Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Kinderlux i inhalator-trebamo savjet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kinderlux i inhalator-trebamo savjet

Već smo se uspjeli prehladiti...M će sad 4 mjeseca i u ponedjeljak smo bili zdravi i cijepili se a od jučer katastrofa.

Uhvatili prehladu, temp u guzi oko 37.7 a nosić pun prozirnog iscjetka, od toga kašlje i naravno teško doji i povraća... bili kod doktora koji je samo savjetovao da dajemo čaj između obroka što ne uspijevamo jer neće bočicu i da dajemo C vitamin.
    O čišćenju nosa nismo dobili nikakav pametan savjet a veći klinci ipak nisu tako mali imali ovakvih problema.

Dakle za čišćenje nosa, ulijevamo F.O. (po 1 ml u svaku nosnicu) 8 puta na dan ali ne uspijevamo ništa izvući ručnom pumpicom pa je MM kupio onaj čistač nosa na baterije Kinder lux.

Sad nam nije jasno - koliko smijemo s tim čupati? U uputama piše 3 sekunde, kako vi to radite? Da li 3 sekunde pa onda opet? Mi nismo niti time ništa izvukli. Koliko puta dnevno se to smije koristiti?

Kupili i inhalator (Respira - UZV) pa me zanima koliko puta dnevno inhalirati, koliko dugo treba trajati jedno inhaliranje i sa čime inhalirati? Samo FO ili dodati i koliko efedrina, eteričnog ulja...itd- Čula sam i za trik s dodavanjem Garasone kapi.

Onaj topik za bronhitičare ne stignem iščitavati ispočetka u potrazi za savjetima pa sam zato otvorila poseban.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi imamo taj čistač na baterije, ja sam razočarana. Kupili smo ga da ne palimo usisavač svako malo, imamo Arianu. No, pronašla sam nešto puno bolje, vrlo jednostavno za korištenje, dolazi s 4 filtera koje mijenjaš, lako se čisti.
    http://nosefrida.com/
    Ima za kupit kod nas, mislim u Medikoru i još par ljekarni, moram se sjetit gdje sam ga uzela. Mislim da je bio 70,00 kn, ali nisam sigurna.
    Predobra stvar.
    Posljednje uređivanje od Dragonfly : 16.09.2011. at 20:56

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ako ne nades nosefridu, mi smo onaj sistem za infuziju prerezali i s tom cjevcicom izvlacili na isti sistem- jedan kraj bebi u nos, drugi u nama u usta. Prije ciscenja mozes slobodno staviti i vise fizioloske. Probaj to tempirati prije jela, mozda mu bude lakse vuci.
    Uopce ne znam kako bi caj i c vitamin pomogli, ako je iskljucivo dojen, ja mu ne bi davala. Eventualno korijen sljeza namoci pa s tom otopinom kapaj nos.
    I za inhalacije samo fizioloska.

Ovo ti pisem pod pretpostavkom da je viroza u pitanju, moja mala je u svojih godinu dana milijun puta bila tako bolesna(vjerojatno zbog brata u vrticu) i nema ti tu nekog carobnog lijeka, olaksat mu ciscenjem nosa i cekati da prode.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure, sad sam našla topik o začepljenom nosiću pa ću nastaviti tamo.

MM je taj kinderlux (na baterije) kupio baš u Medikoru i nisu mu ništa drugo ponudili. U apoteci smo uzeli neki sličan sistem za izvlačenje na sistemu nos-usta ali je ta cjevčica koja ide u nos tanka i čini mi se da bi mogla ozlijediti sluznicu nosa. Na ovoj fridi vidim da ima konusni dio koji ide u nosić pa ću sutra MMa poslati i po to.

Molim moderatora da zaključa pa ću s pitanjima nastaviti na drugom topiku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •