-
Otkaz na rodiljnom dopustu
Danas sam primila obavijest mailom da sutra s radom prestaje obrt u kojem sam zaposlena. Trenutno sam na rodiljnom dopustu koji je trebao završiti za nekoliko dana. Poslodavac navodi da će mi rješenje Državne uprave za gospodarstvo kao i radnu knjižicu poslati u roku od 15 dana. Koliko mi je poznato, rok za prijavu na HZZ i na HZZO je 8 dana od prekida radnog odnosa, što je u mom slučaju od sutra. Što ako mi poslodavac ne dostavi papire do tog datuma? Imam li uopće pravo na neku naknadu i ako imam tko bi mi trebao dati prosjek plaća, poslodavac ili hzzo?
Inače, zaposlena sam na neodređeno, u ugovoru o radu je navedeno da je otkazni rok 30 dana, u ovoj godini nisam iskoristila godišnji.... ali to pretpostavljam ništa nije važno kad otkaz dobijam zbog zatvaranja obrta?
Iako sam slutila što me čeka po isteku rodiljnog, ovo je došlo prije nego što sam mislila i sad sam pomalo zbunjena.
Hvala vam ako znate odgovore
-
Osoblje foruma
Imaš pravo na porodiljni do kraja , i nakon toga na još nekoliko plaćenih mjeseci (ne znam točno koji iznos) sa zavoda za zapošljavanje. Daj se raspitaj tamo u kojem se roku moraš prijaviti.
Posljednje uređivanje od sirius : 28.09.2011. at 13:15
-
Na stranicama HZZO piše: Prijava, promjena, odjava u obveznom zdravstvenom osiguranju podnosi se u bilo kojem područnom uredu ili ispostavi HZZO-a, u roku od 8 dana od dana nastanka, promjene ili prestanka okolnosti na osnovi kojih se stječe status u obveznom zdravstvenom osiguranju (na primjer od dana početka ili prestanka radnog odnosa, odlaska u mirovinu, završetka redovnog školovanja i dr.).
Nadam se da se to odnosi na osam radnih dana
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma