Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dijete za vrijeme dojenja

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno Dijete za vrijeme dojenja

Zanima me da li ima koja mama iskustva sa dijetama za vrijeme dojenja? ja sam se udebljala 30 kg u prvoj i drugoj trudnoci i osjecam se strasno tesko pa trebam savjet? ja sam mislila krenuti na un dijetu pa me zanimaju vasa iskustva puno hvala...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u principu djete nisu dobro došle, ali tu i tam smanjiti koju voćku , malo manje mlijeka za pit ( za mamu), bez ćipseka, sladoleda i inih gluposti,guranje kolkica ili hodanje dan i noć sve bu brzo stopilo suvišak.

Sad ja sam na prisilnoj dijeti radi stanja klinaca alergičara, i jako brzo se sve stopi,ali se i topilo kod klinca nealergičara...

znači put pod noge, flašku vode umjesto coca-cole i ide.

sretno

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Un dijeta nikako, niti bilo kakva druga rigorozna dijeta. Proguglaj malo o prehrani po montignacu - super je za skidanje kila, uz dojenje ide, a temelji se prvenstveno na zdravoj uravnoteženoj prehrani.

ovo je službena stranica: http://www.montignac.com/en/index.php
    ali imaš i na hrvatskom dosta toga

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

po mom mišljenju, zdrav način prehrane sigurno skida kile i pogoduje dojenju.

dakle, bojci, slobodno izbaci iz prehrane bijeli kruh, sve slatkiše i grickalice, smanji drastično rižu, krumpir, tjesteninu.
    Od voća nemoj jesti previše banana, ostalo voće u razumnoj mjeri.
    Jedi ribu i lešo meso, uz povrće, i kuhaj sa što manje masti.
    Odredi si redovite obroke u razumnim količinama i nemoj jesti van obroka. Po mom mišljenju, bolje je da jedeš više malih uravnoteženih obroka.
    Osim mortignaca možeš proučiti zonu, ako za to imaš vremena, ili se možeš ravnati prema dijeti za trudnice s povišenim šećerom.

Najveći problem u svemu tome je nedostatak vremena - ne znam bih li ja imala za to živaca odmah nakon poroda, ali zdravlju ni dojenju ti neće škoditi ako izbaciš za početak barem kruh, tjesteninu i šećer.
    Što se hrane tiče, također će igrati ulogu i da li dijete ima grčeve nakon što jedeš određene namirnice - ali ja baš i nisam sigurna da grčeve uzrokuje hrana koju jede dojilja. No to je već druga priča.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Napisala je svojevremeno zhang dobar štos iz zone - kako odmjeriti količinu hrane koja nam treba (dlanom).

Idem potražiti nešto od toga (da ne pišem napamet).

Neće trebati vagati ni računati. Jedino pomagalo bit će joj vlastita ruka. Pet prstiju podsjetit će je da treba jesti pet puta na dan i da nikada ne smije biti bez hrane više od pet sati.

Veličina i debljina dlana pokazat će joj koliko proteina treba uzeti za obrok. Obrok treba dopuniti s toliko povrća, koliko stane u dvije ruke. Ako umjesto povrća izabere tjesteninu, krumpir ili rižu, ne bi trebala pojesti više od veličine vlastite stisnute šake. Za desert neka uzme voće. Sada bi njezin tanjur trebao biti podijeljen na trećine: na jednoj trećini meso ili riba, na dvije trećine povrće začinjeno maslinovim uljem. Dan treba započeti doručkom, koji je do sada najčešće preskakala.

Neka sastavi doručak od jaja, svježeg kravljeg sira, nemasne šunke, dopuni voćem i s najviše pola peciva s malo maslaca. Umjesto kave s kofeinom, koji joj u zoni neće trebati, pit će zeleni čaj ili kavu bez kofeina. Trebat će joj još dva međuobroka. Ako je razmak između doručka i ručka veći od pet sati, uzet će za jutarnji međuobrok jogurt ili komad sira i voća, a ako ruča ranije, uzet će poslijepodnevni međuobrok, pet sati nakon ručka.

Drugi međuobrok uzet će prije spavanja. U zoni nema zabranjene hrane, ali svaki obrok i međuobrok treba biti sastavljen od sva tri makronutrijenta: proteina, ugljikohidrata i masnoća u pravilnom omjeru. Zato, poželi li otići na pizzu, može naručiti onu sa šunkom i sirom, ali ne treba pojesti rub od tijesta. Ako ne bude gladna između obroka, znat će da je u zoni.
    Evo više o tome ima ovdje: http://www.zonazazdravlje.com/osvrt.asp?Kolumna_ID=29
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.09.2011. at 10:56

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Super upute Peterlin (odnosno zhang)!
    Ja bih još dodala da se treba paziti da se proteine ne uzima prečesto iz suhomesnatih proizvoda, što ljudi znaju raditi. Tko voli, bolji je izbor konzervirana riba.
    Bitno je u rasporedu prema zoni da nikad ne bi trebalo biti gladan, ali ni jesti bez reda.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Joj ja nikako nemam karakter... Sve nesto pocenem pa napustim. Jedem ja zdravu i kuhanu hranu, voce, salate... ali jedem puno. Ne znam stati. Srecom dojenje trosi i ne idem gore, ali od dvije sedmice nakon poroda kad je bilo - 17 sam na istoj kilazi. Do kilaze od prije trudnoce ostalo mi jos 7 kg, a i tad sam imala 10 viska

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni nikakvo suzdržavanje od hrane za vrijeme isključivog dojenja nije dolazilo u obzir.

imala sam ooooogroman apetit, a ako bi kojim slučajem preskočila obrok to se vidjelo na količini mlijeka (znam da ne bi trebalo imati utjecaja, ali meni je eto imalo).

tek nakon uvođenja dohrane bila sam sposobna kontrolirati apetit, a po prestanku dojenja sam u dva mjeseca spontano skinula 15kg (a nije da nisam jela).

moj zaključak: čudni su metabolički mehanizmi u organizmu, i nikako ne djeluju kod svih jednako.
    Posljednje uređivanje od trampolina : 29.09.2011. at 11:19

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

trampolina - nikako preskakanje obroka za vrijeme dojenja, ni inače to nije zdrav način mršavljenja, mislim da se govori ipak o nečem drugom.
    Kolači, kruh, tjestenina i slatkiši rade više štete nego dobra organizmu, kako za dojenja tako i inače. Jedino na što se može pozvati onaj tko ih jede je da pomažu psihi u tom slučaju mogu priznati poantu. Ali da to izbaciš ali zadržiš normalne obroke, mlijeka ti ne može pofaliti.
    Zona je već za napredne, treba se ufurati, malo čitati, vagati namirnice ili naučiti odmjeravanje kako piše gore... a po meni žena s novorođenom bebom nema vremena ni koncentracije za to, eventualno ako imaš nekog u obitelji tko bi ti pripremao obroke. Sama teško - ali opet, nismo svi isti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    imala sam ooooogroman apetit, a ako bi kojim slučajem preskočila obrok to se vidjelo na količini mlijeka (znam da ne bi trebalo imati utjecaja, ali meni je eto imalo).
    kod mene se znala vidjet promjena na kakici ( njegovoj) kad sam izbacila mliječne proizvode ( na to je između ostalog alergičan) iz svoje prehrane,ali kad sam povečala kalcije boja se vratila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •