Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: prerastanje AS 9-18

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno prerastanje AS 9-18

Kći mi visinom nije prerasla sjedalicu 9-18, pojasevi su joj još uvijek iznad ramena, međutim, vaga kaže 18kg.
    Jel tih 9-18 uključuje i 18 plus dekragrami ili je 18.00 indikacija za veću sjedalicu?
    Pitam iz razloga što bih pričekala neku akciju u Brežicama pa bih onda kupila novu sjedalicu.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sjedalica je testirana na 18 kg i to opterecenje ce pri sudaru sigurno izdrzati , u normalnim uvjetima voznje i dijete od 19 kg ce biti ok , ali ako ne daj Boze dode do sudara da li ce sjedalica to opterecenje izdrzati? Nekako bi mi bilo normalno da je tih 18 kg opcenito pravilo pa da sjedalica u vecini slucajeva moze podnjeti i sile koje uzrokuje dijete kilogram teze , ali nitko ti pouzdano na to odgovotiti ne moze ,razmisli i odluci sama.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onako kako pise bebelina

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ništa, u šoping onda.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vidi
    http://www.baby-center.si/DesktopDefault.aspx
    AS Roemer su sad na popustu 20 posto

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

molim pomoć,

prerasli smo sjedalicu I grupe i po težini, godinama i visini.
    Uzeli bi opet Romer, Kidfix sa isofixom.

sad me muči, ta romerica se ne da bar malo izvuči u ležeći položaj, jel tak?

a Maxi cosi, tipa Ferofix idu u dva položaja? i netko tko ju ima ili možda zna, jel se išta to izvuće tj. "polegne"?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kidfix može malo u ležeći, ali nije to kao kod AS 9-18. u svakom slučaju, Eli glava ne pada kad zaspe, a nikad ne pomičemo AS

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa Vidi poruku
    molim pomoć,

prerasli smo sjedalicu I grupe i po težini, godinama i visini.
    Uzeli bi opet Romer, Kidfix sa isofixom.

sad me muči, ta romerica se ne da bar malo izvuči u ležeći položaj, jel tak?

a Maxi cosi, tipa Ferofix idu u dva položaja? i netko tko ju ima ili možda zna, jel se išta to izvuće tj. "polegne"?
    Mi imamo tu Romer Kid fix i na žalost ništa se neda izvući tj. stavitu u položaj za spavanje.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

znači, ipak Kidfix ide malo u ležeći položaj?
    ova iz prijašnje grupe Romer king plus nam je bila super, dala se je nešto izvuči, obzirom da je često zaspala u autu...mislim, nije nešto ali ipak...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam se namjerila sa Cybex Solution X (ili X-fix) ako se u brežicama ukaže neka akcija.
    Jana varira između 17,3 (koliko je jučer imala) i 18,1 neki dan pa ću ipak pričekati tjedan-dva da nešto uleti.
    Ako ništa drugo, uletjet će plaća

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa Vidi poruku
    znači, ipak Kidfix ide malo u ležeći položaj?
    ova iz prijašnje grupe Romer king plus nam je bila super, dala se je nešto izvuči, obzirom da je često zaspala u autu...mislim, nije nešto ali ipak...
    najbolje bi bilo da staviš sjedalicu u auto i vidiš sama jel ti to išta znači, ovu manju sjedalicu mogu jednom rukom povući u ležeći položaj dok čekam na semaforu, a s ovom većom to nije tako. tako da samo u teroiji znam da se može pomaknuti. Kad zaspi, starija ostane spavati kako jest, nasloni glavu na stranu i stvarno mi se ne čini da joj je neudobno

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sek@, pisale smo u isto vrijeme pa nisam vidjela tvoj odgovor.

A da li se bilo koja sjedalica iz te grupe malo polegnuti? mi volimo spavati u autu.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    ovu manju sjedalicu mogu jednom rukom povući u ležeći položaj dok čekam na semaforu,
    da, to mi je bilo super, ona zaspi a ja samo potegnem.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Romer Kidfix-u se da nagnuti naslon, ali u tom slučaju nema kopčanja na isofix.

Ibili, ako želiš, možeš doći do nas s autom i isprobati Janinu sjedalicu kod sebe. I da ti mala sjedne. I da ti pokažem što znači nagnut naslon.

Mi ga do sada nismo koristili jer Jana ne spava, ali prvenstveno zato što smo Kidfix kupili baš zato što je fiksan na isofixu. Nijedna druga AS grupe II-III nema tu opciju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

S Kidfixom je ovako kako kaže Jelka, nema nagnutog položaja, ako se koristi isofix, a i bez njega je to toliko minimalno nagnuto da možeš zanemariti.
    Meni je nedostatak Kidfixa što je dosta širok i nije baš prikladan za tanku visoku djecu. Barem se meni tako čini.
    Za drugi auto smo uzeli Be safe i ona nam je puno bolja u svakom pogledu, na kraju nju koristimo kao prvu AS.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne znam kakav je kidfix, ali kid bez isofixa postoji u 2 varijante - kid i kid plus, koji je širi i namijenjen krupnijoj djeci. ja sam to pitala prije nekoliko godina.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kidfix je samo jedna varijanta (valjda).

Ono što je meni razlika be safe/kidfix:
    - be safe je puno udobniji, robusniji, ima nekako veče/jače bočne zaštite
    - be safe ima bolji nagnuti položaj i dijete se može samo prebaciti
    - be safe ima po cijelom vanjskom dijelu AS nekakve kao gumene dodatke, tako da AS nikud ne migolji, nemreš ju onako s rukom njihati lijevo desno, dok je ova druga od skliske plastike na tom dijelu.
    - be safe ima i dodatnu kopču za privezati samu sjedalicu, ako se klati u autu (nema utjecaj na sigurnost).
    - na be safe pojasevi puno bolje sjednu za moje mršavo visoko dijete, doslovno ga "uglave" dok na kidfixu nama nije tako

Jedina trenutna mana be safe je što mi se čini da ima nekako plitko sjedalo, što bi možda mogao biti problem kod djeteta šireg u bokovima.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jana je velika u svim smjerovima. Za sada nemamo problema zbog sjedalice, nadam se da niti nećemo.

Nego, a propos ove kategorije AS. Ona ju je počela koristiti s 3,5 godine (prešla kilažom i visinom). Koristit će ju aBd do kraja, dakle do 36 kg odnosno 150 cm. Neki spominju da je to oko 12. godine. Recimo da je do 10. godine kod Jane, s obzirom da joj apetit ne posustaje. To će onda biti 6,5 godina korištenja, ili 8,5 godina prema nekakvom srednjem prosjeku. Kako proizvođači definiraju rok trajanja ovih sjedalica? Nemam pri ruci uputstva, a niti vremena pretraživati, možda netko ovdje zna.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kakav je kidfix, ali kid bez isofixa postoji u 2 varijante - kid i kid plus, koji je širi i namijenjen krupnijoj djeci. ja sam to pitala prije nekoliko godina.
    Ima sad i kidfix SICT (Side Impact Cushion Technology) i kid plus SICT. Na zadnjem testu se ova prva pokazala mrvicu lošija. Kod druge se sjedište može suziti ili raširiti (to je ovaj plus u imenu), a kod prve je uvijek na najširem.
    Uzela sam ovu plus SICT, i sad nikak da se naviknem na to da sjedalica nije "zaljepljena" za auto, a klinka oduševljena njome.

Cybex sam i ja gledala, ali sam odustala kad sam vidjela da se ne proizvodi u EU kao Roemer.

tinnkka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Jana je velika u svim smjerovima. Za sada nemamo problema zbog sjedalice, nadam se da niti nećemo.

Nego, a propos ove kategorije AS. Ona ju je počela koristiti s 3,5 godine (prešla kilažom i visinom). Koristit će ju aBd do kraja, dakle do 36 kg odnosno 150 cm. Neki spominju da je to oko 12. godine. Recimo da je do 10. godine kod Jane, s obzirom da joj apetit ne posustaje. To će onda biti 6,5 godina korištenja, ili 8,5 godina prema nekakvom srednjem prosjeku. Kako proizvođači definiraju rok trajanja ovih sjedalica? Nemam pri ruci uputstva, a niti vremena pretraživati, možda netko ovdje zna.
    Ovo i mene jako zanima....

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ovisi o proizvođaču. npr. prije je u maxi cosi boosteru pisalo isto kao i u svim ostalim njihovim sjedalicama, da se preporuča koristiti ih 5 godina nakon datuma kupnje. kasnije su to maknuli i ne piše ništa o tome. boosteri ionako služe za to da pojas ide ispravnom putanjom, a pojas je taj koji mora odraditi posao i primiti na sebe sile sudara. doduše kod bočnog sudara i bočne zaštite odrađuju veliki dio posla, ali one opet ne postoje kad se booster koristi kao grupa III.
    iskreno, ja se ne bih time zabrinjavao kod boostera, ali isto tako mislim da ne treba koristiti booster kojeg je netko prerasao. mene više muče one sjedalice od 9 do 36 kg kojima je odokativni rok korištenja 11 godina.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

dedi, hvala! Kad nađem vremena, pisat ću Roemeru, baš da vidim što imaju za reći po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

roemru će ti vjerojatno reći da sjedalica komotno može izdržati dok ju dijete ne preraste. naime romer u europi ne priznaje konvencionalni rok trajanja za svoje sjedalice (dok ga u sjevernoj americi i australiji uredno ima deklariranog) već kaže da njihove sjedalice vrijede dok vrijedi i standard na njima. što je po meni blago rečeno pretjerano, ali to je njihov službeni stav.

ali ako se odlučiš na pisanje, javi što su ti odgovorili

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo, mi smo bili u Sloveniji preko vikenda i kupili romericu kidfix.
    curki se sviđa jer se veže sa remenom od auta pa si je sva važna, jer je sad "velika".
    meni je za sada to, onak, jer mi se ipak bivša sjedalica, koja se vezala sa svojim remenima, činila sigurnija...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ibili, Jana je imala i manje od 4 godine kada je prešla u kidfix. I bila je dovoljno velika da shvati pravila sjedenja u sjedalici koja se veže s pojasevima auta.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ibili, Jana je imala i manje od 4 godine kada je prešla u kidfix. I bila je dovoljno velika da shvati pravila sjedenja u sjedalici koja se veže s pojasevima auta.
    Ma nisu problem pravila, nego način vezanja.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ne želim tako gledati. Smatram da je podjednako sigurno bila vezana u AS 9-18 kao u ovoj 15-36. Kad to tako ne bi bilo, značilo bi da sva djeca, pa tako i ljudi, teži od 18kg su u dalekoj većoj opasnosti od teških posljedica u sudaru. A to nije tako, jel da?

Zato smatram da je presudno da dijete razumije zašto mora u AS 15-36 uspravno sjediti, ne plesati, ne naginjati se. Ako pravilno sjedi, pojasevi u ndB situacijama odrade svoje i sve 5.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mala mi je prerasla visinom ovu sjedalicu 9-18kg (5točaka vezanja). Ima skoro 4god. i 15kg.
    Kupili smo booster.
    I ona sjedi, relativno je mirna...
    Malčice se vrti, ali češće mirno sjedi i drži se za one ručkice....

Ali mene brine, koliko nju realno može zadržat sam pojas dok sjedi na boosteru.
    Nekako mi je ona varijana od 5 točaka vezanja sigurnija, nego sam pojas.
    I onda gledam baš te autosjedalice (15-36kg) koje se pretvaraju u booster, ima ih i sa vezanjem u 5 točaka, a i bez dodatnih pojaseva, znači djete se veže opet samo samim pojasom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa se mislim, da li ipak kupit baš AS, i ne mogu se odlučit, što je bolje, opet 5 točaka ili ovo što ide samo s pojasem.
    Pa se mislim, čemu onda služi as, u kojoj se djete veže pojasem, kad je po funkciji identično boosteru.

Auto je dosta siguran, velik, i ima zračne jastuke-rolete na stražnjem dijelu, tako da po funkciji dođe slično imati samo booster i booster s bočnim dodatcima (što bi bila ta as 15-36kg bez vezanja u 5točaka).

Pokušavam dokučit, što bi bilo najsispravnije za djete od 4god i 15kg?
    Posljednje uređivanje od sweety : 19.03.2012. at 12:41

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad gledam da je testiranje sjedalica bilo u subotu , uf kako sam propustila, kasno palimmmmmmmmmmmm....

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja imam sličan slučaj s tim da moja nije prerasla svoju BeSafe i tu se još vozi suprotno od smjera vožnje, već rezervnu AS 0-18kg za tetin auto.
    Ima 16kg i 3 godine i remenčići su joj malo ispod ramena. Zato smo sad tu rezervnu uzeli Britax Römer Evolvu (9-36kg). Do 18 kg ju mislim vezati pojasevima AS, a nakon toga ju koristiti kao booster s naslonom i vezati dijete pojasom auta.
    S 15 kg je dijete na najdoljnoj granici za booster. Možda bi ovakva kombinirana za tvoju curicu bila bolje rješenje. Ima ih više modela uz Britax tu je i Kiddy, Cybex, Concord i još neki proizvođači.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

sweety, moram priznati da nisam u potpunosti skužio tvoju dilemu (ili trilemu?)
    nakon što dijete pređe 18 kg nema niti jedne sjedalice koja koristi pojaseve u 5 točaka već sve prelaze na pojas vozila
    bočne zaštite kod boostera s naslonom se koriste za djecu do 22 kg kada tek dijete može preći na podložak bez bočnih zaštita, no mi preporučamo da djeca ostanu u boosteru s naslonom dok je god moguće

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    sweety, moram priznati da nisam u potpunosti skužio tvoju dilemu (ili trilemu?)
    nakon što dijete pređe 18 kg nema niti jedne sjedalice koja koristi pojaseve u 5 točaka već sve prelaze na pojas vozila
    bočne zaštite kod boostera s naslonom se koriste za djecu do 22 kg kada tek dijete može preći na podložak bez bočnih zaštita, no mi preporučamo da djeca ostanu u boosteru s naslonom dok je god moguće

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Pokušavam dokučit, što bi bilo najsispravnije za djete od 4god i 15kg?
    Ovo je bilo moje osnovno pitanje.

Dilema je bila, da li je za djete tih gabarita dobar booster ili ne....

Dileme su došle od raznoraznih tuđih iskustava, gdje sam vidjela gdje djeca sa 2god i 18kg sjede na boosteru vezana pojasem.
    I što mi nije osnovno jasno, zašto booster sa ovim štitnicima (ili pak bez njih), ima oznaku kilaže 15kg i dalje, ako je dopušteno da se djete pojasom veže tek nakon 18kg.

Jer kad sam naivno, bez razmišljanja povezala, ok booster je 15-36kg, budem ga kupila za malu koja je taman u toj granici...
    Ali vidim da ne izgleda baš sigurno u tome, a sad sam shvatila i zašto...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovim sam se vodila kad sam gledala što kupiti dalje...

http://autosjedalice.info/cms/index....d=22&Itemid=40

Pa kaže:
    Većina autosjedalica grupe II, prema proizvođačevim uputama, može se koristiti već od 15 kg. Ipak, toplo preporučujemo da dijete ne premještate u ovu autosjedalicu sve dok nema barem 18 kg, odnosno dok ne preraste autosjedalicu grupe I.

Dijete je preraslo autosjedalicu grupe I ako je zadovoljilo barem jedan od sljedećih uvjeta:

• sredina ušiju mu je u ravnini s vrhom autosjedalice ili
    • ne postoji niti jedan utor kod kojeg bi pojas autosjedalice bio u ravnini ili iznad razine ramena djeteta.

I onda spadamo ovdje:
    Dva uvjeta
    koje mora dijete ispunjavati da bi moglo koristiti ovu autosjedalicu su:

• dijete ima minimalnu tjelesnu težinu dozvoljenu autosjedalicom i
    • dijete je dovoljno visoko da se pojas automobila može namjestiti tako da mu donji dio pojasa prelazi preko kosti zdjelice, a gornji dio pojasa preko ključne kosti.

Ali kako se ja prva osobno ne osjećam ugodno kada se mala samostalno vrti, okreće, mrda po autu, vidim da joj po naravi fali vezivanje sa 5 točaka, da ju fiksira na jedno mjesto.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ovo što si citirala je sve točno
    to su minimalni uvjeti. zato je i booster s naslonom deklariran od 15 kg, ali kao što si i sama rekla, mnoga djeca dođu do 15 kg kada su još prilično nezrela (i premala) da bi se vozila vezana samo pojasom automobila.
    za dijete od 15 kg, ukoliko nije visinom preraslo sjedalicu od 9 do 18 kg, upravo sjedalica grupe I (od 9 do 18 kg) je optimalan izbor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •