Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Kako staviti bebu u autosjedalicu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Kako staviti bebu u autosjedalicu?

Radi se o AS 0+. Neka mi netko objasni. Naša AS se dosta teško učvrsti. Budući da treba puno natezanja i zatezanja pojasa da se AS ne miče, ja sam zamislila da to funkcionira na principu da ju jednom pošteno učvrstim i više ne mičem, samo svaki puta provjeravam da li je dobro učvrščena.
    Naravno to ne funkcionira, jer onaj pojas (od automobila) koji ide preko bebinih nožica je na našoj AS (valjda i na drugima) dosta visoko, a naša beba je jako duga i nema šanse da ju više stavimo u AS ili izvadimo, a da ne otkopčamo pojas od automobila.
    Gdje griješim? Da li ima neki pametniji način? Meni je logično da AS kada je beba u njoj ne možeš tako čvrsto učvrstiti, kao kad je prazna, barem ne našu. :?
    Ako netko može neka mi objasni.
    Možda se moje dvojbe čine glupe, ali zbilja ne znam što učiniti, da li ima pametniji način?
    Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koji proizvođač i model AS?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam maxi cosi cabrio fix i isto taj pojas ide preko, no ne otkopčavam sjedalicu skoro nikada.provučem nogice i stavim ju unutra-je malo se zgrči dok ju stavljam ,al to je sekunda, dvije..-neće joj ništa biti.ako ti je taj pojas problem kupi bazu za AS, pa onda nju učvrstiš i nemaš tog pojasa preko nogica...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokusaj ju staviti u as kao da ju spustas s tobogana, samo da sklizne, pa malo povuces za noge.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super opis Nika -tako ju ja stavljam al nisam htjela reći jer sam uvjerena da to nije po PS-u(povlačiti bebu za nogice)al tako mi je najzgodnije

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa tako ga i otprilike stavljamo, kao po toboganu, ali budući da je dosta dug, to več teže ide. A van pogotovo, uvijek mu se koljena zakvače za taj pojas i jedan ga mora van čupati, a drugi paziti na noge.
    To mi se nikako ne sviđa. Prvo se gubio u sjedalici, nekako klizao, pa sad kada je veći, najednom budu i pojasevi pre kratki, a i glava se vrlo približila onim 2 cm do vrha. A što onda? Bebač je 4 mjeseca.
    Sjedalica je od Cam kolica 3u1. Ne znam da li postoji posebno baza za kupiti? Ta baza bi nam puno pomogla, ako postoji. Tak ti je to kad prvi put kupuješ, pa ne znaš na što obratiti pažnju, kod slijedeće sjedalice budem pametnija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A koliko je duga beba? Koliko je stara?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bebač star 4 mjeseca, na zadnjoj kontroli dug 64 cm (sa tri mjeseca), sada ne znam koliko je dug, ali nosi body-je br. 74.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam najčešće vadila bebu skupa sa sjedalicom iz auta i nosila tamo gdje već idem. Ali moja se sjedalica mogla lako i brzo dobro montirati pa mi nije bio problem vaditi je van, to nije uvijek slučaj.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja se na žalost vrlo teško montira, pa pokušavamo da ju ne vadimo bez ljute sile.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Stara tema, ali i mene muci to sa pojasom. Dok je imao jastucic za novorodjence noge sam mu stavljala preko pojasa jer je izmedju pojasa i stolice bilo mozda centimetar, dva prostora. Kad sam skinula jastucic prije mjesec dva nekako sam mu automatski nastavila stavljat noge preko pojasa, tek mi je danas sinulo da to izgleda glupo i neudobno... srecom se nismo puno vozili.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kako preko pojasa? Iznad pojasa misliš? Nemoj to radit, nije taj pojas tamo bezveze.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nemoj to raditi. Opasno je. Pojas se sigurno moze prosiriti

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Necu vise. Nisam znala

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jesi li sigurna da je sjedalica ispravno postavljena? Trebalo bi biti dovoljno mjesta za bebine noge ispod pojasa, ako je dobro postavljena i ucvrscena.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da je otvorena moja stara tema. Kod nas se radilo o AS koja je čisto sranj., nikad više ne bih takvu kupila.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li sigurna da je sjedalica ispravno postavljena? Trebalo bi biti dovoljno mjesta za bebine noge ispod pojasa, ako je dobro postavljena i ucvrscena.
    Sad kad smo skinuli jastucic cini mi se da ima mjesta (jos se nismo vozili od kad sam skuzila da noge idu ispod), ali dok je jastucic bio, cini mi se da nije bilo mjesta (??) autosjedalica je od inglesine.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja sam imala inlesina as s prvim djetetom, i isti problem.
    jedini način koji j palio je bilo postavljanje svaki put ponovo, znači:dijete u sjedalicu i onda zatezanje sjedalice. nažalost. Ok je bila mala mogli smo je nekako i ugurati u smontiranu sjedalicu, ali kasnije - ne
    da mi je sad ona pamet, nabsvila bih bazu

ustvari, sad s rugim djetetom imam bazu, pa mi je život lakši

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam mislila da Jadranka govori da nikako nije bilo mjesta, bez obzira stavio dijete prije ili poslije ucvrscivanja sjedalice. 1-2 cm mjesta je prepremalo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo danas smo se vozili (bez jastucica za novorodjencad) i bez problema sam ga uvukla ispod
    S2000 kazem da mi se cini da s jastucicem nije bilo vise od 1-2 cm mjesta, tj. pojas je tako lijepo lezao na jastucicu da mi nije ni palo na pamet da mu provlacim noge ispod

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mozda si trebala i prije maknuti jastucic, no glavno da je sad ok

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam imala inlesina as s prvim djetetom, i isti problem.
    jedini način koji j palio je bilo postavljanje svaki put ponovo, znači:dijete u sjedalicu i onda zatezanje sjedalice. nažalost. Ok je bila mala mogli smo je nekako i ugurati u smontiranu sjedalicu, ali kasnije - ne
    da mi je sad ona pamet, nabsvila bih bazu

ustvari, sad s rugim djetetom imam bazu, pa mi je život lakši
    da znas da si razmisljam..otelila sam se u ova 4 mjeseca. majkemi.
    mi smo stalno u pokretu i kicma mi je na izmoru. romerica je u pitanju. al u slo dodje, oko 170e. a AS sam platila 100...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    da znas da si razmisljam..otelila sam se u ova 4 mjeseca. majkemi.
    mi smo stalno u pokretu i kicma mi je na izmoru. romerica je u pitanju. al u slo dodje, oko 170e. a AS sam platila 100...
    probaj posudit od nekog (tako sam ja)
    ili kupi rabljenu bazu
    stvano se ne isplati kupovat novu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •