Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Loš početak šk.godine-problem u učiteljici

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Loš početak šk.godine-problem u učiteljici

Baš sam ljuta, već danima mi sinko dolazi iz škole s pričama o neumjesnim primjedbama učiteljice. Ide u 3.razred, prva dva razreda prošao bez problema, sve petice, svladao čitanje, zbrajanja, množenje, dijeljenje i ostalo gradivo.
    Ide u malu provincijski školu (lokalpatriotizam mm-a, koji mi komplicira život do bola), ima ih 9 u razredu, od čega je njih 4 malo iznad prosjeka. Jedno od djece još nije svladalo ni čitanje.... Ne znam kojim tempom rade vaša djeca i učiteljice u većim školama, s više učenika, ali ovi naš u ova 2 tjedna već naveliko dobivaju ocjene. Naravno, malo ih je i može ih ispitivati svaki dan sve. Djece stalno pod stresom. No to me naročito i ne brine, svaki dan napiše zadaću i ponovima gradivo, šta se imam uzbuđivati oko toga. Ali njezine primjedbe se nepodnošljive...
    Neki dan na danima sporta glasno je komentirala djetetovu nespretnost u vezi sa njegovim kilama, pred djecom, na što se nadovezala druga učiteljica i krepala od smijeha. Meni to nije smiješno, a vjerujem ni njemu. I tako to danima, stalno ima neke primjedbe i dijete se par puta rasplakalo. E sad ima novu famu. Rekla mu je da on ima nekakvih problema, i sad se drži toga ko pijan plota, te morat će obavjestiti roditelje da plače, te morat će pozvati roditelje u vezi problema. Ja kužim kakvih ima problema, još je zaigran i svake godine mu treba neko vrijeme da se prilagodi na svakodnevne obaveze, a ona tupi li ga tupi. Ako ona to ne kuži, ne znam tko bi trebao, meni je sve jasno, zakvačila se za njega ko pijan plota, kao da nema druge djece u razredu.

Neki dan su pisali sastavak "Vrata sporta", 3. razred, pisali u školi, ja nemam pojma šta bi napisala, vjerujem ni većina vas. Dobio je 3 ??????!!!!!! Onda mu šara crvanom olovkom po bilježnici jer je napravio grešku, pa onda dobije 4 iz likovnog jer ona ne shvaća njegovu sliku proljeća. Ne kužim šta je toj ženi, danima se pored sveg svakodnevnog stresa, tresem doma zbog njezinih ispada.
    Ne znam šta da radim, dijete joj je u razredu već 2 godine, nije ga jučer upoznala pa da ne zna da uči, piše zadaću, zna i trudi se, da se brinem i radim s njim, kontroliram zadaću, vodim brigu o svemu. Kao da je s Marsa pala. Ne znam šta da radim, moram biti kulturna, ali želim joj dati do znanja da mi se ne sviđa njezin pristup. Dijete se dokazalo u školi i ja mu vjerujem, znam koliko može i zna i nije to roditeljska subjektivnost jer nakon 2 godine ipak mogu ocjeniti kako funkcionira u školi.
    Molim savjet ili slično iskustvo. Kako to vama zvuči, možda ja ipak nisam objektivna, ali on je tek 3.razred osnovne.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pokušaj razgovarati sa učiteljicom, naravno, "na lipe", ako ne ide, pravac u ravnatelja. Takvo ponašanje je nedopustivo!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Oooo, kako se to lijepo može ''izliječiti''... Takvo ponašanje, mislim. Ismijavati učenika pred djecom?? Ovo ostalo i može biti subjektivno, teško je ocijeniti, ali ako ti je komentirala dijete pred svjedocima.... Nemoj prijeći preko toga nipošto.
    Lijepo komp. u ruke, pretražuj po zakonima, piši dopise. Preporučam ti da pročitaš:
    Zakon o stručno pedagoškom nadzoru
    Zakon o prosvjetnoj inspekciji
    pa na dalje.
    Lijepo nasloviš dopis na Ministarstvo prosvjete, napišeš sve što si ovdje napisala i tražiš da joj pošalju nadzornika.
    On je dužan snimiti stanje i podnijeti izvještaj, pa ako ništa drugo, neka se žena malo sabere i zamisli.
    A razgovor s njom mislim da ne bi donio puno rezultata. Tko je sposoban s kolegicom ismijavati dijete, teško da je sposoban shvatiti da je u krivu.
    Ali, ako svoje ponašanje mora opravdati nekom ''većem'' od sebe, možda ga neće ponoviti.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Svakako bih prvo savjetovala razgovor s učiteljicom. Vjerujem da će učiteljica nakon toga preispitati svoj odnos prema tvome sinu. Ako ni to ne pomogne, zatraži razgovor s ravnateljem.

Preporučam ti da pročitaš:
    Zakon o stručno pedagoškom nadzoru
    Zakon o prosvjetnoj inspekciji
    pa na dalje.
    Lijepo nasloviš dopis na Ministarstvo prosvjete, napišeš sve što si ovdje napisala i tražiš da joj pošalju nadzornika.
    Ovo bi mi bio zadnji potez, ako niti jedan razgovor s odgovornim osobama u školi ne bi pomogao.
    Inače ježim se kad roditelji odmah čim nisu zadovoljni nekim postupom učiteljice prijete prosvjetnom inspekcijom. Ne znam kako bi njima bilo kad bi svaka osoba koja nije zadovoljna nekim njihovim postupkom na poslu, slala ih na disciplinska vijeća (ili kako se već to zove).
    Svakako se treba poštovati hijerarhija i pokušati prvo problem riješiti u školi, a ako se ništa tako ne riješi, uključiti i više instance.
    Posljednje uređivanje od laura29 : 20.09.2011. at 09:24

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi mijenjala skolu jer sve drugo ce ti biti dugotrajno sukobljavanje sa uciteljicom a mali ce cijelo vrijeme biti izlozen njenom pritisku i to ostavi traga (prosli smo slicno ali kod nas je cak doslo do fizickog napada na mojeg autisticnog klinca i to u skoli za djecu sa posebnim potrebema)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ponekad ne možeš mijenjati školu, pogotovo ako si u manjem mjestu.

Bitno je porazgovarati s učiteljicom HLADNE GLAVE i bez pretjeranih emocija. Ne valja se zamjeriti učiteljici, ali je treba usmjeriti (tj. ne dozvoliti joj ovakvo ponašanje).

Ja bih doma razmislila dobro i sve si stavila na papir, a onda otišla razgovarati, bez napadanja, ali s ukazivanjem (npr. "moje dijete je jako osjetljivo na svoj izgled i smeta ga... blablabla")

Ostavi otvoreni kanal za povratnu vezu - reci učiteljici da te može kontaktirati u svakom trenutku bude li bilo ikakvih problema, a da ćeš ti voditi računa o djetetu. Pametan učitelj shvatit će da je to fini način za reći "DIHAT ĆU VAM ZA VRAT u svakom trenutku"...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ponekad ne možeš mijenjati školu, pogotovo ako si u manjem mjestu.

Bitno je porazgovarati s učiteljicom HLADNE GLAVE i bez pretjeranih emocija. Ne valja se zamjeriti učiteljici, ali je treba usmjeriti (tj. ne dozvoliti joj ovakvo ponašanje).

Ja bih doma razmislila dobro i sve si stavila na papir, a onda otišla razgovarati, bez napadanja, ali s ukazivanjem (npr. "moje dijete je jako osjetljivo na svoj izgled i smeta ga... blablabla")

Ostavi otvoreni kanal za povratnu vezu - reci učiteljici da te može kontaktirati u svakom trenutku bude li bilo ikakvih problema, a da ćeš ti voditi računa o djetetu. Pametan učitelj shvatit će da je to fini način za reći "DIHAT ĆU VAM ZA VRAT u svakom trenutku"...
    problem je sto je malo i osjetljivo dijete par sati dnevno na raspolaganju takvoj osobi i oni stvarno imaju nacine da usutkaju dijete i dobiju ga da ne prica sve kod kuce a da cijelo vrijeme kontinuirano maltretiraju

mi smo bili dosli do faze da se svako jutro mjerila temperatura jer se nadao da je bolestan da ne mora u skolu i da se konstanto zalio da ga boli trbu. u zadnjoj fazi je odbijao ici na spavanje jer nakon sto zaspi sljedi budjenje a to znaci odlazak u skolu

ako nemas drugu skolu u malom mjestu, vodi ga u skolu u drugo mjesto.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Potpisujem Lauru i Peterlin.

Obavite taj razgovor što prije da dijete poštedite daljnih stresova. Možda bi bilo dobro da idete i ti i muž (zajedno ste jači ). Probajte biti smireni i odlučni, ali bez drskosti i prijetnji. Ako razgovor ne urodi plodom, onda idite dalje (pedagog, ravnatelj).

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala na konstruktivnim savjetima, čula sam da su ih stisnuli iz Ministarstva, da su navodno preblagi prema djeci, što god to značilo.Ako misli strogirati djecu koju već 2 godine vodi, onda ona stvarno nema pojma šta radi.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tileo02 prvotno napisa Vidi poruku
    čula sam da su ih stisnuli iz Ministarstva, da su navodno preblagi prema djeci
    Haaaa???? Jedno je disciplina i odgajanje djece, a drugo izrugivanje i vrijeđanje! Ne drži vodu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •