Vjerujem da bi se po siframa moglo otkriti radi li se o prodanoj ili ukradenoj robi.
Vjerujem da bi se po siframa moglo otkriti radi li se o prodanoj ili ukradenoj robi.
nismo imali ovaj put plave papirice za robicu, to je nesto jako staro
mislim, ne bas jako staro, ali barem od prosle
javi mi se molim te na roda mail
Pa i ja sam mislila na prošlu rasprodaju,tad je nestalo po pisanju clanica dosta robice...
lina2008, ako imaš volje, molim te pošalji mi brojeve sa papirića (ako ih još imaš) na pp.
nakon što sam prespavala svoju prvu rasprodaju kao prodavatelj, mogu smireno i pristojno reći da sam razočarana....
prodano je moje robice u vrijednosti 395kn a ja sam dobila nazad 213kn...na papiriću piše da sam Rodi donirala 92 kn.... znači opet je netko imao duge prstiće
baš mi je žao jer je 90% moje robe bilo novo i doma sam prije rasprodaje skidala etikete s nje...
sad shvaćam zašto većina prodavatelja stavlja maksimalnu cijenu na sve, jer pretpostavljaju da će se ovo dogoditi pa da bar malo ublaže gubitak....
moja je greška što nisam odmah tamo išla prekontrolirati ali bila sam s klincima, unutra je bilo gužvovito a i žurilo nam se nazad doma jer se činilo ko da će nevrijeme a i do D.Sela nije baš taj čas....
drugi put (ako ga bude) bit ću pametnija....
eto, nisam imala sreće reklo bi se....
Lucas, na žalost, to je skoro pa neminovno... uvijek je premalo volontera a previše onih koji koriste gužvu
i nije ti se prodalo za 395 kuna već se prodalo za 305 ako sam dobro izračunala, nego ti fali robice za 90 kn
nisi ništa mogla učiniti kod preuzimanja robe osim da si zavirila u karton s robom za povrat, možda je nešto zalutalo tamo
i nisi trebala skidati etikete s nove robe
btw. meni osobno kao prodavatelju većinom fali robe za 50-60 kn, znači 2-3 komada robe netragom nestane...
ne znam kako se pokazao novi način s naljepnicama, jel išta bolje što se tiče krađa ili ne?
ja bih se samo osvrnula na kontrolu kvalitete - kakav je smisao kontrole kvalitete ako samo jedna kontrolorka kontrolira robu,
stvori se red od 20 ljudi koji čekaju na kontrolu, žena se žuri, ljudi nestrpljivi...
svakako bi trebalo organizirati odjednom više kontrolorki![]()
Kao prodavatelj, mogu reći da sam zadovoljna, ali uvijek mi fali 60ak kuna, no ajde nije baš tako strašno
Kao volonter, sad već treći putmogu reći da nas je ovaj put bilo baš dosta (petak ujutro) i da smo se nekako dobro organizirale
Jedino, kao i willow vidim da uvijek fali kontrolorki kvalitete robice pa se stvore redovi.
A i moram priznati da neki kontrolori poprilično picajzle, a neki onako površno pogledaju (moguće i pod pritiskom gužve i nervoze ljudi u redovima), pa nerijetko naletim na komade robe s rupama, flekama ili izlizanim koljenima s neprimjereno visokim cijenama...
Možda da se razmisli o tome da i volonteri s duljim stažem mogu kontrolirati robu i da se pri prijavi za raspored dežurstava odmah odredi tko će kontrolirati.
Ipak, nije to viša matematikaa tu se najčešće stvaraju čepovi i zakrčenja.
Sve u svemu, velik je to posao i dobro odrađen, ali uvijek ima prostora za poboljšanja![]()
onak....žao mi je što je,čitam, svaki put tako...i žao mi je što svi ti volonteri tamo odrade lavovski posao i onda se nađe tako par budala koje sve to pokvare.... a da njima nešto nestane onda bi drvljem i kamenjem po svima....
al ljudi su najgore životinje, to je uvijek tak... pogotovo u gužvi.....
Ja bih vam se kao kupachtjela zahvaliti na očitom trudu koji je uložen. Prvi put sam bila na rasprodaji i išla sam pomalo sa strahom, čitajući komantare zamišljala sam razularene gomile koje bacaju robicu 3 metra u zrak i reže jedni na druge
Bila je gužva, ali svi su bili ljubazni i kad sam pogledala tu gomilu robice u dvorani, svaki komadić označen s dvije naljepnice i sve razvrstano po veličini/mjesecima starosti itd. moram reći: svaka čast žene!
naravno da će uvijek biti ljudi koji grabe, razbacuju i kradu no to je neizbježno kod bilo kojeg javnog događaja, uvijek se pojavi par ljudi koji rade probleme. definitivno ću vam se pridružiti u volontiranju na nekoj od slijedećih rasprodaja
![]()
Lucas, zao mi je zbog kradje, nazalost, nemozemo ih sprijeciti.
Willow, ne nije kontrola komplicirana, koliko je meni poznato uvijek su barem dvije volonterke koje ju rade.
Rutvica, hvala ti, lijepo je procitati pohvale, dodji nam, volonterke uvijek trebamo.
zato jer kontrolu rade samo clanice a clanica je ovaj put bilo premalo
ja sam bila tamo ali s malom, s njom sam bila na kontroli proslu rasprodaju i to definitivno nisam zeljela ponoviti, ako ju nosim baca mi se u slingu i vristi, hvata stvari, ugovore, naljepnice. ako ju spustim ne mogu ju nadzirati, a tamo na podu (osim sto je jako prljavo) ima i slomljenog stakla, cavala i pribadaca, a i stalno je htjela ici na onu razvodnu kutiju, tako da nisam htjela ni pokusavati raditi kontrolu
treba definitivno vise ljudi. ja sam slusala na predaji novaca kako se zene zale--jedna pita kome se moze pozaliti, tko je odgovoran. htjela sam joj reci svi smo mi odgovorni. za rasprodaju treba odvojiti vrijeme od posla i obitelji, treba to odraditi, bilo bi nam lakse kad bi se umjesto prigovora zene uclanile i dosle raditi s nama. stvarno nas je premalo da nadgledamo sve, nas nekoliko na onoliku dvoranu..
tako da predlazem svima koji se zale ili zele pomoci da se uclane u rodu i dodu volontirati na rasprodaje da i sami pridonesu smanjenju krade i muljanja
Sad sam išla provjeriti i vidim da je i nam nestalo robice za kojih 70 kn...
Ako je nekome zbilja o glavu tih par dječjih stvari, hoću reći: ne može kupiti a treba, neka mu ih!
teica zao mi je![]()
znam da sam te pitala jel sve OK, bilo bi mi draze da si to tamo provjerila i rekla.
Lucas, trebala si javiti.
rutvca hvala.
u četvrtak ujutro je bilo 3-4, cijelo vrijeme
isto tako u petak popodne, ni u jednom trenutku dok sam bila na velesajmu nije bilo manje od 2 kontrolorke (a bila sam u četvrtak od jutra do 16,30 i u petak od 12-19,30)
i ne radi kontrolu jedna osoba, jer pored kontrolorke uvijek stoji ljepilica, koja isto tako neke stvari napomene, ako je kontrolorki slučajno promaklu (bar meni cure kažu, ako misle da sam nešto previdjela)
što se gužvi na primopredaji tiče, stvarno mi je zanimljivo čitati da se stvaraju gužve, jer, od kad više nema splintanja, nema više ni gužve, sve se odradi ne duplo nego bar 3 put brže i redovi su neusporedivo manji
dok su bili kartončići nikad se nije dogodilo da u dvorani nema ništa za radit, a ovaj put se to dogodilo, i to ne u jednom trenutku nego često. ne da je falilo volonterki (osim u subotu ujutro) nego ih je bilo previše.
a krađe- ne znam šta bih rekla, baš mi je to tužno
ali zbilja ne vidim način kako da to spriječimo
ako imate ideja, recite
Tužno jako tužno, ja svoje nisam niti brojala, nisam imala robu velike vrijednosti ovaj put pa onda nije mi se dalo potencijalno živcirati!
Radila sam kontrolu ovaj put i mogu reći da je bilo svega!
Treba detaljnije opi pisati i doslovno nekim ljudima zabraniti šifre! Kao da ponekad ljudi izvuku svoju robu sa tavana kada su oni bili maleni!
Isto tako ima ljudi koji donesu prekrasne stavri!
Što se tiće krađe, zna se koje volonterke rede a koje prebitu po robi, i da uvesti kontroli torbi i vrečica pri izlasku, tako da se spere ljaga sa nas!
Drage Rode, već se dugo spremam iznijeti svoje mišljenje o rasprodajama ... Pratim i cijenim Vaš rad duže od 10 godina... Ukratko ću iznijeti ono što mi smeta: mislim da ste postale same sebi svrha... Možda ste se nadale da ćete limitiranjem cijena uvesti reda, međutim, koliko ja pratim, a stalno dolazim kao prodavatelj/kupac, smatram da ste samo otjerale dobre prodavače... Roba je sve lošija, krađe nisu zaustavljene... Osobno sam doživjela da je jedna Roda na prijemu pospremila moju odjeću koja joj se svidjela u vrećicu pored stola... Interesantno, te odjeće nije bilo u prodaji, jer sam bila prisutna tijekom rasprodaje, ali mi je vraćena kao neprodana. Dakle, netko je moju robu rezervirao i u zadnji tren, poslije rasprodaje, samo vratio kao neprodanu. Ova je Roda trebala biti ljetna, a među cipelama je bilo čizmica i zimskih cipela... pojedine cijene su opet bile više od limitiranih... Zimska je rasprodaja bila loše posjećena, zbog hladnoće i zaustavljenog prometa kroz Novi Zagreb. Što je razlog loše posjećenosti ljetne? Na proljetnoj rasprodaji bilo me sram koliko mi je robe vraćeno, uredne, čiste i po povoljnoj cijeni... Od kada postoji limitiranje cijena, nisam primijetila da se moja prodaja išta povećala, a prisiljena sam stavljati 10-ak kuna niže cijene da bi moja roba uopće bila primljena... S druge strane, stalno srećem cijene koje su više od limitiranih... Ono što želim reći je sljedeće: nije cijena presuda u odluci da se dolazi na Rodinu rasprodaju... Ali, ljudi razmjenjuju informacije, kruže priče da je roba na prodaji loša jer sve što vrijedi već same Rode uzmu... Mnogi prodavači znaju i sami, kad počne rasprodaja sve što je bilo kao novo nije više u prodaji... Znam da trud volonterki treba nagraditi i omogućiti da ranije uzmu i plate, podvlačim plate robicu koju su uzele... Od početka Rodinih rasprodaja, srećom proširile su se mogućnosti nabave dječje odjeće i obuće po povoljnoj cijeni, tako da se drage Rode morate dobro zamisliti nad svojim radom ako i dalje želite da u njima sudjelujemo...
već sam napisala na temi s prijavama za rasprodaju, ali i ovdje ću.
Meni ovaj put sve štima u lipu i sve je išlo nekako brže sad s naljepnicama.
Nemam rješenje kako spriječiti krađe, ali slažem se sa superx. Meni nije nikakav problem da mi neko pregleda torbu/vrećicu na odlasku (to mi moža bude jedina prilika da pobacam sve nepotrebno iz nje)
Ja sam na ovoj rasprodaji prvi put prodavala i također mi fali robe u iznosu 45 kn.
Mislim, nije neki iznos i računala sam ja s tim, ali vidim da nas ima dosta kojima fali i baš ostavlja gorak okus.
Svim volonterkama i članicama koje sudjeluju u organizaciji rasprodaje.
Znam da nitko ne želi glumiti dežurnog policajca, ali možda to nije loša ideja. Dovoljna je jedna osoba na ulazu koja će kontrolirati torbe/vrećice itd. Možda razmisliti i prijedlogu sa neke od prošlih rasprodaja o zaštitaru/ki. Samo da netko uniformiran hoda okolo - već je drugačiji dojam, ne? Zamoliti da netko to odvolontira. Možda nečiji muž/žena/susjed... Mogu se raspitati ako ste za.
Da, treba ubaciti neku kontrolu, i torbi a i volonterki koje nisu korisne.
Par njih koje osobno znam a i rekla sam Karli je tamo samo da šeta i prebire robu, rijetko kada sjedni i baš se prime posla, kao fol prebitu po robici i slažu,ali uvijek za istim stolom gdje im je zanimljiva roba!
Ograničite br volonterki na stvarno potreban i na one koje provjereno rade!
Ne želim i rekla sam da neću govoriti imena,ali ja se ponekad osječam onako!
I nije istina da rode sve poberu, ja sam vračala robu u vrečice u subotu i bilo je lijepe robe,ali cjene smatram da nisu previsoke,bilo je i skupih stvari i one se uglavnom ne prodaju ,a svaku stvar treba označiti i složiti a ako se neće prodati to je samo dodatni posao!
rossa, hvala ti puno sto si jutros odradila primopredaju prostora![]()
Zahvaljujem na omogućenom učešću u volontiranju na sajmu. Vjerujem da se otvorenom raspravom na temu može postići da većina učesnika u ovoj korisnoj djelatnosti Roda bude zadovoljna.
black woman,
ja već godinama volontiram i ne mogu vjerovati kaj si sve napisala?!!?
zašto ti, prema ovom kaj si napisala, uopće dolaziš? zar je to tvoja obaveza? neko te tjera ili prisiljava da prodaješ ili kupuješ robicu baš na rasprodaji??
ne razumijem namjeru niti poantu osim da kritiziraš nekaj s čim nemaš nikakve veze, a imaš koristi
možda da odeš u drugi dućan?
ja sam ovo od black woman dozivjela ko dobronamjernu konstruktivnu kritiku, a ne samo kritiziranje
Nikad nismo ni zena a ni ja posjetili rasprodaju i tesko mi je zamisliti kako funkcionira ali evo par prijedloga:
1. RODA neka otkupi robu od prodavaca i onda neka clanice prodaju po cijenama koje udruga odredi. Tako bi se sprijecili problemi s prodavacima.RODA bi mogla otkupljivati npr cijelo ljeto robu i zatim je na jesen prodati. Ipak su 3 mjeseca za otkup dovoljna da UDRUGA ne kupi losu robu.
2. Sto se same prodaje tice,zar nije normalnije da kad nesto izaberes na standu odmah i platis? Tako bi sprijecili raznosenje robe
bez ikakve namjere da ovo zvuči zločesto, ali svakako bi bilo zgodnije da znate kako rasprodaja funkcionira. Pretpostavljam da niste nikad bili ni u prostorijama Rode. Tamo nema mjesta za iglicu, a kamoli za tromjesečno skupljanje robe.
otkud rodi novci da kupuje robu, koju sigurno neće moć svu prodati
Ok,nemojte misliti da provociram ali ocito je da nesto ne stima kad stalno fale novci i ljudi su nezadovoljni. Neznam koliko se novaca okrene u rasprodaji ali vjerujem da bi se dobra roba prodala
čini mi se fenomenalno mjesto za isprobavanje novih smajlića![]()
hoće li biti kakvih novosti na jesenskoj rasprodaji?
što je s onim skeniranjem kodova?
bit će svakakvih novosti
pogotovo što se tiče označavanja robe
neće se još ništa skenirati jer nismo još nabavili skenere, nekako nam se čini previše potrošiti nekoliko tisuća kuna za skenere koje ćemo koristiti par sati godišnje
nadam se da ćemo uspjeti nabaviti neke jeftine, ili besplatne ili da ćemo ih moći unajmiti od nekoga itd
Napisat ćemo sutra koje će biti novosti, oprostite, stvarno smo u gužvi pa ne stignemo
nadam se da će te neke promjene doprinjeti kvaliteti rasprodaje
A baš sam ti poslala poruku na fejsu![]()
Drage,Rode!
Imam Vas potrebu pohvaliti jer znam da obavljate lavovski posao.Meni kao prodavaču treba par dana dok pripremim robicu(operem,ispeglam,označim,upišem) a radi se samo o 30tak komada.Tako da me svaki puta zadivite kad dođemo u subotu i vidimo kako je sve organizirano posebno na isplati.Vidim da se komentira manjak novca.I nama se dogodio manjak u smislu da nam je vraćena tuđa robica u vrijednosti naše.Bilo je u pitanju 30tak kn i taj smo predmet odmah donirali.Mi se susrećemo sa drugačijom vrstom problema.S obzirom da stanujemo 35km od Zg te sam majka koja radi od doma , najveći problem mi predstavlja dostava robice te ponovno preuzimanje novca od prodaje .Svjesna sam da nema drugačijeg načina da se to obavi, ali zbog neodgodivih obveza koje većina roditelja ima subotom ovaj puta nisam u mogućnosti sudjelovati na rasprodaji.Jednostavno nema tko doći u Zg subotom i podignuti novac i odjeću.Da li ste razmišljale da napravite Rodine rasprodaje i u drugim županijama?Krapinska bi Vas dočekala raširenih ruku.Da li već znate datum zimske rasprodaje?
Sretno na ovoj rasprodaji i nastavite sa dobrim poslom!
Bila sam prvi puta na rasprodaji i ne znam da li je ovo već neko predložio,ali mislim da bi trebale biti bar dvije "blagajne" za kupce s najviše tri komada. Čekaju jednako ljudi i sa "sto" komada i oni sa par komada.Vjerujem da bi se stvarala manja gužva u paviljonu i ljudi bi brže cirkulirali. Ja sam napravila,priznajem,pogrešku i došla s djetetom u kolicima i u cijeloj gužvi izabrala dva komada. Kad sam vidjela red na naplati,odustala sam jer nisam imala srca čekati toliko s bebom u kolicima.
Kad sam izašla van,OK, je trač,ali ne mogu ne napisati,dvojica muškaraca su razgovarala i na upit jednog kad ste vi došli,ovaj odgovori,sada,bilo je oko deset sati,prvi mu odgovori,oooo,pa to se tako ne radi,mi smo tu od sedam (kaj nije radno vrijeme od devet?)i već smo sve prebrali i čak probali!! Ne ulazim u istinitost toga,i da li je to samo muško pre....ali nije zvučalo ljepo!
Da, ljudi zaista od 7 sati stoje u redu i cekaju da medu prvima udu u paviljon.
Moj dojam je bio da su oni ušli u sedam jer su vani stajali sa tri ogromne pune vreće robe! Teško da su u sat vremena to sve izabrali,probali dio i platili! Pa nisu bili jedini! Ne želim kritizirati,ljudi su svakakvi i svašta pričaju,ja samo kažem svoj dojam.
MaSaBru...
Već smo puno puta pisali kako je za organizaciju jedne rasprodaje potrebno pedesetak volonterki i volontera koji i po mjesec dana unaprijed pripremaju sve što je potrebno.
Neke stvari su vama slabije vidljive, ali treba misliti na detalje poput oznaka, koverti, printanja, nabavljanja papira i ostalog repromaterijala, pranje i peglanje pregača, nabavljanje štendera, vrećica, stolaca, stolova, kutija...
To sve traje i potrebno je jako puno vremena, energije i sreće da se sve uspije nabaviti na vrijeme.
Onda treba pronaći prostor, platiti ga, paziti da ima struju, vodu, sanitarni čvor, da bude što sigurniji za djecu...
To je trenutno moguće jedino u Zagrebu, gdje je i najveći broj naših članica i članova, ali i najviše onih koji mogu pomoći.
glacova, ljudi stvarno dolaze jako jako rano.
Mi dođemo u 7, a u redu ih je već desetak.
To ti je po principu: tko prvi, njegova djevojka.
I, da ne zaboravim, jedna rasprodaja pojede oko 600 volonterskih sati.
glacova, pa sama si napisala da je bilo oko 10 h
ti ne znaš koji je to stampedo, ljudi čekaju, u 9 h uđu, u 9.10 su već natrpane vreće, plate i u 9.30 su već vani
rasprodaja je upravo to što joj i ime kaže RASPRODAJA .
jednom davno sam i sama bila dijelić toga, i samo mogu reći da dok se ne proba volontirati, lako je kritizirati.
sjećam se da smo tad imali problem s nekim likom koji je kupovao plišance, a znali smo tj netko je rekao da ih on kupuje za to da ih poslije za njega preprodaju oni ljudi koji idu od stola do stola po kafićima. teška situacija .
Dobro,vjerujem! Ali molim da se razmisli za sljedeći put o tim "brzim" blagajnama. Neki ljudu trebaju samo komad dva i stvarno nema smisla čekati toliko u redu!
situacija je ovakva: ipoak je puno manje onih koji imaju samo nekoliko stvarčica, a mi si ne možemo priuštiti da nam jedna blagajna većinu vremena zjapi prazna
ionako (a i sama kažeš) se jako dugo čeka, a kamoli da još ukinemo jednu.
bilo bi odlično da imamo 10 blagajni u tom udarnom terminu (od 9:30 do 11), ali jedva nas se skupi i za 6
mogu ja opet uletiti s jednim od mojih prijedloga
još od zadnje rasprodaje ne izlazi mi iz glave kako je jedan prodavatelj donio od 30 valjda preko 10 komada gaća po 2 kune, nit se to isplati njemu nit Rodi a pitanje je jel itko od kupaca i kupio te (prilično nošene) gaće
valjda je čovjek mislio da mora imati 30 komada pa nakupio gaća...
prijedlog je, pitanje je naravno koliko je to organizacijski posla:
uvesti šifre od maksimalno 20 i maksimalno 30 komada
- novi prodavatelj i stari prodavatelj s dosta vraćenih komada zadnji put na rasprodaji može dobiti samo 20 komada
- stari dobri prodavatelj (koji će se naravno opet morati prijavljivati za šifru) može dobiti 30 komada, možda da se gleda i više puta sudjelovanje na rasprodaji
time bi se spriječilo da se troši vrijeme volontera i Rode za svu silu robe koja uopće nije za prodaju
jednostavno neka i prodavatelji "zarade" šifre od 30 komada
i općenito mislim da bi trebalo razmisliti da se uopće ne prima za prodaju roba koja je:
- vrlo nošena, isprana, izbljedjela
- roba s flekicama
- dosta nošene cipele (piše da se ne primaju a uvijek ih ima)
- nošeni donji veš ?
takva roba bi mogla po meni samo u donaciju ili Rodi ili u Karlovac,
Roda organizira pa neka Roda i određuje
puno vremena gubi na robu koja je loša... osobno ako mislim da bi nešto bilo za prodaju od maksimalno 10 ili manje kuna, doniram...
Koliko god zvuči doba ideja o blagajni za par stvari, razmislite kako to izlgeda u našim trgovimama: Uvijek, ali uvijek u red stanu ljudi koji imaju "samo" jednu ili pet stvari više. A blagajnica ih ne može vratiti jer ako uđe u raspravu samo gubi vrijeme i efekt brze blagajne.