Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Spavaju li vasi u carapicama?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Spavaju li vasi u carapicama?

Najradije joj ne bih stavljala, ali ona se stalno otkriva, i kada znam da ih nema na nogama cijelu noc se budim i gledam da li je pokrivena. Prije nije bio problem jer bi joj stavila vrecu za spavanje, ali sada kako je skinula pelenu i budi se nocu za piskiti, a i svako toliko joj zna i pobjeci, ne znam kako bi to funkcioniralo..
    Kako vasi spavaju - bosi ili?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moji zasad još spavaju samo u majcama kratkih rukava i obavezno su goli cijelu noć.
    Kad je hladnije dolazi i donji dio, ali opet su otkriveni cijelu noć.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zimi-da

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I moji zimi da. Otkriju se pa im budu ledene noge. Jedino najstariji nema čarape po noći, ali se on niti ne otkriva baš. Ne stavim čarape ako su u vreći. Srednja curka tak nemirno spava da se smrzne ako je ne zabundam ko malog medu...Po ljeti su naravno samo u gaćama.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja curica ne podnosi bilo šta na nogama,ni čarapice,ni da je pokrivena.Bosa je i otkrivenih nogica.Ako je pokrijem(uvjek pokušam),mlati nogama,dok ne zbaci pokrivač skroz.Onda je bolje da bude mirna i pokrivena samo preko stomaka.Zbog toga održavamo sobu toplom cijelu noć i pazim da je pokrivena tamo gdje joj je podnošljivo.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja je ko silkicina
    izluđuje me to već, nema šanse pokriti ju
    za sad je u dugoj piđami, ali kad još malo zahladi probat ću joj obući čarapice i obavezno kupiti neke flis piđame
    sada i znam čemu služe uvijek sam se pitala kaj nije djeci u tome vruće

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj nije nikad spavao u čarapicama. Spava otkriven, ako mu je zima stisne se kod mene ili MM - a. Tako je od prvog dana.
    Ne vidim razlog zašto ne bi dijete spavalo otkriveno, pa ako mu je užasno zima, probuditi će se, nešto će poduzeti,...

Zimi ima običnu deblju piđamu, ljeti je u kratkoj majici. Pokrivamo se samo poplunom.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne. Isto su se stalno otkrivale, a vrecu za spavanje nisu nikad podnosile. Ali i tako otkrivene bi i dalje spavale (ne znam kako, ja ne bi mogla). Sad su vec starije pa same potegnu lancun/deku ako im je zima.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

po ljeti bose,a jesen ,zima i u prolječe kad je hladno obavezno.....na mamu su .--nama su noge jakoooo hladne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Po zimi je moj stariji dugo spavao u čarapama (valjda do 2. razreda, možda i do 3.) , jer ako bi bio bos redovno je ustajao piškiti. To nam je bio spas.

Mlađi sin nema tih problema, ali i on je znao tražiti "mucaste čarape" (takve koristimo samo za spavanje) kad je bilo jako hladno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj oduvijek spava u čarapama jer se žali da mu je hladno za noge. Po ljeti ga nekako odgovorim od toga, ali zimi - obavezno.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi spadamo u spavače sa čarapicama, ali samo po zimi iako nam ta zima traje negdje do ranog ljeta jer ona neda skinuti čarape

Dok sam mogla kupovala sam joj pidžame - tutice sa stopalima (ne znam kako se točno ta obleka zove), a od kad smo to prerasli ili je gola ili s čarapama..pokrivanje nije in

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sve je jadro rekla i za moje oboje

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    i mi spadamo u spavače sa čarapicama, ali samo po zimi iako nam ta zima traje negdje do ranog ljeta jer ona neda skinuti čarape

Dok sam mogla kupovala sam joj pidžame - tutice sa stopalima (ne znam kako se točno ta obleka zove), a od kad smo to prerasli ili je gola ili s čarapama..pokrivanje nije in

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moj nije nikad spavao u čarapicama. Spava otkriven, ako mu je zima stisne se kod mene ili MM - a. Tako je od prvog dana.
    Ne vidim razlog zašto ne bi dijete spavalo otkriveno, pa ako mu je užasno zima, probuditi će se, nešto će poduzeti,...

Zimi ima običnu deblju piđamu, ljeti je u kratkoj majici. Pokrivamo se samo poplunom.
    Hm, ne znam, ova moja po zimi kad se otkrije noge joj budu kao led, baš hladne, a po noći se ne grije. I ona se svejedno ne probudi. A 'oće bit u vreći sva sreća...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam ni ja, meni su i sad noge hladne, a nije mi hladno. Sjedim u kratkoj majici i trapericama, imam i čarape i tenisice.
    Hladne noge ne moraju značiti da ti je zima.
    Mojem je zima kad je "naježen" i onda se stisne k nama.
    Zimi imamo upaljeno grijanje na normalnu temperaturu predviđenu za noć.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lari sam obuvala čarapice po noći kad je bila manja, sad kaže da joj smetaju ali spava pokrivena .
    Lovri kad zahladi moram oblačiti dvije majice, štrample, čarape. Nema šanse da ga pokriješ . Još i svoj prekrivač prebacim preko njega ali on se odmah otkotura dalje. Tako da mu uvijek obuvam čarape.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja se isto ne da pokriti, odmah dobije napad ritanja. Otkrivena je skoro cijelu noc, a zimi zna biti itekako hladno u stanu.
    Spava u dugoj pidami i zimi obavezno carape, ali pamucne sokne, ne one debele. Imamo super hlace za spavanje, onako visokog struka kao ski hlace sa tregerima, ali pamucne postavljene. To joj obucem kad je zbilja zima. U vrecu nema sanse da je stavim, ni kao beba je nije podnosila.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, osim leti.

Obožava svoje čarapice, nije ih dala ni kad joj je bebisiterka rekla da samo babe spavaju u čarapama.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Moja cura samo po zimi inače ne . A nedaj Bože da je pokrijem istog momenta se probudi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj spava u crocsicama i sa šeširom na glavi ali čarape ne želi
    ja mu kupujem one pidžame koje prikrivaju i stopala pa zimi spava u njima jer se ne želi pokrivati

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i moja bosa i nepokrivena. vreća ne dolazi u obzir od prošlog ljeta. zbog toga grijemo i noću (pali se automatski ako padne ispod 19C)
    Možda ove godine prih prihvati čarape (ali ne voli ih ni po danu, pa mi je mala šansa)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne, obavezno bosi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kad je prehlađena nagovaram je da bude u čarapama. Također se otkriva, i ne bih se uzbuđivala da nije i prehlađena i ne kašlje, a još k tome mora u vrtić.
    Mislim da ću iskopati neku vreću za spavanje i da će trebati u tome spavati, ili da smislim neku dekicu s trakicama

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji spavaju u bodiju s dugim rukavima, noge gole i u vreći za spavanje bez rukava - ja bez brige u vezi pokrivanja, nahlađivanja i slično, a svoje vreće obožavaju, jedva čekaju da im obučem kad ih stavim u krevet

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad mi to nije palo na pamet (ja ne mogu spavati s carapama, uzasavam se toga, ali opet spavam pokrivena) iako ratujemo s oboje djece svaku noc. zapravo nije losa ideja...

toplana gasi grijanje u 22h i po noci nam zna biti jako hladno. oboje se otkrivaju kad god mogu a vrecu za spavanje ne mogu smisliti. i jos se ovaj stariji znao tako popisati (jer mu je hladno kad se otkrije a ima slab mjehur) i kako cvrsto spava, spavati do jutra hladan, mokar i ukocen ona isto tako, ruke i noge led ledeni, ali cim ju pokrijem buni se. tako da ne vjerujem da bi se oni sami probudili i pokrili da im je hladno.

uglavnom, problem rjesavam deeebelim pidjamama i obaveznom potkosuljom. i kako se tko ustane po noci, ode do djece i pokrije ih.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bose i neotkrivene, vrlo često samo u gaćama ili čak potpuno gole (probude se usred noći pa se skinu jer im je vruće)
    i tako i po ljeti i po zimi

vreće nisam koristila s nijednim

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Stariji bos, otkrivao se ali je spavao sa nama pa smo ga pokrivali.
    Mlađem navučem one mekane plišane čarape jer ga ne stežu a noge su tople. On bude pokriven možda prvih 5 min, ostatak noći otkriven. Stavim ga u vreću al izađe iz nje

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja sam već šiznula od konstantnog pokrivanja...Ona strašno nemirno spava pa vreća ne dolazi u obzir, otkriva se pa su joj nogice led ledeni predjutro, probati ću stavljati lagane čarapice i pidžamicu...Ali onda je neću pokrivati, ionako nema smisla kad se razbudi čim ju pokrijem,odmah se počne vrtiti i stenjati,smeta joj i najlaganija dekica

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moj ima carapice i u vreci je. Sigurno je sigurno! Malo sam se brinula kak ce mu bit u vreci, jer nemirno spava, al nema problema, kud on tud i vreca.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Moj spava, ne samo u čarapama, već u dvije pidžame!!!! :D Ne podnosi vreću, ako ga pokrijem po noći, istog trena počne tuliti i cvili dok ju neskine sa sebe, a po noći bude hladno, pa smo doskočili tome, bar se nadam.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto ih toliko umatate? Možda im je jednostavno vruče. Smatram da je pokrivanje stvar navike.

Mali primjer, prije smo se MM i ja pokrivali zimi debelom dekom i poplunom, ja sam imala debelu piđamu i čarape, on piđamu.
    Kad smo dobili dijete, izbacili smo deku i ostavili samo poplun, jer deka sakuplja prašinu.
    Na kraju ja sad spavam u najtanjoj piđami, bez čarapa, muž u kratkoj majici, mi smo pokriveni najtanjim poplunom koji imamo, dijete ima normalnu piđamu i večinom je raskriveno.
    Grijemo jednako prije i sad.
    Samo stvar navike.
    Ne vidim razlog zašto djetetu stvarati lažnu potrebu za tolikom toplinom.
    Ista stvar je i sa štramplama i 100 slojeva obleke - nepotrebno, ali to je druga tema.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo da i ja prijavim da smo ubrzo nakon otvaranja ove teme se rijesili carapica i sada spavamo bosi. Jednostavno sam joj jednu noc ih skinula, i kada sam vidjela da se vise ne otkriva (uglavnom) smo tako i nastavili. Tako da je sada i za dnevno spavanje naucila sama da si skine carapice i ide spavati

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nikad mi nije palo na pamet djeci stavljat carape za spavanje. Niti ih mi ikad imamo, ja sam samo jednu vecer kad sam imala visoku temp i groznicu pa se nisam mogla ugrijat, kad je MM vidio da imam carape shvatio je koliko sam bolesna.
    Otkrivaju se, ja ih pokrivam. Malenog jos i ne toliko jer se pokrivamo s onom debelom vunenom dekom pa ju tesko baci sa sebe. Sven se napokon naucio sam pokrit kad mu je hladno pa oko njega ne brinem toliko. Ali ipak svako malo refleksno popipam dal smo svi pokriveni. Cak i muza pokrijem tu i tamo

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da
    ja spavam u carapama od septembra do juna - jaaaako zimogrozljiva
    oni spavaju nepokriveni obojica, i obojica se bude ako pokusam da ih pokrijem, tako da im obuvam bar carape!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj ih skine cim mu se pocme spavat. Tad znam da je vrijeme za krevet

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj mladji sinko cim skine cipele skida i carape i baca ih u hodnik, to mu dodje kao neki ritual i nema sanse da on u kuci nosi ni carape ni papuce a kamo li za spavanje
    Funkcionira to kada je toplo ali sada po zimi je koma, zato kada je hladno ja njemu obucem strample i svi sretni i zadovoljni.
    Po noci ima strample, majcu kratkih rukava, preko toga duga pidjama i spava cijelu noc ko bebica bio on pokriven ili otkriven

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Marsupilami, dobronamjeran savjet, štrample nisu pogodne za dečke zbog prevelikog zagrijavanja testisa ni po danu, a pogotovo po noći.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zašto ih toliko umatate? Možda im je jednostavno vruče. Smatram da je pokrivanje stvar navike.

Mali primjer, prije smo se MM i ja pokrivali zimi debelom dekom i poplunom, ja sam imala debelu piđamu i čarape, on piđamu.
    Kad smo dobili dijete, izbacili smo deku i ostavili samo poplun, jer deka sakuplja prašinu.
    Na kraju ja sad spavam u najtanjoj piđami, bez čarapa, muž u kratkoj majici, mi smo pokriveni najtanjim poplunom koji imamo, dijete ima normalnu piđamu i večinom je raskriveno.
    Grijemo jednako prije i sad.
    Samo stvar navike.
    Ne vidim razlog zašto djetetu stvarati lažnu potrebu za tolikom toplinom.
    Ista stvar je i sa štramplama i 100 slojeva obleke - nepotrebno, ali to je druga tema.
    pokrivanje stvar navike? zašto onda i zimi ne hodamo u sandalama i kratkim rukavima
    mislim, kape i šalovi i jakne su isto onda stvar navike

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni se puno puta znalo desiti da se probudim u noći - noge led ledeni. Užasan osjećaj. Oni koji duboko spavaju se ne bude kada osjete da im je hladno, što ne znači da im je ugodno spavati hladnih nogu.

Jesam ga spetljala...valjda će netko skužiti što sam htjela reći.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Marsupilami, dobronamjeran savjet, štrample nisu pogodne za dečke zbog prevelikog zagrijavanja testisa ni po danu, a pogotovo po noći.
    Znam, nazalost to je jedini nacin a ionako je jos u pelenama

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne slažem se, to je sve individualno. Ja spavam pokrivena s dva popluna (pamučni i od perja) i uopće mi nije vruće.
    A ako dijete ima hladne ruke i noge dok spava, smatram da mu nije dovoljno toplo. Zato svojoj djeci stavljam deblje pidžamice i čarape na noge, da ne brinem da im je hladno kad bace prekrivač sa sebe.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj spava u piđami onoj u jednom komadu ali bez stopalica (ako me kuzite) i carapama... ako mu obucem piđamu od dva dijela onda dobije bodi bez rukava ispod zbog trbuha... spava bez pokrivaca jer je alergican na njega, ako ga pokrijem onda se budi i samo se svadjamo cijelu noc... ako nema carape onda mu noge budu ledene iako po noci grijemo na 18 stupnjeva...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    pokrivanje stvar navike? zašto onda i zimi ne hodamo u sandalama i kratkim rukavima
    mislim, kape i šalovi i jakne su isto onda stvar navike
    Ustvari da.
    Ja sam prije cijelu zimu imala one ful debele trample, e onda kad jednu zimu zbog problema s gljivicama nisam nosila štrample, prvih tjedan dana sam mislila da ću umrijeti od zime, a kasnije mi je bilo najnormalnije i nije mi bilo zima.
    Čista navika.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se puno puta znalo desiti da se probudim u noći - noge led ledeni. Užasan osjećaj. Oni koji duboko spavaju se ne bude kada osjete da im je hladno, što ne znači da im je ugodno spavati hladnih nogu.

Jesam ga spetljala...valjda će netko skužiti što sam htjela reći.
    Ja sam te skužila, ali isto tako mislim da su djeca jako pametna.
    Dva dana će im biti zima, treči će se ili probuditi, ili naučiti pokriti, ili stisnuti k mami,...
    Ok, bebice su zasebna priča, ali mislim da je i kod njih pogotovo umatanje stvar navike.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja spava u dvodjelnoj piđami bez čarapica; nema šanse da ih ima na nogama. isto tako se po noći obično otkrije i nam šanse da bude pokrivena više od pola sata jer toliko krene lupat mogama i šizit dok god ne pobaca sve sa sebe .... al kad je baš hladno onda me u noći zove da ju pokrim ♥♥♥

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam te skužila, ali isto tako mislim da su djeca jako pametna.
    Dva dana će im biti zima, treči će se ili probuditi, ili naučiti pokriti, ili stisnuti k mami,...
    Ok, bebice su zasebna priča, ali mislim da je i kod njih pogotovo umatanje stvar navike.
    Neće.
    Jest da se mrvicu manje otkrivaju odkad se ja ne dižem i ne pokrivam ih, ali i dalje kad se dignem slučajno vidim ih kako su stisnuti kao čvarci, hladnih nogu. I otkriveni.
    Zato imaju čarape.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Neće.
    Jest da se mrvicu manje otkrivaju odkad se ja ne dižem i ne pokrivam ih, ali i dalje kad se dignem slučajno vidim ih kako su stisnuti kao čvarci, hladnih nogu. I otkriveni.
    Zato imaju čarape.
    sve ti je to stvar navike, ako se potrudiš, spavat će i vani po zimi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nije Anemona daleko od istine, neki ljudi se stvarno pretjerano oblace/pokrivaju iz navike, ali neki su jednostavno zimogrozni. I sad oni kojima je to navika, mogu se te navike rijesiti, ali oni drugi koji su zimogrozni ne mogu. Njima trebaju carape. I deka. I potkosulja.
    Npr. moj šef je jedan od onih koji se cijelu godinu kupaju u moru. I na Božić. Ali ako ne obuče potkošulju bez obzira na godisnje doba, eto ga za 2-3 dana s prehladom.
    Djeca su mi se podijelila na toplokrvne i zimogrozne. Vid se jako rijetko pokriva, noge uvijek gole, sto manje robe, to bolje. Lovro nosi čarape u krevetu. Sofija je zimogrozna i tek kad smo ju skuzili, kad smo shvatili u kojoj je mjeri zimogrozna, obukli smo ju dovoljno da ne protestira.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto, marta je ljepše napisala što mislim.
    Naravno da ima zimogroznije djece, ali nisu sva takva. Ako se non stop dijete otkriva i skida čarapice, ja bih prije rekla da nije baš zimogrozno.
    Kako će dijete shvatiti da li je zimogrozno ili ne, ako ga se od rođenja stavlja u duplu piđamu i vreču za spavanje i stvara mu se lažna potreba za toplinom? Meni to nema smisla.
    Ne tvrdim da je moje ispravno, ali sam radije za soluciju "manje je više".

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Neće.
    Zato imaju čarape.
    Ali se nisu probudili, znači da im još uvijek nije dovoljno nelagodno da bi nešto "poduzeli".

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •