Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Za upozorenje!!!! Nikad baš nikad ne ostavljajte dijete!!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Za upozorenje!!!! Nikad baš nikad ne ostavljajte dijete!!

http://www.jutarnji.hr/drama-u-karlo...jucana/975974/

za minutu plane auto
    za minutu otpuste kočnice
    za minutu se drugi auto može zaletjeti u vaš
    za minutu vam može pozliti do te mjere da ne možete izgovoriti da vam je dijete samo u autu
    za minutu... dopuni niz
    Nikad baš nikad ne ostavljajte dijete u autu samo!!
    Stavljam ovu priču za upozorenje, a ne za zgražanje nad majkom !! Uvijek me čudi kako su zapravo mladi ljudi neinformirani, jednostavno ne znaju! Prožvakana su to teme, ali očito nedovoljno!! Na sreću je dobro završilo!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama se dijete zakljucalo u autu bez da smo se ikud makli.
    Na parkingu sam mu promijenila pelenu, i dok smo se muz ija mijenjali za mjesto, jer sam htjela da ga on uzme, mali je zavezao pojas, zalupio vratima (jer smo se oboje izmakli na tren) i zakljucao ih. Trebale su mu 2 sekunda za to. Da nije bio zavezan, otvorio bi vrata bez problema, ovako nije mogao do kvake...
    Na svu srecu na straznjim vratima smo mogli iscupati staklo bez da smo išta razbili. Al ti trenutci su mi uzeli valjda 5 godina zivota.
    Zvali smo servis, al oni su nas mrtvi ladni otpilili.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uh, sad će ispasti da pametujem, a ja stalno mislila da pretjerujem
    uvijek gledam da mi barem jedna vrata budu otvorena
    pogotovo kad vežem klince i idem od jednih do drugih vrata
    non stop si brijem film, kaj da mi se nekako sam zaključa auto dok su unutra :ne vjeruje u tehnologiju:

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja kao i kahna. ziherašica na kvadrat
    Posljednje uređivanje od rosa : 25.09.2011. at 06:26

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja zato uvijek ključ držim u rukama ili uz sebe i ne paničarim ako odem platiti gorivo na benzi, a imam ih pod okom cijelo vrijeme. zavezani su, na toplom po zimi, na rashlađenom po ljeti, ali ključevi su bez izuzetka uvijek kod mene i mislim da im se ništa više ne može dogoditi nego kad ih ostavim same u sobi i odem npr. na wc

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moj brat kad je imao 4 godine je na rivi otpustio ručnu i izbacio iz brzine.....starci su bili ispred auta ali auto je svejedno otklizao do ruba rive........i na svu sreću mali je tamo povukao ručnu.........kad su se već prednji kotači ljuljali nad morem........i traktorom su ih morali izvlačit a starci si nikad nisu mogli oprostiti takvu glupost (da su ga ostavili u autu samog.......
    i ja isto uvijek držim ključ u ruci.....ili ne zatvaram vrata ili bar prozor....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja isto ponekad ostavim u autu ako se radi o necemu sto se sigurno obavi za minutu. Npr kad placam benzin ili idem do bankomata ili kupujem kruh na kiosku. Pri tome:
    - kljuc uvijek u ruci (to i inace radim kad god izlazim iz auta - nikada ne ostavljam kljuc u autu.)
    - auto otkljucan
    - parkiranje u hladu (+4 zmigavca osim ako je benzinska)
    - spusten prozor na strani gdje je dijete vezano u sjedalici - da se vidi da je dijete u autu, da moze nekog dozvati i da ima zraka
    - auto mi je na vidiku
    - dan je i u gradu smo (opet, osim na benzinskoj - jer tamo bi odmah netko uocio "napusteni" auto)
    - kocnica je uvijek ukljucena (automatik)

Nije idealno i nije da preporucam drugima. I znam da se moze nesto desiti, ali moze se nesto i inace desiti, ovo je otprilike kolicina rizika koju sam spremna preuzeti...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 25.09.2011. at 08:24

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kod nas nema skoro nikakvih nizbrdica ni uzbrdica i ako ostaviš auto u brzini ne treba ti nikakva ručna. moji znaju da se ne smiju mrdati iz sjedalice i toga se strogo pridržavaju, zapravo mlađi ni ne može sam. a ako ćemo razmišljati na način kao u prvom postu da u minuti plane auto, popuste kočnice, ja bih popunila niz da ti u minuti meteor iz svemira može pogoditi auto ili pogoditi krhotina slučajno aktivirane bombe iz 2. svjetskog rata. mislim o čemu mi pričamo.....pa veća je vjerovatnost da će se neki auto zabiti u nas dok ih vodim od auta do mjesta za plaćanje ili još veća da će mi se po zimi prehladit ako ih vadim van nego da će mi se auto zamozapalit. da tako razmišljam ne bih uopće izlazila iz kuće.
    oprezan treba biti i to maksimalno. moje je pravilo da mi djeca i auto u kojem su nikad ne smiju izaći iz vidokruka i oni mene u svakom trenu moraju vidjeti i naravno to što obavljam su brzinski poslovi tipa plaćanje goriva, bankomat, kupovina i sl. ne mogu shvatiti one ljude što djecu ostave u autu i odu u šoping, a naručito one koje ostavljau djecu zatvorenu na +60....ne mogu jednostavno pojmiti taj mentalni sklop, ali ne mogu shvatiti niti pretjeranu paniku. nesreće se na žalost događaju. na kraju krajeva i u kući se može desiti bilo kakva nesreća ako nam djeca nisu na oku pa čak i ako jesu i nije auto po tome ništa poseban.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a osim toga, sjetila sam se kako je davno bio neki topic na rodi gdje je jedna forumašica slučajno zaključala dijete u svom stanu i ne mogu se sada sjetiti priče, ali znam da je morala provaliti u vlastiti stan i da nije bilo tako lako, morali su susjedi provaljivati, a ako me sjećanje dobro služi živjela je na visokom katu i nije bila sigurna jel je ostavila prozor otvoren. pa ja bih rađe ako moram birala ovo iz članka nego to sa stanom. u autu bar dijete možeš vidjeti, ne može ti nigdje otići, ima manje opasnih predmeta nego u stanu.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rijetke petke Laura ostane i na tren sama u autu zato što me jeza hvata i neki glasić mi govori da če se baš u tom trenutku dogoditi neko s.... a ja si nikad neču oprostiti svoju glupost, zato draga moja koliko god ti se ne dalo izlaziti iz auta dok ja odem kupiti kruh mamu za ruku i idemo

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    non stop si brijem film, kaj da mi se nekako sam zaključa auto dok su unutra :ne vjeruje u tehnologiju:
    ovako i ja

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nikada ne ostavljam J. u autu, uvijek je vadim iz AS i vučem sa sobom, ali jednom sam stala pored kioska 2m od auta, J. je imala nekih 10mj i kako je inače nemmirna u AS dam joj ključ od auta da se igra i na sreću sve je prošlo ok jer je trajalo 1min, ali tek kad sam se vratila u auto i uzela joj ključ palo mi je napamet koja sam ja glupača i što se moglo dogoditi....kad sam pročitala članak trnci su me prošli...opreza nikada dosta.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Uvjek vadim ključ iz auta pa bilo to na sekundu ili na 5 min.Jednostavno me strah da ga ne okrenu i upale auto.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa Vidi poruku
    ovako i ja
    identično

mislim da je do sad ostao sam jedanput u autu dok sam plaćala benzin
    naprosto izbjegavam situacije u kojima ga moram ostaviti u autu, tak ponekad i vozim na rezervi radije

A dok petljam nešto oko auta (skidam led ili nešto utovarujem) ključ je UVIJEK kod mene, ručna dignuta, on vezan u sjedalici
    Ako nemam đepove ključ tutnem u grudnjak a ako nemam ni grudnjak onda u usta (nehigijenski ali ključ mora biti kod mene)

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Znam za jedan slučaj gdje je dijete ostavljeno u autu, auto je planulo i izgorjelo skupa s djetetom. Dijete nikada ne ostavljam duže od minutu samo u autu (kiosk, bankomat), uvijek u AS, ručna podignuta, mijenjač u sredini, auto zaključano a ključ kod mene. Ne znam je li mi pametno ključati auto, ali imam fobiju da će ga netko ukrasti iz auta, iako ga non stop gledam

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

majuška, a bez grudnjaka se šetamo?

šala mala.

ja još imam onaj debilni pametni ključ za žene, ne treba ga uopće vadit iz torbe, auto se otključava dodirom brave, a pali kao skuterm na prekidač.
    imam dodatnu paranoju da će se jednako tako pametno i bez ključa zaključat kako se bez njega i pali/otključava auto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Paranoja i strah su zavladali svijetom...

Sa sjetom se prisjećam svog bezbrižnog djetinjstva, ne dam da me peru ovi trendovi i medijsko zastrašivanje, i nastojim sina odgajati da ima barem približno djetinjstvo kakvo sam ja imao...

Ako netko nije shvatio, pojasnit ću...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam moje pocela "ostavljat" (dala im da se igraju u autu) kad su znali kak se otkljuca. ne znam, ne pravim neku paniku oko toga i ne vodim ih svaki put sa sobom ako sam npr. na benzinskoj. osim toga iz sjedalice ne mogu ni doci do vrata, jer su vezani. kad smo vani, dam im da se igraju u i na autu dok je kljuc kod mene. rucnu sami ne mogu spustiti. a i znaju sta se u autu smije dirati a sta ne smije.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja uvijek vadim L. iz sjedalice, vučem za sobom i vraćam u sjedalicu

jednostavno me je strah ostaviti ju i na par sekundi, ovako sam sigurnija

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ja zato uvijek ključ držim u rukama ili uz sebe i ne paničarim ako odem platiti gorivo na benzi, a imam ih pod okom cijelo vrijeme. zavezani su, na toplom po zimi, na rashlađenom po ljeti, ali ključevi su bez izuzetka uvijek kod mene i mislim da im se ništa više ne može dogoditi nego kad ih ostavim same u sobi i odem npr. na wc
    ovo mogu potpisati od prve do zadnje. ostavim ih u autu, ali ključevi su uvijek kod mene. uostalom ključeve nosim sa sobom i kad ih ne ostavljam u autu.
    svatko za sebe zna najbolje i ponaša se najbolje što zna i može i zato bez uvrede, ali meni je glupo izvlačit dijete iz as ako npr. napunim gorivo i trebam otići u kućicu platit račun. ne pada mi na pamet taj potez. ili bilo kakvo vađenje djeteta iz as ako ja auto napuštam na točno minut i pol. ako ocijenim da je napuštanje auta duže od 2 minute tad ću ih izvući iz auta. u protivnom ni slučajno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    Pametovale ili ne, nisi jedina. I ja ovako. Paranoja ili ne. Baš me briga, sigurnost je važnija.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svena mogu ostavit samog dok idem platit benzin, malenog jos nema sanse. Nisam ni Svena ostavljala sve dok nije bio dovoljno velik da razumije kud idem i da me mora cekat. Inace uvijek, ako ostane u autu, zakljucavam i kljuc nosim sa sobom. Jednom, on je imao nesto vise od 2 god. mi na benzinskoj, on ostaje u AS cekati me jer je bilo bas dosta hladno. Ja na odlasku jos otvorim njegova vrata da uzmem novcanik iz torbe a on me zamoli da mi pridrzi kljuc od auta, ja mu ga dam i u sekundi zaboravim i odem platit benzin. Odem do blagajne i onda me oblije hladan znoj, noge su mi se odsjekle u sekundi kad sam shvatila sta sam napravila. Istrcala sam van, ljudi su me zacudeno gledali jer jos nisam bila platila, i Svenu najmirnije moguce objasnila da mi kljuc treba i da cu mu ga vratiti kad dodemo doma. Mislim da sam izgubila 10 godina zivota u toj minuti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi ostavimo cure u autu kad nekud idemo i kad dolazimo doma. Na prvom katu smo i nemamo lift. Kad idemo van, onda muž prvo odvede cure, i zaključa ih u auto, onda ide po mene. Kad dođemo doma, prvo idem ja gore, onda se muž vraća po cure. Treba više od minute da ja prođem 20 stepenica i muž se vrati dolje iako je auto odmah ispred ulaza, ali su sigurnije nego da su same u stanu za to vrijeme. Mala je zakopčana u sjedalici, a starija joj za to vrijeme pušta muziku i zabavlja ju, i zna da ne smije dirati ništa osim radija.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Paranoja i strah su zavladali svijetom...

Sa sjetom se prisjećam svog bezbrižnog djetinjstva, ne dam da me peru ovi trendovi i medijsko zastrašivanje, i nastojim sina odgajati da ima barem približno djetinjstvo kakvo sam ja imao...

Ako netko nije shvatio, pojasnit ću...
    Oprosti ali ne vidim u ovim postovima paranoju (osim moje da će mi netko dijete ukrasti iz auta). Današnja auta nisu ono što su nekad bila, dijete u trenu može ostati samo, zaključano. I onda neka se nešto dogodi... Ne želim ni misliti. Kad poraste, bez problema ću ga samog pustiti da ide u školu, da se igra bez mog nadzora u naselju i sl., ali još dugo ga neću pustiti samog u autu.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja ću potpisati Moover.

Rizik treba svesti na najmanju moguću mjeru, ali meni je još uvijek opasnije da djecu vučem iz auta na benziskoj da udišu one prekrasne pare dok ja idem platiti benzin. A što ako se neka budala zaleti u nas dok budemo izlazili iz auta, ili se okliznu na skliskom asfaltu i razbiju glavu,.... ja još uvijek mislim da je vjerojatnost da im se nešto dogodi te minute u sigurno ostavljenom autu (ručna, kjučevi kod mene, oni vezani u sjedalici i pripremljeni za takve situacije na način da znaju što se smije a što ne) manja od one da im se desi čitav niz banalnosti dok izlazimo iz auta. Pa osobito sa dvoje ili više djece. Kako čuvati jedno dok drugo odvezuješ ili vežeš? Ovo e samo jedan primjer.
    Mislim da smo previše bombardirani informacijama o nesrećama koje se dešavaju vrlo rijetko i onda man naši dragi mediji to tako lijepo serviraju.........

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da ima nešto i u dobi djece, vidim da je evo andrejinima 6 i 4 godine, mojima je 3 i 8 mjeseci.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slazem se s Mooverom, fakat je po svemu posatlo opasno zivjeti. dobro je da mi ne neapisu da je opasno ici na posao (ali kad ovako postvaimo stvari sigurna sam da je. koliko se prometnih dogodi kad idemo na posao, pa zbog zurbe koliko stvari opasnih napravimo...........). mozda bi svom sefu trebala reci da ne mogu dolaziti jer je opasno

klince ostavim u autu kao i dio forumasica, kad trebam platiti benzin, kad im trebam kupiti pecivo, kad trebam od susjeda nesto uzeti.

sve su to situacije u kojima ja mogu vidjeti auto, a vise manje i klince. kao sto je neko rekao recimo zimi, dok im obucem jakne, pa odemo platiti benzin, pa dok im svucem jakne, pa dok ih zavezem, preznojim se 100x, prisjedne mi zivot.

inace kljuc je uvijek kod mene. ne pada mi napamet ostaviti ga u autu, jer me ipak strah sta njima sve moze pasti na pamet.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da ima nešto i u dobi djece, vidim da je evo andrejinima 6 i 4 godine, mojima je 3 i 8 mjeseci.
    a primjetila sam i da dio forumasica ima jedno djete.
    a i AnrdejaMa mislil slicno kao i ja.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da, vidra, ali ja sam ovako radila od uvijek.
    Radi se o stvarima koje se mogu obaviti na minutu-dvije, ne dulje.
    A ako ih vadim i vučem sa sobom, onda to traje tri puta dulje.
    I tri puta dulje smo na "udaru" raznih nedaća....

Moram priznati da sam M. kad je bio jedino djete, prvih nekoliko mjeseci uzimala sa sobom. Kasnije, ne. Pogotovo kad ih je bilo dvoje.
    U toj dobi kad je p. bio jako mali, svatko je bio u svojoj sjedalici i nije mogao nešto napraviti, npr. gurnuti ili dodati p. nešto u ruke, ali to je pravilo koje vrijedi uvijek i svugdje - ništa maloj djeci ne davati u ruke, osim njihovih igračaka (mislim na sitne predmete, hranu i sl).

POnavljam, to su pravila po kojima funkcioniramo svugdje.
    I sada, kada čekamo treću bebu, ne pada mi napamet sklanjati sve njihove igračke ili praviti dramu oko "sitnica". Oprez naravno uvijek i procjena situacije.
    Obično kažu da ti se dogodi ono od čega najviše strepiš.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

slažem se da sigurno nije ista situacija s jednim djetetom i više i naravno ovisi koliko je dijete staro/aktivno i sl.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    klince ostavim u autu kao i dio forumasica, kad trebam platiti benzin, kad im trebam kupiti pecivo, kad trebam od susjeda nesto uzeti.

sve su to situacije u kojima ja mogu vidjeti auto, a vise manje i klince. kao sto je neko rekao recimo zimi, dok im obucem jakne, pa odemo platiti benzin, pa dok im svucem jakne, pa dok ih zavezem, preznojim se 100x, prisjedne mi zivot.

inace kljuc je uvijek kod mene. ne pada mi napamet ostaviti ga u autu, jer me ipak strah sta njima sve moze pasti na pamet.
    Potpis.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti ali ne vidim u ovim postovima paranoju (osim moje da će mi netko dijete ukrasti iz auta). Današnja auta nisu ono što su nekad bila, dijete u trenu može ostati samo, zaključano. I onda neka se nešto dogodi... Ne želim ni misliti. Kad poraste, bez problema ću ga samog pustiti da ide u školu, da se igra bez mog nadzora u naselju i sl., ali još dugo ga neću pustiti samog u autu.
    po meni je paranoja to da ti se u minuti može zapaliti auto, da ti u minuti može pozliti toliko da ne možeš reći da ti je dijete u autu i da u minuti mogu popustiti kočnice. skoro pa te jednako može pogoditi sedmica na lotu kao i da ti se zapali auto sam od sebe. ja sam dva puta u životu vidjela auto kako gori. jednom u ratu kad ga je pogodila granata i jednom se nekom dedeku zapalio prastari stojadin, ali nije izgorio u sekundi i nije sukljala vatra iz njega.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U svemu potpisujem AndrejuMa (osim oko čekanja treće bebe )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se da takve situacije treba izbjegavati, ali zlo se može dogoditi i iz čista mira i bez auta. Ja sam se onesvijestila na dječjem igralištu (na početku druge trudnoće) a moj mali sin još nije hodao, bio je vezan u kolicima. Brzo sam došla k sebi, sve je dobro završilo, ništa krivo nisam učinila ali opet... jako neugodan osjećaj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa svatko od nas ima neke svoje paranoje, to je sasvim u redu.
    I ja ostavljam dijete u autu kad idem platiti gorivo, igraju se putovanja kad je auto parkiran u dvoristu, i sl. Ali definitivno gledam to drugim ocima otkad nam se L onako uspjesno zaljucao...
    Ponekad ce se sranje dogoditi jer se valjda mora dogoditi bez obzira sto poduzeli kao preventivu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne kužim oko čega se u ovom slučaju digla takva frka.

Mislim, mama je bila tu, prisebna, svjesna, nije bila pijana, nadrogirana, dogodilo se što se dogodilo, dijete nije dugo bilo samo i bez nadzora.

U najgorem slučaju, razbila bi prozor na autu i tak ušla u auto i uzela dijete.

Ne kužim čemu takva frka.

(Jedino sam naučila da u sličnim situcaijama mogu zvati HAK )

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ugl.postupam kao i kahna nakon što mi se desilo slično što i marti..
    a da stvar bude najbolja, jedne subote na rodinoj rasprodaji..i nikoga u blizini sa nikakvim alatom... dok se konačno nije pojavio jedan tata sa šerafcigerom...razvalili smo bočni prozor i eto...

sad kada je veći ipak sam malo opuštenija po tom pitanju i također sjedi npr. u autu dok ja plaćam benzin

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene je u biti strah da ce dijete netko drugi trebati hitno izvaditi iz auta zbog necega a nece moci jer je auto zakljucan. Zato ostavljam otkljucan auto (ali normalno bez kljuceva) i otvoren prozor da dijete ima zraka moze dozvati upomoc i da ga se moze izvaditi kroz prozor ako nikako drugacije.

Nemam neki strah od otmice, ne sjecam se da sam ikada procitala o takvom slucaju u Hr, uostalom na igralistu zna biti i puno dulje da je ne vidim (sjedimo na kavi a ona ludira negdje) pa me ne muci takav strah (vise da ce se izgubiti ili potuci s nekim...)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trenutno ga ne ostavljam u autu, jer ne želi ostati. Za svaku sitnicu ga vadim van, pa zakopčavam,... Takva faza.
    Inače na dvorištu se često igra u autu s prijateljem. Dvorište je ravno, ali je auto u brzini i dignuta ručna. Mada da i sve to otpuste ne bi auto krenuo, jer je totalna ravnica.
    Dok je bio manji uvijek sam pazila da su jedna vrata otvorena, ili prozor,... sad može sam otvoriti zadnje prozore.
    Računam da bi u slučaju hitnosti ili on otvorio zadnji prozor, ili ja razbila prednji.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čisto da pitam, ako netko zna. Kako je najbolje razbiti staklo na autu? Čime? Pod kojim kutem? Ima neka caka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majuška, a bez grudnjaka se šetamo?

šala mala.

ja još imam onaj debilni pametni ključ za žene, ne treba ga uopće vadit iz torbe, auto se otključava dodirom brave, a pali kao skuterm na prekidač.
    imam dodatnu paranoju da će se jednako tako pametno i bez ključa zaključat kako se bez njega i pali/otključava auto.
    pa auto se ne moze zakljucati izvana ako je kljuc unutra! i ne moze se samo tako upaliti motor, ima blokadu koju dijete tesko moze skuziti.

mislim, ne ostavljam bebe same u autu (zapravo, vise i nemam bebe), ali kod ovakvog kljuca nema frke :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Čisto da pitam, ako netko zna. Kako je najbolje razbiti staklo na autu? Čime? Pod kojim kutem? Ima neka caka?
    Anemona, ti fakat želiš biti spremna za sve situacije .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona, ti fakat želiš biti spremna za sve situacije .
    Borim se protiv toga, ali ne ide. :kontrol frik:

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slicna situacija kao i mami iz ovog clanka se dogodila i meni.
    Isli smo s plaze, starijeg sina (godina i 10 mj) sam stavljala u sjedalicu dok je mladji cekao u kolicima (7mj). Kljuc mi je bio u ustima i kako sam starijeg stavila u sjedalicu uzeo mi je kljuc da se igra. Pustila sam mu da bude na miru tu minutu koliko mi treba da spremim i mladjega. Ne razmisljajuci zatvorila sam njegova vrata i krenula s mladjim na drugu stranu. Koliko sam zatvorila vrata stariji je slucajno pritisnuo dugme za zakljucavanje (ne zna sam zakljucati auto) i tu je drama pocela.
    Pokusala sam ga nagovoriti da pritisne drugo dugme na kljucu, nije uspjelo.
    Pomagali su mi decki koji su se tu nasli, ali nismo mogli ni spustiti bunker jer su dvije sjedalice u autu.
    Nakon desetak minuta (koje su meni trajale kao sati) jedan decko je jedva uspio kroz bunker dignuti kucicu na vratima.
    Sreca je bila da je auto cijelo vrijeme bio parkiran u hladu. Da je bio na suncu ne bi ni trenutka razmisljala, razbila bi staklo. I ovako mi je malo falilo da to napravim.
    Ja sam se osjecala grozno iako moj sin nema nikakve traume od dogadjaja. On je na pocetku mislio da se igramo, a tek je pred kraj poceo malo plakati. Ali, ja sam trebala vise razmisljati i ne dopustiti da se to dogodi.
    I danas se osjecam krivom iako moja prica nije medijski popracena i nisu moje slike izasle u novinama.
    Mogu samo misliti kako je toj mami iz clanka. Nije joj lako, sigurno. A to je nesto sto se svakome moze dogoditi.
    Moza je trebalo clanak napsati vise opcenito,da se roditelji upozore na opasne situacije i opasnosti, a ne bas na primjeru te mame. Iako nije nista lose o njoj napisano (tipa: kako je mogla) ne svidja mi se sto su ju tako stavili u novine.
    Sto se tice ostavljanja djece u autosjedalicama dok se ide nesto kratko obaviti ja se maksimalno trudim izbjeci takve situacije (npr. trudim se tociti benzin dok je jos netko od odraslih samnom u autu)
    Ali, ponekad je to neizvedivo pa ostavim klince u autosjedalicama, zavezane naravno. S velikom, velikom nelagodom obavim to sto trebam i trcim natrag u auto. Joooj, sto mrzim taj osjecaj.....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je u biti strah da ce dijete netko drugi trebati hitno izvaditi iz auta zbog necega a nece moci jer je auto zakljucan. Zato ostavljam otkljucan auto (ali normalno bez kljuceva) i otvoren prozor da dijete ima zraka moze dozvati upomoc i da ga se moze izvaditi kroz prozor ako nikako drugacije.

Nemam neki strah od otmice, ne sjecam se da sam ikada procitala o takvom slucaju u Hr, uostalom na igralistu zna biti i puno dulje da je ne vidim (sjedimo na kavi a ona ludira negdje) pa me ne muci takav strah (vise da ce se izgubiti ili potuci s nekim...)
    a što u situacijama kad čovjek nema baš nekog prevelikog izbora?
    MM je jedan dan tako ostavio mlađeg u otključanom autu (upravo zbog jelte ovih strava sa zaključanom djecom), jer je maleni upravo zaspao i to na doslovce 5 minuta jer je starijeg vodio na wc (nedaleko)
    dilema je bila buditi mlađeg koji je jedva i tek zaspao (to mu je u posljednje vrijeme fora da popodne hoće zaspati isključivo u autu što nije neki problem ako smo svi skupa, ali ako je sam s obojicom zna biti nezgodno) ili starijeg ostaviti da se pokaka u gaće
    mislim vratio se stvarno brzo i zatekao nepoznatog muškarca kako drži naše uplakano i prestravljeno dijete u rukama
    na pitanje što radite s mojim djetetom i zašto ulazite u moj auto, čovjek odgovara da mu ga je donio neki drugi čovjek jer je dijete u autu plakalo (dakle, probudio se odmah :/) i nisu znali što da rade
    ne moram ni reći da je to teža neugodnost, a da ne kažem da je dijete sigurno doživjelo veći šok nego da su ga i ostavili da otplače tih par minuta dok se MM ne bi vratio
    eventualno bih to razumjela da se radilo o duljem vremenu, jer ni izbliza se ne radi o bebi, nije bilo vruće da bi se dijete davilo, niti on inače tako burno reagira, ali ovaj put je to baš bilo tako

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jao Stijena, grozna situacija!!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nisam nešto pobrkala, pod pravim kutem na šajbu, oštrim (špičastim) predmetom ili nekim jako tvrdim (kamenom).

A ako je auto pod vodom, pričekati da se napuni vodom i tek onda razbijati šajbu (dok se izjednače tlakovi da ne šibne naglo voda u auto).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •