Bab draga,bome ste brzi...
sretno na obje fronte...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bab draga,bome ste brzi...
sretno na obje fronte...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bab, jako mi je drago da se sve tako dobro posložilo! Sretno na obje fronte!![]()
Dragi mi je Bab! Kod tebe sve nekako brzo, ekspresno i nadasve pozitivno!
A to nam i treba, jer zadnjih dana na forumu baš nema lijepih vijesti.............nadam se da si ti taj pokretač!![]()
Hvala vam cure, divne ste. Bome treba lijepih vijesti koje ce nas sve malo podignuti i dati nam snage...nije lako sve ovo prolaziti. Ali vi ovdje to najbolje znate.
Odlično da je obrada bila tako brza! Neka se sve tim tempom i nastavi!
Da, nije lako čekati. Ali, svi smo mi dočekali taj dan, pa ćeš i ti.![]()
Cure drage bok,
trebala bi jos jednu malu pomoc od Vas iskusnih.
Nakon ruznih stvari koje smo prosli u zadnjih tjedan dana danas ujutro sam odlucila da necu gubiti puno vremena na plakanje i tugovanje i da zelim ODMAH poceti slati molbe po centrima.
E sad, moje pitanje je dal ih treba slati preporuceno, s povratnicama, obicno...kako Vi mislite da je najbolje???
I kako poslje slanja?
Kolko pricekati prije nego krenemo zvati?
Ili je bolje cekati da centri sami odgovore?
Sorry ako sam dosadna ali muce me sad ta pitanja a znam da cu ovdje dobiti najbolju pomoc i odgovore.
Puno Vam hvala od srca![]()
žao mi je... (ne znam što se dogodilo, ali vjerujem da sa ovim stavom ćete brzo ustat i krenut dalje)
mi smo slali molbe preporučeno s povratnicom samo prvi puta, a drugi puta (nakon godine dana) klasićno.. i u oba slučaja su stigle na odredište
počela sam zvati centre tjedan dana nakon slanja, kao da provjerim jesu li dobili molbu i usput se malo predstavim, a odgovore možeš čekati i godinu dana, neki centri su odmah odgovarali, a neki bome i nakon godine.
napravila sam tablicu i tamo vodila evidenciju, nije mi bilo baš lako počet zvat, ali kad kreneš onda ne želiš stat
samo hrabro i sretno!!!![]()
Bab samo da vam poželim sreću![]()
Hvala Charlie,
nadam se da ce se bar ovdje dogoditi neke lijepe stvari.
Pokusat cemo mi jos vjerojatno i sa MPO-om ali trebat ce nam sad mali odmak od doktora.
Ari Mali,
hvala i tebi na odgovoru i pomoci.
Mi smo nazalost izgubili bebicu u 11 tjednu trudnoce, srceko nam je stalo
Ali mi tolko zelimo dijete da ne zelim gubiti dragocijeno vrijeme i zelim sto prije krenut sa molbama...tko zna, mozda nas nase dijete vec negdje ceka...
Sad tek vidim, draga Bab za srceko.
jako mi je zao, drzim fige za ovu drugu frontu, a na kraju da iznenade obje. Kao shanti i pujici
Bab mi smo isto kao i arimali s tim da smo i prvi put poslali molbe obično, samo u dva, tri centra za koji smo imali neke informacije da se nešto događa smo poslali žurno. Isto sam nakon tjedan dana počela zvati, krenula sam nekako abecednim redom, osim kad sam cula za neki centar da netko nešto ima, znali su mi čak u centru nekom koji sam nazvala reći da nazovem neki drugi.
za srčeko, ja sam isto tip od akcije, kad si u borbi, lakše je i tugu podnijeti jer nemaš puno vremena misliti.
Prvjerite samo adrese centara, znam da se par njih selilo na drugu adresu a na stranicama adresara je stara adresa(nisam sigurna al provjeri čakovec i dugu resu, ostalih se ne sjećam ako ih je bilo)
Sretno Bab!
U mislima sam s tobom .......... nije ti lako, ali treba krenuti naprijed! Vjerujem da iza tuge dolazi veselje!
Mi smo slali zamolbe po svim centrima na klasičan način i kako čujem kad kontaktiram centre svima su stigle! Neki centri odgovore odmah, neki nakon godinu dana ...............ali imaju nas u svojoj bazi podataka!
Šalji kako želiš i želim ti da što prije grliš svoje anđeliće!
Draga Bab žao mi je što vam se dogodilo! Tužnoali idemo dalje!
Mi smo slali pismo običnim putem i počeli smo nazivat nakon cca 4 dana.
I kao što cure vele da smo čekali da nam stignu svi odgovori čekali bi i do godinu dana. Neki centri stvarno sporo rade!![]()
Bab, žao mi je za ovo što ti se dogodilo! Zato ti želim da čim prije kreneš u "osvajanje" i da te malene ručice ubrzo grle!![]()
Drage moje iskusne cure...
jel ima koja dobra duša koja ima popis svih domova na jednom mjestu da mi to pošalje na pp, a može i ovdje.
Ja sam danas čvrsto odlučila naše molbe zapakirati i u ponedjeljak odmah poslati ali ne mogu na internetu otvoriti stranicu sa adresama domova...
i sad sam tužna i nestrpljiva jer ne znam kada će to proraditi.
Napokon sam došla k sebi( bar mislim da jesam) od šoka nakon gubitka mog malog anđela i sada bi htjela napokon poslati sve molbe.
puuunooo hvala na velikoj pomoći![]()
Bab, draga moja, drago mi je da si došla k sebi i da će se sve posložiti onako kako treba biti! Za domove ti ja neznam, ali budu se neke druge cure javile! Samo sam te htjela pozdraviti i zagrliti!
Sneki moja,
baš si draga
a šta ima kod Vas???
Nadam se da će se i vama zvijezde posložiti...jer ovo što nam se događa je baš teško
pusa velika
Bab draga,jako mi je edrago da si odlučila krenuti dalje u borbu..
adrese domova ti ne znam jer nismo zamolbe slali tamo već na Centre jer domovi ne odlučuju o tome dal koje dijete ide na posvojenje ili ne pa se nismo time zamarali..
sretno draga moja i da čim prije držite svoje zlato u rukama..ljubim te jako..
Draga Bab, mi nismo slali molbe po domovima već samo na centre!
.......znam da je stranica Ministrarstva "van uporabe" već neko vrijeme........
Napokon jedna lijepa vijest ...........odlučila si krenuti dalje!
Želim ti puno sreće!
Posljednje uređivanje od rima11 : 09.03.2012. at 18:51
hvala curke!!
A ja sam onda nekaj zabrijala...s tim domovima...
Znaci vi ste slale molbe na centre za soc. skrb po hrvatskoj???
Sorry ak sam sad ispala blesava...budem onda probala na netu naci popis tj adrese pa da iduci tjedan svima posaljem nasu molbicu.
Pusa curke
hej curke,
ja sam se danas bacila na zvanje svih centara da vidim da li su zaprimili našu molbu i kakva je situacija što se tiče dječice...
nadamo se da ćemo i mi jednog dana ovdje moći napisati svoju priču sa happy end-om.
pusa svima![]()
Mare draga...tebe da nema trebalo bi te izmisliti !!!
najveća na svijetu !!!
bab drzim fige na ovom frontu !
Bab, nek vas brzogrle malene ručice! Sretno!!!![]()
curke moje, hvala na lijepim riječima.
jučer sam iznazivala cca 20 centara...svi su bili dragi...
ali kolko god sam znala da je situacija jako loša, baš sam nekako na kraju dana bila tužna jer su mi u dosta centara rekli da ili godinama nemaju djece za posvojenje ili imaju 1 u godini dana.
Nije da sam izgubila nadu, ali bojim se da će to sve ići jaaaaakoooo teško...
a ja bi tako htjela jedno djetešce...da ga ljubim i mazim i pazim i volim najviše na svijetu
uh...![]()
Hej Mare moja,
a za sada nikako,što smo i očekivali.
Poslali smo sve molbe, dobili skoro sve odgovore da su nas uvrstili u njihove evidencije ali da nemaju dječice za posvojenje.
Sad ću ovih dana opet malo okrenuti njihove brojeve tek tolko da im ostanem u uhu...
Nekako sam se neki dan baš rastužila... sve znam, posvojitelja je jako puno, dječica nemaju rješene papire...ali svejedno me to sve tako rastužilo i nekako se bojim da ni na ovom "polju" nećemo uspjeti.
Nakon gubitka naše bebe, sve mi puno teže pada...a sama pomisao da ćemo ostati bez tih toliko željenih malih ručica me jednostavno guši...
Uf...teško mi je...
Još je sve svježe Bab. Normalno je da si tužna i da ti je teško.
Voljela bih ti reći da će biti bolje - evo meni ni nakon 2 godine od spontanog nije zasjalo sunce - ali mogu ti reći da će s vremenom manje boljeti. Ti češ biti jača, događat će se druge stvari, prijatelji i suprug će ti skrenuti misli s crnjaka i tak...
Ma nisam ni ja popila svu pamet svijeta, ali teško mi je kad vidim kako je tebi teško. Tako je i meni bilo, dugo, čak punu godinu dana od spontanog. Sretne su one cure koje uspiju zatrudnit brzo nakon spontanog pa se ne opterečuju s onim što se dogodilo. Mi ostale snalazimo se kako znamo...
Posljednje uređivanje od TrudyC : 18.05.2012. at 11:19
uf, Trudy...rasplakala si me
Baš si draga
Ima dana kad se bolje nosim s tim, ima dana kad mi je koma...ali općenito mislim da sam se dosta promjenila...nisam više ona nasmijana i vesela osoba...
dobro, nije baš da sam postala totalni mračnjak, ali vidim po sebi da nisam ko prije...
A valjda će doći i naših pet minuta...
Draga Bab, nemogu te utjesiti pa cu ti samo poslati jedan zagrljaj
Mislim na tebe i vjerujem u uspjeh ipak na kraju
Ajme, nisam te htjela rasplakat - sorry...
Nakon cijele MPO priče, teško da je itko od nas ono što je bio prije...
Korak po korak, dan po dan![]()
JOJ CURE, PREDRAGE STE
Uz Vas je sve lakše jer znam da me u potpunosti razumijete.
i hvala Vam svima na tome
ljubim i grlim...jaaaaaaaaaaaaaaaakoooooooo
Naravno da nisi ista kao prije, proživjela si nešto vrlo, vrlo teško i tužno... ali ja te vidim kao jaku i hrabru mladu ženu i bez obzira na teške trenutke koji su prirodni i normalni, vjerujem da nećeš odustati, ni na kojem planu. A u vezi posvojenja, to ne ide kao s postupcima, jer danima se može činiti da se ništa ne događa i da nema puno nade, a onda ti jedan telefonski razgovor može nagovijestiti da će ti se život iz temelja promijeniti. U jednom danu, koji započne jednako kao i prethodni, a koji postane tvoj Dan. Samo ne odustaj...
Ako poželiš, javi se![]()
Posljednje uređivanje od Shanti : 18.05.2012. at 23:22 Razlog: tipfeler
Pogodila si, Shanti, Bab i je jedna hrabra, jaka, prekrasna mlada žena! Čast mi je što je sam je i "u živo" upoznala!![]()
Bab slažem se sa curama. Ja sam imala missed prije deset godina, nakon toga 8 god bezuspješne MPO. Mogu ti reći da vrijeme liječi sve. Povremeno se sjetim i rastužim, no život ide dalje, jer na tu situaciju više ne mogu utjecati. Vjeruj mi da ćeš se s vremenom opet početi dobro osjećati. Nikada nećeš zaboraviti, no život će ti donijeti nove radosti i brige koje će u drugi plan gurnuti sve tuge. I mi kao i vi zovemo Centre i nadamo se. Ne vjerujem da nam je namijenjen život bez djeteta. Znam da je lako biti pametan s odmakom od 10 godina, no namjera mi je bila da vidiš da svijet neće uvijek izgledati tako tužno. Samo hrabro (i strpljivo)!
Hvala Vam cure drage...
od srca vam hvala na lijepim riječima
Znam i ja da vrijeme sve liječi i da će s vremenom postati lakše( ili bar drugačije)...i iskreno jedva čekam da dođe to vrijeme.
A do tada ću biti strpljiva i zahvalna na svom dragom koji mi je ogromna podrška u svemu ovome... i na Vama...jer tu sam upoznala toliko divnih ljudi bez kojih bi moj život definitivno bio drugačiji.
Drage moje Rodice![]()
Danas sam malo emotivna, pa mi nemojte zamjeriti malo "kenjkavi" post![]()