Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
jasno, postoji ogromana razlika između dijabetesa tipa 1 i dijabetesa tipa 2 , tako da je meni ova tema prilično nejasana i upitna. Nemam pojma o čemu se točno priča, a su zbog toga i savjeti prilično neozbiljni.
Nisam dugo bila na ovoj mojoj temi, a diskusija se razvila. Sad cu biti detaljnija.
Navela sam u naslovu da se radi o dječijem dijabetesu, dakle to znači da se radi o dijabetesu tipa 1, dakle inzulin ovisnom dijabetesu.
Dijete od nepune tri godine prima tri do četiri injekcija inzulina dnevno, dugogdjelujućeg i sporodjelujućeg. I pored svega toga, ima jako velike oscilacije nivoa šećera u krvi.
Liječnici su dali terapiju koja i ne pomaže kako bi trebala, pa mi tražimo i alternativne metode.
Prvo smo probali sa homeopatijom, pa smo dobili lijek lac mat, to je majčino mlijeko, i savjet da izbacimo kravlje mlijeko što smo i uradili. To već prakticiramo dva tri mjeseca. Međutim, i dalje je visok tromjesečni prosjek šećera, hemoglobin ide i do 9.
Moje je pitanje upućeno svima koji imaju neke alternativne savjete, jer konvencionalna medicina mu je spasila život, to je istina, ali šećeri osciliraju iz dana u dan. I to ostavlje dugoročne posljedice na njegov organizam.
Mala napomena da je sasvim drugo pitanje alternativno liječenje dijabetesa tipa 2, jer tu još uvijek ima inzulina u organizmu, a kod dječijeg dijabetesa tijelo više nije u stanju proizvoditi inzulin.