Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Doktor me šalje u bolnicu- dg:IUGR

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Doktor me šalje u bolnicu- dg:IUGR

Neću vam ni reć da se jako loše osjećam, koma sam... Od početka mi svaki put daju neke dijagnoze i ništa im ne odgovara, a sad još i ovo...
    Bila danas kod svog gin i napravio je stvarno temeljit UZV. Mislim da svi skupa koje sam napravila u obje trudnoće kad bi se zbrojili nisu trajali toliko dugo koliko ovaj jedan. Ispregledao je bebu uzduž i poprijeko, izmjerio sa svih strana i iz svih mogućih poza i na kraju rekao da moram ići u bolnicu jer po njegovim mišljenju beba zaostaje u razvoju... Kaže da čak i kad računa po mom od dana začeća a ne od ZM da je još uvijek beba premala za svoju dob. I tako ja u pon idem u bolnicu. Ne znam koliko ću biti (ja bi najradije kad bi se sve moglo ambulantno, ali dok hoće da budem tamo 24 sata dok oni ne naprave sve pretrage i odluče da mogu doma) Dok sam još doma molim savjete, iskustva... od svega o dijagnozi, koje pretrage da očekujem, što ako se potvrdi da beba stvarno zaostaje a nije samo sitnija, pa do toga što da ponesem u bolnicu...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj mina, znam da ti je teško, pogotovo što moraš ostaviti Stellu.
    Nemam neki savjet za bolnicu osim da ne budeš "pacijent koji šuti i trpi" već da tražiš da te o svemu informiraju.
    Nadam se da će boravak biti kratak, moraš nam stići na sljedeće kvalitetno druženje trudnica.

Držim fige da je sve ok i da si brzo doma.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sam oti saljem pozitivne vibrrreeeeeee :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mina, držim fige da je doc pogriješio u procjeni i da se prije vratiš nego što ćeš otići.

Tko će biti sa Stellom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mina ja sam imala, točnije Rina je imala IUGR. Ak te kaj zanima, pitaj!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kad se dijagnosticira IUGR za to ustvari nema terapije. Ja sam završila u bolnici u 35. tjednu, prvenstveno zbog otvaranja, no isto tako i zbog sumnje u IUGR. Jedino što su mi tamo radili bili su iscrpljujući UZV-i na kojima oni dijagnosticiraju isto ono što i moja doc. Mjere ti protoke, rade nalaze krvi i urina i mjere tlak. To je sve što ja znam. Niš drugo niti ne mogu.
    Tvoja beba je vjerojatno manja od doktorskih prosječnih mjera ali to ništa ne znači. Već sam to napisala par puta, ali i opet ću da vidiš da s jedne strane nemaš razloga za brigu. Moja kćer se rodila sa 2750 (zadnja procjena je bila 2600), 49 cm, tri tjedna prije termina, zadnja 2 mjeseca moje trudnoće stalno je dijagnoza bila IUGR, a ona je bila savršena. Kad to kažem mislim prvenstveno na to da je bila živahna, čvrsta, jaka, mršavija od drugih, ali hoću ti reći da je zaostajanje u rastu samo procjena doktora. Želim ti da se ne brineš, jer u većini slučajeva za brigu stvarno nema razloga a može izazvati ogroman stres. I vjeruj mi, skroz te razumijem. I molim te, nemoj se brinuti. Postoji 90% šanse da za brigu stvarno nema razloga. Tvoja bebica je vjerojatno samo manja, ali to nije nikakav nedostatak koji se treba liječiti. Drži se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih još dodala da u mom slučaju nikako nisu htjeli dijagnosticirati IUGR, službena dijagnoza je pisala tek na otpusnom pismu, iako je moje dijete rođeno u 39.-om tjednu s 1980 grama i dugo 44. Svo vrijeme se znalo da ona ne raste, ali liječnici su jako oprezni s tom dijagnozom, zapravo i mislim da se često zeznu, jer su na dan njenog rođenja na UZV procijenili da ima čak pola kile više, isto tako fulaju pa kažu da je dijete manje. Uglavnom, Mina ne moj to uzimati zdravo za gotovo, pričekaj još koji UZV! Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Već neko vrijeme dok sumnja, ali meni je bilo dovoljno da beba stalno raste, da mi trbuh raste, da dobijam na kilaži, da me lupka... pa sam mislila da je to OK...
    Neke mjere su za 2 tj, manje, ukupno za 1 tj, po njihovoj računici i 4tj, odnosno 3... Prošli tjedan sam u bolnici radila UZV, a danas kod doka- ima 3D... Veli dok da zaostaju ekstremiteti, pa se nadam da možda nije baš tako jer sam čitala post gdje Arijana napisa da su mjere ekstremiteta najnetočnije zbog kuta padanja UZV zraka, oni misle da mjere ravni femur, humerus, a on je malo koso pa dobiju krivu mjeru...
    Inače kaže dok da je beba OK, ima sve organe, žmirka okicama, guta vodicu, papa prstiće... I da je dečko- ipak je moj feeling bio dobar, a svi drugi već pričali Stelli o seki jer su mi davno na UZV rekli da "zasad izgleda ko curica"
    Za kraj dana mi Stella dobila temp 39... Idem ju sad opet probat uspavat... Stalno se budi i zove mama, mama... Valjda osjeća da se nešto događa, neće se ni mrvicu odvojit od mene

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj draga, znam da ti je teško, ali vibram da sve bude OK

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Odi po drugo mišljenje!!! Mislim da dijagnoza uvijek ovisi o interpretaciji određenog doktora. Ja ću napraviti tako- mojoj bebi su dijagnosticirali nakupljanje moždane tekućine, a jedan drugi dr. mi rekao da odem specijaliziranom ultrasoničaru, i provjerim.
    Kaže on da postoje dvije vrste doktora- oni koji gledaju da li je sve u redu, i oni koji traže što nije u redu. Ovi zadnji su ti koji nam kidaju živce... Drž se i šaljem podršku

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja prijateljica je zbog toga poslana na Sv. Duh - ukupno je bila 3 dana, dok nisu ustanovili da je u biti sve u redu.

Drzim fige da Stella ozdravi i da i ti sto prije dodjes kuci!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod mene su mjere varirale, nikad nisu rekli da zaostaje toliko i toliko, već su mjere bile za 2-4 tjedna manje, ovisno koji dio tijela. Na kraju je bila još i manja nego što su očekivali. Ja sam se zapravo cijelo vrijeme nadala da oni griješe i u sebi sam bila sigurna da će na kraju biti sve u redu. Ona je rođena tako mala, ali su govorili da je s njom u redu, samo da je mršava i nezrela. što se pak tiče razloga zastoja u rastu, koliko ja znam, može ih biti puno, a ne mora ni jedan. Ja sam dobila gestozu u 34.-tom tjednu, ali nitko nije rekao da je od toga (i nije jer je zastoj uočen i davno prije), pa sam mislila da je zato jer sam predebela, pa zato jer sam se puno živcirala (ko nikad u životu, baš su mi se tada skupili svi veliki problemi), ali nitko mi nikada nije potvrdio, nego su govorili da može biti, a i ne mora. Kod mene je sve bilo u redu, i protoci i plodna voda, a ona opet nije rasla. Mina jel smijem pitati kad su ti prvi put uočili da je beba manja?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Odi po drugo mišljenje
    Ma zato me dok i slao prije na UZV u bolnicu da čuje drugo mišljenje, i na neke pretrage krvi i zato hoće da sad ostanem u bolnici da naprave sve što mogu i vide jel pogriješio. Rekao je da još ne paničarim i da možda ipak griješi i bebač će samo biti sitan, ali da se i pripremim da možda ne griješi i da u tom slučaju ne bi bilo dobro da sjedimo i čekamo da rodim pa tek onda ustanovimo da je u nekoj fazi došlo do zastoja, a možda se moglo otkriti kad i zbog čega

postoje dvije vrste doktora- oni koji gledaju da li je sve u redu, i oni koji traže što nije u redu. Ovi zadnji su ti koji nam kidaju živce...
    Ja u ovoj trudnoći naletavam samo na one koji kidaju živce... A opet si mislim, možda i bolje da me pošalje na pretragu više pa ispadne sve OK, nego da zanemari nešto i viče OK je, a ispadne da nije u redu.
    A nekad me iživciraju da mi dosta i doktora i bolnica i mislim si ne ići nikud i rodit doma pa što bude, al me strah preuzet krivnju na sebe ako se nešto moglo otkrit i pomoć, a ja nisam htjela

Ja sam dobila gestozu u 34.-tom tjednu, ali nitko nije rekao da je od toga (i nije jer je zastoj uočen i davno prije), pa sam mislila da je zato jer sam predebela, pa zato jer sam se puno živcirala (ko nikad u životu, baš su mi se tada skupili svi veliki problemi), ali nitko mi nikada nije potvrdio, nego su govorili da može biti, a i ne mora.
    Ja se sad još malo dodatno živciram i mislim da ako se ustanovi da je riječ o IUGR da je mojom krivnjom jer nisam mirovala koliko treba, jer sam se previše živcirala (isto mi se svih mogućih problema nakupilo. Znaš ono: ako što može poći naopako- poći će, tako mi je u svemu zadnjih mjeseci), pa mislim da sam se mogla bolje hraniti, da sam možda neku hranu trebala izbjegavati, da sam se trebala prisiljavati jesti kad nisam mogla, da možda nisam trebala piti neke lijekove, pa da sam možda ipak trebala prestati dojiti... Ma nalazim sto stvari koje možda nisam trebala raditi i sad se osjećam lošom mamom zbog toga, a znam da možda ništa od toga nema veze jer ima trudnica koje su puno gore mame od mene pa rode OK bebu. Pa se tješim da je možda ipak sve u redu, da UZV griješi i da je beba samo sitnija- nismo ni mi neki veliki

Mina jel smijem pitati kad su ti prvi put uočili da je beba manja?
    Dok na to sumnja jedno mjesec i pol, ali kao nije htio baš odmah brzat sa zaključkom... A ne znam više, nekad mislim da je tip OK, savjestan dok kakvi bi svi trebali biti i uvijek sam dugo kod njega, a nekad mi se opet čini da malo pretjeruje i da voli poslat na pretragu viška, a samo bezveze isplaši pac. Kakve sam koji čas volje

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    Tko će biti sa Stellom?
    Nadam se sveki, prije se uvijek nudila i inače ju čuva kad god treba, al u zadnje vrijeme mi nešto ide na živce iako smo si oduvijek bile super. Sad ju malo izbjegavam jer se trudim da joj ne reknem neke stvari i nismo se već tjedan dana čule- što bi mogao biti uzrok svađe i znam da će mi zamjeriti. Malo mi sad bed nazvat i reć da bi Stella trebala biti kod njih na neodređeno, a znam da neće odbit.
    Ako ću morati dugo biti u bolnici pa se tata vrati ne znam kak će se organizirat, hoće i on preselit k starcima ili će samo oni čuvat Stellu dok radi, a poslije će ići doma...
    Ma tak mi bed što ni njega nema još jedno mjesec dana (zbog posla) pa će Stella biti i bez mame i bez tate... I preselit k baki. Voli ići k njegovima i čuvala ju baka dok sam radila, donedavno smo skoro svaki dan išle na kavu i uvijek bi ostala bez problema kad ja moram nešto obaviti, ali u zadnje vrijeme je tak sva nervozna, mislim da idu zubi, samo viče mama, mama, ni na WC bez nje ne mogu. Zadnjih dana se stalno noću budi i traži me, više uopće nije samostalna kao što je bila nego je ovisna o meni i moram svaku sekundu biti tu... sad još i temp dobila...
    Ma bolje da ne dužim i odem napokon spavat, baš mi se svega skupilo i sad samo razmišljam jel ima još što što bi se moglo dogodit

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mina, držim fige da te ni ne zadrže u bolnici, ali čak i da budeš morala tamo odmirovati do kraja, to je ipak samo par mjeseci, sitnica prema vječnosti koja te čeka sa tvojom dječicom.
    Drži se i ne budi tužna.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj, mina, uspori. Znam kak ti je, mislim u smislu da sam i ja paničarka, ali nema smisla razmišljati o tim stvarima radi kojih kao nisi dobra mama. I ja si mislim da nešto pođe po zlu da bih si predbacivala npr. dojenje, ali to sve uopće ne mora biti tako niti si ti kriva.
    A još je i daleko prava dijagnoza.
    Držim fige da sve bude ok, da Stela brzo ozdravi i da ti brzo dođeš doma

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala na podršci i vibrama... Ja se nadam da će sve biti OK- mora... Sad sam onako kako koji čas- malo se držim kao OK, vjerojatno dok pogriješio, uzv griješi, moram biti OK zbog Stelle, ne smijem joj pokazati da nešto nije u redu (a znam da osjeća). Malo mi dođe da se pokrijem po glavi i plačem i tak mi je neugodna pomisao na bolnicu i malo strah što li me očekuje... Da bar nisam sama, da MM može biti tu. Još i Stella sva nikakva, cendrava, neće jesti, stalno laganu temp 37,2. Jučer 39, jutros 38, prošlu noć je tek iza 4 uspjela mirnije zaspati, inače se stalno budila i vikala mama, mama i traži ciku. (dala sam joj 1/3 Voltaren čepića, cijelo vrijeme mislim kak imam i Lupocet i uzmem i vidim da prošao rok trajanja- sva sreća da sam pogledala, pa reko dat ću Voltaren, piše da se daje, a znam da su nam ga dali u jednoj apoteci za Stellu, al smo otišli u drugu po lupocet). Popila je nešto sokova i uspjela sam joj od jučer uvaliti jedno 3 dcl rehidramiksa. Mlijeko traži, dam joj- neće, ni ujutro ni navečer... Vodu isto, veli piti, ja dam neće, onda sam joj bar sokova koliko je htjela. nije mi se dalo na hitnu, mislim da su samo zubići. nije imala problema s prvih 8, ali sad idu pretkutnjaci- bar mi se čini. Ako se ni sutra malo ne popravi budem prije bolnice išla kod pedijatrice... Joj, još ću vam sto puta pisat prije nego odem... Što je pon bliži sve sam nervoznija, a s druge strane jedva čekam da se sve riješi, da znam kak je beba, ustvari bebač- moramo smisliti muško ime... Ja već neko vrijeme imam feeling da dečko, a i dok je tako rekao, iako kad mi je htio detaljno pokazat i dokazat mališa skupio nogice, al navodno se vidjeli muški organi, ja nisam uspjela dobro vidjet...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Mina bit će sve u redu. Što se tiče bolnice, ja mislim da te neće ostavit ležat ako im obećaš da ćeš doma mirovati. Zašto to mislim? ja sam morala ostati jer mi je rastao tlak pa sam morala biti pod njihovom paskom, a da nisam dobila tu nesretnu gestozu, ne bi pila ništa od lijekova i ležala bi doma isto ko i u bolnici. Mene su do zadnjeg držali tamo i nisu me htjeli porodit jer su rekli da beba mora maksimalno biti u maternici bez obzira što ne raste, jer meni nikak nije bilo jasno zašto oni mene ne porode ak mom djetetu nešto u maternici ne paše? Znači, ja sam u biti u bolnici bila zbog tlaka, mada mi ni tu nisu nešto uspjeli pomoć, osim kaj sam im bila bliže i kontrole su možda bile češće, mada ni to, jer su mi UZV radili svaka 2 tjedna. Kolko sam ja skužila kod zastoja lijeka nema, treba samo mirovati i kontrolirati bebu, po tome ja na vidim zašto bi te ostavili u bolnici???

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Draga Mina, samo vibram da sve bude u redu i da te stvarno ne ostave u bolnici, ko što samba kaže. Ali ako i ostaneš, da Stelica to sve stoički podnese i da s bebaćem bude sve ok!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala samba, nadam se da ću biti samo kratko dok naprave pretrage. Moj dok je napisao da me hospitaliziraju, a doma ne vjerujem da ću mirovati uz Stellu i on to zna- bila je jučer sa mnom kod njega...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mina a da se preseliš kod sveki sa Stellom?
    Mogla bi mirovati, fino popričaj sa bakom i sve joj objasni a bila bi sa maleckom.
    Napravi pretrage koje moraš, pitaj doktora što misli o tome, možda ih možeš dolaziti na kontrole u bolnicu bez da tamo ležiš?.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nika, ne znam, nekako se u zadnje vrijeme uopće ne osjećam ugodno kod njih ni u njihovom društvu. Bili smo si uvijek super, kao da su moji roditelji, ali sad nekako, ne znam opisat, nešto je u zraku. Možda zbog mojih hormona, možda ja tako djelujem, možda su se nešto nešto uvrijedili a ne znam što... nismo se posvađali ali par puta su rekli neke stvari koje mi se nisu svidjele pa sam ih počela malo izbjegavat i prešutila da se ne svađam... kao svaki puta kad dođem od doktora samo velim kak nije dobro, nešto tipa kao da ja sve izmišljam i hoću se napravit bolesnom. Par puta su mi rekli neka idem u bolnicu ako ima nekih problema. Nitko ne bi bio sretniji od mene da mi dok svaki put kaže da je sve super, savršena trudnoća, da mogu sve raditi, da mogu na vježbe za trudnice itd. A ne što mi od prvog pregleda samo sve gore i gore dijagnoze daju i prvi dok i ovaj novi. Ako u ovoj trudnoći nisam završila na psihijatriji, valjda nikad ni neću. Ne sviđa mi se što imaju neko mišljenje ako nešto nije u redu što nisam u bolnici, ako sam doma znači da mi nije ništa i ne moram se izležavati, kako ću roditi ako se ne krećem, trudnice se moraju kretati i raditi, kako su nekad žene rodile u polju, ulijenit ću se, udebljati i tome slično... Očekivala sam puno više razumijevanja i podrške od njih, a i pomoći oko Stelle i kuće. Ma čak ni ne treba toliko oko kuće, nego samo da prošetaju sa Stellom i okupaju je bilo bi mi lakše. Ne mogu shvatiti to kako je sveki pričala ona će dolaziti svaki dan, šetat Stellu, sve će mi pomoć, a sad kad treba ni traga ni glasa. Nisu me od prošlog petka kako su čuvali Stellu uopće nazvali da pitaju kak sam, jesam živa, kak je Stella... U prvoj trudnoći su me svi mazili i pazili i sad mi je ovo šok...
    Danas sam išla kod njih pitat hoće čuvat Stellu dok sam u bolnici. Hoće, naravno i Stelli je tamo OK, nije se dala doma. Ima tamo hrpu igračaka jer je naš stan mali pa smo skoro sve dali njima, a doma samo jednu kutiju ostavili. Ima i više mjesta pa joj tamo kao u igraonici...
    Bile smo tamo jedno 3-4 sata, jedva da sam 5 rečenica progovorila s njima, nisu me pitali čak ni kako je bilo kod doka u petak ni zašto idem u bolnicu, ni kako se osjećam... Znam da kad se vratim doma da ne mogu uopće računati na njih, a pogotovo ne da budem tamo- ne bi mi ni bilo ugodno...
    S jedne strane bi i voljela ostati u bolnici jer bi se osjećala sigurnijom i da sam napravila sve za bebu, doma neću mirovati... a s druge će mi jako faliti Stella,a i ja njoj. I internet i sve, sam bolnički prostor je nekako neugodan i depresivan...
    Znam da bi bilo najidealnije da mogu doma mirovati i da imam pomoć, to sam i očekivala kad sam prvi put odbila ostati u bolnici ali vidim da od toga ništa, vječito sam sama i sve je na meni...
    Joj, već je toliko sati, meni se ne spava, a moram bar malo. Pozdrav svima, vibrajte da bude sve OK i ipak se nadam da dođem brzo, čim naprave pretrage. koliko sam skužila ništa ni ne mogu, napraviti par pretraga, potvrditi ili ne dijagnozu, vidjet kakvi su protoci i reć mi da češće dolazim na kontrole i mirujem na lijevom boku, pazim što jedem...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vibram da sve bude u redu i da se što prije vratiš svojoj curici.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja se nadam da će sve biti ok. Što se tiče tih zategnutih odnosa, nazovi sveki i reci joj da trebaš pomoć ili otvori tu temu. Možda se sve posloži lakše i beže nego misliš. Hajde, vibram!!!!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mina, vibram jako i mislim na vas!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mina i sve ostale da ne nabrajam,

mogu razumijeti u potpunosti o čemu pričaš jer ja sam to upravo danas doživjela.Ukratko: danas sam 30 tjedan, prošli tjedan bila na prvom pregledu na Sv. Duhu kod doktora s kojim sam prezadovoljna (HVALA SVIM TRUDNICAMA KOJE SU GA NA MOJ UPIT PREPORUČLE )i on me tražio da obavim danas kod njih ultrazvuk.
    Ustala ja danas ujutro i krenula na uzv potpuno normalna jer svi uzv nalazi do sada bili uredni, trudnoća super, beba živahna....
    A onda šok. UZV radio specijalizant uz asistenciju neke plave ženske (nemam pojma ni tko je ni što je) a ona meni to je:zastoj u razvoju, gospođo beba vam je jako mala :shock: i hitno se javite u trudničku ambulantu i postupite po uputama liječnika!!Bez ikakvih daljnjih objašnjenja!!!Velim ja njoj Nemojte me plašiti, kaj to znači da je beba jako mala?A ona će na to meni (tonom koji je stvarno bio odvratan-Ništa vas ja ne plašim sve su vam mjere na doljnoj i ispod doljnje granice.Javite se svom liječniku.Doviđenja.
    Prelazim ja onih par koraka do sestre u trudničkoj ambulanti i velim joj kaj trebam a ona mi ljubazno, normalno kaže da dođem danas popodne kod mog doka koji slučajno ima danas ambulantu. (Sva sreća jer bi valjda skroz prošvikala da sam morala čekati još koji dan)
    Tih par sati su mi bili noćna mora, tlak mi je skočio, tresla sam se ko šiba, isplakala ko budala.....
    A onda dok pogleda nalaze i smireno mi objasni da to što je BDP 71, femur 58 i ABD 249 ne znači razlog za nikakkvu paniku jer je plodna voda, protoci i posteljica ok, beba živahna.
    To što je beba za sad malo manja ne znači da će tak i ostati a i da tu igra puno više faktora (genetika, konstitucija, i varijacije u mjerenjima koja btw.mogu odstupati)Čovjek me smirio, rekao da ćemo ponoviti uzv za 10 dana i vidjeti trend rasta.
    Da mi on to sve tako nije lijepo objasnio i smirio me ja bih sada vjerovatno pojela samu sebe od nervoze i time štetila svom djetetu.
    I ČITAVO VRIJEME SI POSTAVLJAM PITANJE DA LI NEKI LJUDI PO TIM SVIM BOLNICAMA SU UOPĆE SVJESNI TOGA ŠTO RADE NAMA TRUDNICAMA KAD NAM KAŽU TAKVE NEKE "BUDALAŠTINE"?
    Ima stvarno krasnih ljudi od doktora i sestri koji rade već dugi niz godina i stvarno su ljubazni i topli (sestra me danas čak i pomazila da me utješi)
    a neki su stvarno katastrofa i nije mi jasno zakaj uopće rade taj posao kad u sebi nemaju ni onu minimalnu dozu ljudskosti i razumjevanja.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vibram za sve štrudlice i njihove bebice

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme tučica, čini mi se da je to dr. A.
    Ja sam u jednom navratu isto dospjela u njene ruke i kako ja uvijek promatram i analiziram ponašanje ljudi oko sebe, jer mi je to bolest , učinilo mi se da ta još mlada doktorica misli da će status među muškim kolegama steći na način da se ponaša sirovo da je valjda ne optuže da je žensko ili što? Iza toga ti stoji nesigurnost u sebe.
    Ta žena stvarno nema baš takta i izgleda puna sebe ko g.... vitamina.
    Još je mlada pa će joj doći iz dupeta u glavu nakon par godina. Joj grozna sam, ali baš mi je ostala u sličnom sjećanju kao i tebi.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Samo da se javim da sam doma. Kažu mi da je po njima sve OK jer ni ja nemam 2 m pa ni beba ne može biti jako velika, i čude se što me doktor poslao. Zadržali me reda radi kad već imam uputnicu. Nisu mi skoro ništa ni radili, na dolasku i odlasku uzv i 2x ctg. Opet me bezveze isplašili... Jedino novo je da se bebač okrenuo na zadak, valjda neće ostati tako... Ima još 2 mj da razmisli kako će, ali ja sam mislila da će cijelo vrijeme dubiti na glavi... Baš sam srela par cura naručenih na carski zbog zatka, i prvo sam pomislila, neće mi valjda još i to preporučiti- kako me krenulo u ovoj trudnoći sa svim mogućim dijagnozama...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično da si doma i da je sve dobro! sad se možeš malo opustiti i maziti sa svojom dječicom.

zbog zatka ne brini.

lidac2004

Početno

mina, citam svaki dan ovaj topic da vidim sta se desava i neopisivo mi je drago da si doma i da je sve u redu :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je da je sve u redu! :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Super :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Super Mina da je sve ok prošlo...
    Rvukovi, slažem se s tobom, nakon mog nedavnog boravka u bolnici shvatila sam etimologiju naziva: bolnice se tako zovu jer se ljudi koji tamo dođu razbole ... Otišla sam s odjela govoreći tzv. patronažnoj sestri: ''Dajte mi dijete, želim što prije otići odavde da vas više ne gledam...'' A, vjerujte mi, nisu u igri bili hormoni...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D super da si doma. puno pusa od bemba i mene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •