Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 101

Tema: crna magija

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mojca, konačno da netko nešto pametno ovdje napiše, jer ja naprosto ne mogu shvatiti da su ovo iznad ozbiljni postovi. Moovera izuzimam, njegovo je ozbiljno ( i pametno).

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    ... a netko drugi (zaboravih tko) da zemljom hodaju dvije vrste ljudi... on s mozgom i bez religije i oni bez mozga, a s religijom.
    Uh, Mojca, ovo je uvreda ili?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uvreda? Ne. Samo citat s kojim se slažem.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Beti3, moja malenkost je ozbiljno pisala.

I dobronamjerno !

Različiti smo - dok god se uvažavamo, meni je sve 5!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mojca, neću više dugo jer inače ode tema u kupus !

(Veli moja mala kćer da "kak' si to smiješno napisala: jedni ljudi su bez mozga, a drugi s mozgom!")

Po meni, to je zbilja kruta generalizacija.

Ali, ne zavaravam se da će moje mišljenje imati ikakav utjecaj na tvoj stav, naravno.

Ego mi malo njurga, ono: "kako me netko samo tako otpilio i de facto nazvao glupom ?"

Ali, to je zbilja off topic i u to ime završavam post !
    Posljednje uređivanje od Teica : 25.09.2011. at 18:03

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A zašto je tebi stalo što neka mojca s nekog foruma u nekom virtualnom svijetu misli o tebi???

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

oni s mozgom i bez religije i oni bez mozga, a s religijom.
    Jako ružno rečeno.Ako se slažeš s rečenim,onda smatraš da ti imaš mozak,a ja ne?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vrijeđanje po vjerskoj osnovi je nešto stvarno zapanjujuće pametno. Otkrivenje, nema što!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

religija je opijum za narod... zemljom hodaju dvije vrste ljudi... on s mozgom i bez religije i oni bez mozga, a s religijom.
    Meni je valjda droga pojela mozak

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Stvarno bezveze.

Vjerujem da postoji crna magija. Općenito, magija. Jer kako bi inače opstale prakse koje su se nalazile u svim kulturama kroz sva vremena i sve kontinente, ukoliko su potpuno isprazne. Kulturna evolucija bi ih satrala.
    JMHO

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne vjerujem u crnu magiju, ni ikakve ine mračne sile zla, postojale ili ne...

al' volem voodoo lutkice...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeđanje po vjerskoj osnovi je nešto stvarno zapanjujuće pametno. Otkrivenje, nema što!
    Ne sjećam se da sam spomenula ičiju vjeru. Spomenula sam religiju, "institucijonaliziranu" vjeru. Vjera je vrlo intimna, često neospisva i nedokučiva "stvar" koju svatko od nas na ovaj ili onaj način gaji i njeguje u sebe... čak i ja koja pljujem po crkvi/religiji.

Ono što je zastrašućuje su ljudi širom svijeta koji ponizno slušaju i prihvaćaju sve što im se "s oltara" kaže, a da pri tome zaborave na svoj intelekt, svoje mišljenje, svoju razboritost i sposobnost rasuđivanja... čak ni ne dovode u pitanje to što čuju, (što je osnovno pravo, a i potreba intelekta), ma koliko nebulozno to bilo... a priznat ćete i sami, čuje se svašta, kako kod nas, tako i drugdje. Navedeni citati se, bar što se mene tiče, odnose na njih.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vele mi karte da ova tema neće dočekati sutrašnju večer...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Vele mi karte da ova tema neće dočekati sutrašnju večer...
    Očiti dokaz Mojcine teze, za ovo ti stvarno ne trebaju ni karte niti ikakva magija

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne vjerujem u nikakvu magiju. Moja mama je cesto isla na skidanje uroka al to je ona, naivna do boli. Fascinantno mi je da svaka, al bas svaka osoba koju znam, i koja se obratila tako nekom za pomoc, ima na sebe bacen urok. Jos nikad nisam cula da je netko otisao kod "strucne osobe" (ne znam kako se zovu) i da je saznala da uroka nema, samo eto, nema srece. Uvijek treba urok skinuti, a jasno, to i platiti.
    Meni je jedna "vjestica" citala iz kave i rekla mi da nikad necu biti u braku sa svojim deckom, sadasnjim muzem...Steta sto je umrla pa da joj dovedem i njega i nase dvoje djece

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eto mi nemamo mozak a imamo religiju,ni ja ne vjerujem ni u kakve vidovnjakinje,gatanje iz raznoraznih kugli,soljica.karti i ostalih gluposti....i nije tacno da je svako imao urok ko se obratio za pomoc,i opet kazem da ni ja nisam vjerovala u sve to do sada zbog toga i je tema tu i zelim cuti druga misljenja bez da se neko ovdje omalovazava i vrijedja jer svi imamo pravo vjerovati u sta zelimo i to ne znaci da nemamo mozak....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako želiš čuti tuđa mišljenja, onda budi spremna i na to da bi se ona mogla razlikovati od tvojih... u čemu je problem kad netko napiše da ljude koji vjeruju u magiju smatraju glupima?

Ili se to ne smije napisati da se ne bi nedajbože netko uvrijedio???

p.s. Uostalom, i sama si napisala da su to gluposti...
    Posljednje uređivanje od Moover : 25.09.2011. at 22:53

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    p.s. Uostalom, i sama si napisala da su to gluposti...
    da gluposti su mi gledanje u soljicu,dlan,kuglu,kasike,salvete,razni vidovnjaci,i ostali koji samo zele oteti koju paru i napricaju vam kojekakve gluposti i vi posle iako nisu tacne mislite da jesu.....
    nasla sam se par puta u toj situaciji i daleko od toga da sam povjerovala u bilo sta receno,ali ovo sada je nesto sasvim drugacije...
    eto bas me zanima kako bi prokomentarisali sljedece;u prostoriji smo M i ja udaljeni jeno od drugog metar,cijelo vrijeme su nam oci zatvorene,pri dolasku smo samo rekli svoje ime i nista vise,covjek je ucio molitve i u jedom trenutku nekontrolisano su mi pocele teci suze,kad nas je pitao da li osjecamo nesta u isti glas smo i M i ja rekli da nam suze same teku da bi nam covjek tek kasnije rekao da je to bio sihir ili ti urok za nemogucnost imanja djece.....zanimame kako vi tumacite ovo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih rekao da se radi o psihologiji, igranju emocijama i zloupotrebi tuđe nesreće... ali to je samo moje mišljenje...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala na misljenju i cjenim ga kao takvog ali ne moze se niko igrati tudjom nesrecom ako ne zna uopste nista o nama osim imena,a jos manje za gubitak bebe,pomoc smo potrazili jer vec par mjeseci obilazim razne doktore zbog napada gusenja a niko nista ne nalazi....pa smo u nizu probali i to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa (moje mišljenje je da) cijela industrija crne magije i kojekakvih religija počiva upravo na psihologiji i igranju emocijama... možeš se složiti, a i ne moraš... ipak je ovo forum... razmjenjujemo mišljenja... dok ne dođe mamma san...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hahahaha,ako ti se ne dopada tema ne znam zasto uopste pises,ajde eto cekamo mammu san pa da ona fino obrise temu i da se vasa malenkost ne opterecuje "ovakvim glupostima"....hvala svima na odgovorima cjenim vasa misljenja i oprostite ako sam vas opteretila svojim "skromnim" problemom....

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Adal, imaš pp !

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tko kaze da mi se ne svidja tema? Bas je super... Ali poznavajuci osoblje i (ne)potencijal teme, moja kristalna kugla joj ne predvidja svijetlu buducnost...

Btw, jesu te seanse na koje idete ti i muz besplatne?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo humora: mislim si ja - sigurnije mi je da napišem pp jer

ako me admini prestignu, badava mi trud

(A, baš sam se raspisala...)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    U takvom slučaju, obvezno se obratiti svećeniku, jer svi ostali mogu učiniti još gore. Također iskustvo. Sretno!
    Potpis.
    Ako je Bog sa mnom, tko će protiv mene!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nevjerujem u nikakvu magiju, dal bila bijela ljubičasta crta. Tak se nakraju za sve našlo racionalno i logično rješenje.
    Npr. -zašto su mi nestajale čarape u vešmašini? (požderao ih bubanj i našli ih rascufane u komadićima u filteru)
    - na muškog malđeg člana bačen je urok našli su mu vlasi ženske kose ( a bilo bi žalosno da osoba od 23g. ne dovdi doma ženske kad starci odu navikend)
    - netsjale su čokolade i rakija ( čkoladu naši skrivenu u dječjim sobama, a rakiju je posuđivao ujko za tulume)
    - .........

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku
    vec par mjeseci obilazim razne doktore zbog napada gusenja a niko nista ne nalazi.....
    ovo su ti simptomi napadaja panike. al ako si ih ti riješila skidanjem uroka, super. brzo i efikasno. psiha je moćna.

hbg, moover, ti bi plaćao psihoterapiju, adal tog skidača, svi zadovoljni.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala na misljenju i cjenim ga kao takvog ali ne moze se niko igrati tudjom nesrecom ako ne zna uopste nista o nama osim imena,a jos manje za gubitak bebe,pomoc smo potrazili jer vec par mjeseci obilazim razne doktore zbog napada gusenja a niko nista ne nalazi....pa smo u nizu probali i to.
    A gle - njemu (skidaču uroka) je dovoljno to što ste vi došli - da vas nešto ne muči ne bi niti dolazili, zar ne?
    A napadi panike, obzirom da si imala tragičan gubitak, možda i nisu tako neočekivani, nažalost!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

žao mi je zbog vašeg gubitka, i super je što ste uspjeli naći neki izlaz iz krize

ali ne mogu savladati gađenje prema ljudima koji iskorištavaju tuđu nesreću za svoj financijski dobitak (sad dok ovo pišem postaje mi jasno da takvih ima jako jako puno , pa ću nadopuniti) tako što im prodaju lažnu priču.

ali vjerovanja su različita i ljudi ih se teško odriču, tako da džaba nam trud o tome pisati.

stvarno, ali stvarno me zanima postoji li mogućnost da dođeš hodži i da ti on kaže da nemaš nikakvih uroka, nego da si na primjer odeš pregledati štitnjaču. ili je to urok na štitnjači? zbunjujuće.

i, što je čokolada krasno primijetila, udara se na najslabije: depresivne/bolesne i neuke.

sjetilo me na baku od moje frendice kojoj su samoću razbijali jehovini svjedoci, naravno iz čiste plemenitosti

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Dolazim iz male sredine gdje je svaka druga žena "vjehulja" i gdje se djeci redovito stavlja bijeli luk po đepima da ih se zaštiti od uroka..meni osobno je to presmiješno. Vjerujem da postoji pozitivna i negativna energija i da nisu svi ljudi dobronamjerni ali isto tako vjerujem da sve ovisi o psihi čovjeka. Ako to ne želiš, nitko te nemože "ureć".
    I ja sam izgubila dvoje djecice, nitko nezna zašto, čak kad mi je i svećenik rekao da bi nad menom i mužem trebalo izmolit molitve odbila sam, vjerujući da je u pitanju ništa drugo nego Božja volja.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne sjećam se da sam spomenula ičiju vjeru. Spomenula sam religiju, "institucijonaliziranu" vjeru. Vjera je vrlo intimna, često neospisva i nedokučiva "stvar" koju svatko od nas na ovaj ili onaj način gaji i njeguje u sebe... čak i ja koja pljujem po crkvi/religiji.

Ono što je zastrašućuje su ljudi širom svijeta koji ponizno slušaju i prihvaćaju sve što im se "s oltara" kaže, a da pri tome zaborave na svoj intelekt, svoje mišljenje, svoju razboritost i sposobnost rasuđivanja... čak ni ne dovode u pitanje to što čuju, (što je osnovno pravo, a i potreba intelekta), ma koliko nebulozno to bilo... a priznat ćete i sami, čuje se svašta, kako kod nas, tako i drugdje. Navedeni citati se, bar što se mene tiče, odnose na njih.
    Idemo dalje, zar ne? Nije vrijeđanje po vjerskoj nego po religijskoj osnovi, sad je već i nama "bez mozga" puno jasnije kamo se smjera.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne vjerujem u crnu magiju, ni u bijelu ni u rozu. ne kužim kako uopće netko može vjerovati u takve stvari.
    ako se posvađam s MM jer smo previše nervozni, ili sam ja u PMS-u ili on nije tri dana jeo kuhano, pa ga je uhvatila nervoza.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Svatko ima pravo vjerovati u bilo što i raditi što želi, sve dok to ne ugrožava druge. Netko probleme rješava psihoterapijom, netko vjerom u Boga, netko skidanjem "uroka". Tko voli - nek izvoli. Poanta je u tome da se problem rješi, a kako...stvar izbora (nažalost, nekad ništa ne pomogne). Ovdje se radi o VJEROVANJU ne o ZNANJU. Dakle - možda postoji, možda ne.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

NE ne idemo ni na kakve seanse,i NE nikome nismo dali novce,a bice da su vidoviti pa ti odes po pomoc zbog gusenja a oni ti kaze da imas sihire na razvod braka kakva logika nema dalje,i ovi sto spominju stitnu a sta ako imas sve te simptome a zdravstveno sve ok sta onda uradis bacis se s mosta?A i zasto uopste ista pisati kad Mooverova kugla pokazuje zadnje otkucaje i umiranje teme

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja se apsolutno slažem sa Mooverom (), jer na primjeru svoje sestre vidim kako se zarađuje na očajnim ljudima. U nizu nesretnih okolnosti, otišla je bioenergetičarki koja joj seanse nije naplaćivala, tj. mogla je ostaviti koliko je htjela, ali je morala kupiti neke kapi, pa štapiće i bla..Onda kupuje hrpu kineskih novčića i dijeli članovima obitelji da si to stavimo u novčanik, kao prizvat će nam novce. Pa mi donese komadić ljuske nojevog jajeta, kao da ću bolje spavati. (A ja uopće nemam problema sa spavanjem.) Pa sad zadnje, donijela mi opet neki trokutić za novčanik, da ne trošim puno love (koju imam na bacanje, jelte) i jedan veći da stavim među knjige koji bi trebao otjerati ljude s lošim namjerama. (Za to mi ne treba nikakav trokutić, i nju sam lijepo zamolila da ode doma kad je pretjerala sa zahtjevima poslije ostavine i muljažama.) Sve te stvari su završile u smeću, čak ih nisam niti dalje proslijedila po njenom savjetu kad sam joj rekla da mi takve stvari više ne poklanja, jer mi ništa ne znače i ne vjerujem u to. Naravno da je ovo sve pokupovala kod te iste bioenergetičarke, pa čak i naručivala neke talismane i smotuljke iz Slovenije i za to pljunula veliku lovu, a živi na rubu egzistencije sa obiteljskom mirovinom i kao podstanar. Ne znam zove li se ovo crna magija, ali je sigurno debelo iskorištavanje za dvije-tri rečenice koje joj se tamo kažu i koje su baš ono što ona treba, jer potvrđuju njezino mišljenje.
    Posljednje uređivanje od bilbo7 : 26.09.2011. at 11:43

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da gluposti su mi gledanje u soljicu,dlan,kuglu,kasike,salvete,razni vidovnjaci,i ostali koji samo zele oteti koju paru i napricaju vam kojekakve gluposti i vi posle iako nisu tacne mislite da jesu.....
    nasla sam se par puta u toj situaciji i daleko od toga da sam povjerovala u bilo sta receno,ali ovo sada je nesto sasvim drugacije...
    Mislim... nije li sad ovo vrijedjanje onih koji vjeruju u gledanje u soljicu, dlan, kuglu.... ?
    Meni su ta vjerovanja jednako (ne)shvatljiva kao i ostala... A i stav "samo zele oteti paru" - iskreno da mi svecenik pozvoni za posvetu stana (sto je jednom) sto se mene tice samo mi zeli oteti paru za (meni) jednako nevaznu uslugu kao i da mi gata iz salice kave ili baci tarot...

Usluzna djelatnost, kao i svaka druga, kome treba - platit ce, ja bih radije jednu dobru masazu ledja - ubija me ova trudnoca...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se apsolutno slažem sa Mooverom (), jer na primjeru svoje sestre vidim kako se zarađuje na očajnim ljudima. U nizu nesretnih okolnosti, otišla je bioenergetičarki koja joj seanse nije naplaćivala, tj. mogla je ostaviti koliko je htjela, ali je morala kupiti neke kapi, pa štapiće i bla..Onda kupuje hrpu kineskih novčića i dijeli članovima obitelji da si to stavimo u novčanik, kao prizvat će nam novce. Pa mi donese komadić ljuske nojevog jajeta, kao da ću bolje spavati. (A ja uopće nemam problema sa spavanjem.) Pa sad zadnje, donijela mi opet neki trokutić za novčanik, da ne trošim puno love (koju imam na bacanje, jelte) i jedan veći da stavim među knjige koji bi trebao otjerati ljude s lošim namjerama. (Za to mi ne treba nikakav trokutić, i nju sam lijepo zamolila da ode doma kad je pretjerala sa zahtjevima poslije ostavine i muljažama.) Sve te stvari su završile u smeću, čak ih nisam niti dalje proslijedila po njenom savjetu kad sam joj rekla da mi takve stvari više ne poklanja, jer mi ništa ne znače i ne vjerujem u to. Naravno da je ovo sve pokupovala kod te iste bioenergetičarke, pa čak i naručivala neke talismane i smotuljke iz Slovenije i za to pljunula veliku lovu, a živi na rubu egzistencije sa obiteljskom mirovinom i kao podstanar. Ne znam zove li se ovo crna magija, ali je sigurno debelo iskorištavanje za dvije-tri rečenice koje joj se tamo kažu i koje su baš ono što ona treba, jer potvrđuju njezino mišljenje.
    Meni ova teta više sliči na trgovkinju suvenirima, nego bioenergičarku

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Idemo dalje, zar ne? Nije vrijeđanje po vjerskoj nego po religijskoj osnovi, sad je već i nama "bez mozga" puno jasnije kamo se smjera.
    Nisam namjeravala više išta pisati... ali eto, budući sam i dalje neshvaćena i optuživana za vrijeđanje, što ne želim, moram pojasniti svoju misao, na koncu... ovo je forum.

Dakle, svećenstvo, bilo koje religije, je po definiciji tu da bude "duhovna vertikala", da priča o ljubavi prema bogu, o dobrome, o vjeri, o uzajamnom poštovanju, o međusobnom pomaganju, da gradi ovakve ili onakve vrijednosti (koje već koja religija zastupa) unutar svoje zajednice... Nažalost, tek mali dio njih isključivo to čini.
    Veći dio njih je preprizeman i prebahat i previše voli moć da bi uistinu živio skromnost i poniznost istinskog božjeg pastira. Veći dio njih se često se koristi perfidnim metodama da bi pobudili krivnju (osnovno što se kod nas radi, jer krivnja je glavna fora katoličanstava), ulili strah, izmuzli lovu, dočepali se nekretnine, vrbovali glasače za neku stranku, posvađali članove zajednice umjesto ih približili, drugačije članove "nježno" obilježili... itd.

Oni kojima ta demagogija nije po volji i kojima je jasno da to nije "posao" svećenika, pa odu, ili posumnjaju, ili bar misle po svom, svaka čast... ali onima koji bespogovorno slušaju sve što se servira i svoj život vode u skladu s tim... e pa, zbilja moram reći da sumnjam u njihov intelekt. Jer osnovno obilježje nas kao vrste je stalna sumnja, stalno propitivanje, stalno istraživanje (da nije tako, ne bi bilo napretka).

I dok god osnova ideja svake religije počiva na isključivosti i licemjerju, a nažalost, gotovo sve to prakticiraju (da nije tako nitko se zbog boga svoga ne bi išao u rat, a istovremeno svim religijama je jedna od osnovnih zapovijesti "ne ubij") ne mogu nijednu religiju prihvatiti niti kao dobronamjernu, niti kao riječ božju, niti želim dopustiti da mi kroje život, a kroje mi, doputila ja to ili ne... opet isti primjer kao u prvom postu, MPO zakon u Rvata.
    I još nešto... zanimljivo da je Španjolska kao vrlo katolička zemlja, unatoč oštrom protivljenju crkve ozakonila istospolne brakove (nebitno sad što itko od nas intimno misli o tome)... jer se dogodila kritična masa onih koji su uključili intelekt i spriječili uplitanje crkve u državne zakone. Kako vidimo, nama to baš i ne ide...

A sad... ako se netko i nakon ovog, oprostite mi, podužeg objašnjenja osjeća uvrijeđen... žao mi je... ali ja tu više ništa ne mogu.
    I dodala bi još, svaka čast rijetkim svećenicima koji rade svoj posao čista srca... pravi je gušt slušati ih i učiti od njih...no njih je tako malo i nažalost budu utopljeni u masi poopćavanja.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 26.09.2011. at 11:52

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moram priznati i meni.
    nemam iskustva s bioenergeticarima, ali kolega sa posla koji je isao zbog nekih problema, imao je samo tretman, njega je uredno platio (kao sto placas masazu ili kiroprakticara) i to je bilo to.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

referirala sam se na optimista.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jednom mi je pod ruku došla knjiga o crvenoj (ljubavnoj) magiji i moram priznati da je baš bila zanimljivo štivo. Bome se treba namučiti da nekoga "zacopraš" da se u tebe zaljubi; te prah žabe krastače, pa ubrana šiba gloga po mjesečini...
    No, za crnu magiju sam prvi puta čuja kao dijete od kolegice koja nam je sva ozbiljna pričala kako njena baba "skida" uroke i to mi je bilo jako uzbudljivo za slušati, ali moram priznati da od tada pa do danas nikada nisam ni pomislila da ti netko na takav način može nanijeti zlo. Znam za ljude koji su išli na "tretmane" za skidanje bačenih uroka i većina ih i inače kroz život ide nekako nošena "vanjskim" strujama-više uvijek vjeruju onima oko sebe nego sebi samima.
    Od svega mi se najgore čini ta spoznaja da je netko stvarno išao iz čiste zlobe na nekome prakticirati bilo kakve "tehnike" da ti se dogodi nešto loše u životu (bez obzira da li to ima ili nema stvarnog efekta)-ne znam kakav za tako nešto moraš biti čovjek.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Oni kojima ta demagogija nije po volji i kojima je jasno da to nije "posao" svećenika, pa odu, ili posumnjaju, ili bar misle po svom, svaka čast... ali onima koji bespogovorno slušaju sve što se servira i svoj život vode u skladu s tim... e pa, zbilja moram reći da sumnjam u njihov intelekt.
    aha, sad kužim!
    ti nisi mislila na "ove", nego na "one"?
    pa šta odmah nisi rekla...
    da je moguće iz tvog pisanja, sama bih izvela neke zaključke i prijavila te moderatorici.
    ali vidim da nisi načisto :ima mozga_nema mozga:
    ovako jedini komentar koji mogu dati na tvoje "objašnjenje" kao izliku za vrijeđanje je: svašta!

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I da, ni meni baš na kraju nije jasno tko onda ima mozga,a tko nema.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Adiomare, nažalost, očigledno je da moderatori dijele mišljenje s mojcom,jer to što ona piše ne može proći pod "različitosti u razmišljanju".

Već se jedna moderatorica javila na ovu temu, sigurna sam da su je čitali i ostali, i nažalost, ovakvi postovi su prešutno odobreni. Ja uopće ne smatram mojcu odgovornom zato što piše što piše već moderatore jer ovakvi postovi opstaju na forumu bez ikakve njihove reakcije.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mojca ne moraš vrijeđati.... nije lijepo.... bar ne prema onima koji vjeruju u Boga...
    Nažalost, prošla sam puno toga što mi je dokraja otvorilo oči... Zajedno sa svojima sam prošla strah i trepet, puno puno neprospavanih noći, problema s djecom u tom periodu jer su doživljali sve i svašta... I onda se dogodio jedan velećasi sa Kaptola koji je to u hipu riješo bez pražnjenja moje kese... Meni bi bilo lakše u životu da živim zatvorenih očiju i da pilam svoj san, kudli veće sreće... Ovako, a da to nisam niti htijela niti tražila, dobila sam vjeru i potvrdu da zaista Postoji...
    Ok ovo je malo ot jer su svi i krenuli odmah ot... Samo vam svim želim da se susretnete s nečim toliko pozitivnim da ti promijeni život iz korijena...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bili bi jako dobro da svi s jedne strane paze kako formuliraju svoje misli, te da se druge strane stalno ne osjecaju uvrijedeni.
    postaje zaista pomalo naporno to neprestano uvrijedivanje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

seni, ti dijeliš packu "nama"? Stvarno svašta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    bili bi jako dobro da svi s jedne strane paze kako formuliraju svoje misli, te da se druge strane stalno ne osjecaju uvrijedeni.
    postaje zaista pomalo naporno to neprestano uvrijedivanje.
    pa bilo bi.
    tebi je naporno to neprestano uvrijeđivanje, a meni, eto, ta silna nepažnja prilikom formuliranja misli.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sad će metla, samo što nije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •