Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 129

Tema: sušilica rublja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedno pitanje, ako imam vešmašinu koja pere 5 kg, da li sušilica koja suši 6 kg može osušiti sav taj veš, ili bi trebala uzeti sušilicu koja suši 7 kg ?
    Moze.
    Uzmi u obzir da ces vjerojatno prati zajedno i pamucne i sinteticke predmete, a pri susenju to razdvajas, jer pamuk se susi na visoj temperaturi a sintetika naravno na nizoj (moja ima bas odvojene programe).
    Duzina susenja ti je nekakva okvirna, ali u praksi ovisi o tome koliko je vesa i koliko je mokar.
    Znaci cak iako npr. puna duzina susenja pamucnog vesa traje 2 h, ako je dobro iscentrifugiran susilica ce zavrsiti sa radom prije toga.

Ili npr. ako ti je pokisao pa ubacis na program susenja od 30 minuta, moze zavrsiti sa susenjem i u 5-10 minuta... ovisi koliko je zapravo bio mokar.

Moja je kondenzacijska, trebao mi je samo prikljucak za struju (drzim ju u kuhinji).
    I praznim ladicu s vodom (koja nikad nije puna do vrha, a ves je istovremeno suh).
    Ima 3 filtera za mucice - prvi, pa onda jos jedan, i treci u toj ladici gdje se skupi voda. Prvo pocistim filtere na suho (mucice u smece), onda ostatak isperem pod mlazom vode (preostale mucice pokupim, pa u smece), i to je to.
    Vrijedi pricekati par minuta pa onda otvoriti susilicu, kako mucice ne bi letjele van.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imas kondenzacijske kojima ne treba nista osim struje. Nasa stoji u ugradbenom ormaru.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sad vidim da jedna koju sam zagledala od 7 kg je kondenzacijska, a ja sam pikirala vent., jer ju planiram staviti kod prozora, koja je ono uopće prednost ventilirajuće, osim što ne treba prazniti taj neki spremnik ? Jel ova kond. ispušta nešto u zrak jer nema odvod ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad vidim da jedna koju sam zagledala od 7 kg je kondenzacijska, a ja sam pikirala vent., jer ju planiram staviti kod prozora, koja je ono uopće prednost ventilirajuće, osim što ne treba prazniti taj neki spremnik ? Jel ova kond. ispušta nešto u zrak jer nema odvod ?
    Kondenzacijska sve što ima ispušta kroz crijevo za vodu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kondenzacijska sve što ima ispušta kroz crijevo za vodu.
    Šta nije neko rekao da kond. treba sam priključak struje, nikakav odvod ?
    Ma, samo znam da ništa ne znam : )

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala mali karlo

Beko kondenzatorska sušilica DC 7110

Ima li netko iskustva s Bekom?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Zekana,jesi ju kupila?Ja je isto pikiram.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ošla mi vešmašina
    sad razmišljam možda da uzmem kombiniranu koja bi mogla sušiti do pola pa da onda razvjesim ( pričam o zimskom vremenu) jel postoji uopće to

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma daj kad skužiš blagodati sušilice neće ti past na pamet mučenje razvlačenjem polusuhog veša

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dečki na poslu su me uvjerili da kombinirana nije za mene, a samostalnu nemam gdi det

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A decki se kuze u ves, a?
    Moj kuha i svasta radi, al ves mu je nepoznanica
    A koliko vidim i drugim muskima

Susilica je zakon, al ja imam odvojeno
    Jednu na drugoj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne može bit jedno na drugo jer je vešmašina ispod bojlera
    Dečki su električari , kuže se u veš a i u popravljanje

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja bez susilice ne bih niti minute bila...ako ju imas gdje smjestiti, toplo preporucam.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo ponovila se i ja u susilicu Kakva su iskustva sa stvarima na kojima je oznaceno da nisu za susilicu ali po nekoj logici bi trebale moci ici? Ja sam ju sad prvi puta koristila, pobjegle su mi gacice sa aplikacijom (doduse vec su starije pa je i ta aplikacija vec malo ispucala) i bokse koje nisu pamucne nego polyamid i isto je oznaceno da nije za susilicu. Al evo ja ne primjetim da se nesto na robi promijenilo. Sad sam malo gledala etikete. Trenerka svijetlo siva 100% pamuk iz Mane, nema nikakvih djidja po sebi, zasto pise da nije za susilicu? Jel stavljate djecje majice sa aplikacijama? Dajte mi malo svakodnevnih savjeta, molim ;=)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ponovila se i ja u susilicu Kakva su iskustva sa stvarima na kojima je oznaceno da nisu za susilicu ali po nekoj logici bi trebale moci ici? Ja sam ju sad prvi puta koristila, pobjegle su mi gacice sa aplikacijom (doduse vec su starije pa je i ta aplikacija vec malo ispucala) i bokse koje nisu pamucne nego polyamid i isto je oznaceno da nije za susilicu. Al evo ja ne primjetim da se nesto na robi promijenilo. Sad sam malo gledala etikete. Trenerka svijetlo siva 100% pamuk iz Mane, nema nikakvih djidja po sebi, zasto pise da nije za susilicu? Jel stavljate djecje majice sa aplikacijama? Dajte mi malo svakodnevnih savjeta, molim ;=)
    Zato jer se pamuk skuplja, pa može izaći iz sušilice broj/dva broja manja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer se pamuk skuplja, pa može izaći iz sušilice broj/dva broja manja.
    samo prvi put ili se to ponavlja pa se zbroji 4-10 broja manje, pitam samo?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    samo prvi put ili se to ponavlja pa se zbroji 4-10 broja manje, pitam samo?
    Nije to baš linearna funkcija. Prvi put se skupi najviše. Aliiii iz dugogodišnjeg iskustva znam da se i kasnije hoće skupiti, ne tak puno ali opet... Zapravo, treba imati na umu da se te pamučne stvari razobliče, u vešmašini i u sušilici, pa zato proizvođač na deklaraciju piše da je preporuka ne sušiti u istoj. Ja se toga ne pridržavam. Sušim pamuk u sušilici. Sušilicu sam čak znala koristiti za "kraćenje hlača" od dječjih trenirki - operem na 60oC i osušim u sušilici da se skrče i skrate koliko misle.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.01.2016. at 12:14

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vidjela sam u katalogu dma: kuglu za sušilicu s mirisom- čemu to služi, koristite li to ?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Znam ali sta onda stavljaju program za pamucno rublje...sad sam isto prala djecje pamucne stvari i ok su. Pa pamuka najvise imam...sta ti onda ne peres pamucno ili sto? Ili samo neke stvari?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u sušilicu ubacim sve!
    Jer da radim po etiketama od nekih proizvođača npr.Benettona po njihovom niti jedna stvar mi ne bi išla u sušilicu.
    I stvari s aplikacijom ubacim unutra ma mix program.
    Ali da sušilica sakuplja stvari, sakuplja. Zato sada kupujemo broj veći pa nakon par pranja dođemo na veličinu na kojoj bi trebalo biti.
    Posljednje uređivanje od Cocolina : 11.01.2016. at 11:48

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    u sušilicu ubacim sve!
    Jer da radim po etiketama od nekih proizvođača npr.Benettona po njihovom niti jedna stvar mi ne bi išla u sušilicu.
    I stvari s aplikacijom ubacim unutra ma mix program.
    Ali da sušilica sakuplja stvari, sakuplja. Zato sada kupujemo broj veći pa nakon par pranja dođemo na veličinu na kojoj bi trebalo biti.
    He,he...zanimljivo

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Neke hlače koje sadrže elastin, od muža, kupljene prije sušilice, su recimo sada, kao da je šnajderica previše skratila....ali nema veze, sada smo pametniji.

Kad se sjetim prvog sušenja u sušilici, sve po ps. čitala etikete, 20% robe unutra a 80% na štriku! muž popizditis dobio, nakon tog sve se suši unutra

Sušilica me spasila!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čini mi se da je netko pisao da stavlja neke loptice u sušilicu za učinkovitiji rad sušilice, pa sam pomislila da je to to...To što usput miriši mi nije toliko bitno...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čini mi se da je netko pisao da stavlja neke loptice u sušilicu za učinkovitiji rad sušilice, pa sam pomislila da je to to...To što usput miriši mi nije toliko bitno...
    Ne, to nije isto. U sušilicu se može staviti ovakve ježaste loptice da bolje tumba veš pri sušenju (to je umjesto peglanja): https://www.xxxlesnina.hr/p/homeware...lja-0049010124

S ovim mirisnim lopticama nemam baš nikakvo iskustvo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

s aplikacijama okrenem naopačke,
    kupujem broj vece.
    Jelena skuplja se i s vremenom. traperice mi se skrate, a u sirini se ja valjda debljam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    s aplikacijama okrenem naopačke,
    kupujem broj vece.
    Jelena skuplja se i s vremenom. traperice mi se skrate, a u sirini se ja valjda debljam
    Ovo s aplikacijama i ja radim, jer moj mlađi ima cijelo brdo takve odjeće. Za njega nisam sigurna da li toliko brzo raste ili se roba skuplja od sušilice, ali ono što sam mu nabavila na početku škg sad je sve kratko i malo. Skupilo se od sušilice, ali nije samo to - klipan raste.

Ont. i mene sušilica spašava i baš me briga ako se štogod skrati. Ako me to brine, ne sušim do kraja nego samo toliko da se opegla (desetak minuta) pa onda na štrik tj. na harfu za sušenje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, spasile ste se sušenja. Mene ekipa u firmi pita za sušilicu i ne vjeruju mi da se kod mene doma ništa ne pegla. Neki su čak pacijenti koji peglaju čarape.
    Dakle, jeste li se izliječile od peglanja?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, jeste li se izliječile od peglanja?
    Apsolutno! Moja pegla dođe u uporabu samo ako baš ne znam što bih sa vremenom ( 2x godišnje )

Nisam to postigla odmah, ali sad već znam kako i koliko pojedinu vrstu robe staviti u sušilicu, da bude ispeglana kako treba. Naravno, bitno je složitu ju još vruću.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

košulja ne, niti ih sušim u sušilici niti preskacem peglanje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

košulja ne, niti ih sušim u sušilici niti preskacem peglanje.
    Ja sam napravio nešto drastično u jednom trenutku: sve košulje sam bacio na pranje i sušenje u sušilici, a one koje su izašle zgužvane - fiju u raj za ofucane košulje.
    Kad mi naglo zatreba opeglana šulja, a zgužvala se stisnuta u ormaru, poprskam ju vodom i bacim u sušilicu. Za 10 minuta izađe savršena.
    Zapravo potrošim manje struje i živaca na taj način, nego netko drugi na peglanje.
    Imam relativno malo košulja, ali su pažljivo odabrane. Ako je deklarirana kao easy iron ili peri-nosi, vjerojatnost je oko 100% da će iz sušilice izaći savršena. Ostale košulje kako koja, ali se pokazalo da košulja koju baš treba peglati - ni ne stoji kako treba, a odmah se zgužva. Hodati okolo k'o siroče u lošoj šulji nije neko postignuće.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam se i peglanja spasila. Majice koje su sklone guzvanju izvadim prije kraja i objesim na strik iznad susilice, topla i vlazna sama se opusti a dok susilica zavrsi i ona je suha.Vjesalice malo vise koristimo nego prije. Peglu sam zadnji put upotrijebila u 5.mj kada je mali imao krizmu i to zato kaj nije taj vesh bio slozen kako treba. Pretpostavljam da bi eventualno neke poslovne kosulje trebalo dopeglati.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ne peglam ništ,a nemam sušilicu, zadnje sam klinki peglala haljinu za pričest, a iduće me čeka peglanje stvari za krizmu
    Muževe košulje kad se osuše složim na vješalice, sreća kaj i oni ja možemo bit više manje casual sporski na poslu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kad treba peglaš ipak ti, davore?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne.
    Znam da negdje u kući imam barem jednu peglu koja je došla na poklon pa ostala u kući, ono, da se ne baci. Ali nije upaljena niti jednom. Niti znam gdje se nalazi. Zadnji put sam peglao prije valjda 25 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moze bit da se moze tako kako ti pises, ali s obzirom da MM kosulje i po doma zna nostiti, susilica se pokazala kod mene jako losom.
    jednom mi je dosao i rekao:
    mozda se jesam udebljao ali ovoliko narastao nisam.
    kosulje se skupljaju u susilici, a ipak ih ne mogu kupiti da su mu velike pa dok se skupe da su mu OK. ostatka familije ne nosi kosulje pa te njegove nekako i prezivim.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...kosulje se skupljaju u susilici...
    Da.
    Neke puno više od drugih. Takve lete u raj.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moze bit da se moze tako kako ti pises, ali s obzirom da MM kosulje i po doma zna nostiti, susilica se pokazala kod mene jako losom.
    jednom mi je dosao i rekao:

kosulje se skupljaju u susilici, a ipak ih ne mogu kupiti da su mu velike pa dok se skupe da su mu OK. ostatka familije ne nosi kosulje pa te njegove nekako i prezivim.

Ni ja nisam narasla, ali su mi neke hlače postale opako kratke... a nisu ni bile u sušilici.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi isto uz susilicu peglamo sve manje i manje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... efekt je isti, jedino kad takvu štracu baciš u sušilicu - odmah znaš da si bacila novac.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Pa... efekt je isti, jedino kad takvu štracu baciš u sušilicu - odmah znaš da si bacila novac.

Ne, hlače su bile daleko od štrace... Murine, savršene.. kako sam se ja debljala, tako su se širile i samim time postajale kraće.
    Dobrih 12 kg razlike u kilaži su izdržale dok nisam rekla da su ipak prekratke.
    Da mi ih je opet kupiti...

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Zanimljiva zapažanja o sušilici rublja, koju moje domaćinstvo još nije imalo. Nekoliko puta sam pomislila, e da mi je sada ta sušilica. Bilo je to kada netko od ukućana dođe s puta pun veša za pranje, a već sutra treba sve to biti oprano i suho.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljiva zapažanja o sušilici rublja, koju moje domaćinstvo još nije imalo. Nekoliko puta sam pomislila, e da mi je sada ta sušilica. Bilo je to kada netko od ukućana dođe s puta pun veša za pranje, a već sutra treba sve to biti oprano i suho.
    OK, to je komfor, ali onaj bolji detalj je da znaš sa 100% sigurnosti da ti se neće usmrditi u međusezoni kad nema grijanja, a vani se suši danima.
    Sušilica košta. Jedan ciklus sušenja potroši od pola do 3 kWh struje, ovisno o vrsti i količini veša, ali najviše o centrifugi. Uz 1200 o/min centrifugu može se reći da je sušilica ekonomična, jer koliko potrošiš na struju, drugi potroše na omekšivač i peglanje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se ni jedna košulja nije skupila u sušilici, a suprug nosi samo M&S easy iron košulje.
    Sve osim čipkastih grudnjaka i gaćica sušim, ne koristim omekšivač i sav veš mi je u super stanju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Točno.
    Iako ja sušim isključivo noću i tada je još isplativije pa sam zaključila da osim vremena, veša koji visi danima na balkonu i peglanja, ja sam i u financijskom plusu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja uopce ne znam kako bi funkcionirali bez susilice
    ne znam di bi posusila sve te silne pelene, a o vesu da ne pricam
    susim skoro sve (kosulje ne)
    a pegla radi sve manje i manje

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kad god se spomene sušilica sjetim se jedne crtice s početka moje trudnoće. Kažem ja mom bliskom prijatelju koji ima tri sina da sam trudna, a on odgovara: kupi sušilicu!
    Ha?!
    Bome, čim sam se vratila na posao sam ju kupila.

Je, beskrajno olakšava život. Još u kombinaciji s parnom stanicom (koju sam imala prije nego sušilicu)... sad mi je zapravo najveći problem oprani, osušeni i složeni veš pospremiti...

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    sad mi je zapravo najveći problem oprani, osušeni i složeni veš pospremiti...

tako i kod mene, sada je problem svu tu robu pospremiti u ormare...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... a čak i kad bi se veš sam odšetao u ormar, već bi se našao neki novi razlog za špilat žrtvu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nema elektronike ako ima mehanicko određivanje vremena (okrenes gumb na 100 min i on se okrece prema 0)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imam i ja pitanje, imam mašinu 2u1 i nakon sušenja mi je bubanj prekriven pahuljicama pamuka.
    Jel se to može spriječiti nekako?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •