-
Moja sreća najveća
Evo da se i ja napokon javim!
06.11.'05. - 6 dana prije termina u 1h ujutro ja još uvijek budna kao i prethodnih dana; odem na WC, a kad ono - otišao mi čep. Zahvaljujući Vašem forumu, točno sam znala što i kako dalje. Taman je bio neki dobar film pa još nisam mislila ići spavati. U 2h je krenuo prvi trud. Nije bilo ništa strašno. Počela sam bilježiti razmake koji su bili oko 15min. Oko 3h sam legla malo spavati. Muž mi spava snom pravednika i ni ne sluti da ja s veseljem gledam na sat i bilježim kad će moje zlato van. Oko 6h su se trudovi ustalili na nekih 10min pa sam probudila MM. Popili smo kavu i odbrojavali zajedno. Premda trudovi nisu bili jako jaki, dolazili su u pravilnim razmacima tako da smo oko 9h ujutro krenuli na SD. Priključili su me na CTG 20-ak min i nakon što me doktor pregledao, ustanovili su da sam otvorena samo 1 prst, a trudovi su preslabi da bi se brzo otvorila pa su me poslali doma. Mislim si - O.K. - lažna uzbuna; idem doma jesti i spavati, ali čim sam došla doma trudovi su se pojačali i tako nastavili do 18:30h. Pošto su bili puno jači nego ujutro a i razmak između njih se skratio na pravilnih 5min, odoh ja u 19h opet u bolnicu. Nedjelja je, isti doktor, ista sestra, ista procedura... Otvorena sam 2 prsta i trudovi su na 4min. Obrijali me, isklistirali i pustili da šećem po predrađaoni. Super, glavno da ne ležim... Uglavnom, u sljedeća 2h otvorila sam se 5 prstiju, i svima je bilo čudno kako tako brzo, a prva beba i trudovi i nisu tako jaki (bar ja ne ostavljam takav dojam jer pričam i smijem se s ostalim curama u sobi). Tada mi je doktor probušio vodenjak, prethodno mi objasnivši što će napraviti, a prije nego što je uopće došao, do mene je došla primalja s kojom sam razgovarala o tome. Nisam to doživjela kao ništa strašno pošto je bilo brzo i nježno. Ubrzo nakon toga otvorila sam se još 2 prsta. Primalja koja je bila došla do mene zove se Alenka i kad smo se upoznale ja sam ju zamolila da mi ne rade epiziotomiju i da mi pomogne da ne popucam, na što je ona rekla da će napraviti sve što je u njenoj moći. (Kasnije sam shvatila da je to stvarno i mislila.) Dakle, ja otvorena 9 prstiju i sele me u box. Sestra Alenka je cijelo vrijeme uz mene. Trudovi su već tako česti da više ni nema razmaka. Sestra Alenka uzima ulje i masira me. Kaže da imam super kožu i da misli da neću popucati. Šali se s doktorom i pokazuje mu kako se radi "vaginalna masaža". U najvećem trudu smijem se zajedno s njima. Cijelo vrijeme me bodri i diše zajedno samnom. Dali su mi da cijelo to vrijeme pijem vodu što mi je strašno puno značilo. Da sam mogla birati, nebih mogla izabrati bolju ekipu. Uglavnom, u 10min i 3 truda u 23:10h svijet je ugledala mala Ema, teška 3250g i duga 50cm. Odmah su mi ju stavili na prsa, još onakvu mokru i musavu. Ta mala slatka glavica koja mi se mazila pod bradom u tom trenutku bila je centar svijeta i nešto najljepše što sam ikada u životu doživjela. Tada sam shvatila da nema stvari koju nebih učinila za to malo biće i da nema veće ljubavi od ljubavi majke prema djetetu. Sestra Alenka prerezala je pupkovinu, oprala i zamotala Emu i odnjela ju MM koji je nervozno šetkao po čekaoni. Posteljica je izašla odmah; uredili su me, pokrili i odvezli MM s kojim sam ostala pola sata. U pola 1 sam već bila u svojoj sobi u kojoj srećom nije bilo nikog pa sam navalila na svoje VIC krekere (ponjela po Vašoj preporuci :D - HVALA
) jer nisam pošteno jela od prošlog dana.
Trudove ne pamtim kao neku strašnu bol. Jedino što me malo više zabolilo ili točnije, zapeklo je kad je izlazila Emina glavica, ali to je trajalo par sekundi tako da kad me neko pita kako je bilo, ja mu kažem da bi sutra mogla opet.
Ako itko od osoblja sa SD čita ove priče, želim im se zahvaliti od sveg srca što su tako dobri i dragi i što mi je zbog njih prvi porod ostao u tako lijepom sjećanju.
Osim viška kila nisam dobila ni jednu striju, kosa mi nikad nije bila bujnija i sjajnija, nokti nikad čvršći, koža nikad mekša... Super se osjećam od prvog dana i svi koji su me vidjeli u danima nakon poroda nikad nebi rekli da sam rodila.
Svim budućim mamama želim porod kao što je bio moj 8)![/i]
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma