-
Odbijanje svježe povrće
Dakle, dečko nam je 19 mj. star, doji 2-3 puta na dan, od početka dohrane beba izrazito dobrog apetita, volio je sve papati, ali sad kad sam mu počela nuditi svježe povrće (kojega sad u vrtu ima u izobilju) npr. zelenu salatu, mladi luk, rotkvicu, kupus, on ne želi pojest ni mrvicu!!! Čini mi se da je problem u tome što mu tekstura ne odgovara (nije mekano kao kuhano), a on baš nema previše zubića (9 sve skupa). Baš sam jadna zbog toga, njegove se salate svode na kuhanu ciklu i ukisiljene krastavce
. To voli. Zabrinuta sam jer znam da u toj zimnici nema gotovo ništa zdravo, dok je svježe naše domaće povrće prepuno vitamina. Šta da radim? Kako da ga privolim da jede svježe povrće?
-
Molim moderatoricu da naslov promijeni u "Odbijanje svježeg povrća". Baš sam ispala nepismena
.
-
Ja ne bih radila veliku nauku od toga. Samo mu svaki put kad jedete ponudi da proba ako hoće. Ako neće, ne nagovaraj ga nego ti pojedi što si mu ponudila i to tako da se vidi da ti je fino
Jednom će sigurno barem pokušati.
Kod tako male djece se iz dana u dan mijenja što hoće jesti a što neće, samo kad se krene s forsiranjem onda se problem obično produbi. Radije mu nareži na manje komadiće, npr rotkvice su zbilja lijepe kad ih narežeš na tanke kriške pa pomješaš s malo zelene salate, i to stavi u malu zdjelicu ili na rub tanura, pa ako hoće neka izvoli.
-
Evo da se i ja prikljucim temi..
Moja ce skoro dvije godina, i osim svjezeg povrca, ona ne zeli niti bilo kakvo voce!! Jedino sto voli i sto sama trazi su krastavci, tako da jedva cekam da pocne sezona pa da barem toga imamo uvijek u frizideru.
Do nedavno je znala pojesti samnom malo jabuke, kruske, banane, nikad to nisu bile velike kolicine, ali barem je jela. Ali sada niti okusiti. Dok neku drugu vrstu nije htjela niti pomirisati.
Prosle godine kada je pocela dohranu bila je zima, tako da nismo imali neki preveliki izbor. Ja jedva cekala ljeto - lubenice, jagode, marelice, breskve, ali ma kakvi, niti da okusi. I iako je ne forsiram, nego je samo nudim kada i ja jedem, i oblizujem se kako je fino, ne pomaze nista
.
Znam da je vjerovatno to jos samo jedna faza, ali mi je zao da ipak nista od toga ne jede barem dok sada svega ima.
-
I kod nas je tako, svježe povrće, salatu blo kakvog oblika neće ni pogledati, voće jedva nešta malo jabuke ili banane, tu i tamo kruška i to je to.
-
moj je evo sada sa 3 godine počeo pomalo jesti salatu npr.
i to ne svaki dan, nego mu svaki ponudim za ručak a on hoće svaki, kajjaznam treči, četvrti dan, kako mu dođe
i ja to poštujem, bolje i tako nego da kasnije (ko MM) ima traume od svježeg povrća
-
Evo ga baš je ovih dana počeo papati salaticu!!! Napravila sam specijalno za njega sitno nasjeckan špinat, zel. salatu, rikolu i mladi luk - bilo mu je jako fino, čak je rekao: atica -fiiinaaa...
-
Dižem temu jer mi je starija curka od 2.5 god. postala teški odbijač povrća i voća, totalno. Sve to traje skoro mjesec dana i sad sam već zabrinuta. Jela bi samo meso i kruh, eventualno tjesteninu. Čak ni krumpir ne voli. Kaj da radim, luda sam više? Nikad nije to radila, sve je papala, obožavala je kuhano i voće, a sad neće ni variva jer je unutra mahuna, kelj....
-
ima nas, ima takvih. Srećom sam otkrila ove pašte
http://www.jatrgovac.com/2011/09/raz...m-piccolini-3/
Ima i s bućom i sa špinatom. Dok ne prođe faza: ja neću OVO. A proći će.
Pa napraviš sok od voća, razrijedi s vodom ako neće gusti, opet dobije isto. Imamo i "zelenu juhu", sve fino smiksano, ali da bude lijepo zelena i onda sitne kockice preprženog kruha unutra.
A i neko vrijeme samo na kruhu i mesu, uz mlijeko i koje jaje neće ništa loše učiniti.
Da, ostaju i maštoviti sendviči, iako su oni za malo veći uzrast, nekad djeluje i kod malenih, pogotovo ako skupa radite.
http://www.coolinarika.com/magazin/c...ecji-sendvici/
Možeš izabrati bilo kakve spojeve dok su zdravi, (a o ukusima se ne raspravlja. )
Mliječni namaz na kruh i ribana mrkva kao brkovi, kuhana kao oči, pomidorić za nos, brokola naušnice...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma