Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: e bay..help!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa Vidi poruku
    lutonjica, to je i moj slučaj.
    Zaključak, za sve koji se prvi put upuštaju u kupovinu na ebayu: ukoliko nemate kreditnu, možete otvoriti paypal račun preko debitne visa electron (koju banka uvijek daje uz devizni račun), ali ona mora biti oko 48 h ranije aktivirana (talkinom ili potvrdom u poslovnici).
    Mene zanima jel se plača kakva naknada za takvu karticu odnosno otvaranje deviznog računa?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

u pbz-u placas naknadu za vodenje svakih 6 mj. mislim da ti onda godisnje ispadne oko 70kn.
    za ugovaranje ne.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima jel se plača kakva naknada za takvu karticu odnosno otvaranje deviznog računa?
    platila sam cca 30 kn izradu kartice i plaća se neka sitna naknada samo onaj mjesec kad imaš nekakve transakcije. ne znam napamet kolika je, pogledat cu.
    nista drugo se ne plaća.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo pogledala sam, plaćam cca 5 kuna naknade onaj mjesec kad imam transkacije

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

koja banka? moja je pbz

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

erste

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jel kupujete crocsice na ebayu?
    Gdje ih kupujete, ako ih kupujete?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    jel kupujete crocsice na ebayu?
    Gdje ih kupujete, ako ih kupujete?
    i mene ovo zanima?
    I zanima me jel stvarno istina da se u orginal croksama ne znaoji noga ili su to samo priče?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi kupujemo.
    Ne naručujem iz Kine, biram sellere s dobrim ocjenama, čitam feedbackove.
    Ovdje sam kupovala već više puta, zadnji put prošli tjedan: http://stores.ebay.co.uk/Minimoonsai...id=p4340.l2563

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kupila sam crocsice 4 puta, bile su original, kupila sam od UK sellera s dobrim feedbackom
    Posljednje uređivanje od tina55 : 26.03.2012. at 10:02

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kupovala i od tajvanskih i hongkonskih prodavaca i sve je bilo ok.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala cure.
    A kako funkcionira s carinom, ako su jedne cca 120,00 kn(jel carina ide iznad 150?) dali mi je isplativije naručit jedne po jedne ili odmah paket od recimo 3 para?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pošiljke do 160kn se ne carine. U ovih 160kn ulazi i trošak poštarine.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jel se kome desilo da mu nrucena roba nije dosla..i kaj u tom slucaju..

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

koliko dugo ima da si naručila i odakle?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    i mene ovo zanima?
    I zanima me jel stvarno istina da se u orginal croksama ne znaoji noga ili su to samo priče?
    ja imam origigi crosc pa mi se sve isto zboji noga. vjerojatno manje nego što bi se znojila u nekoj drugoj šlapi, ali se ipak znoji.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    pitaj sellera gdje je zapelo i možeš otvoriti case, prvo ga kontaktiraj
    zna se dogoditi da zapne i po 2,5 mjeseca, a i da seller ne pošalje, ja sam ga prijavila, tj. otvorila case i morao mi je vratiti novac

inače, od 1.4. poskupljuje poštarina iz UK

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam iz hong konga čekala 50 dana da stigne paket

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ne stigne do 30 dana šalješ poruku selleru da provjeriš je li se paket njemu vratio, ima li nekakqav trackoing number pošiljke.
    Ako se seller javi i kaže da kod njega nema, nema broj i zamoli te da pričekaš još, čekaš. Obično sami ponude ako ne dođe za 10-15 dana da će poslati novi item bez ikiakve naknade a tebe zamoliti da ukoliko stignu oba paketa da jedan vratiš natrag ili platiš i drugi, neki daju drugi i ne traže ništa više.

Meni je u 5 godina koliko naručujem (a naručujem previše ) samo 2 paketa nisu stigla.
    Za jedan se seller nije javljao, nakpon 43 dana otvorila sam dispute na paypalu (rok je 45 dana od kupovine) i vraćen mi je novac.
    Drugi seller je poslao ponovo i taj poaket je stigao brzi, prvi nikad nije došao.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

a ja imam problem da je prošlo 60dana od naruđbe i selleru sam konstantno slala mail i on kaže da je vjerojatno do pošte... da se strpim i sad u zadnjem mailu sam dobila ovaj odgovor:

we are sorry to you for the inconvneince caused
    we are sure send the parcel to you .the parcel should be on the way to you
    pls do me a favor to wait for 7 days about your parcel arrive to due the customs inspection
    pls feel free to contact us if you have any question
    best regards

Što da radim? MOLIM VAS POMOC!!!

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ne stigne do 30 dana šalješ poruku selleru da provjeriš je li se paket njemu vratio, ima li nekakqav trackoing number pošiljke.
    Ako se seller javi i kaže da kod njega nema, nema broj i zamoli te da pričekaš još, čekaš. Obično sami ponude ako ne dođe za 10-15 dana da će poslati novi item bez ikiakve naknade a tebe zamoliti da ukoliko stignu oba paketa da jedan vratiš natrag ili platiš i drugi, neki daju drugi i ne traže ništa više.

Meni je u 5 godina koliko naručujem (a naručujem previše ) samo 2 paketa nisu stigla.
    Za jedan se seller nije javljao, nakpon 43 dana otvorila sam dispute na paypalu (rok je 45 dana od kupovine) i vraćen mi je novac.
    Drugi seller je poslao ponovo i taj poaket je stigao brzi, prvi nikad nije došao.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako je prošlo 60 dana ništa. čak mu više ni negativan FB ne možeš ostaviti.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nakon 30 dana si trebala kontaktirati ebay i otvoriti case. oni bi ti vratili lovu, ako seller već ne želi. sad stvarno više ne možeš ništa

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon 30 dana ne bih vise cekala, jer je sveukupno 45 dana da se otvori 'slucaj' (case) kod eBaya, koji onda dalje njega "ganjanju".
    Svaka dodatna molba od strane prodavaca da kupac priceka nikako nije korektna, jer u medjuvremenu prolaze dani i istice rok zalbe kod eBaya, a kad on istekne, ne moze se ostaviti ni negativna ocjena.

30 dana, upit prodavacu da se posiljka vratila; ako nije, upit da dostavi tracking number. Ako dostavi, kupac sam moze nastaviti potragu za posiljkom. Ako ne dostavi - otvori se case i eBay to dalje za kupca rjesava.

U nekoliko godina mi samo 2 paketa nisu stigla - s jednom prodavacicom imam vec ustaljeni odnos, i ona mi je poslala novu posiljku; s drugom sam otvorila dispute, nije mogla dokazati da je predmet poslala, i dobila sam puni povrat.

Mene vise muci postar... Danas mi je brzinski pozvonio, i kad sam sisla, njega vise nije bilo, a koverta je stajala na podu pod sanducicem...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

također, meni poštar nabacuje pakete po cijelom dvorištu, jednom mi je stajao u travi dok muž nije išao s kosilicom i nađe paket

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tebi tvoj barem u privatan posjed baca... Ali nasmijalo me (onako kiselo, bas me takvi postari ljute!) ono o kosnji i paketu.
    Ovo ostavljanje na podu (!) pod sanducicem je na ulazu u zgradu koji je malo zavucen od ceste, ali blizu nogostupa, prolaze ljudi.... Mogla bi mi se vrlo lako dogoditi i situacija "pojeo vuk magare"... I zalila sam se posti, ali oni kazu da (talijanski) postari nisu duzni zvoniti za svaku posiljku, samo preporucenu... A ovakvi paketici ne ulaze u domenu 'pravog paketa', kojeg ovdje dostavlja druga firma/sestrinska. I ne stanu svi u sanducic.
    Naravno da je povoljnije naruciti nesto kao 'small packets' umjesto 'international signed for'... pa onda snosim rizik i 'signed for' narucujem samo ono sto je zaista bitno/jako puno placeno.
    Ono od cega mi dodje slabo u zelucu je da smo prije imali postara koji je zvonio za svaku posiljku (bez obzira na njeno formalno 'ime) koja ne bi stala u sanducic, a ako me ne bi bilo, ostavio bi mi ceduljicu. No nazalost, takav postar je - smijenjen. :jos-jedan-kiseli-smijesak:

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi smo radi takvog postara otvorili svoj pretinac u posti te nam se sva posta tamo ostavlja....ionako nam je usput,maltene svaki dan provjerimo ima li sto,ovako sve brze dobijemo nego da cekamo da nam on dostavi.....

apropo reklamacija na e-bayu,stari mi je jednom dobio paketic/kuvertu iz Kine ali je u njemu bila samo neka njihova kovanica!!!natezao se sa e-bayom dok nije objasnio sto je bilo (jer inace je uvijek problem da ti nije poslano/da nisi dobio a ne da ti na prevaru posalju nesto bezveze i bezvrijedno....)
    Nakraju je morao odustat jer mu je nalozeno da tu posiljku vrati selleru i morao je sam snosit troskove u startu...bez garancije da bi mu na kraju to bilo refundirano...a bila je rijec o povecem iznosu (skupljem od posiljke) tako da je nazalost odustao....a isprintao je fotku srednjeg prsta da prilozi uz kovanicu....

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

hvala vam...evo sad sam ga opet kontaktirala..pa cekam odgovor
    nova sam u svemu ovome pa nisam ni znala za taj rok od 43 dana za vracanje novca...

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije rok 43, nego 45 dana, zadnji dan, datum za ostavljanje feedbacka/otvaranje case-a ti se prikaže kad odeš u purcess history, pa imaš fotke kupljenih stvari, nakon nekih mjesec dana, ćini mi se, ispod fotke se pojavi da ostaviš feedback do tog i tog datuma, a ako ima problema da ideš u ebay resolution centar i tam riješiš stvar.

Kada item ne stigne za nekih mjesec dana iz USA/UK ili 40-ak dana iz Kine ili HK, onda obavijestim sellera i pitam dal mu se možda vratio, pa čekam odgovor.
    Nekad oni ponude sami refund ili da pošalju ponovo, uvijek biram refund, jer ako pošalju ponovo isti takav item (ako je shop u pitanju), tko garantira da će mi ovaj put doći, kad već prvi put nije?
    Ponekad zamole da pričekam koji dan da je poslano i da će možda doći, ja im odgovorim da ćekam do tad i tad-43. dan, pošto je vremenska razlika, bla-bla, pa da ne ostanem kratkih rukava i ako do tad ne stigne da otvaram case.
    U par navrata mi se dogodilo da sam otvrila case, dobila povrat novca i paket je naknadno stigao.
    U tom slučaju javite selleru da vam pošalje email koji ima prijavljen na paypal i odete na svoj paypal računte ponovo uplatite novac koji vam je refundiran, na tu njegovu mail adresu.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I da, kartica.
    Ja imam Web prepaid račun otvoren u OTP banci, a radi po principu bonova za mobitel, koliko love si uplatiš na račun, s toliko raspolažeš, nema ulaska u minus, tak da mi je sigurniji od kreditnih kartica u smislu da me nitko ne može opelješiti i uvaljati me u minus.
    Tokenom si s tekućeg uplatim svotu na taj račun kad nešto kupim, na njemu držim samo 2-3 kune.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zmajica prvotno napisa Vidi poruku
    I tak da mi je sigurniji od kreditnih kartica u smislu da me nitko ne može opelješiti i uvaljati me u minus.
    Tokenom si s tekućeg uplatim svotu na taj račun kad nešto kupim, na njemu držim samo 2-3 kune.
    a što je bilo i ovakvih slučajeva?
    nisam nikad čula :/

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni ja nikad čula

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

To je "moja" mjera predostrožnosti
    Nisam napisala da je netko nekome opelješio račun, nego da se ne može ulaziti u minus, već samo koristiti svota koja je položena na račun, pa u slučaju hakiranja računa ili gubitka kartice, ne može se podizati beskrajno puno novaca, nego to malo što je gore...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nedavno se to meni dogodilo, neki hakeri su došli do svih podataka o karticama koje su se koristile za kupnju na strawberrynet.com-u, pa su onda napravili velike troškove po tim karticama,
    među njima je bila i moja (pokušali su obaviti neku kupnju od 500 eura) ali srećom ovi iz Amexa su tada već skužili prijevaru pa su je na vrijeme blokirali.
    Naravno, nisu mi javili da mi je blokiran račun, pa sam se malo obrukala u jednoj trgovini plaćajući tom karticom ne znajući da je blokirana.
    Poslije mi je gospođa iz Amexa rekla da slobodno kupujem i dalje na netu, kaže da prijevara ima čak više po restoranima, trgovinama i bankomatima nego online.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

plaćala si preko paypal-a?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Koristim ebay vrlo cesto i imam pozitivna iskustva. Mnogi prodavatelji ne salju kod nas ili ako salju onda je postarina jako skupa i na to onda ide 25% PDV pa na taj cijeli iznos 10% carine. Nikad nisam platio carinu i pdv jer sve skuplje stvari saljem kod obitelji u njemacku a oni mi posalju autobusom. Npr. neka skuplja stvar kao sto su djecja kolica posaljete autobusom iz njemacke u hrvatsku za 20e i ne placate carinu,pdv i s(kršitelj koda)ing. Nadam se da sam nekome pomogao. I imam prijedlog da se napravi tema u koju bi stavljali linkove dobrih ponuda

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mnogi prodavatelji nemaju izlistano da šalju kod nas, onda im uputiš ljubaznu poruku da ti se sviđa što prodaje i da želiš kupiti i koliki je s(kršitelj koda)ing za RH. I 90% pozitivno odgovori.
    Ja kupujem prek 4 godine i isto imam pozitivna iskustva (osim par izgubljenih paketa, ali tu te kao kupca ebay štiti, tak da se dobije povrat novaca).
    A ovo što pišeš za pdv i carinu, ima cijela paleta stvari na koje se ne plaća carina, pogotovo ako su proizvedene u Europi- dječje stvari, te nisi napomenuo da je to u slučaju ako je vrijednost paketa veća od 160 kuna, ako se kupuje iz shopa ili 300 kuna ako osoba šalje drugoj fizičkoj osobi, te kao najbitnija stvar, sve ovisi o "češljanju" na carini, prođu bez bada i stvari skuplje od tih 160 ili 300 kuna ako imaš sreće, a ponekad te pozovu da dostaviš račun ako im se stvar ćini skupa i kvalitetna, iako si ju platio manje. Odokativna procijena carinika. A ovisi i pod koju carinu spadaš, jer u Zg ziher ne otvaraju stotine paketa koje im stignu, dok u nekoj manjoj ispostavi tipa Varaždin ili Rijeka.- ti su navodno opasni i lupaju jako često carinu, je manje paketa za dostavu, pa ih samim time i više stignu pregledati...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja naručila sportsku opremu iz kine, vrijednost 100$ i prošla bez carine...doduše imala sam sreću jer sam naišla na takvog carinika

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •