Ja sam prije trudnoce pila 50, otisla na kontrolu odmah nakon pozitivnog testa, povecalo mi na 75. Uglavnom doktor mi je rekao kontrola svakih 6 tjedana, zbog toga sto se u trudnoci mogu pojaviti antitijela, a i povecava se potreba za dozom. Frendica je u trudnoci s 50 dosla na 125 na kraju, nakon poroda opet stavljena na 50. Lijek nema neki utjecaj na bebu osim pozitivnog, odnosno u nedostatku hormona stitnjace dolazi i do vrlo povecanog rizika od spontanih. Osim toga, bebama ionako odmah nakon poroda kontroliraju hormone stitnjace pa da nesto nije u redu onda bi i one dobivale lijek.Pricao mi je doktor da se u med. literaturi nedostatak hormona stitnjace kod majke (npr. u zemljama gdje se nije jodirala sol) sto je za posljedice imalo radjanje djece sa smanjenom funkcijom stitnjace ili cak bez stitnjace kroz istrazivanja s godinama dovelo u izravnu povezanost s razvojem mozdanih sinapsi kod djece. To se zvalo "alpski kretenizam" jer su takva djeca imala smanjene intelektualne i mentalne sposobnosti.
Tako da ne brini, nema stete nego samo koristi i redovito se kontroliraj zbog prilagodjavanja doze