Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Trojčeki i spavanje - neznam više što da radim

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Trojčeki i spavanje - neznam više što da radim

:?

Dakle od kuda da počnem. Od kada su moji trojčeki napunili 8 mjeseci ponovo su se počeli buditi po noči. Nemam mogućnosti ko droditeljijednog djeteta da ih pustim po noči kada se probude da malo kemekaju, deru se i sami zaspe ponovno - iz očitih razloga - probudit će drugo dvoje i onda smo u problemu (2:3). I naravno svaki se budi u svoje vrijeme pa to znači da kada se i svaki probudi samo jednom to je 3 puta po noči. I onda se prvi majstor probudi u 6:30 i to je amen.
    Isto tako po danu slabo spavaju a i, fala Bogu, naviknui su se da ih uspavljujemo na rukama. E sada ja pokušavam odgojno obrazovne mjere npr - staviti ih sve u kimbić pa nek se deru dok ne zaspe. Drugo neznam a ovo mi je izuzetno neugodno....

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

fakat imaš pune ruke posla. ne znam iskustva ljudi sa duplićima, a sa trojkama još manje. nadam se da će ti se javiti netko od iskusnih. ljubi svoje malce

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mogu misliti kako ti je teško,a čisto sumnjam da će ti se javiti neko sa sličnim iskustvom tj.trojčekima.
    mislim da ćeš morati pretrpiti tu fazu buđenja (jel jedu po noći?) i nemoj nikako s tim "odgojnim"mjerama tj.pustiti ih da plaču dok nek zaspu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Odgojne mjere

Ma nisam mislila baš tako "pustiti ih da plaču dok ne zaspu" nego ne dizati ih unatoč tome tj pojavit se dat dudu i tome slično ali ne dizati. Ljudi moji fakat ne mogu ih više na rukama uspavljivati već sad ima svaki po 8 kg - kičma će mi otkazati :shock:

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj, ja imam dupliće od 19 mjeseci i bude mi se svaku noć po BAREM 4 puta svaki. Nikad manje, često i češće.
    Obojica su sisavci pa ih tako i uspavljujem. Kad zaspu, obično odem van iz sobe i bavim se nečim, no do doba kad sam ja spremna za spavanje, oni se znaju probuditi i po 2-3 puta. Ukoliko ne plaču, već se probude sami (ili samo jedan od njih), ne priča nikaj, onda se razbudi skroz, pa počne skakati po onom drugom, pjeva mu, govori "Nikola, dodi!" ili "Luka, dodi!", spominje sve kaj je vidio taj dan, pa se obično probudi i drugi. ili kad mu dosadi biti budan, a ovaj drugi se neće probuditi, onda me zove.
    A kad ja uđem u sobu, dočeka me cerek od uha do uha i jedan glasni "Bok!"
    E, onda ga je već malo teže ponovno uspavati. Opet cica u usta i tako se uspavljujemo.
    Ista stvar ako su obojica budni - obojicu na cicu, svaki sa svoje strane i spavanac.
    I tako svaku noć.
    Duda kod njih nikad nije funkcionirala, tako da ne znam kaj bih ti još rekla.
    Pitat ću frendice s trojkama kaj one rade pa ti napišem.
    U međuvremenu - sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Pa koliko ih znaš s trojkama?
    Ja, nažalost, nijednu.

Modesty, šaljem ti samo jedan virtualni zagrljaj, drugo ti ne znam što napisati (osim: mi koje imamo jedno, nemamo se zapravo što žaliti).

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam imala jednu drekavicu koja je vrijedila za 3. Nije spavala ni jednu noć do 2. godine. Bilo je svakako, ali kad bih baš padala s nogu od umora onda sam znala na podu napraviti ležaj i dok se ona igra s mojom kosom, ili puže po meni kojih 1/2 sata - sat odspavati.
    Ali barem sam imala dobru liniju i sjaj u očima.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Znam ih tri. Kad se nas četiri nađemo to je 15 ljudi, od toga 11 djece.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Znam ih tri. Kad se nas četiri nađemo to je 15 ljudi, od toga 11 djece.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovo mi sve zvuči poznato i ne tako davno, samo što si ja s dvoje (mislim na dvije bebe odjednom) ne mogu ni zamisliti kako je to s trojčekima. Istina Karlo i Bruno su već s 1,5 mjesec počeli sami spavati po noći (do tada smo ih mi budili svaka 3 sata po preporuci pedijatara u Petrovoj), a ako bi se i probudili nisu tražili jesti već malo ljuljuškanja na rukama i nazad u horizontalu. Tako je i danas, još se bude, ali je dovoljno samo ga malo pomazit i ušuškat.
    Najteže mi je bilo s dnevnim spavanjima, jer smo ih također uspavljivali na rukama dok nisam počela primjenjivati trikove iz knjige The no-cry sleep solutions, koliko je to bilo moguće s dvojčekima, a s trojčekima je vjerojatno još manje. Uglavnom uvela sam im ritual prije dnevnog spavanja i kad bi se "prerano" probudili opet bi ih uspavljivala na rukama dok nisu usvojili duže dnevno spavanje. Inače ta knjiga je puna dobrih savjeta koji funkcioniraju, ali ih je teško provodit kad su u pitanju dvije, a pogotovo tri bebe, baš iz tog razloga što jedna budi drugu. Tako da su meni trebali mjeseci truda, a počela sam s tim baš kad su bili negdje 7 ili 8 mjeseci.
    Inače i Lucija je katastrofalna spavalica, a sad sam tek nemoćna da nešto primjenim i promjenim. Idem joj niz dlaku i čekam da mi se smiluje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Malo je drastično, ali ako imate mogućnost, odvojite se TM i ti u dvije sobe, jedan s jednim koji se budi češće, drugi s drugom dvojicom. Možda upali, možeš u početku rotirati vas, poslije klince, možda se, kad budu solo, nauče prespavati noć (iako je s 8 mjeseci to još teško očekivati). Bar ćete nekako uhvatiti ritam da se naspavate možda čak i svaku drugu noć.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas pp

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ih odvojili i svatko je s jednom spavao u sobi do 14 mj ,tada smo mi izasli iz njihovih soba i spavale su svaka u svojoj sobi do nedavno kad su nam uselile u krevet ,ne samo u sobu ali u najgoroj fazi je tada funkcioniralo kao i metoda knjige svako dijete moze nauciti spavati uz malo prlagodbe...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Ali barem sam imala dobru liniju i sjaj u očima.
    i ja san na tom putu

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja ti skidam kapu kakve god odgojne mjere provodila.ja imam jednu bebu koja plače,ali tri :D :D :D

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

domagoj,dora,mislav i ja imamo na isti dan rodjendan!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •