Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: dječiji dijabees i nekonvencionalna medicina?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može se "skinuti" sa inzulina, ne pričajte smrtno opasne gluposti.
    zavisi o tipu, moguce je dobar dio pokriti prehranom ali kad se inzulin vise uopce ne proizvodi onda pomoci nema i ide inzulin

prehrana bi se trebala vrtiti na bazi hipoglikemijskog indeksa (idealno bi bilo izbaciti rizu, kruh od brasna zitarica, krupire, tjesteninu) pa ugljikohidrate ubacivati povrcem

http://www.childrenwithdiabetes.com/d_08_000.htm

nemoj bez konzultacije sa lijecnikom izbacivati inzulin u ime alternative jer se tu vrti i educirana i needucirana ekipa i nemoj ugrozavati zivot djeteta jer ti neko moze lijepo upakirati pricu

za cicoku sam i ja puno cula, svi je zivi preporucaju

primi se citanja, educiranja i kad se uhodate bit ce ti lakse

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    zavisi o tipu, moguce je dobar dio pokriti prehranom ali kad se inzulin vise uopce ne proizvodi onda pomoci nema i ide inzulin
    stray_cat, radi se o djetetu, kao sto je vise puta ovdje naglaseno, i koje je na inzulinskoj terapiji. Ocito je u igri TIP 1 i nema govora o "skidanju".
    Kod inzulinovisne djece, dijabeticka ketoacidoza (DKA) se razvije jako brzo. Do nje moze doci i bez prestanka uzimanja inzulina. Cak i kada se reagira adekvatno, moze doci do smrti.

Znam jer sam je i sama dozivjela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    stray_cat, radi se o djetetu, kao sto je vise puta ovdje naglaseno, i koje je na inzulinskoj terapiji. Ocito je u igri TIP 1 i nema govora o "skidanju".
    Kod inzulinovisne djece, dijabeticka ketoacidoza (DKA) se razvije jako brzo. Do nje moze doci i bez prestanka uzimanja inzulina. Cak i kada se reagira adekvatno, moze doci do smrti.

upravo tako

i ne smije se u trenu inspiracije zabavljati isprobavanjem sto bi bilo kad bi sa inzulina presla na neku alternativu

dijeta moze regulirati dio price ali kad se uhodaju sa terapijom se prilicno uredno zivi

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku

To sam i ja doživjela prije dvadesetak dana. Dijete usljed infekcije nije jelo i samim tim nije dobivalo inzulin. Jednostavno je odbijao hranu. Vrlo brzo, za dan dva nastupila je ta nesretna ketoacidoza i na klinici su mu spasili život. To je bilo prestrašno. Nikada se dijete ne smije "skinuti" sa inzulina, jer se radi o životu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •