-
Samo prema jednoj živini mogu biti okrutna: komarcu koji mi zuji pored uha usred noći.
Nažalost, tu okrutnost najčešće ne uspijem iskoristiti, jer male beštije, kad upališ svjetlo, najčešće netragom nestanu
-
Osobno kad god vidim da djeca muče glistu u parku, ili maltretiraju neku malu životinju/kukca, odmah reagiram. Kćer mi je pričala da su u vrtiću klinci ko zna kaj radili glistama, i onda je jednom to meni htjela demonstrirati, a ja sam joj pokazala kak je glista zanimljiva i kak ju može primiti u ruke. I kad je mala došla u vrtić s novom vještinom bila je glavna jer je "dirala gliste rukama", a nije ih morala ubijati da bi bila fora. I onda su i drugi klinci prihvatili. Da su bar i odrasli tak slobodoumni.
Djeca dok su mala još nemaju pojmanja o mučenju, smrti, boli...., a uz sve nasilne crtiće, igrice i filmove, nasilje im nije ništa strano i spada u proces istraživanja. Ali pozitivno je što se na djecu još može utjecati, objasniti im da svako živo biće pati ako ga muče, samo im treba nježno objasniti, ne ih grditi, nego usporediti s njihovim vlastitim osjećajima boli i patnje. Djeca su srećom prilično suosjećajna.
A odrasli su to ili naučili u mlađoj dobi pa to prenose na svoju djecu, ili nisu naučili, pa onda vjerojatno nikad ni neće.
Zašto neki ljudi stvari postavljaju čovjek vs. sitna bića? Život je SVE, Prirodni poredak, a to znači da svako biće ima pravo na život, i svako biće se ima pravo boriti za svoj život, ali ni jedno biće ne bi trebalo uništavati druga bića zbog ičeg drugog osim preživljavanja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma