-
Problem s dojenjem
Pozdrav.
Friski sam clan, zapravo, upravo registrirana ali andam se da cete mi ipak moci i htjeti pomoci i podijeliti koji koristan savjet sa mnom.,
Moj je problem slijedeci :
I sama sam dojilja s, ajmo reci, nekim stazom - prvog sina sam dojila 16mj ( od toga 6 bez ikakvih dodataka) evo sad M vec 3mj. Prosla svasta, od ragada, mastitisa, strajkova ( s prvim) , zafrkancije i igre na ciki.. svasta. I mislila sam da je to sve ali ocito da nije.
Moj problem lezi u tome sto mi se cini da imam premalo mlijeka za M a ne znam kako da povecam proizvodnju. Nalijevam se konstantno cajem za dojilje, vodom , mlijekom. Pijem i kad sam zedna i kad nisam. Zapravo vise nisam zedna uopce jer stalno nesto pijem.
Otkud mislim da je malo? Nasi podoji izgledaju otprilike ovako : potegne par puta, mlijeko nadodje, vuce i cuje se da guta , ali to potraje dva-tri minuta i onda ide show. Pusti i primi bradavicu mlion puta, podje se ljutiti, plakati pa ja promjenim ciku, dam drugu i onda isti scenario. Vecinom zavrsimo tako da se podrigne placuci dam mu dudu i tako se smiri.
Izgleda mi kao da je gladan ali kad zaspi odrapi po 2-3h prije podne, isto toliko poslije podne a noc od 20h pa do otprilike 2-3h bez jela i onda natrag do nekih pol 7..
I to me zbunjuje. Na ciki divlja ( da se tako izrazim) a onda odspava dobro. Inace izmedju podoja je poprilicno zadovoljan.
Mislila sam da je to neski strajk ili sto vec pa odlucila cekati, ali to traje vec najmanje 3 tjedna. S tim da nam prva 2 jutarnja podoja budu bez takvih scena jer mi se tad cike cine i punijim ( koliko sam informirana vecina mlijeka se proizvodi bas tijekom podoja ali eto.. sto je razlika izmedju jutarnjih i popodnevnih vise ni sama ne znam). Stariji kad je strajkao, nije plakao nego bi samo 3456 puta pustio i primio ali to ga nije ljutilo .
Da napomenem jos kako se krecemo s tezinom :prvi mj je dobio 1700 i tad smo se borili s prejakim let down, tvrdocom i prepunjenoscu, jedna cika bila dovoljna za podoj i sve super bilo.. drugi mj sam se blago razocarala jer je dobio samo 500gr ali ped je bio zadovoljan a i ja sam to pripisala jakom povracanju ( zaista jako i u mlazu povraca). Sto se tice pelena, 5-6 ih ima mokrih.. nekad koju vise, ali cesce knap tih 5-6.
U prosjeku imamo nekih 9-10 podoja dnevno.. Nekad su svaka 2h, kad odspava vise onda bude i 3h ali se desi i 1,5.. znaci dam mu kad trazi..
I sad ja ne znam sto da radim? Da se i dalje tako natezemo? Da cekam da prodje? Kako da povecem proizvodnju osim toga da se nalijevam tekucinom i stavljam ga sto cesce?
Ajde ako imate kakav koristan savjet podijelite ga sa mnom jer sam luda vise. Ne zelim adaptirano ( znam da nije smak svijeta ali ne zelim) a o prestanku dojenja niti misliti. Sve se nekako nadam da ce proci pa strpljivo cekam iako se vec pitam do kad cekati?
Hvala unaprijed, za sve odgovore i savjete.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma