam napravila strku jer je bio zadnji dan u mj. I zvala me oko 14h a oni rade do 16. Opet vjerojatno ovisi o mjestu u kojem se predaje, ja se nisam htjela zafrkavat pa sam na tocno 45 dana odnesla,ali sam podigla par dana ranije kod dr.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a meni sestra rekla da dođem 18.12 po papire i predam ih na socijalno. A baš ču sutra nazvati socijalno da vidim dali mora biti točno na taj dan 45 dana prije ili mogu kasniti tj. bitno da u toku mjeseca donesem.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Vrci a da stvarno kako ces ti, mozda da pitas svoju dr. Tada ce vjerojatno biti na godisnjem?
    Bas ti padaju datumi kad nitko ne radi, mozda se i ovi na hzzo-u pocaste sa godisnjem!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma nije problem zbog papirologije. A ako trudnica zakasni s bilo kojim papirima za naknadu, onda joj se isplaćuje idući mjesec.

Morat ću u 12.mj vidjeti, kad ću ići po zadnje doznake. Unaprijed ne može otvoriti jer je em idući mjesec, em iduća godina. A netko bude morao biti u ordinaciji, tamo su 3 tima. Netko će mi dati te papire koje treba. Jedino je pitanje hzzo-a, ali sumnjam da budu tako spajali. Nadam se da ne budu. Ali onda eventualno kašnjenje s predajom papira nije moja krivnja

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

a meni sestra rekla da dođem 18.12 po papire i predam ih na socijalno. A baš ču sutra nazvati socijalno da vidim dali mora biti točno na taj dan 45 dana prije ili mogu kasniti tj. bitno da u toku mjeseca donesem.
    ne moraš točno taj dan dolazti po doznake. bitno je kao i za komplikacije da sve predaš u hzzo do 5. u idućem mjesecu.
    znaći ako 18.12 ideš na kontrolu i tad ti da doznake bitno je da iste predaš do 5.01.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    ne moraš točno taj dan dolazti po doznake. bitno je kao i za komplikacije da sve predaš u hzzo do 5. u idućem mjesecu.
    znaći ako 18.12 ideš na kontrolu i tad ti da doznake bitno je da iste predaš do 5.01.
    Evo vidis nije svugdje isto. Kod nas moras donijet najkasnije zadnji dan u mj.do kraja radnog vremena.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bbella kako se osijecas,mene nesto pocelo bosti dole. Svaki put kad se mali pomakne kao neko probadanje,nije ugodno.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo vidis nije svugdje isto. Kod nas moras donijet najkasnije zadnji dan u mj.do kraja radnog vremena.
    mislim da to muljaju, jer po zakonu je do 5. u idućem mjesecu. ja sam znala i do zadnjeg dana čekati uvijek mi je nekako tlaka bilo ići i tražiti parking i sl.
    na ovom linku je sve lijepo objašnjeno
    http://smile4me.net/zakoni-i-prava/b...ja-u-trudnoci/

Bbella kako se osijecas,mene nesto pocelo bosti dole. Svaki put kad se mali pomakne kao neko probadanje,nije ugodno.
    mene isto probada večeras i trbuh mi se stvrdne, al proći će. već mi se to dešavalao. ponekad je bol kao da me netko nožem capne dole, al onako iznutra. čudan neki filing. i imam stalno filing da nešto curi, a nema ništa. tu i tamo još neki iscjedak sa malo smeđe krvi (tak mi je još od amnioskopije).

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U Zadru trebaju svi donijeti najkasnije do 25 u mj. A ja svoje doznake nosim u Biograd jer sam tamo i prijavljena i kod njih je do zadnjeg u mjesecu. Tako da oni to reguliraju po sebi.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro komadi, veći i manji, tanji i deblji
    vidim vani smrznuti auti, brrrr a meni već fino toplo

zaspala oko pol 11 ko top , otišla jednom na wc oko 11 i onda se oduzela...probudio me sada mjehur u 5, ajoj jedva sam došla do kupaone, obavila vratila se u krpe, pa ustala ponovo i obavila još jednom, i sada mi se više ne spava. Mali mi se nekako okrenuo da me ne buba nogicama već samo rukicama dole nisko i jako lagano pa mi fali zanimacija

Čitam vas o tim papirima i ajme stvarno svaka ispostava svoju politiku vod, još ako imaš problematičnu doktoricu ili sestru kukulele problema. Ja mojoj odnjela u utorak kopiu zadnjeg pregleda od doka i tek će mi danas popodne napraviti doznake a prošli put mi je isprintala i dala a da nisam ni tražila. Svaki put druga politika

Inače već maštam kaj danas raditi za ručak, imam raznoraznog povrća, pilećih prsa, piletine za juhu. Gladna sammmmm

123beba koja slatkica u avataru

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Jutro curke... ja cijelu noc nisam spavala.. odbrojavam trudove, ustala se nesto prije 5, otusirala, oprala kosu, isfenirala (lijepo pramen po pramen na cetku) i sad sam opet u krevetu zapisujem trudove i brojim.
    Ne znam dali je to to, ali kad stisne.. ajme..
    Sve mi bed krenuti jer mislim da ce proci i da ce me vratiti.
    Cekat cu jos jedno vrijeme

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako je ajme kad stisne, to je to mislim...mogu bit lažnjaci, ali vrlo vjerovatno je počelo. na koliko su, BB?
    Posljednje uređivanje od frka : 28.11.2013. at 06:15

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Malo na 5min, pa na 10, 7 ...
    Uf... boli samo tako. Ne mogu ovo biti laznjaci.
    Kamo srece pa ne traju predugo, par sekundi njgora bol i onda popušta i olakšanje.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

BB jeeee nek je krenulo
    kako kažu bolje biti što dulje doma jer bolnica i adrenalin mogu zaustaviti trudove

drž se, ti mali Maksiću budi dobar a mi čekamo i vjerujemo u novi Milasova-porod

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

još se nisu ustabilili - samo polako, ne žuri nigdje. kažu da je vrijeme za bolnicu kad više ne možeš tipkati na forumu

sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bbellice ~~~~~~~~~ da prodje sto lakse i brze
    Mislimo na tebe

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bb sretnoooooo, nek bude sve kako si planirala...

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jutro!
    bluebella,ajme..možda za vikend već čuvaš svog dečkića !
    ja danas rješavat doznake,kod nas se može predat do 6,ali na poslu moram rješit do kraja mj...
    linalena,je neki imaju problematične dr,ja imam problematičnu sestru,jučer čim je ušla kroz vrata kad je došla na posal derala se,dobro prema meni nije tak neljubazna,jer zna koliko dugo smo hodali,pa uvijek lijepo priča..ali inaće prema drugima,ne daj bože da ju nekaj pitaš
    ako tko ima danas pregled..sretno!

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bluebella, sretno, čuvam fige za što bezbolniji porod
    Bubimitka, mali princ je da se istopiš

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

juhuhuuuuuuu Bbella krenulo je! sretno i neka bude točno onako kako si poželjela!
    Maks ne zezati mamu previše,samo malo!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bbella ajme!!! Juhuuu! Izdrzi i neka bude lagano i prirodno!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ajme blubella pa krenulo je kod tebe ajme jedva cekam ide zimski vlakić )))))))
    Samo hrabro- danas grliš svoga malog princa )))))))

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Jos sam doma. Sve mi se neda krenuti al zgusnuli se trudici lagano na 6 do 7min

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

BB navijam za tebe
    (just for the record - ja nisam nikad dočekala one ujednačene trudove na 5 min, ali me bol rasturala doslovno, odradila sam koliko sam mogla doma i došla otvorena direkt za rađaonu, rodila u malo više od dva sata od ulaska u box)

Želim ti prirodan, brz i što manje bolan porod!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    Malo na 5min, pa na 10, 7 ...
    Uf... boli samo tako. Ne mogu ovo biti laznjaci.
    Kamo srece pa ne traju predugo, par sekundi njgora bol i onda popušta i olakšanje.

joj BB, šta tako boli?! grrrrrr,kako cu ja to!!!!

Budi hrabra, izdržati ćeš ti to, kako se ono kaže "ti si sitna ,a dinamitna" .
    Kao što si rekla, sjeti se svih onih negativnih beta, a Maxić samo što nije provirio.....SRETNO DRAGA,SRETNO,sad stvarno još malo!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moji su bili nepravilni,poceli oko pola 12 i to svega 2 u sat vremena..u pola 1 sam otisla gore i eto rodila u pola 2..
    Nisu uopce bili pravilni..i da,tih sat vremena u radaoni sam cijelo vrijeme tipkala na mob..dopisivala se sa dragim i frendicon istodobno..mislila sam da ce potrajati
    Tek zadnjih desetak minuta kod izgona sam umorala od bolova

Ocito je kod mene bio skroz netipican porod

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bbella sretnoo!!!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Moji su bili nepravilni,poceli oko pola 12 i to svega 2 u sat vremena..u pola 1 sam otisla gore i eto rodila u pola 2..
    Nisu uopce bili pravilni..i da,tih sat vremena u radaoni sam cijelo vrijeme tipkala na mob..dopisivala se sa dragim i frendicon istodobno..mislila sam da ce potrajati
    Tek zadnjih desetak minuta kod izgona sam umorala od bolova

Ocito je kod mene bio skroz netipican porod

I ja ću tako!!!! I BBella !!!!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

odoh

javim se kad budem mogla.

leptirice... boli ali nije da padam u nesvjest....

kiss svima i hvala na lijepim željama

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

bluebella samo hrabro!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bbella pa mi smo danas punih 39 tt ... u to ime zadnji put u duetu

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga Bluebella iako si već na putu u bolnicu ovo ćeš pročitati malo kasnije - želim ti predivno iskustvo i nezaboravan susret koji mijenja život. Nakon svih problema, loših dana i preživljavanja evo došao je i dan kojim postaješ Majka. Uživaj

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

BB sretno, nek bude brzo i divno iskustvo...
    A ja vam na brzinu ponudim rodjendansku kavicu,sokic,baklavu i rakijicu pa tko sta smije,hoce ,voli...

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj jejja prvotno napisa Vidi poruku
    BB sretno, nek bude brzo i divno iskustvo...
    A ja vam na brzinu ponudim rodjendansku kavicu,sokic,baklavu i rakijicu pa tko sta smije,hoce ,voli...
    o danas imamo duplo slavlje, jejja sretan rođendan !!!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

joj ojoj joj oprostite cure Sretan rođendan

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jutro!
    Iako nam je Bluebella već otišla, draga sretno!!! Nek je što kraće i bezbolnije...i da se vrlo brzo mazite!
    (p.s. ja mogu doznake tek od 25. u mjesecu podići kod ginekologice, pa predati do 5. idući mjesec...)

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

koja sam ja spavalica šta propuštam tu baš napeto a ja spavam ko top!

Bluebella sretnooooooooooooo!!!!!!!!!javi nam se brzo!
    jejja sretan rođendan!!!!!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nema me odmah ujutro na forumu,i svašta propustim

Bbella sretno, stiže bebica

jejja sretan ti rođendan, idući bude već sa članom više

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

[QUOTE=butterfly101;2526114]joj BB, šta tako boli?! grrrrrr,kako cu ja to!!!!

aaaaaa butterfly ti si sljedeća, a kako ću ja!!!!!!!!! ma mi ćemo to junački ha ha

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Bluebella, sretno!!! Nek već do podneva bude gotovo! Ovo je vrijedilo čekati

Jeja, sretan ročkas!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

BB, mala moja... Sretno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •