Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
to ne obara moj argument
ja se daleko više grozim nad strahotama modernog uzgoja mesa nego nad lovom, zbog nehumanog tretiranja životinja - pod time ne mislim na način na koji moji susjedi drže koze, nego na način kako se drže pilići i krave u halama natiskani jedni na druge
ali dugoročno lov čini veliku štetu ekosustavu - da nije tako, ja bih radije birala srnetinu iz šume nego piletinu iz uzgoja.

Za mene je razlika način na koji se ubija i razlog. Mislim da se o tome ne mora dalje raspravljati.
Apsolutno se slažem. Lovci se samo prikazuju da rade nekakvu korist za životinje i prirodu, a rade korist zapravo sebi i svom egu. Primitivniji "sport" valjda ne postoji. Nek mi netko od pobornika ideje da lovci čine dobro za prirodu objasni kako to? Da li su životinje i priroda općenito živjele bez intervencije čovjeka milijune godina? Jesu. ONDA?? Čovjek danas treba intervenirati samo da popravi štetu koju ON čini, a ne da regulira bogtepita što u prirodi. Priroda zna sama održavati svoju ravnotežu i bez ljudske pomoći.

Lovci love jer se tako osjećaju nadmoćniji i bolji. Ali za mene su kukavice jer su im nadmoćniji i bolji samo uvjeti o oružje - snajperi, lov iz auta, čeke... ah, vrlo muževno .