Jan ima 11 mjeseci i strašno voli jesti. Počeli smo s dohranom sa 6 i pol mjeseci, dva-tri tjedna je brljao, a zatim mu se svidjelo i od onda ne zatvara usta. Trudila sam se ići polako, ali već s devet mjeseci sam mu uvela treći obrok jer je mi se jednostavno čini gladan. Sad ima tri glavna obroka dohrane, doručak oko 9:30, ručak oko 16:30 i večeru oko 19:30, s tim da između doručka i ručka obično pojede još komad voća i doji 4-5 puta dnevno i oko 140 puta tijekom noći. Jasno mi je da su ovaj ručak i večera pregusto posloženi, ali bitno mi je da ručamo svi skupa. Uskoro počinjem raditi i uvela bih mu još jedan ručak oko 13, ali me brine i hoće li mu to biti dovoljno, a i jesu li bebi od godine dana dva ručka previše. Uz sve to što jede, on se stalno ponaša gladan, nitko ne smije ništa jesti jer se odmah uzruja i urla, kad ga hranim moram biti vrlo koncentrirana jer ako predugo čeka novi zalogaj dobije histeričan napad. Inače je divna, divna beba, ali hranu mu ne dirajte. Jede kvalitetne namirnice i nije debelo dijete (dokaz i prilika da se pravim važna
), s 9 mjeseci je imao 8600 grama (rođen s 4000 g) i 76 cm, a sad se još izdužio, jako je živahan i znatiželjan, uvijek negdje jurca. Bojim da ga ne napravim debelim, a teško mi je ograničavati mu hranu. Kako da mu posložim te obroke, koliko mu smijem dati između glavnih obroka i brinem li zapravo bezveze?