-
Kinderlux i inhalator-trebamo savjet
Već smo se uspjeli prehladiti...M će sad 4 mjeseca i u ponedjeljak smo bili zdravi i cijepili se a od jučer katastrofa.
Uhvatili prehladu, temp u guzi oko 37.7 a nosić pun prozirnog iscjetka, od toga kašlje i naravno teško doji i povraća... bili kod doktora koji je samo savjetovao da dajemo čaj između obroka što ne uspijevamo jer neće bočicu i da dajemo C vitamin.
O čišćenju nosa nismo dobili nikakav pametan savjet a veći klinci ipak nisu tako mali imali ovakvih problema.
Dakle za čišćenje nosa, ulijevamo F.O. (po 1 ml u svaku nosnicu) 8 puta na dan ali ne uspijevamo ništa izvući ručnom pumpicom pa je MM kupio onaj čistač nosa na baterije Kinder lux.
Sad nam nije jasno - koliko smijemo s tim čupati? U uputama piše 3 sekunde, kako vi to radite? Da li 3 sekunde pa onda opet? Mi nismo niti time ništa izvukli. Koliko puta dnevno se to smije koristiti?
Kupili i inhalator (Respira - UZV) pa me zanima koliko puta dnevno inhalirati, koliko dugo treba trajati jedno inhaliranje i sa čime inhalirati? Samo FO ili dodati i koliko efedrina, eteričnog ulja...itd- Čula sam i za trik s dodavanjem Garasone kapi.
Onaj topik za bronhitičare ne stignem iščitavati ispočetka u potrazi za savjetima pa sam zato otvorila poseban.
-
Mi imamo taj čistač na baterije, ja sam razočarana. Kupili smo ga da ne palimo usisavač svako malo, imamo Arianu. No, pronašla sam nešto puno bolje, vrlo jednostavno za korištenje, dolazi s 4 filtera koje mijenjaš, lako se čisti.
http://nosefrida.com/
Ima za kupit kod nas, mislim u Medikoru i još par ljekarni, moram se sjetit gdje sam ga uzela. Mislim da je bio 70,00 kn, ali nisam sigurna.
Predobra stvar.
Posljednje uređivanje od Dragonfly : 16.09.2011. at 20:56
-
Ako ne nades nosefridu, mi smo onaj sistem za infuziju prerezali i s tom cjevcicom izvlacili na isti sistem- jedan kraj bebi u nos, drugi u nama u usta. Prije ciscenja mozes slobodno staviti i vise fizioloske. Probaj to tempirati prije jela, mozda mu bude lakse vuci.
Uopce ne znam kako bi caj i c vitamin pomogli, ako je iskljucivo dojen, ja mu ne bi davala. Eventualno korijen sljeza namoci pa s tom otopinom kapaj nos.
I za inhalacije samo fizioloska.
Ovo ti pisem pod pretpostavkom da je viroza u pitanju, moja mala je u svojih godinu dana milijun puta bila tako bolesna(vjerojatno zbog brata u vrticu) i nema ti tu nekog carobnog lijeka, olaksat mu ciscenjem nosa i cekati da prode.
-
hvala cure, sad sam našla topik o začepljenom nosiću pa ću nastaviti tamo.
MM je taj kinderlux (na baterije) kupio baš u Medikoru i nisu mu ništa drugo ponudili. U apoteci smo uzeli neki sličan sistem za izvlačenje na sistemu nos-usta ali je ta cjevčica koja ide u nos tanka i čini mi se da bi mogla ozlijediti sluznicu nosa. Na ovoj fridi vidim da ima konusni dio koji ide u nosić pa ću sutra MMa poslati i po to.
Molim moderatora da zaključa pa ću s pitanjima nastaviti na drugom topiku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma