Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Euthyrox u trudnoći - doze, utjecaj, kontrole

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Euthyrox u trudnoći - doze, utjecaj, kontrole

Trudnice koje ste uzimale Euthyrox u trudnoći, kakva su vaša iskustva?
    Koliko ste često kontrolirale hormone, povećavale dozu?
    Da li je beba nakon poroda prošla neke posebne kontrole?
    Utjecaj lijeka na bebu?
    Što s dozama nakon poroda? Kako reagiraju hormoni? Da li se doze "unormale"?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam prije trudnoce pila 50, otisla na kontrolu odmah nakon pozitivnog testa, povecalo mi na 75. Uglavnom doktor mi je rekao kontrola svakih 6 tjedana, zbog toga sto se u trudnoci mogu pojaviti antitijela, a i povecava se potreba za dozom. Frendica je u trudnoci s 50 dosla na 125 na kraju, nakon poroda opet stavljena na 50. Lijek nema neki utjecaj na bebu osim pozitivnog, odnosno u nedostatku hormona stitnjace dolazi i do vrlo povecanog rizika od spontanih. Osim toga, bebama ionako odmah nakon poroda kontroliraju hormone stitnjace pa da nesto nije u redu onda bi i one dobivale lijek.Pricao mi je doktor da se u med. literaturi nedostatak hormona stitnjace kod majke (npr. u zemljama gdje se nije jodirala sol) sto je za posljedice imalo radjanje djece sa smanjenom funkcijom stitnjace ili cak bez stitnjace kroz istrazivanja s godinama dovelo u izravnu povezanost s razvojem mozdanih sinapsi kod djece. To se zvalo "alpski kretenizam" jer su takva djeca imala smanjene intelektualne i mentalne sposobnosti.
    Tako da ne brini, nema stete nego samo koristi i redovito se kontroliraj zbog prilagodjavanja doze

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koja vrijednost TSH se želi postiči u trudnoći?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gle, u mojoj laboratiriji su ovo referentne vrednosti za ft4 i tsh u drugom i trecem trimestru:

REFERENTNE VREDNOSTI ZA HORMONE ŠTITNE ŽLEZDE ZA DRUGI I TREĆI TRIMESTER:
    TSH..................... (0,2 - 3,5)
    FT4.......................(8,24 – 24,71

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel mi trebamo kakvog skakutavca tu staviti?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moja doktorica kaze da je u trudnoci najvazniji T4, a TSH je bitan za zatrudnit. ja sam prije trudnoce pila 75, otisla na kontrolu cim sam doznala da sam trudna, ali mi je doza i dalje bila ok, ali mi je oko 15 tjedna povecana na 75/100 i kontrola za 3 mj pa cemo vidjet kako ce biti dalje.
    tako mi je i u 1. trudnoci isto doza povecana oko 15 tjedna i takva mi je ostala do poroda, a onda mi je nakon poroda nalaz setao malo gore, malo dole, i taman kad sam ga uspijela koliko koliko ustabilit eto mene opet trudna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    jel mi trebamo kakvog skakutavca tu staviti?
    Joj spajalice, zar još nisi shvatila da ziheraš ostaje ziheraš.
    Malo se informiram, pa kad sam spremna, svaki čas iskaču nove prepreke, kao iz paštete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je dr. rekao da se u trudnoći cilja na TSH čak manji od 1, pa si nešto mislim koja bi to bila konjska doza da dođe ispod 1.
    Zato me zanima koje su doze vama tolerirali.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Joj spajalice, zar još nisi shvatila da ziheraš ostaje ziheraš.
    Malo se informiram, pa kad sam spremna, svaki čas iskaču nove prepreke, kao iz paštete.
    zato i ne cestitam vec stidljivo pitam

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni su u trudnoći kontroliraliTSH i "slobodne" FT4 i FT3 - zato jer su oni valjda precizniji, nemam pojma. U trećoj trudnoći mi je predstojnik na endo rekao da TSH može biti max 2.1, a dr. trudnoću prije mi je tolerirao do 6. Beba je zdrava, pametna velika curka isto kao i prva koja je preživjela trudnoću bez E. jer nisam ni znala da imam bolesnu štitnjaču i autoimunu bolest.
    Do 28. tj. sam išla svakih 6 tj. dr. mi kaže da što se do tad učini-učinjeno je.
    Povećavan mi je svaki put Euth., i sad nakon treće je sa 75 u početku do 125 u trudnoći- 86, nešto optimalan-ne pitajte me kako to pijem!
    TSH mi nije uopće utjecao na začeće. Neke druge stvari su predstavljale problemčiće.
    Sretno!!
    Morala sam napomenuti u rodilištu pa su vadili osim TSH rutinskog i FT3 i FT4!
    Posljednje uređivanje od lisica : 28.09.2011. at 16:23

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni je dr. rekao da se u trudnoći cilja na TSH čak manji od 1, pa si nešto mislim koja bi to bila konjska doza da dođe ispod 1.
    Zato me zanima koje su doze vama tolerirali.
    ajme nisam ovo trebala ići čitati, sad mi je muka..
    moj tsh je 5,06 i čekam daljnje pretrage.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

flopice, moj je 5,7, pa sam na terapiji. Moj dr. je mišljenja da bi se i gornja granica trebala spustiti i puuuuno ranije davati terapija.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U trudnoći se žudi za maaaaalim TSHom, bliskom 1.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i meni je doktor rekao da u trudnoci treba bit oko 1, na zadnjoj kontroli je bio cak 0,5

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

može preporuka nekog dobrog endokrinologa u zg?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Flopice, problem je jer se dugo čeka.
    Ne znam da li si trudna ili ne, ako jesi, onda se možeš s uputnicom pojaviti i nadati se da će te primiti, inače se čeka mjesecima.
    Možeš privatno u Polikliniku Leptir.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj muž hoda privatno kod dr. Lacića (isto nije mogao dočekati red preko hzzo, pa smo se odlučili prebrikati i jako je zadovoljan).

Kolegica s posla ide na Vuk Vrhovec preko hzzo i isto je zadovoljna. Čekala je na prvi pregled neka 3 tjedna prošle godine ako se dobro sjećam, a mene su na Rebru naručili za 6 mjeseci (nisam otišla još uvijek jer su mi hormoni uredni, samo imam čvoriće, ali ako baš budem morala ići ću gdje i muž).

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Anemona, ja sam T provela na letroxu ( odstranjena štitna prije 10 god), prije T sam pila 100mg 6 dana, a sedmi dan 125.

U trudnoći sam hormone vadila svakih 4-6 sedmica i prema nalazima su mi povećavali dozu. Kod mene se nije mnogo povećala i pred kraj T sam pila 5 dana po 125, a 2 dana po 100mg.
    Kontrolisali su mi TSH, FT3 i FT4.
    Najveći tsh izmjeren mi je bio 5,7 i tada su minorno povećali dozu.

Savršeno bi bilo da tsh bude oko 1, ali ako bi njegovo spuštanje npr.izazvalo povećanje FT3 i FT4, koji su skoro granični nije ni to ok. Tako da se ne može nikako zasebno posmatrati i to najbolje uz ova dva hormona, a ne t3 i t4.

Što se tiče bebe, nije potrebno raditi nikakve testove ( bar tako meni rekao pedijatar, koji je pregledao bebu u rodilištu).
    Po rođenju tj. pri otpustu svim bebama vade krv iz pet, koja se testira na konatalnu hipotireozu ( TSH) i fenilketonuriju, mislim da im nalazi stižu za 10-15 dana i roditelje obavještavaju samo ako nisu ok.

Sretno

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim, al to samo ja mislim da je uticaj lijeka na bebu, poput uticaja šumećeg magnezija, do bebe dođe možda sekundica više "konzervansa" -dodaci u lijeku. Bebi je bitno da se procesi u tijelu odvijaju ok. a to omogućava uredna hormonalna slika, a je li ona prirodna ili sintetska mislim da je manje bitno.

A nakon poroda sam se kontrolisala ( po preporuci) češće nego inače, svakih 6-8 sedmica ( tako ) 6 mjeseci, već sada mi je kontrola na pola godine.
    Terapija mi je isto smanjivana malo po malo, sada pijem kao prije T.

Btw u T me nikada nisu puštali da čekam dugo ( zbog zračenja na odjelu), tako da obavezno napomeni T (aBd).

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hm da, trudna sam...
    danas idem na ultrazvuk pa ću vidjeti sa svojom liječnicom

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    može preporuka nekog dobrog endokrinologa u zg?
    poliklinika Leptir na Črnomercu se po meni ispostavila najboljom, a imaš i u Prilazu Gjure Deželića profesoricu Wagner, proguglaj si... ja sam bila kod njih, ali ipak, da moram birati, Leptir je br. 1, sve ti odmah obavi, i uzv, i pregled, sve ti objasni, sasluša te ako te nekaj muči... i ne čeka se dugo, a unutra si preko sat vremena... bar sam ja bila...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure hvala na informacijama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja glasam za Leptir, ako imaš novce za to. Dosta je skupo.
    Pregled 400 kn, pretpostavljam da je i UZV tako negdje,... Vjerojatno je kompletna obrada oko 1000 kn, ako trebaš i nalaz krvi, ali dr. je stvarno super.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam Flopica

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku

Što se tiče bebe, nije potrebno raditi nikakve testove ( bar tako meni rekao pedijatar, koji je pregledao bebu u rodilištu).
    Po rođenju tj. pri otpustu svim bebama vade krv iz pet, koja se testira na konatalnu hipotireozu ( TSH) i fenilketonuriju, mislim da im nalazi stižu za 10-15 dana i roditelje obavještavaju samo ako nisu ok.

Sretno
    slično je bilo i kod mene, obavezna kontrola, češća (odstranjena štitnjača 2009.g.), pila 100mg 6 dana i sedmi 50 mg prije trudnoće, u trudnoći se doza korigirala ovisno o kretanju tsh, t3, t4, povećavala se, ja sam skoro došla do nekih (nisam 100% sigurna, ali tu negdje) 170 mg......Nakon trudnoće, što podrazumijeva i sad nakon 9 mjeseci pijem isto 100mg 6 dana, 7-mi dan 50 mg....a ovo boldano potpisujem tako su i meni rekli
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 29.09.2011. at 15:44

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

aleksandra hvala
    stvar je u tome da ja nikad nisam imala povišene nalaze hormona, uvijek na gornjoj granici ali nikad preko nje
    tako nikad nisam ni upućivana dalje niti sam uzimala neku terapiju
    međutim, imam na vratu nekakve čvoriće koje redovito kontroliram i to je to dosad
    sad, u trudnoći mi je malo taj tsh povišen i moja liječnica želi da idem ipak endokrinologu budući sam sad trudna
    sutra imam ultrazvuk dogovoren kod svog radiologa, pa ćemo dalje vidjeti
    uglavnom, nije mi svejedno, sad sam 11. tj. i imam nekih sitnih stresova pa ne znam jel moguće da su mi vrijednosti povišene i zbog toga...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

flopice ja sam 13 tt i već sam odavno na terapiji eutyroxom; prije T mi je TSH bio 2,5 a već na prvom vađenju krvi sa 7 tt je skočio na 5,7 . povećali su mi dozu i to je to.
    ne znam kako kod vas ali kod nas su više ginekolozi zabrinuti za štitnjaču nego endokrinolozi, oni toleriraju sve do ,pa čak i preko, granica ref. vrijednosti. moj endokrinolog mi je rekao da je imao trudnicu kojoj je tsh bio 60 ( da 60 ! ) i to su otkrili tek pri kraju trudnoće ; dijete se rodilo živo i zdravo, ali se ne zna da li će ta razina hormona utjecati na daljnji intelektualni razvoj

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa moja ginekologica je rekla da nipošto to ne smijemo zanemariti i šalje me endokrinologu iako nalaz nije puno iznad. mene je strah da li mogu nastati kakve posljedice jer ja sam već 11tjedan. mislim ni ne smijem pomisliti na to
    sa 8 tt prvi put napravila nalaz krvi i uopće otišla doktoru
    ma sad sam skroz prestrašena ...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tj. krv sa 9 tt ima li netko iskustva, da recimo nije ni znao da ima povišene hormone?
    ili saznao tijekom trudnoće?

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I ja glasam za Leptir, ako imaš novce za to. Dosta je skupo.
    Pregled 400 kn, pretpostavljam da je i UZV tako negdje,... Vjerojatno je kompletna obrada oko 1000 kn, ako trebaš i nalaz krvi, ali dr. je stvarno super.
    hehehe, možeš tak... a možeš se i naručiti za uzv, platiš 300kn, a dobiješ kompletnu obradu, a nalaze krvi obavi u bolnici mukte, i samo mu doneseš na uzv...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ja planiram donijeti ultrazvuk nalaz, krv nalaz a kod njih otići da vidimo za terapiju, jer nemam vremena čekati
    ne znam zašto bih obavljala ono što već imam nanovo napravljeno.
    valjda me neće odbiti?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

flopice, jesu li ti fT4 i fT3 u granicama normale? Ako jesu, onda nije frka, ali naravno svakako odi endokrinologu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

t4 109.57
    t3 2.33 ( do 2.29 je ref. vrijednost) znači isto malo povišen

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma ja planiram donijeti ultrazvuk nalaz, krv nalaz a kod njih otići da vidimo za terapiju, jer nemam vremena čekati
    ne znam zašto bih obavljala ono što već imam nanovo napravljeno.
    valjda me neće odbiti?
    flopice, naravno da te ne budu odbili, zovi odmah sutra, taj nalaz krvi ti je dovoljan za donjeti i pravac u Leptir. Dr. je odličan.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

t4 109.57
    t3 2.33 ( do 2.29 je ref. vrijednost) znači isto malo povišen
    Ovak, TSH je hormon hipofize, on stimulira štitnjaču da radi. Kad je TSH povišen, to znači da hipofiza "osjeća" da se štitnjača ulijenila, odnosno povišena vrijednost TSH govori da je štitnjaču trebalo jače poticati na rad.

Hormoni štitnjače su T3 (trojodotironin) i T4 (tiroksin). Oni mogu biti normalni i kada je TSH viši, ali to znači da će u nekoj doglednoj budućnosti štitnjača biti još više lijena, pa će njihove razine PADATI.

Kod prave hipotireoze, TSH je povišen, a T4 i T3 sniženi. Euthyrox je upravo sintetski T4, dakle pije se kao nadomjesna terapija kada štitnjača sama nije u stanju proizvesti dovoljno vlastitoga tiroksina.

Ja sam spomenula fT4 i fT3, to su slobodni T4 i T3, ti slobodni su biološki aktivni i zato je ua procjenu funkcije štitnjače važna njihova vrijednost.

Ovaj "povišeni" ukupni T3 nije bitno povišen, a T4 je sasvim OK. Treba ipak vidjeti koliki su slobodni hormoni, te pratiti i dalje kod endokrinologa.

Ja nisam medicinar.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 29.09.2011. at 21:19

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Podižem, dakle prije 5 - 6 godina sam imala problema sa štitnjačom, sa hiper i hiotireozom. To sam dovela u normalu i već oko 4 godine ne pijem nikakve lijekove,ali redovno kontroliram.. U prvoj trudnoći sve je bilo ok, nalazi su bili uredni, išla sam malo češće. Sad sam trudna 18+3, prije 3 tjedna sam bila u Osijeku na kontroli i danas mi je stigao nalaz. Zaključak doktorice je sljedeći:

Eutireodna, radi imunoterapije preporučam u th uvesti Euthyrox 50 ug dnevno, kontrola za jedan mjesec.

E sad, razina hormona je sljedeća:

FT4 11,79 pmol/L
    FT3 4,33 pmol/L
    TSH 3,767 mIU/L

Kužim da mi je FT3 i TSH povišen, koliko je to opasno za trudnoću? Zadnji pregled sam imala prije 2 tjedna + UZV, sve je u redu. A ovi nalazi su rađeni prije toga. Kada sam prije 6 godina pila Euthyrox, imala sam brdo nuspojava, nikako mi nije odgovarao, sad pokušavam dobiti svoju doktoricu da vidim što ona kaže. Sutra ujutro bi nazvala i ginekologa za savjet.
    Kako se vi nosite s tim u trudnoći? Tako dugo je sve bilo u redu, da me sad ovo prilično ukomiralo. Pogotovo zato što nisam otišla kontrolirati hormone prije nego što sam ostala trudna, možda sam mogla spriječiti....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni su rekli na klinici da se u trudnoći tolerira do 3 TSH. I tek u 2. trom. se počinje više crpiti štitnjača koliko sam shvatila dr. Mislim da nisi zakasnila glavno da sad počneš uzimati terapiju.
    Ja sam na 75 mg od početka (sad sam u 21 tt) i za 10 dana imam novi pregled i vađenje krvi baš me zanima situacija
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 25.04.2013. at 16:41

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pozdrav
    ja sam friska trudnica pa me zanima
    pijem euthyrox 25mg
    svako koliko kontrola, vec je proslo mjesec dana od zadnjeg vađenja ....sta se zapravo sad u trudnoci gleda tsh , ukupni, ili slobodni ??
    jer iako na uputnici lijepo pise izvaditi tsh, ft4 ft3 , u stvari sve , oni meni samo napisu tsh a ocito je ft4 jako bitan u trudnoci jelda ??

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

crvenkapice77 ako ti na uputnici piše mislim da bi ti ih morali izvaditi, tako je meni bilo kad mi je dr. tražio i tsh i ft3 i ft4, taj ft (slobodni) je bitan kod trudnica,
    ali meni ga moj endokrinolog ne traži uvijek

ja ću ga sad na sljedećoj kontroli tražiti sama možda, vidjet ću!
    ja sam inače bez štitnjače i pijem sada u 21 tjednu 175 dozu već od 9 tjedna, kada mi je bio 9
    pa pao na 0,4
    i sad zadnja kontrola nekidan na tih 175 mg - tsh 2,3 i ostavio mi je istu terapiju sljedećih 5-6 tjedana, ali ja ću to malo prije izvaditi , strah je mene
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 28.04.2013. at 02:06

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Blekonja, kako podnosiš te velike oscilacije TSH?
    Meni puno manje oscilacije teško padnu, užasno teško. Osjećam ih.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Crvenkapice ja sam vadila tsh odmah sa pozitivnom betom, bio je ok, onda ponovo u 12. tt i tad je skočio na 3 pa mi je povećana doza na 50 mg. Nakon toga mi je uvijek bio ok, između 1 i 2. Uz to sam uvijek vadila i ft4, to me Radoncic tražio jer mi je on prepisivao terapiju i uvijek je bio između 16 i 19

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala ,
    ma nararavno da na uputnici pise i ft4 i sve ali da ne kazem sta su grrrr zadnji put mi poslali samo tsh , pa ne kuzim

gabi znaci na 3 dizu na 50 mg pa zasto kad je 3 u ref. vrij. ? meni je uvijek bio iznad 3 , a u prosloj trudnoci ga nisam ni vadila pa i ne znam koliko mi u trudnoci skoci,....sutra cu ponovit nalaze pa cemo vidjet sta dalje za dozu,

znaci gabi ponavljas svakih 5-6tj ?
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 28.04.2013. at 16:25

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a jel ti se ft4 ista promjenio prije trudnoce i u trudnoci ?
    meni prije trudnoce bio ft4 -13 , a tsh 2,50 prije ivf kad sam vadila zadnji nalaz ( tada nisam dobila ft4 iako je pisalo na uputnici )

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ft4 mi je uvijek bio ok, između 15 i 20. A ne znam da li je pravilo da se na 3 podiže doza, tako je meni Radoncic, on voli u trudnoći držati tsh ispod ili oko 2 a kaže i da su u zimi potrebe za tim veće nego ljeti. Ja sam samo pratila njegove upute.

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja vadim svaki puta T4, ft4 i TSH. Uzimala sam 50 preko tjedna 100 vikendom pa mi bio snižen TSH a povišen T4 pa mi je smanjena doza na 50 sve dane a nedjeljom na 75. pa za tri mjeseca mi je TSH skočio na 5,8 te mi je povećala dozu sve dane na 75. Za kontrolu za 3 mjeseca je tražila samo T4 i TSH i tada sam bila taman friško trudna , nalazi T4 i TSH su bili uredni i terapija nepromjenjena. Kontrola za 3 mjeseca T4 je povišen (u trudnoći je to uobičajeno) a i TSH mi je 3,1 pa mi je digla terapiju na 100 svaki dan i sad sam friško vadila ali još nisam dobila nalaze i idem drugi tjedan na kontrolu.

Eto u pravilu u trudnoći kontrola je svaka 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Blekonja, kako podnosiš te velike oscilacije TSH?
    Meni puno manje oscilacije teško padnu, užasno teško. Osjećam ih.
    pa u principu tu prvu oscilaciju na početku trudnoće sam osjećala, bila sam umorna, neraspoložena, nikakva, ali iskreno pripisala sam je trudnoći
    moja je greška jer sam totalno skinula štitnjaču, a zakasnila na tu prvu kontrolu nakon što sam saznala da sam trudna, jednostavno sam je smetnula s uma .

ovo sa 0,4 na 2,3 nisam ništa posebno osjetila, ne znam, ali ovu prvu da

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni stigli nalazi tsh
    i nimalo mi se nesviđaju, tsh mi je povisen na 3,45
    a ukupni t4 mi je na granici 161 ( ref.vrij. 58-161)
    jel meni potrebna jaca doza od 25mg E.

trudna sam 5tj

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Crvenkapice odi što prije do dr. meni je glupo govoriti da treba ti jača doza ili ne treba mi tu nismo kvalificirani ipak za te stvari

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Slažem se s MM, to ti mora prepisati liječnik koji ti je prepisao i ovu dozu od 25

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

dozu mi je prepisao mpo lijecnik ali on sad veli da dozu ne treba povecavat

sutra cu kod endokrinologa pa cu vidjeti sto on veli , mada ce i njemu ovo biti ok jer je u granicama normale
    ali za nas ivf trudnice nije ovo ok koliko se ja laik kuzim

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •