Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 101

Thread: crna magija

Default crna magija

Hm mozda ce nekome biti glupa tema ili ce je administratori obrisati al et da probam
    naime jakooooo dugo se dvoumim da li uopste da postavim ovu temu ali me jako zanima vase licno misljenje o oviome i slicnim stvarima vezanim uz ovu aktivnost?Ja iskreno dugo nisam vjerovala u takve "gluposti" ali sad bas i nisam takvog razmisljanja,pa me zanima vas stav i razmisljanje vezano za veg gore navedeno....

Trina's Avatar

Ja vjerujem i sigurna sam da ima čitava hrpa ljudi koji se bavi time. Ljudi iz moje uže obitelji su imali velikih problema s tim ljudima. nemam sad vremena čitati jer smo taman krenuli na plažu ali i meni je ova tema zanimljiva i zanimaju me odgovori

Optimist's Avatar

Ne razumijem baš što te točno zanima - da li postoje ljudi koji se bave crnom magijom ili da li je učinkovita?

Ljudi čaraju, baraju, bacaju uroke, a da li im to uspijeva, nemam pojma. Iskreno se nadam da su neuspješni u tim pothvatima.

Neki se kunu da su bili žrtve crne magije i da je na njih/njihove obitelji bačen urok te su poduzimali sve mjere da te uroke skinu sa sebe i svojih bližnjih. Hodže se spominju kao vrsni skidači uroka. Ima i raznih kršćana koji mole nad takvim osobama da bi postigli učinak skidanja.

Neki su pronalazili razne predmete po kućama (dlake, nokte, zamotuljke svega i svačega), drugi su pak imali razne druge probleme koje su pripisivali zlim silama.

Zlih ljudi i zlih namjera zasigurno ima, a da li djeluju putem crne magije - ???

winnerica's Avatar

Pratim temu... Nemam sad vremena za pisanje... Baš interesantno!

Temu sam i postavila zbog iskustva koje sam ja licno dozivila prije nekog vremena,naime zbog nekih cudnih okolnosti tipa nenormalnih svadjaiz cista mira,cudnog ponasanja i nekih slicnih stvari posumnjali smo da ima nesta i potrazili pomoc,i da bas je bila onako kako smo i sumnjali,imali smo na sebi sihire na razvod braka i neplodnost tj sihire da nikad nemamo djece i da to dovede do razvoda ,meni je to tesko bilo shvatiti,i zato me zanima vase misljenje....

mitovski's Avatar

Ne znam dali ima ili nema crne magije tj. dali djeluje. Voljela bih vjerovati da to ne postoji odnosno da nee djeluje jer aako je tako znači da kome se god sprdne može bacati uroke na ljude a to mi nije nimalo simpatična pomisao. Ne znam skoro ništa o tome ali ne volim baš slušati te priiče kako su nekome nešto našli pa skidali itd.
    Mene zanima kako si ti, mislim na adal, sigurna da je vas netko urekao...možeš li biti sto posto sigurna u to?

Optimist's Avatar

Za one koji ne znaju što su sihire: http://www.google.hr/url?sa=t&source...Sg2wW8TaDuq0Mg

I, jeste bili na "skidanju", je li pomoglo?

miniminia's Avatar

jedina crna magija u mom životu je u mojoj torbi u kojoj se gube raznorazni predmeti
    ali to jedino nasa može objasniti postojanjem crnih rupa

Smajlich's Avatar

Nažalost, vjerujem da toga ima zbog iskustva. Što tuđeg što iz vlastitog ( šira obitelj).
    Last edited by Smajlich; 24.09.2011 at 15:02.

[I, jeste bili na "skidanju", je li pomoglo?[/QUOTE]
    da bili smo,mislim jos smo,21 dan traje pa cemo vidjeti sta cemo dalje i da li je skinuto,najgore od svega je to da vidite u snu o kome se radi,a naravno ako se nadje na odjeci onda ionako znate jer morate znati odakle vam ili kome ste je posudjivali...mi smo na tu osobu vec sumnjali pa se i nismo tako puno iznenadili osim cinjenice da se neko zaista upusti u nesto takvo

Optimist's Avatar

Čula sam da se za te osobe treba moliti, probaj, možda pomogne.

Mitovski uvijek postoje znakovi,meni je npr.postalo cudno ponasanje M posao je jako svadljiv,nervozan,nemiran,ja sam imala napade histerije i placa iz cista mira i jos nekih dosta situacija,i ne nismo mi bas bila svjesni toga ali nas je moja mama otjerala jer je vidjela da se nesta desava,a taj osjecaji koji dozivis kad se uci bas o tome na sta se vasi sihiri odnose uzas....

Smajlich's Avatar

U takvom slučaju, obvezno se obratiti svećeniku, jer svi ostali mogu učiniti još gore. Također iskustvo. Sretno!

naravno da se nekim vazi nadri iscjeljiteljima crne magije ne bi ni obratila jer isti takvi to i rade,ali da nebi tema otisla u krivom smjeru,mene i dalje zanima koliko vi vjerujete u to bez obzira npr na moje iskustvo jer ja jos ne mogu da prihvatim tu cinjenicu da se neko bavi sa tim...uzassss

Quote Originally Posted by miniminia View Post
    jedina crna magija u mom životu je u mojoj torbi u kojoj se gube raznorazni predmeti
    ali to jedino nasa može objasniti postojanjem crnih rupa
    ja ovako mislim

a72's Avatar

Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Hodže se spominju kao vrsni skidači uroka. Ima i raznih kršćana koji mole nad takvim osobama da bi postigli učinak skidanja.
    koliko sam ja o tome cula , i citala, u pitanju je neka vrsta egzorcizma.
    razumijem ljude koji od muke idu po pomoc, da se izljece, spasu brak itd, ali ne razumijem osobe koje odu kod tako nekog i "naruce" zlo nekoj drugoj osobi. kako samo izgovore tu svoju zelju, i kako taj neko pristane da tamo nesto prcka, da bi nekom nanio zlo??

silkica's Avatar

Quote Originally Posted by Smajlich View Post
    U takvom slučaju, obvezno se obratiti svećeniku, jer svi ostali mogu učiniti još gore. Također iskustvo. Sretno!
    Ovako i ja mislim.Svi ti skidači uroka(i hodže,da,da),u stvari ih i prave.
    Ironično je moliti takve ljude za pomoć.
    Vjerujem da postoje takvi ljudi,i znam da postoje,jer sam iz Bosne,a tamo se ljudi bakću sa tim i vjeruju u to više nego u Bibliju.Nisam sigurna koliko ti oni loše mogu napraviti.Možda onoliko koliko im dopustiš.Nisam sklona da sve ružno što mi se dogodi objasnim urocima.Kao npr.neplodnost i sve probleme koje ona vuče sa sobom.Ili bolest...Ili svađe...Mislim,tako je lakše,imaš krivca,ali...
    Znači,vjerujem da postoje takvi ljudi,ali ne vjerujem da su jači od Boga(i mene).
    Mama,svekrva,zaova,svi su me smarali da curici stavim crven konac oko ruke(zaštita od uroka-po vjerovanju),ili da je ne vodim u mrak,ili da ne sušim veš po mraku,...,ali uvjek sam rekla-nju čuva Bog i ne bojim se.Ne znam šta ima jače od Njegove zaštite,stvarno.

Nisam niti rekla da sve lose vezem odmah za to,zivot je pun i uspona i padova,ali i padova koji su bas mozda povezani za ovako nesto?Ne moraju neplodnosti imati nikakve veze sa crnom magijom,ne zelim da me pogresno shvatite,jer u vecini tih slucajeva ima valjani razlog za ne plodnost a sta kad je sve u redu a trudnoca ne moze da se dogodi,i ja sam slusala o raznim pricama ali nisam vjerovala do sad,i jos nesto crna magija je jedno a sujevjerje nesto sasvim drugo

enchi's Avatar

Ne vjerujem. I kada vidim oko sebe tko u takve stvari vjeruje - tek onda mi je sve jasno!

(tu ne mislim na ikoga od vas, naravno, jer vas ne poznajem)

rosa's Avatar

Zanimljivo je kako jako puno ljudi, bez obzira na spol,godine,vjeru,obrazovanje, socijalni status itd.. uzrok svojih problema traži izvan sebe. I naravno,nađe ga.

silkica's Avatar

Adal,sve one su vjerovale da se tako može naškoditi živom biću:bacanjem uroka,a to je vrsta crne magije.Nekome je crna magija sujevjerje.Znam kako je kad bebe nema,a neki jak razlog ne postoji.I kod nas je tako bilo.Ono,lošiji nalaz mm,ali ne toliko loš,ja zdrava ko dren,ne bi trebalo biti problema,i sa gorim nalazima se trudnoća ostvaruje,bla,bla,a bebe nema...Nisam to objasnila crnom magijom.Nego,jednostavno putem kojim idemo.Da li će nas on dovesti do bebe ili neće,ali to je naš put i mi koračamo njim.I usput učimo,i mjenja nas.I zbog toga smo danas takvi kakvi jesmo.I bićemo takvi kakvi ćemo biti.

Ma ne zelim uopste svemu ovome pripisivati ne mogucnost imanja bebe,i to je otislo u nekom drugom smjeru,i ja sam posle par godina slusanja o tome odlucila otici i provjeriti cisto da i to uradim ne da bi nasla razlog svojih problema,i ne zelim svoju trudnocu pripisati tome jer bi mi srce prepuklo vec smatram da je tako moralo biti,a isto tako narod je postao sve ljubomorniji i jadniji i poceo se baviti sa svim i svacim,i eto cisto povedena nekim svojim iskustvom zelim da cujem i druga misljenja....

rosa's Avatar

adal, žao mi je zbog vaših problema i teškog puta do bebe
    no, realno gledano, kakvi su izgledi da ćem vam mag,vrač ili tkoveć reći da na vama nisu uroci?
    Pa čim ste mu se obratili,odmah je jasno da će ih potvrditi i naći "osobu" koja je bacala uroke.
    Zanima me,na koji način vam je objasnio o kome se radi? Isključivo time da će vam doći lik te osobe u san?

Ne znam,pa svi mi imamo neke ljude koji nam nisu baš najdraži, čiju energiju, vibru,narav,kako god hoćete, osjećamo kao lošu,ljubomornu,vampirsku itd...no, ne misliš li da time možda potpuno neopravdano optužujete nedužne ljude?

Meni je to sve skupa puno previše loših misli i osjećaja u ionako lošim vremenima,a to onda samo dodatno zatvara krug problema jer VI u to vjerujete.I onda opet netko treba vračaru/maga. Konačno, takvi likovi od toga i žive.

Mozda vrac,gatari i takvih i zive ali vjerski poglavari ne,njima mozes da das a i ne moras,i niko ti nista ne govori ni o kome vec dok on uci vi drzite zatvorene oci i tjelo reaguje samo ako nesta ima,i u svemu tome vidite lik osobe ili ne i niko vas ne pita koga ste vidjeli vec samo da li ste vidjeli i da je to ta osoba.....

rosa's Avatar

Jeste li se iznenadili kad ste vidjeli o kome se radi?

Naravno da jesmo ne zato sto je to ta osoba vec zbog toga sto se neko uopste upustio u nesto takvo,ali od pocetka braka zeli da nas rastavi pa tako........

rosa's Avatar

exactly my point

Sve je u vama.I problem i rješenje.
    Druge osobe vam mogu naštetiti samo ako u to sami vjerujte.

rosa's Avatar

Još samo mali dodatak, jer nekako sam sigurna da se ne razumijemo:

vezano za "Druga osoba vam može naštetiti samo ako u to i sami vjerujete."
    Ne može vam naštetiti konkretna osoba na način na koji ti i tvoj partner vjerujete da vam šteti.
    Štete vam vlastite negativne misli i osjećaji vezane za tu osobu i vaš odnos s njom.

enchi's Avatar

Slažem se sa svakim rosinim postom!

rosa's Avatar

thx, enchi!

eto, vidiš, adal, mogli ste doći k meni na kavu,doduše ne znam gledat u šalicu, ne znam baš ni skuhat dobro tursku,al bi popili neku instanticu,ispričali se i to sve za đabe
    i otišli bi doma sigurno manje opterećeni nego kad vam je mag nabajao sto čuda i propisao vam "program" skidanja uroka...mogu misliti kakav vam se svijet, ljudi i život uopće nakon takvog iskustva.
    I kako dalje živjeti?? U stalnom strahu i isčekivanju novih magija??
    Last edited by rosa; 24.09.2011 at 20:18.

kada je loše, onda govore da su uroci i okrivljuju neku osobu
    a ako je dobro u životu, nitko se ne pita je li možda netko izmolio koji za njih ili "bacio" koji dobar urok te mu otišao zahvaliti ...

klara's Avatar

Ne vjerujem u crnu magiju, ali vjerujem u autosugestiju.

Svimbalo's Avatar

Quote Originally Posted by enchi View Post
    Slažem se sa svakim rosinim postom!
    Također. Ali i s minimijinim LOL

Peterlin's Avatar

Da li je to slučajno ili namjerno ova tema izronila baš dan nakon što je Davor forumskim vješticama čestitao njihov dan???

Peterlin's Avatar

Ont. malo zafrkancije: ja bih se sigurno mogla prisjetiti kako ide gledanje u karte iako već dugo to ne radim. Pronevjerila sam sigurno barem jednu studentsku godinu samo na to (gdje li je onaj smajlić koji se srami?).

Bodulica's Avatar

Slažem se s curama koje kažu da je sve u nama i našem nošenju s problemima.

Vjerujem da je svatko od nas imao ili će nažalost imati period kad ti se čini da se je cijeli svemir urotio protiv tebe.

Kao što pjesma kaže "šaka suza, vrića smija ča je život vengo fantažija."

Znam da ti ništa nije utješno kad se te suze zaredaju i čini ti se da je samo tvoja "vrića smija" prazna, ali jednostavno to je život...

Ne vjerujem u nikakve uroke iako sam i sama imala periode kad sam mislila da nikad kraja nevoljama.

Na sreću, ti periodi ne traju zauvijek i život ti opet postane lijep.

Znam da će suza uvijek biti, ali i moja "vrića" smijeha je sve punija i tu mi nikakvi uroci ništa ne mogu jer naprosto u njih ne vjerujem.

Ne bojim se onoga čega nema iako znam da je sve u životu relativno...jer tako naprosto mora biti.

Želim ti puno snage i sreće da prebrodiš teške trenutke jer, vjeruj mi, ništa nije vječno.

Davor's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Da li je to slučajno ili namjerno ova tema izronila baš dan nakon što je Davor forumskim vješticama čestitao njihov dan???
    Nisam ja tu ništa kriv. Uostalom, zaistač vještice se furaju na prilično striktna moralna načela i ovakav topic s njima i njihovim proslavama nema dodirnih točaka.
    Ja kad gledam u šalicu kave zanima me jedino koliko je još ostalo.

Teica's Avatar

Joooj, znam da ima ljudi koji se "bave" (ne znam trenutno bolji termin) tzv.crnom magijom

i to mi je preprestrašno.

U Bosni su općepoznati hodžini zapisi...

U Zagrebu ima dosta crne magije, nažalost.

Moja malenkost ne voli tj.izbjegava o tome misliti iz razloga navedenog u prvoj rečenici -

to mi je preprestrašno, užassss!!!

Adal, sasvim razumijem o čemu pričaš i vjerujem ti.

Ne postoji samo ovaj, oku vidljiv svijet - svijet dijelimo s bićima koja nisu fizička već energetska -

anđeli (meleci) naprimjer !

Oni su bića Svjetlosti.

Nažalost, postoje i ti niži entiteti - bića Mraka.

A koliko su ih ljudi u stanju "upogoniti" i do kuda to ide, meni je, najblaže rečeno,

totalno nepojmljivo.

I da se to "koristi", danas, u 21.st., isto kao nekad - ne ide mi u glavu nikako.

Osnovno pitanje koje mi se nameće je: kako to netko može nekome učiniti?

Kakav mentalni i moralni sklop takva osoba ima?

I ako ništa drugo, kako se ne boji da će joj se zlo vratiti isto zlom?

Eto, sad sam se raspisala o ovom zbog toga što tebi, adal, želim reći da znam da taj užas postoji

i da ti dam podršku, jer: Svjetlo je uvijek jače od Tame !

To ni najmanje ne isključuje ono što pišu ili potpisuju rosa, enchi, swimbalo, bodulica, vrijeska, klara,miniminia -

to je "drugi par rukava" i kao takav naravno da itekako egzistira!

Ali, jedno ne isključuje drugo - postoje negativna uvjerenja, misli, stavovi i sl. (koji se zatim pretvaraju u tzv.

samoispunjavajuća "proročanstva") a na moju veliku žalost postoji i ta nesretna crna magija.

litala's Avatar

meni se na kraju svih prica o vjerovanjima (ovima, onima, svima...) samo potvrdi da smo mi (a valjda ima jos koga osim mene ) koji znamo da niceg osim nas - koji smo sad i ovdje - ne postoji, u "najgoroj" poziciji...

nit se imamo kome zahvaljivat, nit imamo koga krivit...

litala to i ja često pomislim, da bar verujem pa bi mi bilo lakše da skinem teret sa sebe a i da detetu objasnim neke stvari

inače ne, ne verujem da postoji crna magija, niti bilo šta slično
    ali na žalost postoje i uvek će postojati ljudi koji pokušavaju da zarade na tuđoj nesreći nudeći im instant rešenja

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by litala View Post
    meni se na kraju svih prica o vjerovanjima (ovima, onima, svima...) samo potvrdi da smo mi (a valjda ima jos koga osim mene ) koji znamo da niceg osim nas - koji smo sad i ovdje - ne postoji, u "najgoroj" poziciji...

nit se imamo kome zahvaljivat, nit imamo koga krivit...
    A meni se to cini kao bolja varijanta... Da nekog krivim onda bi se mogla ljutiti, ovako slegnem ramenima, kazem da je bio los dan/tjedan/... i cekam promjenu srece... Ionako je 99% stvari krivnja/zasluga nas samih, a ostalih 1% slucajnosti je tu da nam ne bi bilo dosadno u zivotu

Teice hvala...
    I niti smo mi neki frikovi niti sad vidimo u svakoj osobi zlo,zivimo normalan zivot,i samo da dodam jer je vec neko spomenuo,niti je moj brak u krizi niti smo isli zato sto smo si fixirali ideju o crnoj magiji,kazem ni ja nisam vjerovala do sada,i ne,ne kazu svima da imaju nesta na sebi to mozda rade neki magovi,vracare i ostali koji zive od toga da varaju ljude,a isto kao sto postoji svjetlost tako postoji i tama,i ako vjerujete u andjele gdje su tu oni mali s druge strane
    Last edited by adal; 25.09.2011 at 10:32.

mitovski's Avatar

Ako vjerujemo da crna magija postoji, odnosno znamo da postoji, ali ako vjerujemo da djeluje znači da smo svi na meti crne magije i znači da se od nje nikako ne možemo zaštiti. Meni je strašna pomisao da je tama jača od svijetla. Ako postoji kako se zaštiti od nje, jer ako bilo tko u bilo kojem trenutku može bacati čari na bilo koga i uništiti mu život urocima kao što su neplodnost i rastava braka ili ne daj bože nešto gore kao što je smrt onda ništa nema smisla. Zato nekako više volim vjerojati da to ne postoji iliti ne djeluje.

alef's Avatar

Ja vjerujem da crna magija postoji, jer tako pise u Svetoj knjizi. Vjerujem i da postoje ljudi koji mogu njome nanijeti zlo, kao i oni koji mogu izlijeciti. Ali isto tako sam sigurna i da je medju jednim i drugim daleko vise prevaranata koji samo tvrde da nesto mogu i za to uzimaju novac... A onome ko se cvrsto pouzda u Boga niko ne moze nauditi, jer je On najbolji zastitnik. (Dakle, ipak je vazno vjerovanje da nam crna magija ne moze nauditi, pa onda i nece )

mayato's Avatar

Zlo i dobro postoje,naravno...sve je stvar izbora pojedinca, zato namje Bog dao slobodnu volju.
    Ali prvenstveno, svijet oko nasje odraz stanja NAŠIH vlastitih misli i NAŠE vlastite energije.
    Akovjerujemo u negativno djelovanje crne magije nanaš život, samim tim vjerovanjem dajemo joj moć da zaista vlada u našim životima.
    Uvijeki svugdjesvaku crnu misao treba zamijenitiBožanskom ljubavi i činjenicom da smo svi bez iznimkedjeca Oca Svemogućega, neodvojivi dio Njega i samim time svi smo povezani s Njime u vječnosti.
    Jedina trajna zaštita od negativnosti usvijetu smo mi sami, odn. naša povezanost sa Ocem.
    Koliko se udaljimo od Njega, toliko smo ranjiviji.
    Zamisli samo koliko je svijet divan kada se osjećamo puni ljubavi prema svemui svima???
    Tada nam se činida namnitko ništa ne može i da smo nedodirljivi...
    To je stanje povazanosti saBogom i takvo bi stanje uvijek trebali živjeti da nema ove beštije što se ego zove...
    Bog je ljubav, a na ljubav se odgovara ljubavlju i na zlo On odgovara ljubavlju...
    Nitko ti ništa ne može ako si povezana sa Njime, mislima, duhom i tijelom...

Osoblje foruma čokolada's Avatar

E pa ne vjerujem vlastitim očima čitajući ovo.
    Da ne bi bilo da se nisam prethodno informirala (a morala sam da shvatim o čemu je riječ) donosim dva citata:

Kako znati da ste pod utjecajem c.m.
    Početne depresije, koje izlaze "negdje iz dubine", gubitak životne energije i elana, velika pospanost, teški i traumatični snovi, jutarnja premorenost nakon deset sati spavanja, početak su djelovanja crne magije. Ti simptomi djeluju postepeno, i izdižu se iz podsvijesti prema samosvijesti, tj. iz astralnog svijeta u materijalni. U drugom slučaju, mogu djelovati preko ega žrtve, to je najteži slučaj, ukoliko je podsvijest čvrsto zatvorena!
    Postoje ciklusi djelovanja, depresije se javljaju periodično, poput ostalih simptoma, sve je vrlo suptilno u početku, tako da žrtva ne može posumnjati odmah u magiju.
    Tada se obično poremete odnosi u partnerstvu, npr. osoba se promjeni i postaje negativna, agresivna, depresivna, zatvara se u sebe i sl. Na financijskom planu, dolazi do gubitka novaca, javljaju se problemi na poslu i međuljudskim odnosima, sa druge strane, sve je popraćeno gubitkom volje za životom, koja može dovesti do povremenih suicidnih misli. Noćne more, nesanice, kronična iscrpljenost, težina u nogama i ramenima, vrtoglavice, promjene tjelesne temperature, nagli rast i pad pritiska, znakovi su da je magija probila zid svijesti, i djeluje na fizičkom planu.

A i ovo mi se sviđa:

Crna magija djeluje najjače u seoskim sredinama i manjim mjestima, naročito ukoliko je kuća starija. U manjim mjestima i selima, sa gledanja kolektivne svijesti, zid svijesti i podsvijesti je deblji, dok je ego tvrd i moćan. U stanovima djelovanje može biti slabije, suptilnije i prigušeno. U gradskim sredinama, radi prisutnosti velikog broja energija, magija djeluje drukčije. Ukoliko osoba, koja je žrtva magije, živi u gradu, ali je emocionalno vezana uz rodno mjesto, tada magija djeluje moćno, ukoliko nije vezan, tada magija teško može doputovati do žrtve, naročito ukoliko živi u drugoj državi.

Baš su se lijepo odlučili - udariti na depresivce i neuke iz manjih sredina.

vidra's Avatar

čokolada, ovo prvo što si citirala (osim financijskog dijela) su sve i znakovi poremećenog rada štitnjače
    hm, ....

BP's Avatar

pa sad...imam primjer iz svoje obitelji. koliko god nismo vjerovarli u cm i bili skepticni, gotovo cijeli zivot, i cudili se ljudima koji su uopce oko toga pricali ili u najmanju ruku bili praznovjerni...nazalost, dok nismo iskusili (opekli).
    Adal, tocno znam o cemu pricas.Nije bitno koje si vjere, od kud si i sl, zelim ti da se cim prije othrvas, napravi sve sto su ti rekli da se djelovanje te osobe ponisti. Nakon toga, okreni se sebi, Bogu (ako vjerujes, nije bitno koji je) i bit ce sve ok. Ti ces biti bogatija za jos jedno zivotno iskustvo, a ta osoba (iako postoje slucajevi kada i nenamjerno moze skoditi) ce se udaljiti iz tvog zivota i pustiti te na miru.
    Dobro je da si na vrijeme otkrila o cemu se radi, zahvali mami.

Ja itekako vjerujem u sve to... i u vještice, uroke, magiju, petak trinaesti, tarot, horoskop... u svemu u čemu mogu naći opravdanje za neka sranja za koja sam sam kriv...

a posebno vjerujem da vještice lete na metli... heri potera nisam htio gledat jer sam se bojao da me ne pretvori u žabu...

Mojca's Avatar

Sve je to smislila ekipa iz Vatikana i njihovi kompići iz ostalih religija da bi lakše vladali masama. Dobar je strah, tko ga ima. A tama (pa tako i crna magija) je dio svake religije, jer da nije nje, ne bi bilo ni svjetla. Dakle, bez tame, religije ne bi opstale... jer čemu "propagirati" spasitelja, kad nas ništa ne bi ugrožavalo? A tko bi onda dao kintu-dvije u škrabicu? A što je jači strah od tame, to je jača i moć religije... Što im je jača moć, veći brainwashing mogu napraviti i eto nas za čas nazad u tamačnom vremenu prije renesanse. (HR zakon o MPO je živi dokaz!)

Eh....Kako je ono rekao dobri stari Marx: religija je opijum za narod... a netko drugi (zaboravih tko) da zemljom hodaju dvije vrste ljudi... on s mozgom i bez religije i oni bez mozga, a s religijom.

Page 1 of 3 123 LastLast