Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
pitaću ovdje, da ne otvaram novu temu.
dijete mi je izraziti ljevak, prvi u obitelji i tek sad se upoznajem sa specifičnostima.
primjetila sam da relativno nespretno barata mišem (kad usporedim sa cjelokupnom motorikom), jer je naravno miš za dešnjake+namješten na desnu stranu stola.
jel' premještate vi/vaši ljevaci miša?
Jedini ustupak koji imamo je bežični miš + tipkovnica, pa miša svatko uzima kako mu odgovara (troje dešnjaka i ljevak). Naš ljevak drži miša lijevom rukom. Nikad nam nije padalo na pamet da mu mi podešavamo miša ili bili što drugo, on si većinu stvari prilagođava sam. Vjerujem da bi mu pasalo da si preštela i tipke na mišu, ali to je komplicirano kad isto računalo koristi više ljudi. Uostalom, sad je ionako navikao na ovakvo podešenje. Ima i svoj laptop (neki rabljeni apple, stariji je dosta od sadašnjeg vlasnika) i tamo bi se moglo igrati s podešavanjem miša, ali nije tražio pa to nismo ni napravili. Zna da postoji ta mogućnost jer mu je brat lud za računalima i zna sve "cake" ali kako je većina računala podešena za dešnjake, nema veze.

Od ljevačkog pribora ima škare (i to više njih) a recimo, nožić za guljenje krumpira koristi desni povrće i voće guli "naopako", kao da struže. Sam si je to odabrao. Bolje barata time nego desnoruki stariji brat koji valjda u svom 11+ godišnjem životu nije ogulio ni jedan krumpir.