Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 480

Tema: Rasprodaja - oduševljena i razočarana

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam prvi puta na rasprodaji i ne znam da li je ovo već neko predložio,ali mislim da bi trebale biti bar dvije "blagajne" za kupce s najviše tri komada. Čekaju jednako ljudi i sa "sto" komada i oni sa par komada.Vjerujem da bi se stvarala manja gužva u paviljonu i ljudi bi brže cirkulirali. Ja sam napravila,priznajem,pogrešku i došla s djetetom u kolicima i u cijeloj gužvi izabrala dva komada. Kad sam vidjela red na naplati,odustala sam jer nisam imala srca čekati toliko s bebom u kolicima.
    Kad sam izašla van,OK, je trač,ali ne mogu ne napisati,dvojica muškaraca su razgovarala i na upit jednog kad ste vi došli,ovaj odgovori,sada,bilo je oko deset sati,prvi mu odgovori,oooo,pa to se tako ne radi,mi smo tu od sedam (kaj nije radno vrijeme od devet?)i već smo sve prebrali i čak probali!! Ne ulazim u istinitost toga,i da li je to samo muško pre....ali nije zvučalo ljepo!
    ljudi u 7, kad ja dođem, čekaju već u redu, do 9, pa se vjerojatno o tome priča

razmišljali smo o blagajni za par komada, ali i dalje sam ja ta koja je protiv, em bi bio problem odrediti granicu (2,5,10), em vjerujem u probleme tipa (al ja imam samo 6, al vidi ja imam samo 12....)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

willow, stari prodavatelj koji je dobar, nema beskonačno dobrih stvari, prvih 30 su vjerojatno najbolje...pa onda...
    a što se tiče volonterskih sati, valjda imamo i još 100 sati razmatranja opcija svaki kvartal

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam izašla van,OK, je trač,ali ne mogu ne napisati,dvojica muškaraca su razgovarala i na upit jednog kad ste vi došli,ovaj odgovori,sada,bilo je oko deset sati,prvi mu odgovori,oooo,pa to se tako ne radi,mi smo tu od sedam (kaj nije radno vrijeme od devet?)i već smo sve prebrali i čak probali!! Ne ulazim u istinitost toga,i da li je to samo muško pre....ali nije zvučalo ljepo!
    mislim da si krivo shvatila
    ovaj je dosao u sedam, cekao u redu, uletio unutra u devet, prvih deset minuta su ojn i zena ko furije letjeli po standovima i skinuli s vjesalica jedno 24 kilograma robe, nekih pedesetak majica ostavii po podu pod stenderima, zgazili u mrvice desetakj vjesalica u tom pohodu. ostalih 30 minuta su tu robu probavali i isli prema kasi. onu koja im ne pase su jednostavno ostavili na prvom stolu
    bili su na kasi kad je red jos bio samo desetak ljudi
    oni znaju kako se to radi
    mi ne znamo kako tome stati na kraj
    nijedna pristojna molba ne pomaze

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne možete tome stati na kraj i ne trebate jer kao što je već netko prije napisao- to je rasprodaja i na rasprodajama se, na žalost događaju takve stvari.
    I stampedo i bacanje robe i gaženje robe... sve je to, na žalost slika sa rasprodaja. Iste probleme ima i H&M i Zara A I Lidl neki dan kad su imali rasprodaju pa su ljudi ko sumanuti rovali po ogromnim kutijama izmiješane robe i mnogi drugi i ne mogu to riješiti kad je sve pitanje kulture pojedinaca.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije bas ovako, jer ima male djece ali ulaz u 9.00 je vrlo interesnatan. bar je meni prvi put bio.

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

svaka čast volonterkama na trudu i radu.

ja sam bila, i
    evo pokoji dobronamjerni savjet u vezi organizacije za sljedeću rasprodaju:
    - ne dozvoliti trpanje u vreće i onda razvrstavanje i vraćanje - treba čekati da se ta roba vrati što je apsurdno
    - napraviti brzu blagajnu za do 5 komada, i nekoliko "običnih"
    - malo bolje složiti cijene, npr naišla sam na nošene i izlizane štrample za 15 kn.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Girica što se trpanja u vreće tiče, nažalost tu se ne može ništa, ljudi su takvi i tu se jednostavno ništa ne može. Probavano je više puta upozoriti ih, ali to je...nemoguća misija!

Što se cijena tiče, propusti se nažalost događaju, 15 kuna za iznošene štrample je svakako puno previše, ali to znamo i sami svi jako dobro pa ipak promaknu takve neke sitnice.
    Nažalost toga bude uvijek koliko god se pazilo. Naravno, tko ne želi neće kupiti, ali šteta odrađenog posla oko ničega.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    nije bas ovako, jer ima male djece ali ulaz u 9.00 je vrlo interesnatan. bar je meni prvi put bio.
    Hehe, meni je jucer bilo prvi puta i bas je bilo interesantno. Nisam ocekivala da ce bas trcati do stendera.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam ovaj put imala baš super pogled onako iz čoška na upad! Vjerojatno ih promjena paviljona malo zbuni dok skuže di kaj stoji. Inače kad je u onom gdje je najčešće pa točno znaju di je što...
    Mada ja moram biti iskrena...Sad sam prvi put došla baš rano u subotu i nisam mogla vjerovati kad sam vidjela da ljudi fakat stoje (sjede) pred vratima u 7h!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 30.09.2012. at 15:48

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Po mom skromnom sudu, ova je rasprodaja imala najmanje pokidanih kartončića, naguravanja i nervoze među kupcima.... Jedino je količina robe koja je, nakon prebiranja, ostavljena kojekuda - konstanta

Mala Maja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo i nama je jucer bilo prvi puta i bas je bilo interesantno i šokantno istovremeno. Obzirom da se robica kao razvrstava i pregledavaju cijene ostala sam u šoku od iznošenih stvari i to po kojim cijenama
    Sukladno tome ne razumijem da cijene pamučnih tutica koje su razvučene za skoro broj i fali druker, iznošenih štramplica po komadu može cijena biti viša od 25 kn, naišli smo na platnene pelene i došlo mi je da ih slikam...pa to je kamen tvrdi, ne da se ne može upotrebiti već ni za krpu ne bi vodu upilo tako da ne znam tko i na koji način sortira robu za prodaju jer propusta je očito bilo jako puno.
    Sve u svemu po mom sudu odjeću koju moje dijete koristi ne znam po kojim bih ih onda cijenama prodavala jer je neminovno usčuvana, speglana ugl. neusporediva.
    Žao mi je da jedana pliš majca vel.56 košta 35 kn, pa ja cijeli komplet pliš tutice sa takvom majcom po 25 kn sam mislila da je više nego dobra cijena koju bih ja stavila (prodala hrpu odjeće po takvim cijenama -na forumu)
    Ni ja ni suprug nismo ovako zamišljali ali me se nimalo nije dojmilo na što smo naišli, a za red....to se može i drugačije riješiti.
    Volonteri također imaju svoje prednosti i mane, savjest je stvar osobe i pohvale za trud !
    Posljednje uređivanje od Mala Maja : 30.09.2012. at 19:52

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam, majo, nekako se ipak prodalo skoro 10000 artikala
    na kontroli se izbacuju oštećene i flekane stvari, iznošenost je relativan pojam
    ljudi kupuju nešto što ja ne bi, ne kupe ono što bi ja odmah, i ukus je relativan pojam
    svatko stavi cijenu u granicama koje mi odredimo, a za koju misli da je optimalna
    pa ako mu se ne proda, valjda sljedeći put bude mudriji
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 30.09.2012. at 20:07

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam jedna prijedlog ako je to moguće izvesti (bez obzira na onu doro poznatu staru izreku da svaka roba ima svoga kupca).
    Zabraniti da se prodaje odjeća iz 80-ih! .
    Konkretno mislim na stvari koej se drže na tavanu osamsto godina pa u stilu, ajmo zaraditi pa da idimo kaj na je ostalo iz dana dok smo bili klinci.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako, da oformimo Komisiju za lijepo?
    mozda ljude u tejkstu rasprodaje pozvati da staru robu doniraju, za recikalzu tekstila i sl, ali da se na rasprodaji slabo prodaje i da je nema smisla donositi

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda ljude u tejkstu rasprodaje pozvati da staru robu doniraju, za recikalzu tekstila i sl, ali da se na rasprodaji slabo prodaje i da je nema smisla donositi
    super ideja

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako, da oformimo Komisiju za lijepo?
    Evo mogu ja biti u komisiji za lijepo?
    Hehe, šalim se malo, ali ima stvari, mislim da svi starOsjedioci jakO dobro znaju o kakvim stvarima je riječ, koje jednostavno nema smisla zaprimati i na njih trošiti vrijeme.
    A ideja o reciklaži je super!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno vremena gubi na robu koja je loša... osobno ako mislim da bi nešto bilo za prodaju od maksimalno 10 ili manje kuna, doniram...
    moje cijene su sve od 10 do 15 kuna, a nemam losu robu
    iznimno stavim 20 kuna za npr. zimsku jaknu i sl.
    po meni je to poanta rasprodaje, rijesim se onoga sto mi ne treba, usput nesto malo zaradim, netko drugi nabavi povoljno ono sto mu je potrebno
    hocu reci, cijena nije jedino mjerilo (ne) kvalitete

Mala Maja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, majo, nekako se ipak prodalo skoro 10000 artikala
    na kontroli se izbacuju oštećene i flekane stvari, iznošenost je relativan pojam
    ljudi kupuju nešto što ja ne bi, ne kupe ono što bi ja odmah, i ukus je relativan pojam
    svatko stavi cijenu u granicama koje mi odredimo, a za koju misli da je optimalna
    pa ako mu se ne proda, valjda sljedeći put bude mudriji
    Nisam ja govorila o ukusu, dali je nešto lijepo ili ne...već o satnju i iznošenosti odijeće. Zaista mi je žao ali mislim da svatko pa i odokativno može ocijeniti što je isprano ili iznošeno (rastegnut okovratnik, šira nego duža majca, izblijedila boja,itd...) nebitna je marka ili tko ju je koliko jednom platio.
    Netko voli štrikane i plete vestice iz 80-tih, osobno ja ne ali ako je stvar veoma očuvana zašto je ne prodati, samo naravno ne po nekim "navedimo" dobrim cijenama.
    Iako stvarno svaka roba ima svog kupca mislim da ima toliko odijeće od nas svatko u ormaru da bi ju poklanjat svaki mjesec mogao a da ne osjeti manjak mjesta u ormaru.
    Evo mi čekamo drugu bebicu jer od prvog bebača imam toliko da su se još tri bebice obukle i još sam prodavala stvarčice,nosili u dj. dom, ali mi recimo sad fale male tutice za prvi mj. dana pa mi je to bio interes kupiti na rasprodaji, toga nisam imala nešto ni sa prvim previše pa mi sada svakako treba.
    Zato i govorim o tuticama i malim veličinama 50/56 koje su imale takve cijene koje sam navela i opis stanja artikla.
    Želimo pokušati i sa platnenim pelenama pa sam za tim išla i napisala što sam našla...
    Nisam gledala veće veličine od 4 god. ali za tu dječicu se moglo probrati i izabrati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ima toliko odijeće od nas svatko u ormaru da bi ju poklanjat svaki mjesec mogao a da ne osjeti manjak mjesta u ormaru.
    iznenadila bi se

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam bez problema govorila ljudima da nije bitko koliko su oni to platili ali da je preskupo i da snize cijenu. aKo nisam mogla odlučiti konzultirala sam se sa ostalim volonterkama!
    Prodala sam skoro sve i sve mi štima.
    Ljudi su nevjerojatni, ali činjenica je da su cijene nekih stvari previsoke a ljudi se ravnaju po cijenma koje im mi preporučimo, mislim da bi trebalo uvesti kolonu, iznošena roba,ili kako god, gdje bi bile cijene za robu koja nije za ništa drugo već eentulano za kopanje po vrtu ili odlazak baki na selo ...
    Pohvala curama za ogroman trud, mama volonterkam i njihovim bebicama koje su to junački podnjele i odradile. Svim zaposlenih volonterkam koje uz svoj redovan posao nađu vremena da odrade ta tri dana koja su vidljiva publici, i onih mjesec i koliko prije za koje puno njih ne zna!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da zadovoljstvo jako ovisi o ocekivanjima.
    Ja sam recimo isla sa stavom da idem vidjeti ako cu naci neku zgodnu debelu zimsku jaknu ili dvodjelni skafander - ne mora biti ne znam kako vau izgleda ali da se nadje onih par snjeznih dana a da ne moram platiti 250, 300kn i vise. Pa ako nadjem - super, ako ne, nema veze. Jer znam da se takve (skuplje) stvari isplati kupovati.
    A to da sam vidjela bar 10 dolcevitica (u raznim stadijima iznosenosti) po 20kn a takva ista nova kosta 20kn - jesam, ali zato nisam kupila. Da nisam kupila nista ne bih bila razocarana, jer ne ocekujem da cu tamo obuci dijete za sezonu nego s malo srece kupiti par komada koje mi je skupo kupiti skroz nove a znam da ce ih malo nositi. Ali naslo se na kraju za stariju dosta toga, cak sam kupila par stvari za iducu zimu jer je bila dobra cijena pa nek stoji u ormaru, tolko mjesta ce se vec naci
    Za mladjeg nisam nasla apsolutno nista od odjece sto mi treba pa nisam kupila nista...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Neki ljudi imaju talent za kupovinu (ili jednostavno imaju sličan ukus ko ja) i ja se nekad na blagajni šokiram kako za 100tinjak kn kupe hrpu prelijepe robice, jer rijetko kad pregledavam što ima, bavim se brojevima.
    Ali vjerujte, kupe se različite stvari, svi smo mi različiti.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam prvi put bila prodavatelj i mogu reci da sma se iznenadila sto je prodano, a sto ostalo mislim da bi volonterka koja je primila robu bila iznenadjena (ja imam hrpu robe iz Norveske kakve ovdje nema niti se nosi; bez obzira sto ti trgovacki lanci i kod nas imaju ducane: vuneni bodiji, tanki skafanderi, kojekakvi prsluci- kod njih se jako gleda na prakticnost jer djeca u vrticu budu 85% vremena vani, spavaju vani...)
    ja sam jako zadovoljna
    sad sam dobila i neki dojam sto pripremiti za slijedeci put a da budem "uspjesna" i ljudi zadovoljni
    HVALA Rodama
    i pohvale za stvarno ogroman trud
    jednom kad klinci malko narastu nadam se da cu se i ja moci prikljuciti i pomoci

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mala Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Želimo pokušati i sa platnenim pelenama pa sam za tim išla i napisala što sam našla...
    Ja sam vidjela prekrasan paket platnenih u jako dobrom stanju, a veličina zapakiranog je bila cca. 1x1m, i koštao je oko 250 kuna, ako to nije povoljno, onda zbilja neznam kaj je.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    willow, stari prodavatelj koji je dobar, nema beskonačno dobrih stvari, prvih 30 su vjerojatno najbolje...pa onda...
    a što se tiče volonterskih sati, valjda imamo i još 100 sati razmatranja opcija svaki kvartal
    ne bih se složila, možda vi imate negativna iskustva s onim direktnim šiframa ali vjerujem da je i prodavateljima u interesu da se proda roba i mnogi imaju konstantno solidnu robu (ako ne u odličnom stanju onda stave primjerene cijene)

moj je prijedlog bio u smjeru da se eliminiraju loši prodavatelji a nekako zadrže dobri

unatoč kontroli kvalitete ima dosta artikala koji su jako iznošeni a imaju cijenu čak i veću od preporučenih, npr. totalno iznošena majica s cijenom 25-30 kn

slažem se da ima ljudi koji će kupiti i iznošeno ali onda za 5 kuna a ne 30...

kontrola kvalitete bi po meni trebala biti puno rigoroznija...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku

unatoč kontroli kvalitete ima dosta artikala koji su jako iznošeni a imaju cijenu čak i veću od preporučenih, npr. totalno iznošena majica s cijenom 25-30 kn

slažem se da ima ljudi koji će kupiti i iznošeno ali onda za 5 kuna a ne 30...

kontrola kvalitete bi po meni trebala biti puno rigoroznija...
    iskreno, mislim da bi kontrola kvalitete trebala imati isti standard kod svih kontrolora
    stvar je u tome (bar sam ja dobila takav dojam kao prodavatelj) da neki gledaju svaki končić, baš pretjeruju ili kako si ti rekla, rigorozni su (ipak se radi o rabljenoj robi), a neki drugi puštaju baš sve i svašta.
    s druge strane, kako se moze dogoditi da trenirka (2 djela) nova u vel. 2 ili 3 prođe kontrolu kvalitete i visi na štenderu za 100kn kad 100 kn uopče nije opcija? evo, to meni nije jasno. jasno mi je da se omakne artikl s greškom i slično (vjerujem da se neki prodavatelji trude kamuflirati fleke i rupice), jer stvrno nije lako pregledati toliko robe.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

uvesti ispit za kontrolorke, ako ne znaju napamet limit za 20 artikala ne mogu biti kontrolorke

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čitam ovo (nisam bila na rasprodaju, ne živim u Zg, ali zanima me kako je prošlo) i nešto mi nije jasno. Pa ako neka stvar po vašem mišljenju košta previše, onda ona neće biti kupljena pa će prodavač sljedeći put, ako misli prodati, morati sniziti cijenu. Ako je kupljena, znači da ipak nije koštala previše osobi koja ju je kupila. Ne funkcionira li i rasprodaja po nekim principima slobodnog tržišta (u ipak djelomice reguliranim uvjetima)?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Zuska, cijene su limitirane (vezano za konkretno ovu trenirku o kojoj govorim), a i na Rodinoj stranici piši- kao primjer da ne može iznošena majica koštati 20kn, nego se može prodati za npr. 5kn

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne cijenimo svi isto svoje stvari, netko će staviti veću cijenu za iznošeno, netko će staviti manju za novu stvar. kontrola kvalitete je uvedena da bi se eliminiralo čim više "loše" robice, ovo loše namjero stavljam pod navodnike, jer ono što je loše meni nekome će biti OK, ako niš drugo za trčanje po parku i obrnuto.
    prodavateljima se sugeriraju promjene, neki uvaže, neki ne...

Mala Maja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam vidjela prekrasan paket platnenih u jako dobrom stanju, a veličina zapakiranog je bila cca. 1x1m, i koštao je oko 250 kuna, ako to nije povoljno, onda zbilja neznam kaj je.
    Nije stvar u cijeni tog paketa o kojem ti govoriš dali je on povoljan ili ne, već o stanju artikala na koje sam naišla tražeči isključivo ono po što sam i došla a razgledavajući ostalo.
    Moje mišljenje je slijedeće;
    limitirati cijene na način- bodi d. rukav veličina 50/56 ...toliko i toliko, 3 komada...toliko i toliko ili 5 komada toliko kn
    - gegice toliko i toliko, hlačice, piđamice po veličinama naravno
    - čarapice, kapice i slinčeki.....određeni iznos a nove potpuno odjeća ukoliko je ima optimalni iznos koji bi isto bio recimo maximalan i jednak
    Tu bi svi prodavači imali jednake cijene za određeni artikl u skalarnoj tablici, po starosti, očuvanosti ili još nekom kriteriju koji bi sigurno dodali.
    Onda ne bi se desila velika razlika da jedan bodi na rasprodaji korišten vel. 50/56 košta 20 kn a novi je npr. 30-35 kn.
    Stavimo cijene min i max za određene artikle i ne bude primjedba ovoliko sigurno na ponuđene cijene.
    Svi znamo kako izgledaju više manje rasprodaje u stranim zemljama a kod nas totalno drugačije. Namjera recimo mene kao prodavača bi bila (za sad imam samo proljetno ljetnu robicu) da uz simbolične cijene riješim se viška odjeće i pritom nešto novčića dobijem, ne mislim tu na tisuće i tisuće kn

Bit svega je podići i poboljšati rodinu rasprodaju na što bolji i kvalitetniji način tako da svaka konstatacija u nećemu može rezultirati dobrim pomakom a ne isključivo napadom.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

S obzirom da svaki put na rasprodaju dođem malo kasnije, dakle ne čekam pred ulazom i nisam odmah u 9 tamo, najčešće ostane već probrano, odnosno ovo o čemu se piše, prilično iznošeno s previsokom cijenom. Imala sam priliku vidjeti dok sam čekala kod preuzimanja novca da su se neki vraćali s punim vrećama neprodanog. Vjerovatno ovakve robe o kojoj pišemo... (i komentiraju, ništa otići ćemo sutra na Hrelić i to prodati). Dakle svakako bi trebala biti stroža kontrola, al onda opet kad se tako gleda, moglo bi se destiti da kad netko donese 30 kom robe, 15 mu u startu kontrola kaže da ne može prodati ili da spusti cijene. I onda ispada da uopće neće biti robe. U biti, što želim reći, kad bi se više toga odbijalo, možda bi se trebao povećati broj dodijeljenih šifri, da na kraju ne ispadne da nema baš robe za prodaju... Odnosno da se ne smanji ukupna zarada ako se neke cijene još spuste.
    Isto sam za opciju brze blagajne (do 5 artikala) jer je to upravo ono radi čega dosta ljudi odustane od kupnje kad vidi koliki je red, a ima samo 3 stvarčice... Definitivno se ne bi trebalo svađati s ljudima da je to samo brza blagajna, pa ako ima i 7 progledati kroz prste. Ljudi će biti sretniji i zadovoljniji. A na kraju , ako i nema nekoga samo s 5 artikala, za to vrijeme ta blagajna možda može primati i ove s više komada da nema praznog hoda... Kasnije kad malo gužva splasne, ta blagajna može postati "normalna".

A što se tiče navoda da prvi put prodavatelj ponudi najbolje što ima, pa sve lošije. S tim se djelomično slažem, ali djeca rastu... Odnosno, ako sam ponudila najbolje u veličini 68 što sam imala, slijedeći put ću ponuditi najbolje u veličini 74...Svima je u interesu ponuditi najbolje jer će se tako više prodati. I da ne razumijem kako neki zaista mogu prodavati robu u lošem stanju. Robicu koju sam prodavala je nosila samo moja curica, i to par puta jer ima robe za izvoz, ali sam ju još specijalno uredila, potrimala mucice, odrezala končiće koji vise, iščešljala krzno na kapuljači od jakne... Jer znam da će se tako lakše prodati i "dobiti" na cijeni. Bit ću sretna ja prodajom, kupac kupljenim i Roda donacijom novca.
    Posljednje uređivanje od helly7 : 01.10.2012. at 11:46

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj helly7 prvotno napisa Vidi poruku
    Definitivno se ne bi trebalo svađati s ljudima da je to samo brza blagajna, pa ako ima i 7 progledati kroz prste.
    A što ako ima 12 :D
    Pa dođe onaj koji ima 5 i onaj koji ima 7 i onaj koji ima 10, e ti možeš a ti ne možeš ))
    na kraju bi SVI bili u brzom redu.
    Stavite se u ONU situaciju pa procijenite kako bi završilo da pustimo jednog sa sedam komada.

DAADAA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni je ovo jedna od uspješnijih rasprodaja. Prodala skoro sve, a što nisam ostavila u donaciju.Sudjelujem samo kao prodavatelj (probala dva ili tri puta nešto kupiti, ali to guranje nije za mene) i mogu reći da je meni neugodno donijeti nešto isprano, razvučeno, zaflekano....Baš iz tog razloga sad rijeđe i dolazim jer dijete je poraslo, a time automatski ima i manje očuvanih stvari. Više niti jedne hlače ne završe bez rupe na koljenima. Zato ja uputim prijateljice, susjede, kolegice sa posla..u to kako funkcionira rasprodaja i da mogu nešto zaraditi na stvarima koje im doma ionako stoje. Mislim da je važno da se prodavatelji izmjenjuju jer nitko nema neograničenu količinu kvalitetne robe, a kako dijete raste to bolje uništi robu (barem moj sin).
    Svaka čast svim curama na ogromnom trudu i vjerujem da ću doći ponovo kad nakupim dovoljno kvalitetnih stvari.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mala Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Stavimo cijene min i max za određene artikle i ne bude primjedba ovoliko sigurno na ponuđene cijene.

Mala Maja, prije je postojala tablica s preporučenom cijenom pa se toga nitko nije držao
    pa su uvedene limitirane cijene
    pa još uz limit i preporučena cijena
    i još piše valjda 5x da se iznošena roba ne može prodavati po maksimalnoj cijeni

i opet imaš prodavatelje koji donesu iznošenu robu a stave ili preporučene ili maksimalne cijene

takvi Rodi i rasprodaji a bome ni kupcima ne trebaju...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imamo ljude koji te gledaju u oči i govore kako "mala nije nijednom obukla", a majica razvučena, etiketa potpuno izblijedjela...
    i kako da ja kažem u lice nekoma da laže
    jer evidentno laže

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

"žao mi je, ne udovoljava našim standardima, ili spustite cijenu ili je uzmite natrag"

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

"Gospođo, možda vaša mala nije nosial, ali onih 5 od kojih je naslijedila je nosilo"

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mene su prozvali svojevremeno na kontroli nazi.
    dalo mi se gledati rupice, svaki ciferslus, ma sve.
    ali na kontroli moras imati volju, sposobnost.
    ja recimo mogu lajati 100 na sat, i onako kroz pricu samo reci, aaaaaaaa ovo ponesite doma i nastaviti o onome sto smo pricali.
    najcesce vracam cipele.
    ali ljudi cijene svoju robu, neki je precijene, neki je malo cijene.
    i moramo svi shvatiti da smo raziliciti i da ja i apricot ne bi kupile istu haljinu.

brzca blagajna, to je tema koja se non stop poteze na rasprodajnim sastancima. i uvjek preskocimo uvidjenje iste, jer uz sve sto moramo napraviti sto dva dana prije, sto nakon 13 sati ja prva nisam bas voljna se svadjati s ljudima zasto 5 znaci 5, a ne 5,5 ili pak dva bodica nisu jedno, iako su isti proizvod i sl.

i sad pitanje sto je los prodavatelj?
    onaj koji ima visoke cijene a super robu? onaj koji ima losu robu a niske cijene?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jednostavno, loš prodavatelj
    = onak koji ima neprimjereno visoke cijene za nekvalitetnu (iznošenu) robu
    = kojem se vrate pune vreće neprodane robe

Mala Maja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    "žao mi je, ne udovoljava našim standardima, ili spustite cijenu ili je uzmite natrag"
    ...........e točno tako nekako, pa kada se određeni dio vrati jednom, dvaput ili triput možda se netko i priupita zašto ili jednostavno shvati da se počne pridržavati nekih regula rodine rasprodaje.
    Od nekud se mora početi a to je najteži dio uvijek al za konačnu dobrobit svih nas moramo imati razumijevanja jedni prema drugima.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam znala uzeti jeftini majicu ii hlace koji su imali neki nedostatak. U jednom perijodu je mala sve prerasla i kupili smo joj puno nove robe. I nije mi se dalo da tu novu robu vuklja po doma ii blatnjavom parku. Pa uzmem par takvih komada majica po npr 5 kn sa flekicom od flomica na rukavu. I moja zna tako zaflekati potpuno novu robu i meni je to zao baciti.

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Definitivno se ne bi trebalo svađati s ljudima da je to samo brza blagajna, pa ako ima i 7 progledati kroz prste.
    Baš zato se i događaju nesporazumi i nered jer se krše pravila. Ako je brza blagajna do 5 artikala, onaj tko ih ima 6 ide na normalnu.
    Tako je i u dućanima zar ne, pa se ntiko ne buni.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Girica prvotno napisa Vidi poruku
    Baš zato se i događaju nesporazumi i nered jer se krše pravila. Ako je brza blagajna do 5 artikala, onaj tko ih ima 6 ide na normalnu.
    Tako je i u dućanima zar ne, pa se ntiko ne buni.
    nas dvije očito idemo u različite dućane ili živimo u drugom gradu. Kod mene uvijek, ali uvijek ima netko s barem jednim artiklom viška.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jos su mi bolji oni koji svjesno idu na tu brzu sa vise stvari pa ih raspodjele na 2 racuna

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovim bih putem apelirala: molim vas ne donosite smrdljivu robu koja je stajala po nekim podrumima od 70-ih i 80-ih. Kuzim da je svima kriza ali miris vlage je tesko otjerat a i ta roba iz djetinjstva roditelja danasnjih skolaraca (oim iznimno) nije neka fora danas. Rado bih imala turbo super vintage haljinicu moje mame iz 60-ih i svoju iz 80-ih ali to je to - necu gace iz 70-ih. I ove haljine ofkors ako su skladistene tako da nisu upropastene vlagom, moljcima i sl.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Ovim bih putem apelirala: molim vas ne donosite smrdljivu robu koja je stajala po nekim podrumima od 70-ih i 80-ih. Kuzim da je svima kriza ali miris vlage je tesko otjerat a i ta roba iz djetinjstva roditelja danasnjih skolaraca (oim iznimno) nije neka fora danas. Rado bih imala turbo super vintage haljinicu moje mame iz 60-ih i svoju iz 80-ih ali to je to - necu gace iz 70-ih. I ove haljine ofkors ako su skladistene tako da nisu upropastene vlagom, moljcima i sl.
    Hahahahaha, slažem se!! To je ono kaj sam i ja napisala, ne bih uopće zaprimala tu staru robu, osim onih izuzetno dobero uščuvanih i skladištenih primjeraka.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bila je jedna šifra s takvom robom, vratile se pune 2 vreće!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da uvedemo njusenje na primopredaji? Ja kazem gospodji da se roba osjeti po vlagi a ona slijeze ramenima. Treba rec da takvu robu ODBIJAMO! da ne kazem da taj miris moze povuc roba koja prije nije smrdila

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

treba se voditi onom: počnite cijeniti svoje vrijeme i rad i nemojte zaprimati.... (kako vec ide)
    odbiti par puta i vise nece donositi, nema druge

Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •