Results 1 to 3 of 3

Thread: kamo poslije prekida ugovora

Default kamo poslije prekida ugovora

pozdrav svima....
    18.10.2011. ću umjesto ugovora za stalno nakon 3 godine u firmi dobiti prekid ugovora jer sam ostala trudna pa me zanima zna li tko da li se trebam prijaviti na burzu, hzzo ili na oboje

slavonka2's Avatar

http://forum.roda.hr/threads/54903-T...za-nezaposlene meni se dogodila ista stvar, pa ti kopiram temu koju sam otvorila tada da vidiš što sve moraš napraviti.

Ako nešto nije ne kužiš slobodno pitaj

Sretno

slavonka2's Avatar

Evo još jedan detalj koji se ne vidi iz mog prvog posta - ako si ti na trudničkim komplikacijama iznos koji si do sada dobivala dobivati ćeš sve dok ti tvoji doktori ne zatvore trudničke komplikacije a to je 45 dana prije termina poroda. Tada si zvanično nezaposlena. Istekom ugovora o radu ideš u roku od 30 dana prijaviti se na HZZO, tj. samo ti se status promjeni, ali i dalje nosiš uredno doznake dok si na komplikacijama. Kada ti doktori zavore komplikacije ideš opet na HZZO, nosiš zadnje doznake i zatvaraju ti se komplikacije, te ponovno mijenja status. Tada se ideš prijaviti i na HZZ, onda dok ne rodiš dobivaš od njih naknadu za nezaposlene (ukoliko imaš na nju pravo, ne znam koliko imaš sve skupa staža i da li si već dobivala naknadu, ali ako kužim iz tvog posta radiš kod istog poslodavca 3 g pa imaš pravo i na tu naknadu). Kada rodiš ide klasična prijava za dijete, dobivati ćeš svih 12 mj 1663 kn (6 mj za rodiljni i 6 mj za roditeljski dopust), pomoć od države i tvoga grada. Za vrijeme primanja ove naknade (rodiljni i roditeljski dopust) stopira ti se primanje od HZZ-a, ali kada ti istekne roditeljski ideš ponovno se prijaviti na HZZ i naknada za nezaposlene se ponovno aktivira i tada ju dobivaš do punog iznosa koji si dobila na rješenju.

ETO