Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Gomila stvari!!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Gomila stvari!!

Zanima me imaju li sve obitelji gomilu stvari za djecu? Nekako uvijek nastojim kupiti samo ono što im je potrebno, al moja djeca imaju hrpe i hrpe robe za jednu sezonu. Nekoliko jakni, tajica hrpa, majica pa valjda 40, ma zbilja hrpa.
    I poklanjam, dajem al nekako mi se uvijek vraća. Moja mama, prijateljice, stalno im netko za prigode nešto pokloni eto, skupi se.

kako stojite vi s time?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

robicu uglavnom dobijamo i nasljeđujemo. kupujemo tek cipele i tu i tamo koji komad odjeće koji nam baš fali.
    trenutno imamo jako malo mjesta za sve držati.
    hrpe su to veće, jer ja imam cure, pa robu koju starija preraste čuvamo za mlađu.
    pomirila sam se s rastućim hrpama i opskrbila spacebagovima.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nemam iako imam blizance (što bi značilo da nose isti broj svega i da nema nasleđivanja). Znalo se tu i tamo nakupiti jaknica i trenerica (zimska deca pa za rođendan nadobijamo zimske garderobe) ali nikad više nego što treba - taman za jednosedmični krug. Imam hrpu kineske garderobe koju dobijamo ali je niti oblačim svojoj deci niti dajem dalje - to sklonim u stranu pa šaljem raznim udrugama, sigurnim kućama, domu za decu bez roditeljskog staranja...

Dovoljno je reći da moja deca imaju po sezoni možda po 2 kompleta trenerki, po 2 para farmerica i po 3-4 donja dela trenerki, možda po 5-6 dukseva, po 2 pižamice...Naša garderoba nakon izrastanja može ići samo u krpe jer joj se duša ispere i napegla, sita se nanosi i isplati se već u prvoj trećini bivstvovanja u našem domu. Polovnu garderobu ne nosimo jer nam je niko ne daje.

Obuću imamo baš koliko nam treba za normalno funkcionisanje po sezoni (ako se nešto nakvasi da se ima šta drugo obuti)

Niko nam od garderobe ništa nije kupio mimo rođendana ima jedno 3 godine. Ni čarapice.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odjeće nemam hrpe, ali igračaka .. to je užas jedan.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imamo i odjeće, ali redovito praznim i preusmjeravam...
    A igračke sam sve strpala u vreće, ostali su samo sa flomasterima, plastelinu, bojama i legićima, sad
    mali dobio i autiće za rođendan i više se igraju samo sa tim nego sa još one pune svije vreče koje stoje,
    ono uvjek samo razvuku po stanu da mi nije dosadno pospremati. A osobno milsm da i njih ta količina
    guši koliko i nas.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Igračaka na hrpe, iako joj mi (roditelji) kupujemo samo za Novu Godinu. Igračke redovno prečišćavam, bacam, a one očuvane koje je prerasla nosim u vikendicu.

Stvari isto hrpe. Ne znam da li sam joj više od 5-6 puta kupila nešto za obući, osim cipela. Nasleđujemo sa tri strane, plus joj baba i teta kupuju nekontrolisano. To nasleđeno isto filtritram. Sve stvari su lepe i očuvane, ali njoj stvarno ne treba 40-50 majica sa kratkim rukavima. Pa pretresem i podelim kome treba, a nešto i čuvam za drugo dete.

Evo baš je sad u toku pretresanje ormara, vadimo zimske stvari, ima džempera koje nije ni jednom obukla. Sad lepo poređam pantalonice koje su joj dobre, koje nosi, koje su udobne i sa svakima sparim po dve majice. Odvojim 7 kompletnih dnevnih presvlaka (pogodnih za vrtić) i još par svečanijih, lepših a ostalo prosledim.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja ima hrpu robice iako stvarno ne trosim puno. Ali sam se "navukla" na Lidl, pogledam akciju i zakljucim da je to tako povoljno da bi joj bas mogla kupiti jos jedan paket majci/hlaca za vrtic i jos ponekad svratim na Rodinu rasprodaju i na kraju ima 20 majci kratkih rukava od kojih nosi njih 5 (one na vrhu hrpe koje nemaju fleke)
    Zato kad idemo negdje na rockas i sl. sam na 100 muka jer nemamo nista fensi - pa opet probiram medju tih 20 majci

2x godisnje spakiram par velikih vreca robice i proslijedim dalje.

Sad sam na 100 muka jer u nasu jedinu komodicu s 4 ladice trebam spremiti odjecu i za nju i za bebu - a do sada je uvijek bila premala i samo za njenu odjecu... na kraju cu morati poceti peglati, puno vise toga stane kad je opeglano

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Robu uglavnom kupujemo novu, nemamo od koga posuditi. Kupujem malo skuplju i kvalitetniju robu, pa se unatoč učestalom pranju nije razvukla i izblijedila. Sada ima dosta robe, ali to je zaista nužda jer je još mali i toliko se uneredi tijekom samostalnog hranjenja i igre u blatu i pijesku da ga moram često presvlačiti. Ako sljedeće dijete ne bude muško, planiram najmanje brojeve donirati rodilištu, a ostalu odjeću dati u dječji dom.
    Posljednje uređivanje od rehab : 25.09.2011. at 14:54

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Odjeće nemamo previše, uvijek se bojim da će im biti premalo, ali ispadne i previše. Evo, recimo jesensko-zimska odjeća za svaku (4 i 8 g.) : 4-5 hlača, 5-6 majica dugih rukava, 2 trenirkice/vestice na cif, 2 haljinice, 1 suknjica, tanka i debela jakna i ski-odijelce. Po 2 piđame, 10 gaćica i 6 potkošulja. Štrample i čarape nisam brojala.
    Vidi se da sam neki dan spremala ormare .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću se samo poklopiti po ušima

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja
    ali ja im gotovo ništa ni ne kupim, drugi im kupuju, darivaju ...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Blago vama koji se nadobijate robice...moj je dobivao do negdje 2.rođendana, poslije toga mu poklanjaju samo igračke.
    Inače,cca dva puta godišnje radim nemilosrdnu čistku,obično kad me primi malo žešći pms..

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Rosa, možda off topic, a da uzvanike uputiš u to što bi mu trebalo pa da mu poklone npr. trenirku/majicu/pidžamu s likom koji voli, umjesto igračke koja će mu biti 15 minuta zanimljiva.

Mi npr. nemamo gomilu igračaka, izuzev knjiga, slikovnica. Uglavnom im kupujem didaktičke igračke, a za rođendan nas svi pitaju što bi se poklonilo. Prošle smo godine od baka i djedova dobili Stokke hranilicu. (rekla sam da mi je draže da napišu čestitku i stave kunice unutra za stolac i da ću ja nadodati, a čestitke im sve čuvam za uspomenu) Zimska su djeca pa darivanje igračaka krene od sv.Nikole, pa rođendani pa Božić. Nepodnošljivo!!!

A roba nam se gomila pod razno, ne samo za prigode. Kad sam otvorila temu, nakon pol sata me zvala baka i rekla da im je kupila haljine i košuljice, nije mogla odoljeti. I da, jedan mantil mlađoj, jer joj nikad niš ne kupi ;-D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi ćemo uskoro slaviti ljetni rođendan u Zagrebu i meni je recimo već muka od nove hrpe igračaka koje će nam se useliti u stan, jer ih jednostavno nemam više kamo stavljati, a naručivanje robe kao poklona ne dolazi u obzir, jer bi to Lei bilo veliko razočaranje. Tako sam smislila da svima kažem da joj kupe knjige, kupili smo novu policu za knjiga pa za to barem ima mjesta.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi imamo taj problem, previše svega uvijek mislim da će biti premalo, pa ponekad ispadne previše, a ponekad i zaboravim da nešto već ima pa kupim u duplo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam jučer napravila reviziju ljetnih stvari i jednu prilično veliku vrećetinu namijenila za dati dalje. Sve su te stvari nosive i dalje, ali fala Bogu pa ne moraju moja djeca nositi 2 prsta prekratke hlače. Brzo rastu.... Rijetko koje cipele sačuvam od starijega za mlađega (samo one koje mu "ne legnu" pa ih ne razgazi) i s tim sam polako prestala. Imam perilicu-sušilicu baš zato da ne moram imati puno stvari, ali svejedno, imam dojam da mi je kuća nonstop puna krame.

MM kaže "ajde ti napravi reviziju mog ormara" ne zato jer je lijen, nego zato jer zna da ću ja duplo više škartirati od njega. On bi sve sačuvao, a ja bi većinu toga pobacala i još bi previše ostalo.

Kad rasteretim ormare, neko vrijeme se lakše diše, a onda opet od početka....do idućeg Božića/Uskrsa/godišnjeg/prilike za spremanje.

Najgore su igračke jer njih klinci ne daju, a fakat ih je punoooo. Rješenje - povremeno odnesem u podrum "na hlađenje" da ne budu sve istovremeno u stanu. Moji dečki su sad već veliki klipani pa to često rade i sami.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Zimska su djeca pa darivanje igračaka krene od sv.Nikole, pa rođendani pa Božić. Nepodnošljivo!!!
    ovo vrijedi i kod nas, al ja zato za rođ. gurnem pred njih 2 igračke koje znam da su jako željele, a ostalo u ormar i onda polako izvlačim do pred Uskrs. Jer inače skoro cijelu god. ne dobiju od nikog ništa, a u 12. mj. nam se kuća i mozak raspucaju po šavovima od količine novotarija.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam provjereni sistem kad dobijemo robicu: sve odmah pregledati i odmah odvojiti ono što nam sigurno ne treba (ako ne trebam vraćat šaljem rodbini na selo, ako trebam odmah vratim i kažem da mi je višak pa nek čuvaju kod sebe), ako moram vraćati ono što sam izdvojila da nam treba poslikam robicu da ne moram pamtiti ili pisati od kog je došla. Više nas vrti robicu u krug i uvijek se ponešto previše uništi, ali ugl. većina robice preživi.
    E sad je druga priča što i to vječno pregledavanje, razvrstavanje i količine koje su još povećane mojom nemogućnošću da se obuzdam na burzi ili rasprodajama (M&S me uništi na kraju svake sezone) oduzimaju puno stvarnog i mentalnog prostora.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću se samo poklopiti po ušima
    Mogu s tobom?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Upravo i ja muku mučim gdje sa stvarima, mislim da je problem u tome što on raste, robica postaje sve veća. Na mjesto gdje su mi stajala 3 bodića sada stane samo donji dio trenirke tako da naša mala komoda sa 4 police postaje sve manja, ili se to ja samo tješim?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •