Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Nedoumice?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Nedoumice?

Dvoumila sam se di da ovo stavim, jer se djelomično tiče i dohrane, koju uvodim laganim koracima. Imala bih postavit par pitanja vezano za moje nedoumice:
    - Zadnjih par dana, tj. noći, mi slabo sisa, pa imam osjećaj da i nemam puno u cici, nekako mi izgledaju prazne, dam joj jednu, prova, malo ciki i udre u plač, neće više ( to malo je 2 sekunde, meni to izgleda kao da je provala, vidila da nema i od muke zaplakala), istu stvar napravim i s drugom, situacija se ponovi, pa ja vas pitam:
    1. Kako uopće da znam imam li dovoljno mlika koliko je njoj potrebno/ inače do sad normalono dobivala na težini/?;
    2. Ako je gladna, tj. ako ja nemam mlijeka, bi li onda ona jela kašice / što sad i nije slučaj- dnevno pojede par žličica/?;
    3. Znam da ćete mi reć da ne pomišljam na to, al danas sam pomislila dal da joj možda dam malo adaptiranog, /naravno sve iz straha da nije gladna/?;
    4. Cijelu noć mi je znala bit na ciki, pa me zanima, jel to gladna ili joj treba samo moja blizina, jer većina mama koje poznajem ne doje po noći, pa ne znam jel to možda zato što se slabo nahrani po danu ili ?
    5. Nikad mi nije zaspala bez cike, i zanima me kad budem trebala ić radit, kako da je odviknem toga i da zaspe na neki drugi način?; :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Draga merien,
    ako je beba dobro napredovala na tvome mlijeku gotovo punih osam mjeseci... gotovo je nemoguće da bi se sada, nakon odlično uspostavljene ponude i potražnje, mogao pojaviti neki problem (osim nekog mastitisa ili soora ).

Normalno je da ti se dojke čine "ispuhanima", jedino u slučaju višesatnih preskakanja podoja mogla bi opet primijetiti onu početnu ispunjenost.
    A to što beba plače... najvjerojatnije se radi o štrajku koji će proći za nekoliko dana.

Trebat će ti malo strpljenja i puno sigurnosti u sebe, ali meni se čini da vama dvjema tu super ide i da samo nastavite tako!

Baš u ovom razdoblju počinje intenzivan strah od odvajanja, tako da je bilo i za očekivati kako će beba tražiti stalni kontakt i tvoju blizinu: sada je najvažnije da joj to i omogućiš, kako bi malena stekla povjerenje.
    Samo malo "prošetaj" forumom, vidjet ćeš da je jaaaaako malo mama čije bebe spavaju po cijelu noć - pravilo je da gotovo sve imaju i po 5-6-7... podoja tijekom noći. Znači, neka te ne brine usporedba s drugima, pa čak i da si jedina. Tvoje dijete je jedinstveno i sve dok dobro napreduje nema mjesta strahu.

Ne brini zbog odlaska na posao: bebe znaju od koga mogu dobiti cicu, a od koga ne: ka vidi da te nema, neće ni tražiti - pronaći će drugi način uspavljivanja.
    I o tome se dosta pisalo, pa malo potraži.

Sretno tebi i tvojoj Mihaeli i javi nam kako ste isplivale iz problema.
    (a javit će ti se još cura koje su imale slične nedoumice)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala ti apri, samo da rečem da sinoć nikako nije uspjela zaspat, samo je plakala i nije htjela ciku, onda sam joj ( iako nemam običaj dok plače) dala kašicu od jabuke, pojela je skoro pola one od 120g, lipo mi zaspala, i tokom noći imala samo dva podoja, znači da je možda ipak bila malo gladna?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa i ti dobro zaspiš kad se doooobro najedeš: sva krv se slije u želudac i to nas "onesvijesti".
    Ja ti predlažem da ti i dalje što češće nudiš dojku - štrajk će brzo prestati i opet će sve biti po starom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •