Citiraj gira prvotno napisa Vidi poruku
Mislila sam mozda uzeti kakvu studenticu da s njima radi par sati tjedno jer nisam u stanju procijeniti na kojem je nivou njihov engleski.Mali je zapravo tek poceo,s tim da sam ga paralelno upisala i na tecaj u Varsavsku,a mala uci engleski cetvrtu godinu.Od te prijateljice mali nije uopce znao francuski?Citala sam da klinci najprije dobe ucitelja koji im pomaze svladati gradivo,a tek kasnije ih integriraju u razred.
ovdje su djeca integrirana u razred od prvog dana. bez obzira na nivo poznavanja jezika.

moj je sin imao nepunih sest godina kad smo dosli, u hr nije jos bio krenuo u skolu, ovdje je uletio na pola skolske godine u kindergarten razred (to bi bio nulti razred u hr, prvi se razredi poklapaju). dakle, ostavili smo ga u ucionici a da nije znao reci ni "hi". pokazali smo mu gdje je wc, rekli mu da digne ruku ako treba ici piskiti, objasnili uciteljici da mu se piski ako je dignuo ruku. to je sva medjusobna komunikacija koju je prvi dan skole "znao"... doma smo pricali iskljucivo hr, van skole nije ucio jezik. uciteljica mu je "dodijelila" dva prijatelja koji su se trebali brinuti za njega, pozivati ga na igru, paziti da nije sam i izoliran... to je bilo krajem srpnja, u prosincu je - uvjetno receno - normalno komunicirao u razredu. kazem uvjetno jer je u usporedbi s vrsnjacima, imao znacajno manji vokabular...