Pa činjenica je da na istu situaciju dvije osobe neće jednako reagirati niti se snaći - nismo svi isti.
Meni je OK ako se pomaže nekome kome to zbilja treba (ali ne da je to glumljeno i da se iskorištava i uzurpira u odnosu na drugu stranu).
Tužno je ono što je navela bambus99 da kad druga strana (koja sve sama hendla) zatraži neku pomoć, ta baka prvo pita ovaj dio obitelji kojoj većinom pomaže da li će je oni trebati. Bilo bi fer da je pristala pomoći jer u tom trenutku nije bila angažirana oko drugih.
Mi živimo sa bakom (sveki) i ona nam uskače jako puno ali ako ima druge obaveze sve se dogovaramo obiteljski. Činjenica je a mi imamo vrtićarca, ja na čuvanju trudnoće a šogi ima cure od 14 i 17 godina i žive dalje od nas. U svakom slučaju baka je spremna svima pomoći i dogovaramo se sve unaprijed (nikad ne uzimam zdravo za gotovo da nam mora biti na raspolaganju).
Sa druge strane moji roditelji su više orjentirani na brata koji im je bliže i stalno i on njima uskače tako da sve štima.
Definitivno ovisi i o tome kako se mi postavimo - netko voli da mu se nitko ne petlja tj. ne sudjeluje u životu, drugima to ne smeta.
Kako sam navela ružno mi je da netko izigrava patnika kojem je potrebna pomoć.