Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Prioriteti zdravstva_kandidat Kukuruku_promijeniti sadašnji MPO zakon

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Prioriteti zdravstva_kandidat Kukuruku_promijeniti sadašnji MPO zakon

Nije, strogo uzevši, ovaj dio, ali važno je:

Prema izjavi zadnjem Nacionalu (27.9.), evo sažetka 4 prioriteta kandidata Kukurukua za min. zdravstva (Ranko Ostojić):
    - promijeniti sadašnji Zakon o med. oplodnji;
    - proširiti osnovnu listu lijekova uvođenjem dodatnih lijekova za dijagbetičare i neke druge bolesti;
    - smanjiti liste čekanja na najviše 6-9 mjeseci;
    - osnivanje 5 regionalnih centara za palijativnu skrb.

Navela sam ih poretkom navedenim u Nacionalu, a niže u tekstu je navedeno kako je jedan od 4 prioriteta što prije izmijeniti sadašnji Zakon o med. oplodnji koji je nastao na poticaj Katoličke crkve i to ga promijeniti onako kako zahtijevaju roditeljske udruge i skupine pogođenih građana, u smislu vraćanja na liberalne postavke koje su u skladu s modernom medicinom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.09.2011. at 09:00

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

juppi, e ovdje ne smijemo popustiti i stalno podsijećati naše kukurikance na takva obećanja....

a evo, danas Sabor počinje radom i pod rednim brojem 13 je i dopuna zakona o medicinskoj oplodnji.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ku-ku-ri-kuuu

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ku-ku-kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Al ćemo kukurikati na izborima

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Al ćemo kukurikati na izborima
    samo da ne bude ku-ku-lele nakon toga....
    ivica_k-dobra ideja za kukurikanje
    bar ćemo mi neplodni govoriti ku-ku-riku na izborima, nadam se da će i drugi...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Prema izjavi zadnjem Nacionalu (27.9.), evo sažetka 4 prioriteta kandidata Kukurukua za min. zdravstva (Ranko Ostojić):
    - promijeniti sadašnji Zakon o med. oplodnji;

Dobro, ima neko ideju što to preciznije znači...
    Mene kao dežurnog pesimistu brine to što se "promijeniti" uvijek može i na gore

Šala mala, ajd ako pomaže, budem u avatar stavila i sliku kokoši, dođe kao kombinacija: kukuriku-pijetao-kokoš-rode, sve neka perad...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajme, ovo bi nam mogao biti novi pozdrav za jutarnji kavicu na odbrojavanju

Kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuu Ministre Milinoviću! Pozdravite Delića i recite mu da se čuva alkohola - ........... a ne samo on, čujem da se i drugi ne mogu suzdržati pa se naliju i gube svaku kontrolu u svom selu
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 28.09.2011. at 11:04

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja se presvukla

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se presvukla
    Evo tko se još hoće presvuć

Ako imate ideju za dobar slogan, samo kažite...

http://imageshack.us/g/594/rodaavatari41.jpg/

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kukuriku će nam oploditi SVA jaja!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobar !

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se presvukla

I ja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Kukuriku će nam oploditi SVA jaja!

Predobar

Evo
    http://imageshack.us/g/41/rodaavatari51.jpg/

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prije nego li se zahukta ovaj topic
    moram vas upozorit na slijedeće...

ovo nije nekakav politički forum, a roda, vlasnik ovog foruma, je politički potpuno neopredjeljena organizacija/udruga koja kritizira i traži promjene određenih pojava u društvu bez obzira na političke stranke koje ih donose
    stoga ne možemo dopustiti agitiranje za jednu političku opciju (točnije nećemo kukurikati i sl...)

sama rasprava o tome koje se mogućnosti isčitavaju iz, u medijima predstavljenog, političkog programa za mpo populaciju, točnije za izmjenu MO zakona, koliko su one realne u kojem vremenskom periodu i treba li još raditi da bi se one postigle može za sad ostati...ovisno u kojem smjeru rasprava krene dalje

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

BHany pa smijemo valjda iznositi svoje mišljenje- ja za sebe osobno smijem reći za koga ću glasati?
    to nije službeno stajalište Rode niti foruma niti slično, to je moje osobno mišljenje- kao što svatko smije reći da će djetetu kupiti Pegperego kolica ili se liječiti na VV
    ili griješim?

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gabi25, shvaćam na što BHany cilja kad nas upozorava na ove stvari. Radi se o osobama koje po službenoj dužnosti čitaju ovaj forum i kojima njihov bipolarni kukulele mozak ne dozvoljava da shvate kakvu štetu čine trenutnim Zakonom o MPO-u nama pacijetima. Njima ovo može biti samo povod za još jedan spin, nešto u stilu - Aha, rode su udbaškojugonostalgičarskocrvenokomunistička skupina koja je povezana s masonima i marsovcima, te kojoj je cilj destabilizacija Hrvatske države i napad na tekovine, ne znam, nečega.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se s bhany i razumijem. Međutim, mislim da je ključno da se zna koji je program kandidata oporbe za min. zdravstva, jer sadašnji Zakon o medicinskoj oplodnji jest politički zakon. Tako da se politika ne može sasvim isključiti iz priče, tj.... na žalost, ona je vodi, iako ne bi trebala, tj. medicina bi trebala biti politika-free. Daklem, primimo na znanje što je jedna od 4 najvažnije točke programa budućeg min. zdravstva i raspravljajmo dalje u tom kontekstu, bez "kukurikanja" i "kukulelekanja".

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ljufi, slažem se s tobom i poštovat ćemo odluke našeg Osoblja foruma
    Posljednje uređivanje od mare41 : 28.09.2011. at 14:03

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Onda se i ja pokrivam po glavi i šutim

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cekajte, onda ni jutarnji pozdrav Ministru, odnosno mogu pozdravljati ali bez KUKURIKUUUU???

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako trebam mjenjat avatar, molim kažite mi.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Drage moje, ja sam ih direktno na stranicama Plan-21 pitala da li imaju namjeru mijenjati zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, tj. dozvoliti oplodnju više od 3 js i zamrzavanje embrija. Još uvijek nisam vidjela svoj odgovor među ostalima koji se tiču zdravstva i svega drugog (sve sam ih pregledala).
    Mislim da, bez obzira na ishod ovih izbora, svi moramo biti svjesni koji kolač u svemu tome drži Crkva i teško da će se ijedna stranka njima suprostaviti.
    Neka mi nitko ne zamjeri na ovome, vjernik sam i poštujem Crkvu i Boga, ali se ne slažem s njihovim uplitanjem u biologiju i znanost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo odgovora:

Objavljeno 15.09.2011.
    Umjetna oplodnja; dali će se mijenjati zakon u svezi zabrane oplodnje jajnih stanica?
    Naravno, odmah po konstituiranju nove Vlade RH promijeniti ćemo Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji. Naime, aktualni zakon spada u prvu polovinu 20.stoljeća te ga je neophodno promijeniti sukladno znanstvenim medicinskim spoznajama 21.stoljeća.

Link:

http://www.kukuriku.org/plan21/pitan...n-o-medicinski-

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ima više sličnih pitanja i odgovora.

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa kaže kandidat za budućeg ministra zdravstva:
    "– U roku od šest mjeseci mijenjamo Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji jer je to zakon iz prve polovine 20. stoljeća, a ne 21. stoljeća! – naglasio je Ostojić dodajući da treba riješiti i pitanje zatvorenih, a potom otvorenih rodilišta u kojima se danas ne rađaju djeca. Djeca se, naveo je, rađaju u taksijima, vozilima hitne pomoći, osobnim automobilima..."
    http://www.vecernji.hr/vijesti/ostoj...-clanak-331326

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Evo tko se još hoće presvuć

http://imageshack.us/g/594/rodaavatari41.jpg/
    Evo još materijala za presvlačenje, ako tko hoće, bez političkih konotacija

https://picasaweb.google.com/1089767...679541/Avatar2#
    Posljednje uređivanje od ježić : 30.09.2011. at 19:34

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako koga zanima što kaže i misli HDZ - glavni tajnik sad u dnevniku veli da nema daljne liberalizacije zakona "jer je jedan od najliberalnijih u Europi"?!?!?!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Stvarno je ta Europa jedna zadrta sredina. Blago nama pa živimo di živimo.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja slučajno naletjela- kaže jedan od liberalnijih zbog vanbracnih zajednica i donacija. Hahaha, glavno da oplodujemo 3 js ko u Bangladesu, sramota

Sent from my iPhone using Tapatalk

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma da-donacije se ne rade, a vanbračnu zajednicu moraš dokazivati (kome?)

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ako koga zanima što kaže i misli HDZ - glavni tajnik sad u dnevniku veli da nema daljne liberalizacije zakona "jer je jedan od najliberalnijih u Europi"?!?!?!

sorry, cure, ali ja vise ne znam sto drugo nego se na ovo odvaliti smijati... ono...nevjerovatno!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajme, jel to priprema Golema (Ksena, Golem je gostovao u dnevniku) za Sabor?? Pa sljedeca tocka na dnevnom redu o kojoj jos nisu raspravljali je 13. tocka, odnosno izmjene zakona o medicinskoj oplodnji:

http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2148

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jeste zapazile jučer u Dnevniku Bačića? Na pitanje hoće li mijenjat Zakon o MPO ispalio: "Ne, jer je to najliberalniji zakon u Europi jer dozvoljava nevjenčanim parovima da se liječe" (!!???) Nikom ne pada na pamet da je takav odgovor neustavan. Liječenje može, ali samo ako si u braku. I na što oni svode Zakon, ko da u njemu ništa drugo ne piše i nije bitno.
    Uskoro bi mogli propisat da neće liječit one koji nemaju plave kose i oči ( poznato, a?).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo jos jedne najave da SDP itekako misli promijeniti zakon o medicinskoj oplodnji kad dodju na vlast........ nacekat cemo se jos.... i nikako ne bismo trebali prestati ukazivati na stetnost ovog zakona sve i da dodje kukuriku na vlast.....

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...5/Default.aspx

Zamrzavanje zametka

Jedan od primjera diskriminacije pacijenata je, dodaje, i Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, koji će, kako najavljuje, promijeniti u roku od šest mjeseci.
    - Pozvat ćemo struku koja će iznijeti što o potpomognutoj oplodnji kaže medicina dvadeset prvog stoljeća. I nakon što stav stručnog povjerenstva prođe Ministarstvo i Vladu, promjene ćemo uputiti u saborsku proceduru, po brzom postupku, kako bi naši građani imali zakon primjeren drugom desetljeću dvadeset prvog, a ne prvoj polovici dvadesetog stoljeća.
    Definitivno ćemo, dakle, ukinuti ograničenje o oplodnji samo tri jajne stanice, dopustiti zamrzavanje zametaka, te ukinuti sadašnje malteriranje parova koje uključuje psihološka testiranja i ovjere kod javnih bilježnika - zaključuje prof. dr. Ostojić.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

<strong>Evo jos jedne najave da SDP itekako misli promijeniti zakon o medicinskoj oplodnji kad dodju na vlast........&nbsp;nacekat cemo se jos.... i nikako ne bismo trebali prestati ukazivati na stetnost ovog zakona sve i da dodje kukuriku na vlast..... <br><br><br>
    <a href="http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/150995/Default.aspx" rel="nofollow" target="_blank">http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/150995/Default.aspx</a><br>
    <br>
    Zamrzavanje zametka</strong><br><br>Jedan od primjera diskriminacije pacijenata je, dodaje, i Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, koji će, kako najavljuje, promijeniti u roku od šest mjeseci.<br>
    - Pozvat ćemo struku koja će iznijeti što o potpomognutoj oplodnji kaže medicina dvadeset prvog stoljeća. I nakon što stav stručnog povjerenstva prođe Ministarstvo i Vladu, promjene ćemo uputiti u saborsku proceduru, po brzom postupku, kako bi naši građani imali zakon primjeren drugom desetljeću dvadeset prvog, a ne prvoj polovici dvadesetog stoljeća.<br>
    Definitivno ćemo, dakle, ukinuti ograničenje o oplodnji samo tri jajne stanice, dopustiti zamrzavanje zametaka, te ukinuti sadašnje malteriranje parova koje uključuje psihološka testiranja i ovjere kod javnih bilježnika - zaključuje prof. dr. Ostojić.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •