Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 274

Tema: okrutnost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa Vidi poruku
    kupovina mesa nema veze s osjećajem ravnopravnosti il nadmoći. nego je to zadovoljavanje fizioloških potreba (glad)
    Glad se može zadovoljiti i bez jedenja mesa. A tvrditi da je okrutno ubiti jelena za hranu, dok je u redu ubiti kravu ili kokoš za istu svrhu je smiješno.
    Dobro je netko rekao, bili bi i j....i i pošteni.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Glad se može zadovoljiti i bez jedenja mesa.
    Je - reci to eskimima. Nek jedu alfa alfa klice i zobeno mljeko

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bome, meni je to smješno, oni to meso JEDU i love ga i da ga pojedu. Sudbina tih životinja puno je ugodnija od sudbine teleta koje je uzgajano u metar za dva i hranjeno antibiotikom, hormonom i mljevenim sunarodnjacima i zaklano na traci.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ali mislim da fulavamo ceo fudbal

mislim da je tema bila vezana za našu djecu; kako njih učimo da se treba ponašati prema životinjama (bilo malim ili velikim, pitomim ili divljim)

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali ne govorim ja o ugodnijoj ili manje ugodnoj sudbini životinja, nego o LOVCIMA - ljudima koji se smatraju "zaštitnicima" prirode i divljači. hoćeš reći da su njihovi ciljevi uvišeni? da oni zaista pomažu životinjama? hahahaha!

ne da mi se razglabati o takvim nebulozama, lovci rade najveće gadosti (ubijaju pse i mačke pod izgovorom da im plaše lovinu). ma daj!!!!! heloouuuu! kaj su oni vlasnici neba i zemlje? sve kaj se nedjeljom kreće šumom je u opasnosti od pijanih lovaca koji poubijaju i sami sebe međusobno (nemoj reći da nisi čula za takve slučajeve).

gluposti, lovci su opasnost za ljude i životinje i bok.

i majuška je u pravu, ovo je već oftopičarenje
    Posljednje uređivanje od modesty71 : 23.09.2011. at 15:23

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, dolazim u napast da ovdje uvaljam neki receptić za haznfefer...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni uopće nije smiješno

osobno, ne jedem divljač uopće
    divlja životinja je divlja životinja
    preživljava sama u divljini i nije joj potrebna ljudska pomoć
    tako da ne mislim da ih imamo pravo ubijati

a lovci ubijaju da se nahrane? dakle TO je smiješno LOL

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    meni uopće nije smiješno

osobno, ne jedem divljač uopće
    divlja životinja je divlja životinja
    preživljava sama u divljini i nije joj potrebna ljudska pomoć
    tako da ne mislim da ih imamo pravo ubijati

a lovci ubijaju da se nahrane? dakle TO je smiješno LOL
    Neka me slobodno netko ispravi, no mislim da su sve životinje nekad bile divlje dok neke čovjek nije pripitomio.

A i same rasprave radi....nikako mi ne leži to da imaš "pravo" ubiti onoga tko ovisi o tebi, a nemaš "pravo" onoga tko ne ovisi o tebi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pomikaki, to što nema životinja ti nema veze s lovom, ali ima s npr. autocestama i širenjem naselja. A nitko ne kaže "čuj, ne bi se mi vozili Dalmatinom jer je loša za ekosustav" i tako dalje i tako dalje...

Jedini koji još brinu o tim životinjama su - lovci. Jel tako, icyoh?!!! I ne zezam se.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.09.2011. at 15:23

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

majuška, ne treba ni kravi ljudska pomoć da preživi.
    joj, kolko licemjerja
    jadna telad nagruvana u metru kvadratnom nema pravo živjet, al prelijepo lane ima.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    majuška, ne treba ni kravi ljudska pomoć da preživi.
    joj, kolko licemjerja
    jadna telad nagruvana u metru kvadratnom nema pravo živjet, al prelijepo lane ima.
    imaš pravo.ne treba praviti razlike.
    sve ih treba poubijat i gotovo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    imaš pravo.ne treba praviti razlike.
    sve ih treba poubijat i gotovo
    kako svi čitaju sve kako vam odgovara.
    humanije je ubiti jelena koji je x godina lijepo živio
    nego gojiti kravu u 2 kvadrata, čiji se život svodi na to da se nadeblja i bude zaklana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dupli
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 23.09.2011. at 15:26

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf ne znam možete li otvoriti
    ali evo za ilustraciju čuvara prirode i bioraznolikosti

svijest o potrebi očuvanja ekosustava u krugu lovaca i ovdje se dobro opisuje http://www.change.org/petitions/swed..._term=own_wall

ali slažem se i s Peterlin po pitanju autocesta.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Malo pogledajte ovo: http://www.biosvijest.com/index.php?...31:1&Itemid=86 - krivac - ljudski faktor. Meni je ovo prežalosno.

Na žalost ne mogu pronaći članak gdje sam to čitala, ali evo jedne zanimljivosti o povezanosti SVEGA u ekosustavu prema sjećanju:

u africi je zbog lova i smanjenja staništa već prilično smanjen broj lavova. To je dovelo do povećanja populacije babuna. To je dovelo do pojave neke vrste kožne bolesti kod ljudi. Da se čovjek malo zamisli, zar ne?

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ono što ja vidim kao rješenje je da ljudi promjene svjetonazore (za što su šanse male).

ne znam da li nas čeka katastrofa, il ćemo ju uspjeti izbjeći, ali svi kao da živimo u nekim svojim svjetovima i ne želimo vidjeti kak se drastično sve mijenja oko nas ( a našom krivicom). a ovo je roditeljski forum. jel se pitate kaj čeka našu djecu?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pukla sam od smijeha na neke komentare. one od cubane, ali bome i na koksynog golorukog čovjeka u ravnopravnoj borbi sa jelenom
    uglavnom slažem se sa icyoh u vezi lovaca. ne doživljavam ih kao krvoločne istrebljivače s napuhanim egom nego ljude koji brinu o tim životinjama koje na kraju kontrolirano love. isto kao i kad seljak na selu uzgaja domaću životinju.
    što se djece tiče, ne dozvoljavam mučenje i sakaćenje. ježa smiju izvaditi, ali ga neozlijeđenog moraju vratiti u more. ako je umro koji puž to je bilo samo iz razloga što je postao mamac za ribu itd.
    uglavnom draži su mi ovi recepti sa srnetinom nego oni sa posteljicom

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom draži su mi ovi recepti sa srnetinom nego oni sa posteljicom
    Kudikamo.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pikula, ja jedem meso. A smiješnim smatram određivanje koje životinje su za odstrel/jelo, a koje nisu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sve pet, samo ne mislim da bi u prirodnim uvjetima bilo lako othraniti djecu bez mesa,ribe i jaja u mnogim geograf. širinama.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

stray cat, nije mi normalno nista od ovoga sto si pitala.
    kao dijete slucajno sam prisustvovala jednom groznom cinu mucenja macica, ni do danas ne mogu to zaboraviti, ni shvatiti porive kod neke djece da to rade.
    citajuci postove ovdje, ispada da ako jedes meso, trebalo bi ti biti normalno da mirno sjedis i uzivas na suncu dok djeca pored tebe muce zivotinje, jer nisi vegan i nemas pravo nista reci.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

počela sam čitati sve napisano, pa mi dojadilo , svako svoje tuče
    vezano za djecu i okrutnost - to mi je oduvijek odvratno i zapitala bih se što sa mnom i mojim djetetom nije debelo u redu
    da ima takav poriv. to bi mi bio znak za uzbunu. alarm.

vezano za lov i ljude koji upražnjavaju takav vid "zabave" - ne shvaćam. ne shvaćam kako zdrav čovjek može pucati po nevinim bićima.
    kako može misliti da je to nešto super, kako može vjerovati da uopće ima pravo na takvo što?
    to mi je čista demonstracija moći i ništa više. ni s od sporta. ako hoće boraviti u prirodi nek ponese štap, pješači, peče slaninu na vatri i tako. sve drugo mi je neprihvatljivo.

e sad, vezano za tezu da bi svi bili j.. i pošteni, istina. ja volim meso. jedem meso i hranim svoje dijete s mesom.
    ne vidim u tome ništa loše. uopće nisam u stanju razmišljati o tome na nekoj višoj razini. bila sam gladna u vrijeme rata i da mi je netko tad rekao da mi meso ni ne treba, da nije etično, da nije u redu,blablabla, poslala bih ga negdje...
    jer sam bila gladna i sanjala sam krmenadlu ko onaj ćuko iz crtića.

eto, samo toliko

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    to mi je čista demonstracija moći i ništa više. ni s od sporta. ako hoće boraviti u prirodi nek ponese štap, pješači, peče slaninu na vatri i tako. sve drugo mi je neprihvatljivo.

eto, neka ne ubija jelena, ali nema veze što je prije toga koknuo svinju i onda u prirodi pecka njene dijelove.
    oh kako licemjerno.
    sorry flopice, ne tiče se izravno tebe, nego cijelog ovog topica koji ide u tom tonu.

mene baš zanima od ovdje prisutnih koji su kontra lova koliko su puta zimi otišli i nahranili te životinje u prirodi?!
    naime postoje ljudi koji se o tome brinu - lovci.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vezano za lov i ljude koji upražnjavaju takav vid "zabave" - ne shvaćam. ne shvaćam kako zdrav čovjek može pucati po nevinim bićima.
    kako može misliti da je to nešto super, kako može vjerovati da uopće ima pravo na takvo što?
    prestrašno nešto. pucati po nevinom zeki i onda ga nataknuti na ražanj ili isjeckati u gulaš. stvarno nehumano

a istovremeno će djetetu u ruke dati udicu, komadić kruha i nek lovi ribe. te ribe će umirati na rivi dok ne dođu do kuhinje i bace se u vrelu vodu. i to je odgojno prihvatljivo?

mislim, koja je razlika? niti prvi niti drugi neće postati nasilnici niti ubojice niti će maltretirati i bacati mačke sa 14.tog kata

ja jedem meso, i piceke i teliće s farmi, ali bogami i medinu bržolicu (ok, to ne jedem ja, to tamani mališa ), a volim i ribu i rakove bačene drito u kipuću vodu, a i školjke. bilo na buzaru ili priljepke mojom rukom istučene na plaži

a svi koji misle da bambi i lupko imaju pravo živjeti, nek se sjete nema, nek se sjete paje patka, bubija i ostale životinjske menažerije iz diznijevih filmova, pa nek se izjasne koje životinje su vrednije da ne budu pojedene?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku

a svi koji misle da bambi i lupko imaju pravo živjeti, nek se sjete nema, nek se sjete paje patka, bubija i ostale životinjske menažerije iz diznijevih filmova, pa nek se izjasne koje životinje su vrednije da ne budu pojedene?
    a što bi tek jadna pepa pig rekla na ovaj topic?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

magriz meni je baš prestrašno. imaš životinju koju ti je cilj ubiti, letiš za njom unezvjerenom i pucaš.
    aj reci da to nije onako, baš bezdušno. i ne pričajte mi sad kako su jadni lovci super, hrane zimi životinjice,
    meni to u ovom trenu dok razmišljam o tome da je lovcu cilj ubiti ne pada na pamet.
    sigurno da sve ima svoje, i da se lovci i brinu zimi i takoto. al mi to sad nije tema.
    ja se referiram na taj moment u kojem pucaš u nekoga, neko drugo biće koje je živo i koje to više neće biti zbog tebe kad pogodiš metu.

s druge strane, već sam ne znam koliko puta naglasila da ja jesam licemjerna po tom pitanju, jer volim jesti i kobasice i špek.
    i ribu na gradele i školjkice. što bi bio kriterij po kojem je ok. ubijati ove druge a nije ove prve? vjerojatno ništa!
    jer ubio si svakako. i ribica je fino plivala u lijepom plavom moru dok je nisi povukao iz njega! al tu se opet pozivam na svoju licemjernost i priznajem da mi nije žao ribe. nije i gotovo. valjda jer je ni ne doživljavam kao nekog slatkog ljubimca.
    ne vidim je od malena po crtićima, ne zamišljam je kako pose svoju mamicu, blablabla. valjda utjecaja velikog ima što sam kontinentalka i što sam u šumi gledala te zeke i srnice. pa su mi oni druga kategorija, a šutljiva riba nije!
    a i ona te ne gleda u oči dok je ubijaš
    zapravo poznajem jako malo ljudi koji stvarno, stvarno al onako istinski drže do tih stvari na način da su u svojoj suštini orjentirani na zaštitu životinja. dakle ne jedu meso uopće, ne nose ništa od kože, aktivno pružaju podršku, volontiraju, udomljavaju....
    ja osobno sam djete nekih ratnih vremena kad je ljudski život bio jednak nuli i kad bi na momente pojeo valjda i vlastitog psa da bi sebe održao na životu. mislim da me to bitno odredilo kao osobu. i uvijek se zapitam ( iako je stray naglasila da to nije tema ove teme) imamo li pravo biti osjetljivi toliko na životinje ako istodobno oko nas svakih toliko umre neko djete? znam da ovo može zvučati kao brkanje tematike i takoto al meni to uvijek, baš uvijek padne na um...

i da, stray je čini mi se napisala jedan post pa bi bilo lijepo da i sama malo sudjeluje na nekoj svojoj temi. za promjenu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ezano za gore navedenu pečenu slaninu, naravno ne od svinje koju je netom upucao
    ne znam da li itko kuži o čemu ja pričam, ali ukratko to ubijanje radi zabave me užasava
    a ovo drugo, radi zadovoljenja potrebe za hranom - ne
    valjda sam stvarno licemjerna po tom pitanju

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... a među njima oni koji imaju para ubijaju kapitalce (i ne rade baš ništa drugo), dok sirotinja radi sve i tu i tamo krkne kakvu štetočinu ili tuđeg psa.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    ... a među njima oni koji imaju para ubijaju kapitalce (i ne rade baš ništa drugo), dok sirotinja radi sve i tu i tamo krkne kakvu štetočinu ili tuđeg psa.
    Ah, generaliziranje...uvijek su oni koji imaju para ljenčine i ekipa za odstrijel, a sirotinja samim time što je sirotinja ima aureolu oko glave. A da otvorimo temu "okrutnost nad ljudima"?

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uglavnom ekipa s asfalta kerefekira o ljubavi prema životinjama,a maksimalno ima zlatnog retrivera(mačketinu, iguanu svejednoili su bili 7 puta u maksimiru),pa onda opet ta ekipa soli pamet na nekoj drugoj temi o zdravoj prehrani a kupuje tu superzdravu hranu u ekobiogreendućanu, a ne u svojoj štali ili vrtu....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom ekipa s asfalta kerefekira o ljubavi prema životinjama,a maksimalno ima zlatnog retrivera(mačketinu, iguanu svejednoili su bili 7 puta u maksimiru),pa onda opet ta ekipa soli pamet na nekoj drugoj temi o zdravoj prehrani a kupuje tu superzdravu hranu u ekobiogreendućanu, a ne u svojoj štali ili vrtu....
    hvala ti miniminia što si vrlo kratko opisala nešto što ja vrlo dugo pišem 2h.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da se razumijemo, protiv sam nasilja u bilo kojem obliku,agresija je sama loša po sebi, bila ona izražena u sakaćenju životinja, bezobraznom ponašanju, bakuganima i sve to osuđujem

ali ne sviđa mi se nimalo ova površnost i senzacionalizam u postavljanju poveznica u uvodnom postu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    da se razumijemo, protiv sam nasilja u bilo kojem obliku,agresija je sama loša po sebi, bila ona izražena u sakaćenju životinja, bezobraznom ponašanju, bakuganima i sve to osuđujem

ali ne sviđa mi se nimalo ova površnost i senzacionalizam u postavljanju poveznica u uvodnom postu
    Slažem se!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

stray je napisala ipak više od jednog posta, moje najdublje isprike...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nekima je samo do prepucavanja, na baš svakoj temi

A teza da svatko tko ima jedan par kožnih cipela u kućanstvu i jednom tjedno pojede komadić mesa nema pravo pričati o zaštiti prava životinja mi glavu gura u malenu konzervu
    Je, uvijek taj crno-bijeli svijet

Meni je u nijansama sive
    U svemu naći mjeru i potruditi se dati mali doprinos zajednici i prirodi koja nas okružuje
    Pa ma kako malen taj doprinos bio!

Al ne, jedeš hrenovke i imaš jednu kožnu torbu, elem, potpuno je licemjerno da sebe i svoju djecu poučavaš nenasilju prema prirodi i društvu

Pa OK, licemjer sam i u ovom slučaju mi je drago to i biti

Kad su Dalai lamu pitali u zg nije li licemjerno da propagira ljubav prema svim bićima a on sam jede kobasice, odgovorio je:
    život je paradoksalan
    u tome je njegova ljepota

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zašto je u redu ubiti kravu/kokoš/patku/ribu za hranu, a ubiti srnu za istu svrhu - okrutno, bezdušno, što god?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ne tvrdim da je imati umjerenu količinu kožnih stvari i povremeno jesti meso licemjerno.
    licemjerno je raditi razliku između laneta i janjčića. To nema veze s ljubavi prema životinjama.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mak na konac

a koja je ono uopće bila tema?

uopće mi je šašavo sad oko ovih detalja razjašnjavat. ja recimo ne jedem ni janjetinu (ni svinjetinu, ni teletinu, ni govedinu) a uopće ne znam zašto se zapravo uopće moram pravdat
    Opet uvrnuta tema, moramo se ispričavati što nam se čini okrutno činiti masakr nad divljači (i desetinama pasa, svog sam psa golim rukama zakopala kao 10-godišnja djevojčica nakon što su ga lovci upucali 5 m od naše vikendice, mogo' je upucat i nas djecu)
    To mi je jednako okrutno kao i tvorički uzgoj krava/svinja i kokoši. Mislim da ovdje nema nikoga kome uvjeti života tih jadnih životinja nisu nešto strašno i potresno.
    Ali ja ne nalazim drugi način da svojoj obitelji priskrbim meso koje vjerujem da trebaju. Ali ako će se ikad dić revolucija i ukinut takav način proizvodnje mesa - nitko sretniji od mene

Ali je lakrdija ovdje da neki brane pa čak i uzdižu lov divljači na više razine. A na istoj je, dno dna.
    Samo zato i pišem dalje ovdje

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Potpis na krumpirić.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni uopće nije šašavo raspravljati o ovome, niti se imam namjeru pravdati (ne znam zašto i bih), jer jedem gotovo sve od nabrojanog mesa. Ovdje me ubolo o oko veličanje divljih životinja i zgražanje nad njihovim ubijanjem, a i dalje tvrdim da apsolutno nema nikakve razlike između ubijene srne i bilo koje druge životinje za hranu. Nema razlike i točka. A onaj koji tvrdi suprotno, po mom mišljenju, tjera mak na konac.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme koja sprdačina ovdje... sram vas bilo! čak je i meni neukusno...
    Posljednje uređivanje od Moover : 26.09.2011. at 00:20

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mesnice su prepune mesa koje nije imaginarno nego je bilo životinja. meni stvarno nije jasno što vi forsirate te lovce.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lovci se forsiraju jer ubijaju prelijepe životinje, ljepše od onih koje se nalaze u mesnicama.
    Stvarno ne znam koji bi bio drugi razlog.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su janjčići baš prelijepi.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    meni su janjčići baš prelijepi.
    pogotovo oko Uskrsa

inače,slažem se s Aleksandrom

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno da jesu. Ali valjda Bambi nema konkurencije.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

najprije da potpišem Majušku, lijepo je sažela što i sama mislim!
    za vas druge koje sad malo peckate, jer lovci su strašni a ovi drugi nisu, pa zapravo ja ne tvrdim
    da je ubojstvo koje je počinjeno u mesnici manje ubojstvo! ja predočavam svoje viđenje, uz 600- tu napomenu da jesam licemjerna po tom pitanju. sebi to objašnjavam tako da mi nije neobično vidjeti meso u mesnici, jer ga oduvijek tamo viđam, pa valjda ni ne razmišljam (ili ne želim razmišljati) o tome predetaljno. oduvijek se hranim mesom i moja je predodžba da je to meso namjenjeno ljudima da skuvaju svoj ručak, rečeno zdravo seljački! jel to zakopavanje glave u pijesak? vjerovatno je. naposto ne vjerujem da svi ovdje prisutni u svakom trenutku imaju o svemu formirane stavove, a ako imaju svaka čast! ja o nečemu imam o nečemu nemam, oko nekih stvari godinama formiram mišljenje, mjenjam se i učim.moji postovi idu u tom smjeru i stvarno mi nije do prepucavanja.
    sudjelovanje na ovoj temi sam doslovno shvatila ko razmjenu mišljenja i viđenja s poznanicima u ugodnom druženju na kavi...
    zato ni smajlić za koji magriz tvrdi da je bio bezobrazan( opa! evo paradoksa, magriz nekoga špota za bezobrazluk) nije imao takvu svrhu, ali dobro, svakom svoje!
    vezano za temu,lovci i lov su mi opet druga kategorija jer oni iz nekakve razonode ubijaju životinje. hrane ih a i ubijaju. pa su ko što reče koksy jednako dvostrukih mjerila kao i ja. i opet ću reći da ne razumijem što ima tako lijepo i ispunjajuće u tome da pucaš u ikoga. pa se sad vraćamo na tvrdnju da je ubojstvo ubojstvo. jest. samo što je ono u mesnici počinjeno da bi zadovoljilo ljudsku potrebu za preživljavanjem a ovo drugo meni je čista demonstracija nadmoći. da li je zato ono u mesnici manje ubojstvo? naravno da nije. ali mi uvijek izlazi argument da je to za hranu, nije iz zabave. sad me razapnite.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa se sad vraćamo na tvrdnju da je ubojstvo ubojstvo. jest. samo što je ono u mesnici počinjeno da bi zadovoljilo ljudsku potrebu za preživljavanjem
    U današnje vrijeme meso nije potrebno za preživljavanje. Pokretačica teme preživljava bez mesa, i pritom nije jedina.
    A ostatak sam rekla već nekoliko puta, ne radim razliku između životinja koje ljudima služe za hranu. Sve su nekoć bile žive i sve su ubijene za tu svrhu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vezano za temu,lovci i lov su mi opet druga kategorija jer oni iz nekakve razonode ubijaju životinje. hrane ih a i ubijaju.
    pa ljudi hrane telad, janjad, sve, pa ih ubijaju?! Uistinu vas ne kužim, kužila bi vas jedino da lovci ne jedu tu živad, ali smatram da je humanije naći se oči u oči s bićem koje UBIJAŠ za hranu, nego se pravit fin i smatrati da je meso iz mesare zapravo kupus.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hrane ih zimi kad ovi ne mogu do hrane, a onda se to predstavlja kao visoko plemeniti čin
    kao, jadne životinje bi pocrkale po pustom snijegu da nema dobrih lovaca koji vode računa o njima
    za mene je tema završena u svakom slučaju

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •