Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: bucka

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno bucka

a moja bucka Laura 4mj=8 kg :D
    samo cica i dr.kaže da je sve super
    rodila se sa 3640
    zlato moje debelo

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno sorry

sorry
    ovo je trebalo ići pod post prirast težine
    sorry
    sorry
    sorry

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj bucko ima 2 mjeseca i 6400g, i on bi s 4 mj. mogao biti tu negdje

Ma on ustvari i nije nešto previše debeljko, valjda jer je narastao 9 cm, a i muške bebe imaju teže kosti, valjda..

Koliko je tvoja cura visoka?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sa 3mj imala je 63 cm

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Još jedan samo dojeni bucko - s tri mj. 7050 g. (rođen s 2830), ali on je stvarno bucko jer je dugačak samo 60 cm.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Moj bucko ima 2 mjeseca i 6400g, i on bi s 4 mj. mogao biti tu negdje

Ma on ustvari i nije nešto previše debeljko, valjda jer je narastao 9 cm, a i muške bebe imaju teže kosti, valjda..

Koliko je tvoja cura visoka?
    Moj je Janko sa 2 mjeseca imao 6050g(rođen sa 3650), što nije daleko od ovoga koliko ima tvoj bebač. I bio je baš buco, sada sa uskoro 16 mjeseci ima 10 250 g!!!!! Visok je 83 cm i niej edebeli ali nije ni žgoljo. Baš je onak, taman! Još cica i sve papa!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa, ajd kad sve pišu - onda ću i ja!

moj mali hercules Rok s 3 mjeseca 7400gr, 62cm!!! nije bucko nego je jako jak, ali i rođen veći od vaših - 4260gr
    sad ćemo na kontrolu, al ja ga doma mjerila i narastao 6cm od zadnje kontrole :D .

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sada sa uskoro 16 mjeseci ima 10 250 g!!!!! Visok je 83 cm i niej edebeli ali nije ni žgoljo.
    eh, sad ću se "zabrinuti" mi sa navršenih 10 mj. imamo 10 300g i 74cm - dakle, tko je ovdje bucko?! :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma, zaboravih napisati ono što sam prvotno htjela

dakle - isključivo dojeni s 5 mjeseci smo imali 7010g i 63 cm, a sa 6,5 mjeseci 8020g i 66cm. No, dohranu smo započeli sa negdje 5,5 mjeseci, tako da se ova kilaža sa 6,5 mj "ne pika" Rođeni smo 3600 i 53 cm.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Moj je Janko sa 2 mjeseca imao 6050g(rođen sa 3650), što nije daleko od ovoga koliko ima tvoj bebač. I bio je baš buco,
    Ali moj je dug 62 cm, pa mu se valjda to rasporedilo .

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne mogu odoljeti a da se ne pohvalim i ovdje . Rio je s 3,5 mjeseca na kontroli imao 9300 g i 70 cm. Samo na cici, naravno.

Početno

Moj Bruno sa 2 mjeseca ima 6900 g i 59 cm je dugi (rođen sa 3480 grama, 50 cm).
    Samo cica
    :D

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

naša noa je mala pahuljica,sa 6 mj = 7500 g i 65 cm

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Žena se zabunila, a mi svi sretno prihvatili
    I ja imam bucka!!!
    Rođen sa 4310gr i 53cm
    Sada sa 4,5 mjeseca ima 8850gr i 69,5cm
    Isključivo dojen

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Rođen 3 600/50
    Sada 4,5 mjeseca: 6 500/67

Što ja radim ovdje? Dođe mi da plačem. Buaaahaa!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ninaXY, eeee ti si me utješila! Nismo najdeblji

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kladim se da mi premašujemo sve
    rođen sa 4150 i 55 cm dug

sa mjesec dana 5640 i 62 dug

sa 2 mjeseca 7820 i 65 dug

sa 3 mjeseca 9750 i 67 dug

sa 4,5 mjeseca 11930 i 72 dug

sa 6 mjeseci 13710 i 77 dug (do tada samo dojen)

sa 9 mjeseci 16160 i 85 dug

izmjerila ga nedavno skupa samnom na kućnoj vagi sa 10 mjeseci i ima 17 kg, a dug je 91 cm!

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vesnare, ne znam sto bi osim da ti cestitam. Moje najstarije dijete ima 6.5 godina i ima 19 kila.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E, ženo ti si cijeli dan u teretani, ajd molim te izračunaj koliko tona podigneš dnevno...

Hoćemo sliku bucka :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Baš sam biljka, a gle koliko slika u potpisu... joj ja bih da moj malo uspori rast...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam mislila da je Marin bucka, ali stvarno Vam svima čestitam. Moja bucka je rođena sa 3650 g i 51 cm.
    Sa 3 mjeseca imao je 7080 g i 60 cm. Meni dosta, jer ga jedva dižem

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa vi žene proizvodite neko "supermlijeko"!
    mi uopće ne pripadamo ovdje,ali samo za usporedbu-rođen s 3770/51
    zadnje mjerenje s 4.5 mj. 6550/62

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Buca,nisi jedina.Barem se tješim da nije problem u mlijeku nego su jednostavno takvi.Pa Grga non-stop jede!
    Naši su bebači skroz slični u dimenzijama! G. je rođen sa 3700 g i 51 cm,a sa 4,5 mj. ima 6650 g i 64 cm.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sa 6 mjeseci 13710 i 77 dug (do tada samo dojen)
    ...a ja mislila da je Ivan velik - sa 7 mjeseci je imao 10 kg i 75 cm
    Od sada ga zovem mrvica!!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vesnare je definitivno pobjednica kategorije naj-mlijeko :D Moj bucko je znatno usporio, tako da je sa 6 mjeseci imao "samo" 11 kila. A ja se uopće ne bunim što više ne dobiva po dvije kile mjesečno :smajlijeva kičma je odahnula:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    Buca,nisi jedina.Barem se tješim da nije problem u mlijeku nego su jednostavno takvi.Pa Grga non-stop jede!
    Naši su bebači skroz slični u dimenzijama! G. je rođen sa 3700 g i 51 cm,a sa 4,5 mj. ima 6650 g i 64 cm.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, ovo je topic za nas:
    rođen 3 tjedna ranije s 3500 g i 50 cm.

S 4 mjeseca imao 8300 g i 65 cm.
    Za desetak dana će napuniti 5 mjeseci i mislim da ćemo do tad premašiti 9 kg.

Isključivo dojen, naravno.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sa 6 mjeseci Zach je imao 10,2 kg (iskljucivo dojen). no, zato sa 10 mjeseci ima 11,5 kg. sa puzanjem sve to ode.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

N. je sa 5,5m imao 9750g, a sa 7,5 m 10,5kg, dakle nismo više u kategoriji pretilih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja sam mislila da je moja curka velika. U stvari ona je visoka ali mi se sad cini da i ne spada u bucke kad vidim mjere drugih kikica; usla je u 11 mjesec, 9.850kg i 77cm.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mi smo tu :D

Malisa se rodio sa 3700 i 53 cm, sa tri mjeseca imamo 7480 i 64 cm!
    Iskljucivo dojen.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebam za portal nekoliko fotki velikih (XL )beba koje su iskljucivo dojene, a vidim da se takvih ovdje skupio impozantan broj :D

ako imate dojecih i ne-dojecih fotografija svojih buckica i nemate nista protiv da se pojave na rodinom portalu, posaljite na dojenje@roda.hr

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslala.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Malo sam zbunjena ovim postovima.Pedijatrica mi je rekla da je mjesećno napredovanje bebe dobro ako je u okvirima od 600 g do 1200 g.

Mnoge bebe prelaze gornju granicu tog napredovanja, a roditelji nisu zabrinuti nego im još drugi čestitaju . Voljela bi znati je li moja pedijatrica u krivu ili ... :?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Rex, ipak je više beba na adaptiranom, nego dojenih, nadam se da griješim, ali nažalost mislim da je tako. Tako se i ti neki "okviri normale" daju za sve bebe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je beba na majčinom mlijeku, ne postoji gornja granica.
    Donja je, uvjetno rečeno, cca 425grama. Zašto "uvjetno"? Ima beba koje dobiju i puno manje, a opet je sve u redu - jednostavno imaju takav metabolizam.

A zašto čestitaju?
    Gle, meni nikada nije bilo jasno zašto se čestita kada beba prohoda ili dobije prvi zubić...
    Mislim, to je normalni razvoj djeteta...
    Ali, ako svi čestitaju, čestitam i ja - važno da imamo razloga za slavlje

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ako je to dobro, čestitam i ja.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste vidjele:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2226

Navikli smo na pitanja i strahove majki koje su zabrinute dobivaju li njihove bebe dovoljno na težini, ima li mama dovoljno mlijeka, je li mlijeko "dovoljno kalorično", da nije "preslabo", nije li dijete gladno..... Ovim mamama učinit će se nevjerojatno, ali postoje i dojene bebe koje ubrzano napreduju samo na majčinom mlijeku, toliko da se ponekad čini da je taj dobitak na kilaži prevelik.

Kada dijete dobiva na težini brže nego što je uobičajeno i prema krivuljama rasta, majka se može zabrinuti i pitati se je li to put prema pretilosti u odrasloj dobi.

Kada govorimo o isključivo dojenoj djeci mlađoj od šest mjeseci, mama može biti bez brige. Majčino mlijeko nema "praznih kalorija", kao što je to slučaj kod potpuno prerađenih namirnica. Nije dokazano da će djeca koja ubrzano napreduju samo na majčinom mlijeku, imati problema s prevelikom težinom u starijoj dječjoj dobi, kao adolescenti ili odrasli ljudi. U stvari, nekoliko studija pokazuje da dojenje ima zaštitni učinak prema pretilosti (Gillman, 2001; Martorell, 2001; Kramer, 1981), što pokazuje i pregled literature (Butte, 2001).

Ako vam se vaša beba čini previše bucmasta i možda preteška za svoju dob, imajte na umu da ove "zalihe" koje se akumuliraju u relativno pasivnom dojenačkom dobu, predstavljaju pripremu za izuzetno aktivno vrijeme kad stalno zauzeti puzavci i jednogodišnjaci kojima je trčanje uobičajeni način kretanja možda neće imati vremena za jelo. Obično u dobi od 2-3 godine zalihe se prirodno potroše i dijete se vizualno izduži i "stanji".

Potrebe za hranom različite su i individualne kod svakog djeteta te ograničavanje dojenja u smislu prorjeđivanja podoja ili uvođenja čaja ili vode kao nadomjestka obroku majčinog mlijeka, ne vode prema zdravijem djetetu. Ako odlučite ograničiti rast stavljajući bebu na dijetu, postoje rizici koji nisu zanemarivi. Djeca trebaju hranu da bi njihov organizam proizveo sve vrste stanica, moždane i živčane, isto kao i masne stanice. Kao i kod odraslih ljudi, nutritivne potrebe djeteta variraju i individualne su.

Ako je beba mlađa od šest mjeseci i već uz majčino mlijeko dobiva i dohranu, treba naglasiti da rano uvođenje ostalih namirnica osim majčinog mlijeka može pridonijeti pretjeranom hranjenju. Budući da bebe ne mogu jasno dati do znanja kada su primile dovoljno hrane, postoji rizik da će majka dijete hraniti previše i tako početi obrazac hranjenja koji zanemaruje djetetove znakove.

Ukoliko dohrana čini znatan dio djetetove prehrane, a majka je želi smanjiti, to može učiniti postupno na način da češće doji kako bi joj se količina mlijeka povećala i bila dovoljna da podmiri hranidbene potrebe djeteta.

Ako je dijete starije od šest mjeseci i u dohrani jede visoko kalorične namirnice te izuzetno brzo dobiva na težini, majka može ponuditi prirodniju i zdraviju vrstu hrane, kao što su svježe voće i povrće. Također ne treba zaboraviti da je majčino mlijeko osnovna hrana tijekom čitave prve godine života djeteta. Dohranu treba smatrati nadopunom dojenju tijekom tog razdoblja.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i mi smo u buckasti.
    A. je rođen sa 4350g i 55cm.
    Sa 5 mjeseci 11 dana imao je 9100g i 78cm. Isključivo dojen 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •