Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: OSIP,TEMPERATURA,PRIJE PRVOG ROĐENDANA!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno OSIP,TEMPERATURA,PRIJE PRVOG ROĐENDANA!

Čula sam danas nešto u što me teško uvjeriti.Jedna mama mi je rekla da je njeno oboje djece imalo osip,temperaturu 40 i to dva tjedna prije prvog rođendana.Prvo se dogodilo sa sinom prije dvije godine i neki dan s curicom.Kaže da je i jedno i drugo vodila na Zvijezdu u bolnicu kao hitan slučaj.Te da im nikad nisu otkrili nikakav virus ni infekciju.Već su joj sad za curicu rekli da je takva pojava najnormalnija kod djece pri navršavanju godine dana starosti!
    Može li mi netko to objasnit?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nemam pojma ali marko je imao temperaturu koja je pala cim je izbio osip. sve skupa tri dana. ali najvisa mu je bila 38,5 mjerena rektalno.
    doktor mi je rekao da je to peta bolest.
    taman oko prvog rodjendana.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara ima 2.5 godine.
    za sad (kuc kuc o drvo) nije nikada imala ni osip, ni visoku temperaturu.
    prvi put se razbolila s godinu i pol dana.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Najvjerojatnije se radi o trodnevnoj groznici, tj. rozeoli. I Bruno i Karlo su to imali s nekih 10-11 mjeseci, ne istovremeno. Temperatura traje tri dana i onda izbije osip koji se sam povuče. Drugih simptoma nema. Sve ovo sam i naučila na ovom forumu, kad mi je to bilo aktualno.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Najverovatnije trodnevna groznica iliti rozeola iliti peta bolest, Temperatura jako visoka 3 dana, nakon pada temperature pojavi se osip što je ustvari i jedini pokazatelj da se radi o rozeoli.
    Najčešće se javlja u djece od 0-3 godine.
    Moja cura ima 4g. i nije nikad imala rozeolu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I moj M je imao sa 9 mjeseci tri dana veliku temperaturu i onda se osuo,ne sjećam se više čini mi se da osip ide od nogica prema glavi,dr nam je rekao da je to zarazna bolest da se preboli i gotovo,ali ne moraju svi dobiti to je kao i druge zarazne bolesti,D nije imala

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo i u svicarskoj izgleda vlada rozeola. luka je bas prebolio tri dana vrucice (dost visoka, najvisa 39.6) pa cetvrti osip.
    isto smo bili na hitnoj (ha, mi roditelji sa prvim djetetom ) treci dan i rekli su nam da je sve ostalo u redu i da ocekujemo osip za dan-dva. ali ako bude gore da dodjemo opet za par dana, za svaki slucaj.
    na srecu nismo trebali.
    citala sam da je rozeola tipicna ponajvise za djecu od 9mj. do godine dana ali da se zna javiti nesto i ranije pa sve do dvije godine.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

OK.Ali ta rozeola je virus ili?
    Jel opasna?Kako se dobije?Spada li ona u dječje bolesti tipa vodenih kozica...?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jest, virus je. Nije opasna (opasna može biti jedino visoka temperatura za djecu sklonu febrilnim konvulzijama) i spada u dječje bolesti, ali ne tipa vodenih kozica jer je ne možeš dobiti iza cca. 3. godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •