Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Syntocinon za slabi let down_kada i koliko?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Syntocinon za slabi let down_kada i koliko?

Baš sam se ponadala da su sve boljke dojenja iza nas kad eto nove.
    M ima 4 mjeseca i do sada smo uspješno dojili, bili smo na 10-tak podoja u 24 sata, od toga jedan noćni. Prije deset dana je zaradio finu virozu, začepio se nosić, on pun sekreta, pa čak je i takav htio dojiti i uspijevao. Ja sam let down vrlo rijetko osjetila, samo po njegovom gutanju i nekakvom šištavom zvuku u početku.
    Kad je prehlada prošla i ostao samo kašalj počeli su problemi, zakašljavanje i zagrcavanje, pretpostavljam kad bi se mlijeko spojilo s tim šlajmom u grlu i njega bi to tjeralo na povraćanje i počeo je sve nevoljkije sisati. Manje je raspoložen za dojenje, rjeđe traži (trpa rukicu u usta), baca se i vrti na ciki, sve oko njega mu je puno zanimljivije a svaki zvuk (cvrkut ptice dovodi do potpunog prekida dojenja) ga ometa i potpuno odvuče od dojenja.
    A meni se sva ta nervoza od prehlade pa nadalje očito samo gomila i vidim da mu sad jako dugo treba da krene mlijeko, on je onda nervozan, ja još više, pa mlijeko ide još teže. Kako on manje doji, slabije se i cike pune. U izdajanju sam potpuno neuspješna. Znam da se trebam opustiti ali ne ide...

Danas sam probala sa syntocinonom ali moja doktorica nezna ništa kako ga aplicirati. Stvarno isti tren krene mlijeko kad on povuče ali onda opet nakon nekog vremena kao da stane.

Da li se smije kod svakog podoja?
    Da li prvo sprej ili prvo probati bez njega pa onda ako ne ide, onda ušpricati?
    Koliko dugo se smije koristiti?
    Da li se smije špricati dva puta tijekom istog podoja?

(ako trebaju brojkice, rođen s 3560, kod otpusta 3220, prvi mjesec dobio 1300 od otpusne težine, drugi mjesec 860, sa 3.5 mjeseca imao 6660, piškanih pelena 5-6 dnevno, kaka kako kad ali školski senfasto, nema soor)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali imam nešto da ti kažem
    Imaš za Ariana aspirator za nos, to ti je onaj koji se stavi na usisavač,
    mi smo i u noćnim satima prije podoja išli nakratko na čišćenje pa se vraćali u sobu
    i često špricali fiziološkom danju i noću. to nam je bilo jedino rješenje za cicanje.

Ja sam oboje dojila obavezno u tamnoj ili ponekad baš mračnoj prostoriji sa ne baš tihom glazbom, osim noću.
    Glazba je umirujuće djelovala na njih i na mene. Položaj je bio položaj koljevke na rukama, a u većini slućajeva sam morala i hodati
    za vrijeme podoja pa smo si malo otplesali .

Oboje su pošteno štrajkali dugi niz mjeseci tako je i trajalo takvo dojenje.
    Jest da nas je strašno ograničavalo kao npr. odlasci nekamo, nemogućnost planiranja, nemogućnost dojenja negdje,
    ...ali izdurali smo, uf, stvarno teškom mukom, mojom i njihovom.

Zato ti šaljem da izdržite!

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam za sprej, ali znam da je i moja malica sa oko 4 mjeseca pomalo izgubila 'koncentraciju' tokom dojenja.
    I ja sam to pripisala bolesti. Ali na kraju sam skuzila da joj je sve okolo postalo zanimljivije.
    Od tada nikad ne sika duze od 3-5 minuta. Ali za koji dan ce navrsiti dvije godine. I upravo je zavrsila podoj...

Javit ce se netko sa korisnijim savijetima, ja ti predalzem sto mirniju okolinu i da prvo probas bez spreja. Nekako mi logika govori da kemija pri svakom podoju ne moze biti bas najsjajnija stvar. Izbjegla bih ako je moguce.

Veliki zagrljaj i drzite se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oka, mi smo prva dva mjeseca dojili svugdje...od tada isključivo u spavaćoj sobi uz pritvoren prozor, nema šanse niti u dnevnoj sobi, jedino kod doktora nakon što se dobro rasplače pri pregledu.
    moji jedini izlasci (osim u kratke šetnje) su kod pedijatra i zubara
    nos smo riješili kinder luxom, to je blaža varijanta od ariane (nismo se usudili)

hvala na podršci, moji živci i strpljenje tu će biti na veelikoj kušnji

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod ariane ti je jedino strašno zvuk usisavača koji sam rješavala da sam ga zatvorila(koliko ide)
    u jednu prostoriju, a mi u drugoj čistili, to ti je skroz majušna rupica poput iglice, nemaš se čega bojati.
    mi smo prva dva mjeseca dojili svugdje...od tada isključivo u spavaćoj sobi uz pritvoren prozor, nema šanse niti u dnevnoj sobi, jedino kod doktora nakon što se dobro rasplače pri pregledu.
    moji jedini izlasci (osim u kratke šetnje) su kod pedijatra i zubara
    AH, sve mi je to poznato, kod nas je trajalo do devetog mjeseca starosti djece,
    trpjeli smo svi po redu i MM i ja...
    Rekoh ja onda da tako nešto bez podrške i uvida u ovaj forum nema šanse da bilo tko prebrodi i nastavi dojiti...mislim da je to nemoguće.
    Imaš mnogo topica o štrajku dojenja, o odbijanju cice, neće cicati... i mnogo tips and tricks na tu temu.
    Možda si promjenila prašak, šampon, parfem, prehranu...ako jesi, vrati se na staro , možda pomogne.
    Meni je marama pomagala da se svi opustimo i mirno prošećemo, nekad sam znala čak stojećki u marami podojiti...ma, nema poze koju nismo isprobali

Pokušaj to prihvatiti, da je to normalno i jednostavno se sa tim suoči odmah i ne
    misli na ona lijepa razdoblja dojenja, doći će to opet, kasnije.
    Čim prije prihvatiš da vam je teško, lakše ćeš tražiti rješenja...isplati se vjeruj mi, mi smo sad sa tri godine tek prestali....
    Drž se!
    Posljednje uređivanje od oka : 24.09.2011. at 00:41

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod nas je bilo identično tako sa 4 mj. i nakon prehlade nastupio je štrajk i nekoliko dana gotovo uopće nije cicala. Nakon toga sljedeća dva mjeseca dojenje je išlo isključivo kad malo usni, (znači mm je uljuljka u san na pilates lopti i onda ja uskočim) ili u snu, kad vidim da se počinje buditi, uvalim cicu. Sa 6 mj. smo počeli opet normalno cicati, ali je ostala navika uspavljivanja na cici. Nama je pilates lopta bila zakon tada, a i sada se uvijek na njoj uspavljujemo. Imali smo tad i cd sa uspavankama i to je obavezno sviralo.

Što se tiče tog spreja, nemam pojma nisam nikad čula za to. Ali ne vjerujem da se refleks opuštanja izgubio, možda ti samo od te sve zbrke ne osjetiš ko prije. Doći će to sve na svoje, samo se strpi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam se sa sintocinonom izdajala, za podoje ga nisam koristila. Naime, beba se vrlo brzo navikne da mlijeko odmah ide, i neće se više "mučiti" i vući dok mlijeko krene bez sintocinona. Znam za više takvih slučajeva. Kad sam imala problema sa LD-om, uzrok je ionako bila moja nervoza, pa sam se malo pribrala i sve je bilo ok.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja isto ne bih preporucila synto za dojenje.
    Nosić je poprilična nelagoda, pa treba kapati slanu vodu tj. fiziološku, te čistiti po potrebi, pogotovo prije spavanja, podoja. Oko 4og mjeseca je sasvim ok da bebu počne zanimati okolina više, da malo opada interes za mamicu.. a rukica u ustima me najviše podjeća da možda zubići pomalo "gnjave"- taj 1. zubo im počne zadavati muku mjesecima prije nego što izbije. Pomalo, i sretno. Sve je to ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trudim se ja opustiti mozak...danas smo sve izgurali osim večernjeg dojenja, onda sam ga koristila. Neka stoji na noćnom ormariću kao sigurnost, lakše mi se opustiti kad znam da imam neku rezervu a ja se nadam da ga neću morati koristiti.
    Ako je ipak netko imao iskustvo s njim neka napiše.

Inače da netko vidi kako on sada doji zgrozio bi se koliko se vrti, uzdiše, stenje, prdi, lupa mene po glavi, nateže bretelu od grudnjaka, skida naočale, sebi čupa kosu, nogu stavlja meni na rame...hajde, jednog dana ćemo to prepričavati s veseljem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •