Zanima me ima li flaširana izvorska voda rok trajanja, i koliki bi on onda bio?
Zanima me ima li flaširana izvorska voda rok trajanja, i koliki bi on onda bio?
Sve što se jede ili pije ima rok trajanja. A meni su te flaširane vode božemeoslobodi jer mi nema nikakve logike da je takva voda bolje od ove što je ja pijem iz špine
Ja tu vodu likvidiram svaki put ako je zaboravim u autu pa stoji na vrućini nekoliko sati, bez obzira na rok koji piše na boci. U biti, samo u takvim situacijama i koristimo tu vodu jer je spretno - za put, a nerijetko ju ne popijemo.
i ja radije pijem iz špine, još je u nas jadro, di ćeš bolje.
a nisam ni mislila da je pitanje za trajanje otvorene bočice. to isto bacim ako se ne popije sutradan najkasnije. bez obzira na navedeni rok.
pa rok je naveden za zatvorene boce, ne za otvorene.
a i ja bih radije koristila "špinu" - kad bi cijevi do tamo bile ok. nije problem u vodi, nego u starim cijevima. tako da mi je (neovisno o plastici) voda iz boce kvalitetnija. ako ništa drugo - bar nema trunja i bezbojna je...
Možda sam krivo formulirala
zapravo me više zanima kako se odredi taj rok trajanja![]()
Mislim da je rok obično godinu dana. Pogledamo na vikendici, kad nismo sigurni je li voda svježa ili od prethodnog ljeta.
teoretski zatvorena voda ima neogranicen rok bez obzira sto pise
mislim da je fora u ambalaži, tj. da voda u plastici ima ograničen rok trajanja.
zato, angie, za sklonište nabavi vodu u staklenim bocama.
Izvorska nije ničim tretirana, ne bi smjela biti. Tako da uvijek ima nešto mikroorganizama. Zapravo kad ih nema znači da su je najvjerojatnije nečime tretirali.
Ali stvarno ne znam za rok trajanja.
Ja sam prošle godine popila pola bočice vode koja je stajala otvorena 10mj, a rok trajanja joj je davno istekao. I nije mi bilo ništa, iako me bilo frka, jer sam bila trudna.
mislim da se ta flaširana voda tretira UV zracima prije flaširanja, i tako se, manje-više, steriliše
mora se potrošiti ubrzo po otvaranju boce, jer, za razliku od vode iz vodovoda, nema u sebi rezidualni hlor, koji onemogućava život mikroorganizmima koji u nju dospiju iz zraka