Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: škripanje parketa

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno škripanje parketa

Prije mjesec dana smo postavili parkete u dnevnom boravku. Na pojedinim mjestima kada hodamo po njemu on počinje škripati. Koji bi mogao biti uzrok i kako to eventualno riješiti na najbezbolniji način.
    MM kaže da je neravna podloga (hm majstori radili strojnu glazuru). Napominjem da to nije klasičan parket nego onaj parket od 2 i nešto metra koji se slaže klik klak debljine 15 mm.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hm, bojim se da nije dobro zalijepljen.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nama su rekli da su stavljeni na vlažnu podlogu i samim time nisu dobro zalijepljeni
    kako se suše, škripe i s vremenom pucaju po "fugama"
    spas je jedino u kompletnoj zamjeni
    ili bušenju rupica na dijelovima koji škripe, dodavanju ljepila i silikoniranju rupica u boji parketa

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moze biti da se na tim mjestima odljepio tako da sada ima lufta pa skripi.
    Mi smo prosle godine postavljali takodjer parket (letvice duljine 50 cm), i isto je na nekim mjestima ne bas skripalo ali kada bi pokucao culo bi se kao da je suplje. Zvali smo majstora pa je dosao to popraviti tako da je popunio ta mjesta ljepilom i sada je ok.
    Neznam da li je isti slucaj kod vas, ali mislim da je najbolje da vidite sa onim tko vam je postavljao taj parket, on bi trebao znati rijesiti problem. Znam da je malo problem sa tim duzim letvama parketa kod postavljanja da svugdje lijepo legne, mora biti stvarnos savrsena podloga da bi to kako treba ispalo, pa je mozda radi toga.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ma mi postavljali sami, ali taj parket se ne ljepi nego postavlja kao laminat ono klik klak tako da nije stvar u ljepljenju. u spavaćoj sobi škripi samo na jednom mjestu tako da je vjerojatno stvar do podloge.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nije parket, već drveni pod.
    Vjerojatno je problem u vlazi u podu. Daske se šire, koritaju, stvaraju šupljinu između poda i podloge.
    Kod mene sličan slučaj. U ljeto parket izgleda savršeno, letvica do letvice, ponekad se čuje to škripanje. Više vlage u zraku, parket se širi, popuni fuge i napravi koji "zračni džepić".
    Po zimi, kada se prostor grije i nije tako vlažan, parket se rasuši, fuge postaju vidljive, "zračnih džepića " nestane.
    Parket je postavljen prije cca 10 godina i svake se godine ovakava stanja izmjenjuju. Navikneš se.
    Mislim da je u tome problem, pogotovo ako se radi o daskama velikih dimenzija.

Čak i kod parketa/dasaka koje su termotretirane (dakle tretirane visokom temperaturom i drvo postaje prektično "mrtvo") može se nešto slično desiti, a kamo li kod drva koje nije na taj način obrađeno i još je velikih dimenzija.
    Najidealnije je male daske parketa slagane u riblju kost, ali to je dakako većini demode i ne sviđa im se.
    A drugo je opcija jaaako skupi termotretirani višeslojni parket/daske, koji ipak nisu garancija da se ovo neće desiti. Ovo se dešava na jednom objektu koji smo izgradili prije nekoliko godina i svi eksperti su upravo ovog mišljenja, a bilo ih je, jer su nas korisnici tužili.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mi smo pred godinu dana imali istu situaciju, kupili prekrasan parket isto duge daske, postavili( klik je i proizvođač ne preporučuje ljepljenje, čak smo ga i osobno kontaktirali da čujemo od njega što će reći), namjestili prostoriju, i počeo je na mjestima škripat, no pošto smo mi picajzle i sve mora biti po ps-u, nismo to mogli trpit duže od dva tjedna, natrag smo ga rastepli i POLJEPILI!
    I sad je savršeno!
    gotovo sam sigurna da je tako i kod vas, ako je pravilno postavljen, ostavljeno kraj zida dovoljno mjesta da on može širit se i skupljat (jer je drvo uvijek živo) nema drugog razloga!
    kod vlage u podlozi on bi na spojevima počeo se dizat, a ovak samo vapi za ljepilom!
    ako vam ne smeta ostavite tako, a ak vam diže živce, krenite sve ispočetka.......
    u svakom slučaju SRETNO!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Naravno da nam diže živce, izgleda da ćemo ga morati poljepiti. E sad još pitanjce, kad ste ga ljepili jeste li ga ljepili direktno na beton ili naonu spužvu što ide ispod parketa i laminata?

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Naš je bio klik parket pa smo ga lijepili po fugama!
    znači dobili smo jednu cjelokupnu površinu ( to je plivajući pod jer se ne lijepi za podlogu)
    al sad ste me zbunili jel vaš je parket koji se lijepi na podlogu ili je isto klik?
    ako je parket koji se lijepi na podlogu onda je drugačija procedura

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ma isto klik klak (plivajući) ali ako ga zalijepimo po fugama jel mi neće opet škripati kad hodamo po njemu jer mislim da nam nije baš savršeno ravna podloga

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Neznam točno kako izgleda i kakv je situacija ispod, tj glazura.
    Ako je rađena strojno trebala bi biti donekle ravna, pa osjetiš pod nogama dok hodaš jel ravno ili nije
    ako se odlučiš rastepsti ga i ponovo slagat uzmi veliki klaftr dok ti je sve čisto do glazure i odi s tim klaftrom po prostoriji da vidiš je li zbilja riječ o neravnoj podlozi ili o parketu!
    a kaj veli tvoj majstor koji je to sve slagao?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Podologa je rađena strojno, a "majstor parketar" je MM i kaže da je neravna glazura jer na jednom mjestu točno se ljulja parket kad onak malo skočimo na njega. Dakle MM kaže da se bacamo u akciju skidanja parketa, stavljanja nekakve nivelir mase za izravnavanje i onda sve ispočetka.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Dobra odluka!
    Dobro izravnajte podlogu i pazite da vam se masa kojom čete ravnati dobro osuši da vam parket odozdo ne pokupi vlagu!
    kad ste gotovi s podhvatom, javite da čujemo rezultate!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •