Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: potraga za tetom čuvalicom

Datum pristupanja
    May 2005

Početno potraga za tetom čuvalicom

Za 4 mj. počinjem raditi i treba nam teta čuvalica za tada 8-mj. bebu. Pustili smo glas među poznatima i ja sam zvala Uspinjaču. Moram priznati da sam totalno razočarana pristupom u U. Naime njihov je sistem da nazoveš cca 10 dana prije nego ti treba teta čuvalica, pa ti onda oni pošalju koga imaju, a kao zadovoljava tvoje prohtjeve koje navedeš u upitniku. Međutim, meni se to čini prekasno. Pored toga, od frendice koja je preko njih obavila razgovor sa 6 žena, također sam čula da je bila vrlo razočarana.
    Da li netko zna za još kakvu agenciju, navodno ima neka specijalizirana baš za dadilje? Kako ste vi našli tete čuvalice? U kojoj mjeri ste ih provjeravali? Jeza me hvata od milijun "malih" stvari (npr. da dudu s poda stavi djetetu u usta ili npr. prvo stavi u svoja) koje su mi neprihvatljive, da o velikim i ne govorim (da dijete ne jede hranu koju treba, da se njime ne bavi i sl). Kako sve to imati pod kontrolom?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na pučkom otvorenom učilištu postoji program osposobljavanja za dadilju.
    možda da njih pitaš da li znaju kako doći do tih dadilja koje su se kod njih odškolovale?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali jednu curu koja mi je dolazila čuvati dvoje klinaca ali sam ja odustala jer mi je otkazala teta za čišćenje pa smo si sada nabavili tetu koja čuva klince i posprema po kući.
    ako te zanimaju detalji pošalji pm.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni su prijateljice koje imaju cure cuvalice sa pedagoskog fakulteta predlozile da tamo zalijepim oglas da trazim npr.curu za cuvanje bebe koja je na visoj godini PF-a!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo svoju našli preko oglasa kojeg smo dali na moj posao.net. Bili smo prezadovoljni (možda je to sreća...), ali ipak mislim da je to već neka selekcija, jer se kandidati tebi javljaju.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo našli tetu čuvalicu preko interneta na http://www.moj-posao.net/
    U oglasu smo naveli naše zahtjeve i cijenu. Od njih preko trideset smo izabrali onu koja nam se najviše sviđala i tražili je potvrdu o nekažnjavanju. Kad smo se uvjerili (koliko je to moguće) da je "zakonski čista" primili smo je. Kasnije nam je pedijatrica sugerirala da joj platimo i sistematski pregled. Ono što je najvažnije od svega plačali smo 10kn/sat
    i nazivali su nas još tjednima poslije.
    Kod nas je radila preko godinu dana i Paula ju je super prihvatila.
    Čak smo i web kameru sakrili i s posla se spajali preko interneta. Kad smo se uvjerili da je sve ok maknuli smo kameru i uopće nije bilo upitno da li nam je dijete ok.
    I za drugo dijete ćemo napraviti isto

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala. Paula, naročito mi se dopalo ono s web cam .

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Ono što je najvažnije od svega plačali smo 10kn/sat
    :shock:

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

...no što je najvažnije od svega plačali smo 10kn/sat

To je bilo u kontekstu da kvaliteta tete čuvalice ne ovisi o tome koliko je skupo platimo

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nije humano 10 kn/h

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije "humalo" ako čuvalica radi par sati tjedno.
    ali ako radi recimo po 9 sati 5 dana u tjednu, onda je to 1800 kn mjesečno.
    a mi svoju plaćamo 2000 kn mjesečno.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da je (ako je tako) 1800 mjesečno, to sasvim fina plaćica za tetu čuvalicu koja se bavi samo sa jednim djetetom. Koji to raj mora biti imati tu mogućnost posvetiti se samo jednom djetetu.
    Moja mama je za istu plaću peglala, kuhala, i općenito toj obitelji držala kuću u redu.
    A ja za malo veći iznos radim sa petnaest djece, a tri mjeseca predškole sa trideset i više djece sama.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mnogi od ovdje prisutnih rade za 2000kn mjesečno i nisu prijavljene (pitajte djevojke u pekarama kolika im je plaća), radi se i prekovremeno a da vam to nitko ne plaća. Naša teta čuvalica je kod nas zaradila uvijek preko 1200 kn i još smo joj davali za prijevoz, mogla je jesti koliko je htjela, nije kuhala ni pospremala a Paula je večinu vremena spavala - dakle mogla je učiti, često je gledala tv, šetala a sve joj je bilo pripremljeno tako da nije ni kuhala. U Bjelovaru, Čakovcu i mnogim drugim gradovima lijepe naše žene njeguju bolesne starce (peru ih, mjenjaju pelene, kuhaju i čiste) za te iste novce. Ja bih joj platila i 100 puta više da mogu ali nemam kao ni većina drugih majki u Hrvatskoj.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mnogi od ovdje prisutnih rade za 2000kn mjesečno i nisu prijavljene (pitajte djevojke u pekarama kolika im je plaća), radi se i prekovremeno a da vam to nitko ne plaća. Naša teta čuvalica je kod nas zaradila uvijek preko 1200 kn i još smo joj davali za prijevoz, mogla je jesti koliko je htjela, nije kuhala ni pospremala a Paula je večinu vremena spavala - dakle mogla je učiti, često je gledala tv, šetala a sve joj je bilo pripremljeno tako da nije ni kuhala. U Bjelovaru, Čakovcu i mnogim drugim gradovima lijepe naše žene njeguju bolesne starce (peru ih, mjenjaju pelene, kuhaju i čiste) za te iste novce. Ja bih joj platila i 100 puta više da mogu ali nemam kao ni većina drugih majki u Hrvatskoj.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Neznam zašto je poslao post dva put

Sorry

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nije "humalo" ako čuvalica radi par sati tjedno.

Moze pitanje: a zasto nije humano?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

oprostite mi, ne kužim se u te cijene...
    :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Govorim iskljucivo iz svog iskustva:sve je zapravo jednostavno: ako netko dijete cuva povremeno, po mom misljenju 2,3 puta tjedno,po par sati, ne cijeli dan, onda se babysitterica placa po satu, ta cijena varira, ali je otprilike 20,25kn po satu, ovisi...

Ako se dijete cuva svaki dan po 8 sati, onda babysitterica dobiva placu koja je mjesecno otrilike +/- 2000kn. To je ono sto ja znam!

Opet sve ovisi o roditeljima, njihovim uvjetima itd.

Ja npr. cuvam 2,3 puta tjedno po 2,3 sata, za to me roditelji placaju 25kn/h., kada je maleni bio bolestan, cuvala sam ga svaki dan ali ne puno radno vrijeme, tada sam krajem tjedna s roditeljima dogovarala cijenu i ona je naravno bila niza, mogla bih reci da su me onda placali po danu. Ponekad bi oprala sude, pripremila (zapravo ugrijala) papicu malenome, pospremila igracke i sitnice, iako to roditelji od mene nisu trazili...
    Dok maleni spava, citam knjige, rijetko gledam TV.
    Stvarno, mislim da je najbitniji dogovor s roditeljima

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hrčkić,

ta druga agencija ti se zove "Liberi - agencija za dadilje" (ukucaj u google). Ja sam ih zvala, ali sam odustala iz istog razloga iz kojeg se tebi nije svidjela Uspinjača. Nekako mi se činilo da je gospodja koja se javila vrlo ležerna na moj upit u stilu "pa, mi vam to par dana prije pošaljemo par kandidatkinja, pa vi odlučite..". Meni to nije bilo dovoljno - ja hoću vidjeti ako treba 15 kandidata, imati vremena sa odabranom proći probni rok, prilagodbu i sl.

Uglavnom, ja sam ti se javila u Uspinjaču i moram priznati da su se stvarno jako potrudili. Vidjela sam i razgovarala sa 7 kandidatkinja u prvom krugu, s jednom ušla u probni rok, prošlo ok, onda smo krenuli u prilagodbu, ali je tad postala nepouzdana (u smislu dolaska u dogovoreno vrijeme), pa smo joj otkazali nakon 2 tjedna.
    Isti dan su mi na moj zahtjev iz U poslali 3 nove gospodje, odabrali smo jednu i s njom je za sad ok.

Napomena: ja sam u ovaj "proces" odabira i adaptacije ušla 2,5 mjeseca prije nego počinjem raditi - tako da bez pritiska mogu izvršiti selekciju.

A, nama treba čuvanje na 9,5 sati dnevno, 5 dana u tjednu, plaćamo 2500kn. Gospođa ima obavezu skuhati (samo) za dijete, izvesti ju u šetnju i pospremiti za djetetom (oprati sudje i sl.). Godišnji je plaćen. Nekako nam se 2000kn za tolike sate učinilo malo.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koliko se plaća Uspinjači i Liberi za posredovanje u pronalaženju tete čuvalice? Da li njihove čuvalice imaju neki određeni cjenik ili je sve stvar dogovora između nas i nje?
    Inače, mi smo još krajem 6 mjeseca pronašli babysittericu preko portala Moj posao. Sve se činilo super, iskustvo, preporuke... Danas smo je nazvali jer je1.9. trebala početi raditi, kad ono njen dečko (!) kaže da je našla drugi posao. Nije se čak ni udostojila nazvati!!! Sad me užasno frka svega, jer ja već radim, a baka koja Marka sad čuva također počinje raditi 1.9. Sve u svemu katastrofa! Kako uopće naći nekog normalnog? :?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije par mjeseci sam u nekim novinama, mislim u Gloriji, pročitala članak o dvije cure koje su osnovale agenciju za "iznajmljivanje" teta.
    Mislim da su rekle da će zapošljavati samo profesionalne odgajatelje, a agencija se zove (nisam sigurna) Mrs Poppins!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Te dvije cure, vlasnice agencije Poppins su gostovale u emisiji "Maja". Jako su se lijepo predstavile - njihove dadilje su temeljito provjerene, dobro školovane, jako vole djecu... ma sve krasno. Ohladila sam se kad su rekle cijenu: čuvanje pon-pet, 8 sati tjedno 4000kn. Ne želim ulaziti u raspravu je li to previše, ali ja si to ne mogu priuštiti

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

8 sati dnevno, ne tjedno....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vezano za tu agenciju Mrs Poppins...mi smo dali oglas za dadilju na moj-posao. Agencija je iz oglasa uzela moj broj telefona i davala ga ženama još dva mjeseca nakon što smo pronašli tetu čuvalicu. Jedna me žena čak i izvrijeđala da zašto još uvijek tražimo dadilju ako je već imamo?!
    To je tako trajalo dok iznervirana nisam nazvala Agenciju i rekla da prestanu davati broj telefona uokolo bez mog dopuštenja..možda im se način poslovanja od onda poboljšao, ali moje iskustvo je takvo da s njima baš ne bi imala posla, malo mi je to neetično..

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da li netko zna koliko agencije Uspinjača i Liberi traže za 8h dnevno čuvanje djece? Da li uključuje i pospremanje stana, spravljanje ručka i sl?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Veronika prvotno napisa
    Da li netko zna koliko agencije Uspinjača i Liberi traže za 8h dnevno čuvanje djece? Da li uključuje i pospremanje stana, spravljanje ručka i sl?
    njihovna predlozena cijena je 2500 (8h dnevno, 5 dana tjedno, spremanje za djetetom, kuhanje za dijete). Ali o tocnoj cifri se dogovoris s tetom. to je za uspinjacu - za liberi nemam pojma

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čitam cijene i vidim da su u Zg pofajn veće (no, i plaće su veće)...

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A kako do Teta čuvalica u drugim dijelovima RH ? Molim iskustva... Meni treba uskor jedna u Slavonskom Brodu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja prije par dana napisala oglas za tetu čuvalicu na www.dadilje.net
    dobila sam obavijest da oglas treba proći autorizaciju i onda će ga objaviti
    nakon cca 5 dana još uvijek ništa :/

a baš me razveselilo postojanje jedne takve stranice

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Treba desetak dana, onda objave.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tako puno?!