Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: koliko obuće (i koja) za školarca

Datum pristupanja
    May 2006

Početno koliko obuće (i koja) za školarca

Danas sam shvatila da imam dijametralno suprotno mišljenje o obući od MMa pa me zanima kako to drugi.

Dakle, naš prvašić ima sandale, kožne patike - niske i kožne kvalitetne gležnjače. Namjeravala sam mu kupiti gumene čizme-one prave običnjače za kišu pa mi MM kaže:pored sve tehnologije ti bi djetetu gumene kaljače, ko da će u ribolov... Meni se to činilo dobro rješenje za višednevnu kišu.

Koliko uopće školarci trebaju pari obuće? Jesam ja zabrazdila s gumenim č? Il ipak MM

Meni se čini super ideja da dijete ima u nečem gacat bez močenja baš do mile volje

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve isto sto je imao i kad je isao u vrtic (ili nije, svejedno)
    + eventualno tenisice za tjelesni, ako se ne dozvoljava vjezbati u slapama u kojima su u razredu
    Posljednje uređivanje od emily : 18.09.2011. at 18:19

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tenisice za razred u kojima je i na tjelesnom
    Tenisice duboke po vani i u školu
    Kožne čizme
    Buce gumene

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gumene čizme su must have i svi ih nose
    mislim da danas, pa i po cijeni, više nitko i ne razmišlja o gumenim čizmama kao o kaljačama

uz to
    šlape za školu (u kojima je i na tjelesnom)
    platnene tenisice za ovo prijelazno doba
    i niske gojzerice za zimu

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Odprilike ovako: obojica imaju po 1 par patika za svaki dan (škola i sl), imaju po jedne patike za trening (M ima i kopačke), za jesen imaju duboke cipele i gležnjače (kožne i jedne i druge) i postavljene gumene čizme. Par godina unazad su od gumenjaka imali i postavljene za sneg i one bez uloška za toplije kiše.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

1.je razred. Ima školske papuče, niske jesenske cipele, visoke zimske cipele, tanke gumenjake i buce. Silom prilika sad ima i tenisice jer one koje smo kupili za tjelesni nisu "ispravne" (imaju crni đon koji prlja sportsku dvoranu, pa smo kupili neki jeftilen za taj famozni tjelesni).
    Dok je išla u vrtić nije imala ove jesensko-proljetne, nego je išla u tenisicama.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- šlape za školu (i na tjelesnom su u tim istim šlapama)
    - kožne tenisice
    - gumene čizme su obavezne, ona bi cijele jesen i proljeće hodala samo u njima jer su najbrže za oblačenje i skidanje LOL
    - nepropusne čizme za zimu (ono što nije ni buca, ni čizma, a opet je i buca i čizma LOL)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji nemaju gumene čizme jer sam ih ja kao mala mrzila jer:
    - hlače ili idu izvana pa se smoče ili ih moraju uguravati u čizme što im je problem (dečki koji ne nose tajice)
    - nespretne za trčanje
    - meni su se uvijek napola izuvale i derale po peti straga
    - đon je tada bio tanak i bilo bi mi hladno za noge

Vjerujem da su cure drugo jer je njima bitno što je in, moji muškarci to ne fermaju.
    Posljednje uređivanje od pituljica : 18.09.2011. at 23:03

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zari nije bitno što je in, nego je bitno da nogu samo lagano uvuče i lagano izvuče LOL da nema čičaka, žniranaca, da se ne mora saginjati niti sjediti dok se obuva
    nije baš ženski LOL

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da je to individualno. Moji obojica obožavaju gumene čizme, nosili bi ih i po suncu da se njih pita. Doduše, bilo je sezona kad smo ih jako malo nosili za vrtić, no naše na kraju uvijek budu iskorištene, ako ništa drugo za gacanje po bakinu dvorištu i vrtu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da su cure drugo jer je njima bitno što je in, moji muškarci to ne fermaju.
    moram priznati da ne znam da su gumenjaci "in", ali je suha noga uvijek - in.

i ja doma imam devetogodišnjakinju koja bi hodala i u vreći od krumpira, samo da joj je udobna (potpuno modno neosviještena), ali gumenjaci dopuštaju trčanje i skakanje po lokvama i blatu :neprocjenjivo)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovakav je i moj mlađi, hodao bi po lokvama...

Ipak, sada u 4. razredu nema boravka (tj. nema šlapa - u cipelama su cijeli dan) pa mu ne damo da sjedi u gumenim čizmama... Ima neke sajmonice i jedne nepromočive cipele. Ne pretjerujemo s količinom obuće jer jako brzo prerastu, ali jako pažljivo biramo i ne ustručavamo se dati malo više. Stariji mi je lani cijelo prvo polugodište nosio jedne Primigi cipele. Mislim da će i sada tako (još su za sada u sandalama, ali ovaj tjedan idemo u shopping). Kao "backup" tj. ako se cipele namoče imamo doma još po jedan par tenisica i to je sve. Za zimu - gležnjače rješavaju stvar.

Dok je dijete u boravku, nije to tako bitno. Tada su tenisice + gumene čizme zaista zakon jer je dijete u školi u papučama, a kratko vrijeme od doma do škole može provesti u bilo čemu. U toj dobi smo im isto tako pažljivo birali papuče, tj. obuću u kojoj je dijete veći dio dana.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.09.2011. at 07:47

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma buce gumene, podstavljene su toliko praktične da je to za mene neizostavna oprema od jeseni do proljeća.
    ne volim bez podstave jer joj je onda hladno ili mora nositi termo čarape. pa te čarape mora skinuti kad dođe u školu
    jer joj je tijesna tenisica i nema šanse da stanu unutra a i vruće joj je.

btw, te buce nisu nikakve "kaljače", ja sam prekjučer iskesila 150 kn za njih.
    ali nama se stvarno isplati. mi to nosimo i po snijegu i po kiši, u školu i po vani
    a najdraže nam je što dijete neopterećeno gaca gdje hoće

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, da, kod nas u školi nema presvlačenja u šlape i sad baš muku mučim sa obućom radi najavljene kiše, gumene čizme su jedino dobro rješenje, ali neću da sjedi u njima u školi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Moji nemaju gumene čizme jer sam ih ja kao mala mrzila jer:
    - hlače ili idu izvana pa se smoče ili ih moraju uguravati u čizme što im je problem (dečki koji ne nose tajice)
    - nespretne za trčanje
    - meni su se uvijek napola izuvale i derale po peti straga
    - đon je tada bio tanak i bilo bi mi hladno za noge

Ja imam curu, njoj je potpuno svejedno kako je obucena i obuvena, ali meni nije i mogu reci da se slazem s tobom. Imam dvije glavne zamjerke, znojenje noge i nespretno trcanje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inace, za jesen/zimu ima od obuce:

1. Poluvisoke cizme/cipele (tipa Martensice)
    2. Cipele tipa "Mary Jane", ne znam kako se to kaze kod nas (http://www.endless.com/dp/B004OD4B3Q...4OD4B3Q1705514)
    3. Malo zatvorenije cipele
    4. Klasicne visoke cizme
    5. Buce
    6. Tenisice za van

Tenisice za skolu ne brojim, jer ih onako ima samo za skolu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja djeca nemaju gumene čizme. One su odlične za pregacat do određenog mjesta po kiši, ali kako onda tamo boraviti u njima? Kad je toplo u njima se znoje noge, a kad je hladno ne griju. U školi se u višim razredima ne nose papuče, pa niti preobuvanje ne pomaže.

Inače djeca imaju vodonepropusne gležnjače, ljepše cipele za nastupe i izlaske, sandale, tenisice za školu i tenisice za sport, papuče (koje uglavnom ne nose) i buce. Cura još ima i platnene tenisice i neke polučizmice.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zdenka gdje boraviti ne razumijem?
    kad dođe u školu prezuje se
    kad dođe kući ili bilo gdje drugdje /baka/prijtelji - izuje se, ako je vani mokro i kiša i inače se izuje ne ide nikada s takvom obućom po kući
    inače ja uzimam buce koje imaju uložak da bi mogli izuti kad je vruće - proljetne kiše
    kad je hladno ima još i jako tople čarape i nije joj hladno

a mislim da je njoj najvažniji kriterij to što nema nikakvog kopčanja pa ih zaista u trenu navuče

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Zdenka gdje boraviti ne razumijem?
    kad dođe u školu prezuje se
    kad dođe kući ili bilo gdje drugdje /baka/prijtelji - izuje se, ako je vani mokro i kiša i inače se izuje ne ide nikada s takvom obućom po kući
    inače ja uzimam buce koje imaju uložak da bi mogli izuti kad je vruće - proljetne kiše
    kad je hladno ima još i jako tople čarape i nije joj hladno

a mislim da je njoj najvažniji kriterij to što nema nikakvog kopčanja pa ih zaista u trenu navuče
    Kad djeca više nisu u boravku, moraju biti u školi cijeli dan u cipelama u kojima dolaze. Do tada je kriterij ovaj koji navodiš - da se lako i samostalno može preobuti, a kasnije biraš nešto u čemu se djetetu neće namočiti noge do škole, a ni preznojiti ako je u njima cijelo dopodne i dulje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, Peterlin je odgovorila. Ormariće za obuću u školu imaju samo djeca od 1-3. razreda, a ostali sjede u cipelama u kojima su došli.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U našoj školi se nose papuče/šlape i u višim i u nižim razredima, što mi je odlično. Imaju ormariće s ključićima i unutra mogu ostaviti šlape i stvari koje im ne trebaju svaki dan, tipa kutije za likovni, tehnički i sl...
    Ja neću pisati koliko obuće ima moja školarka, jer znam da definitivno ima puno previše...
    A sama ćeš vidjeti što zapravo treba...
    Gumene čizme su definitivno 'must have' (naročito za cure...)

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Gumene čizme su definitivno 'must have' (naročito za cure...)
    Pogotovo ako su neke malo kakti šminkerske, ni ne primjeti se da su gumene, a jako dobro dođu!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naši se ni u boravku ne presvlače, u cipelama su cijeli dan. Nemaju gdje s cipelama, iako mislim da je to donekle i pitanje dobre volje.
    Za A. mi je odlično rješenje bilo crocse na čarapu ili bosu nogu (za djecu mi je i to estetski ok), ali sad je taj isti A. rekao bratu da mu je to skroz glupo, i D. neće ni da čuje da bi ih nosio u školu. A stariji mudrac ih je nosio i u 5. razredu, s guštom!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Pogotovo ako su neke malo kakti šminkerske, ni ne primjeti se da su gumene, a jako dobro dođu!
    pa to sam i mislila!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj nosi vansice, po ljeti, zimi, u proljeće i tijekom jeseni, za izlaske, za park, za grad, za sve. to je unazad godinu dana, kad je uopće počeo primijećivati što nosi, prije ga uopće nije bilo briga, sad neće ništa drugo osim vansica. i po ljeti japanke.
    gumene čizme kao ni sandale, ne bi ni u ludilu obukao.

u školi su obavezne papuče, 4. razred je, cjelodnevni, u školi je od 8 do 4. ima crocsice.
    tenisice za tjelesni i kopačke za nogomet.
    i to je to.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi živimo na moru i do danas su nosili japanke u školu ili sandale.
    Sutra će obući platnene tenisice niske i jedne takve ima za tjelesni.Kasnije ću im kupiti ili duboke patike ili neke jesenske cipele jer kod nas nije tolika zima.A ovo za gumene čizme sam i ja mislila lani kupiti pa nisam .
    Ove godine mislim da hoću

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

onda je to drugi par opanaka
    ja polazim od sebe naravno i uvjeta koji vrijede za našu školu
    prezuvanje je obvezno za sve, velike i male
    imaju svoje ormariće s ključićom i tu drže cipele, kišobrane, kutije...

da sam na vašem mjestu ni meni ne bi bilo drago da u bucama provede cijeli dan

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Flopica, vaši su onda sretnici!,
    moja mora teglit papuče sa sobom svaki dan jer je u školi obavezno nošenje papuča!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kakvi sretnici?!
    pa sretnici su oni koji imaju papuče, a ne da cijeli dan borave u prljavom i svakakvom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uopće ne mogu zamisliti da su djeca u cipelama na nastavi, užas

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam kako bi mi došli danas doma bez gumenih čizmi
    moje marte su totalno mokre, ali je dijete došlo doma suhih nogu

i meni je nezamislivo bit u cipelama u razredu
    pa djeca pužu po razredu, leže na podu
    mene nerviraju roditelji što u cipelama uđu unutra
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 19.09.2011. at 16:40

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kakvi sretnici?!
    pa sretnici su oni koji imaju papuče, a ne da cijeli dan borave u prljavom i svakakvom.
    x

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi svake godine kupimo za skolu
    - udobne mekane papuče za razred
    - cvrste tenisice za tjelesni

to odnese prvog dana u skolu, donese doma zadnjeg (osim ako ga ne pocne zuljat)

sva ostala obuca nema veze sa skolom, ima veze s onim sto mu mozemo priustiti kako koje godine

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kakvi sretnici?!
    nismo se razumjele,
    naravno da su sretnici jer su u papučama a ne u čizmama i koje čemu po sad nadolazećem mokrom vremenu, al flopica je rekla da imaju ormariće gdje ostavlju svoje stvari, pa su mi zato sretnici, moja to sve mora teglit u torbi jer nemaju gdje u školi ostavit stvari !
    isto su u papučama u školi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da sad kužim MM.
    Djeca se u našoj školi ne preobuvaju, sjede u istom. Zato razumijem da mu je bezveze da ostane u gumenim čizmama...iako prvaši imaju tek 4 školska sata. Al opet, kako je kod nas u Dalmaciji, zna nakon kiše pola sata kasnije skočit temeperatura i kuhat će se :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •