Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: TETANUS - cijepljenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno TETANUS - cijepljenje

Da li ste cijepljeni protiv tetanusa, odnosno ponovili cijepljenje na vrijeme?
    Ne znam ni kad je bilo zadnje. Valjda u 4. srednje?
    Koliko doza treba primiti odrasla osoba?
    U kojem razmaku?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam isto cijepljena u srednjoj skoli,zadnji puta..kada se nasto dogodi ne dizem veliku strku oko toga ,ali da se razrezem pilom ili ubodem na čavao javila bi se i primila tetanus cjepivo. suprug je na takvom rad.mjestu da 2-3 puta godisnje se nesto dogodi pa on prima redovito...
    primi 3 doze,prva odmah,druga nakon mj,dana i treču nakon 6 mj.mislim i onda je miran 5-10 god.
    a cure su se redovito cijepile.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kako to lijepo kaže Cubana na onoj drugoj temi (topiku po hrvatski, ali neka bude pravilno) o cijepljenju i tetanusu, informiranost je bit svega.Evo jedan lijepi link:
    http://www.garevac.org/index.php?opt...jeti&Itemid=76
    PS. u članku su navedene i nepoželjne reakcije.

Na stranici ima i viceva pa će vam biti lakše čitati o gadnom tetanusu. Koji je smrtonosna bolest.

genius, nekako mislim da nisi baš točno napisala, jer najopasnija je zemlja i male, ubodne rane u kojima nema kisika. Ubod ruže se i u ovom članku spominje.

Volim ovakve teme jer se nadam da će istina o bolesti i jednostavnom onemogućavanju iste cijepljenjem, potaknuti one koji ne cijepe svoju djecu da ih barem zaštite od tetanusa, kad već neće od svojih ideja. Ili neka ih drže pod staklenim zvonom. Tamo nema zemlje, ni ruža, ni artičoke, (o da i artičoka!), ni čavla, a ni životinja koje mogu ugristi.

Anemona, jesam redovno cijepljena i docijepljena nakon što sam prst razrezala na staklo zakopano u zemlji, jer su procijenili da je prevelika opasnost način ozlijeđivanja, a prošlo je bilo više od pet godina od prethodnog docijepljivanja.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam da je tetanus opasna bolest, več sam negdje napisala da je moj djed umro od tetanusa, od takve bezvezne povrede na koju nitko nije posumnjao.

Ja bih se cijepila, ali sve nešto čekam, stalno se zaboravim dogovoriti s dr.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

znam da je smrtonosna bolest i znam posljedice,ali eto nekako sam nemarna prema sebi....prvo svi ostali pa ja...kada sam razrezala nogu,rasparala na ogradu od zice sama sam očistila i zalječila... na kuh.noz isto....,za ubod na trn znam isto da moze biti jako opasan,hrđave predmete..........
    nekako sam u tom trenu smatrala da mi nije potrebno iči do dr.,ne znam valjda moja nemarnost i ono ma neče meni nista biti.... da se radi o nekom drugom nebi ni sekunde razmisljaljala,ali eto kazem vjerovatno nemarnost prema samoj sebi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Eh da, negdje u lipnju sam stala na vile. Seljačina prava!!!! Vele da nisam, jer da jesam znala bi kako sa vilama, pa ne bi na njih stala. Uglavnom, rezime- pet dana previjanja rane, mazanje antibiotskom kremom, čišćenje rane, šepanje, dodatno tura antibiotika oralno u trajanju od deset dana. Cijepljena sam protiv tetanusa tog dana, pa za mjesec dana opet. Zadnju, treću dozu cjepiva moram primiti najkasnije za godinu dana.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cijepljena dam prije 3dana protiv tetanusa jer sam se jaako porezala na nož. Pitala sam dr.za nuspojave rekao mi je da ih nema osim mozda bolne ruke i crvenila. E sada...prosla su tri dana danas me ulovila hunjavica kihanje opca slabost jel moguce da je od cjepiva? Mislila sam aspirin popiti sumeci ne znam jel smijem dr.mi je tek sutra popodne a u ljekarni tete samo nagađaju...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •