Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dječji zbor ili glazbeni vrtić?

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno dječji zbor ili glazbeni vrtić?

Htjela bih upisati sina u dječji zbor ili glazbeni vrtić. Imate li kakva iskustva s jednim ili drugim, i što bi preporučili? Kako mi izgleda, u glazbenom vrtiću malo istražuju glazbu, malo uče brojalice, malo pjevaju... dok mi se zbor čini malo ozbiljnijim ili? Konkretno, glazbeni vrtić je "Vatroslav Lisinski", a zbor "Pahuljice". Voli muziku, pjevati, ima dobar sluh, voli istraživati po instrumentima... ne želim ga gurati ni u što, već vidjeti želi li to on stvarno.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemam osobnog iskustva, ali prijatelji imaju curku 6 godina i idu ovdje http://www.muzickiatelje.hr/igraonica.php i jako su zadovoljni, sve se radi kroz igru.
    Probaj vidjeti sa svim tim igranicama/vrticima imaju li neki pokazni ili probni sat kojem mozes prisustvovati pa onda zajedno odlucite.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Glazbeni vrtić je jako zgodna stvar, jedino ne znam možeš li sada još upisati dijete, u vrtić u koji mi idemo su upisi prošli.
    Djeca tamo pjevaju, sviraju sa udaraljkama, slušaju glazbu i onda crtaju što su čuli, a čula sam da u vrtiću Lisinski i vježbaju uz glazbu.
    Meni osobno to se puno više sviđa od zbora.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mom mlađem se u kvartovskom dječjem zboru nije sviđalo (valjda su kreštali preko granice dobrog ukusa ili je bilo previše cura , nemam pojma) a u glazbeni vrtić ga nismo uspjeli ubaciti. Završilo je tako da se u 2. osnovne upisao u redovnu glazbenu školu i sve pet.

Istina, doma nam je probijao uši s tim da on želi pjevati/svirati, pa smo kupili sintić.

Ja bih odabrala za dijete ono što ima jednostavniju logistiku - npr. da je blizu, da ima termine kad mi paše i slično. U toj dobi bilo kakvo bavljenje glazbom je ok.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala na odgovorima! Nazvala sam Muzički atelje (1x tjedno), imaju mjesta, a imaju i u Lisinskom i Pahuljicama (to je 2x tjedno). Bili smo na probnom satu u Lisinskom - međutim, taj prvi sat su se samo upoznavali (10-tak minuta je trajalo). Simpatična teta Tena je vodi. A za Pahuljice smo dogovorii da dođemo u ponedjeljak. Bojim se jedino da dok mi isprobavamo ne bude već sve popunjeno... (recimo, u Elly Bašić su mi rekli da je davno popunjeno).
    Sin mi ima 6,5 godina.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mom mlađem se u kvartovskom dječjem zboru nije sviđalo (valjda su kreštali preko granice dobrog ukusa ili je bilo previše cura , nemam pojma) a u glazbeni vrtić ga nismo uspjeli ubaciti. .

Ja bih odabrala za dijete ono što ima jednostavniju logistiku - npr. da je blizu, da ima termine kad mi paše i slično. U toj dobi bilo kakvo bavljenje glazbom je ok.
    Da, uglavnom je svugdje puno više curica... vjerojatno su dečki više na sportu. Od mojega uglavnom svi prijatelji idu na sport. A u cijelom vrtiću ih je za dodatni glazbeni program bilo zainteresirano samo troje! To me ipak malo začudilo... između stotine i stotine djece samo troje.
    Da, vidim polako kolika je važna ta logistička strana... do sad nismo imali nikakvih razvažanja, ovo bi bilo prvo!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja ide u Elly Bašić i ima jako puno dečkića.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Također glasujem za glazbeni vrtić.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Još jedan glas za glazbeni vrtić. Više je sadržaja nego u zboru.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Upisali glazbeni vrtić - Vatroslav Lisinski. Bili u petak i baš mu se dopalo: malo pjesmica, malo brojalica, malo crtanje, malo igra... I ima dosta dečkića, više nego curica!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super, baš mi je drago. Djeca moje kolegice su išla tamo i bili su jako zadovoljni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •