-
Osoblje foruma
koji sistem urudzbiranja ste razvili na poslu?
imate li nekakav prijedlog za urudzbiranje, a da to oduzima dovoljno malo vremena, da nije samo zbog zadovoljenja forme, nego da se do podataka moze brzo doci?
danas sam na jednom dopisu vidjela da se za to sad koriste bar kodovi, imate li u svojoj firmi neki takav sustav? kako to funkcionira?
-
-
knjiga, rukom pisana 
osobno potpisano
i da vidiš kako se sve odmah nađe kada je rukom pisano i potpisano
-
Mi skeniramo i unosimo .pdf dokumente u aplikaciju. Oduzima dosta vremena, ali je i jako praktično kada imaš gomilu dokumenata.
-
Administratorica
-
Osoblje foruma
ja cekam nesto jednostavno
-
Microsoft Access........
ali ga treba dobro poznavati.
Upisuješ podatke, kada tražiš, definiraš što tražiš (osobu, datum, vrsu proizvoda/dokumenta....)
tablicu kreiraš prema vlastitim potrebama i do detalja koje želiš.
Ja sa znam samo služiti istom, drugi kriraju takve tablice.
Ako netko doro zna, može je kreirati, upute samo za unos su dosta jednostavne.
-
Program "urudžbeni zapisnik", ulazna i izlazna pošta. U njega upisuješ, isprintaš popis za taj dan, tu se potpisuje tko preuzima, a na dokument frkneš štambilj da je zaprimljeno i upišeš broj zaprimanja (iz urudžbenog zapisnika).
-
ivarica - nisi napisala:
- koliko (prosječno) dokumenata zaprimaš dnevno
- o kakvoj vrsti dokumenata je riječ (pismo / račun / ugovor / narudžbenica... bla-bla)
- kako se odlažu ti dokumenti
- da li se često koriste, ili su "jednokratni"
itd...
ima puno faktora koji utječu na način na koji ćeš raditi. ovak na bianco - svaki savjet može, ali i ne mora biti adekvatan i/ili koristan.
-
Osoblje foruma
pasao bi mi neki sistem u kojem bi svaki dokument bio skeniran (jer i skeniramo ih sve), ali onda da mu se dodijeli neko obiljezje i posalje ga se negdje "gore" odakle ga drugi koji nisu u uredu mogu lako naci
kako se spremaju fizicki - uh, teze pitanje, imamo registratore po projektima i aktivnostima, pa se samo stavi na vrh (u međuvremenu dosta dugo, ali stvarno dosta dugo, stoji na mojem stolu)
kolicina - mjesecno 50tak racuna, 100tinjak mailova koje treba urudzbirati, dvadesetak dopisa
nije puno, ali ured nam je vec potkapacitiran debelo i nikakav sistem nas ne smije jako opteretiti
zanima me i kako te fajlove spremate na svojem racunalu
dosad sam to radila isto po projektima
a od 2012. mislim po godinama (zbog jednostavnijeg backupa)
jel to dobar sistem?
-
ne želim reklamirati ali mi na poslu imamo mag.informatiku ukucaj u google, meni je njihov sustav praktičan i sve odmah nađem, a imamo puno više dokumenata od vas...
-
Osoblje foruma
uh, nisam rekla
da je besplatno
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma