Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Smrad iz sudopera

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Smrad iz sudopera

Vec par tjedana me muci smrad iz sudopera... mislila sam da je iz odvod gjde ide sva voda dolje pa sam ribala i prala i stavljala Domestos i sve zivo i nikako da nestane smrad... i onda sam tek danas otkrila da smrad zapravo dolazi iz ona mala grilja sa strane - ima 6 duge rupe, sa desne strane, izgleda kao da mozes ubaciti 5 kuna u svaku tu rupicu (a to je u biti odvod za ako ti poplavi sudoper, jel tako?!). uglavnom, smrad dolazi od tamo! problem je taj sto se to ne moze otvoriti i zbog toga ne moze se ocistit... pa se pitam - kako da to ocistim ili da se rijesim mirisa sto dolazi od tamo?

hvala!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moje rješenje traži mrvicu domišljatosti, ali meni fercera pa ti vidi.
    Elem, ima po dućanima sanitarija za kupiti adaptere za sve i sva, pa tako i adapter kojim se crijevo od tuša spaja na navoj od pipe sudopera. Pošalješ zakonitog u takav dućan, eventualno s uzorcima (tuš crijevo i odšarafljena cijev od pipe sudopera) i on se vrati doma s adapterom. Potom našarafiš crijevo od tuša (bez slušalice) na navoj od slavine i postala si naoružana i opasna. Kuhinjskom krpom zaštitiš kuhinju od raspršene vode i u suradnji sa zakonitim pojačavaš mlaz usmjeren na zmazani odvod. Nakon oko 5 sekundi odvod je čist k'o frulica.
    Jako važan korak: pospremi adapter na sigurno mjesto za drugi put.

Istim takvim adapterom možeš kuhinjsku pipu pretvoriti u pipu za tuš-kabinu.
    Posljednje uređivanje od Davor : 28.09.2011. at 17:03

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ili ppoplavi sudoper i ulij u tu vodu neko sredstvo pa pusti da otiće kroz te rupe,ili špricom probaj naštrcati sode bikarbone sa octom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ja u te rupe ulijem domestos,

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Probala ja Domestos.... opet cu veceras probat i ostavit preko noci... mene sad muci druga stvar - zasto se sve cijevi ispod sudopera lako razdvoje a BAS onaj gdje ja imam smrad je zaljepljen sa silikonom tako da ga ne mozes skinuti i oprati?!?! ma na kraj ako mi nista ne uspije onda mi samo ostaje da skinem tu zalijepljenu cijevu, kupim novi, opet zalijepim i onda sam mirna! gledala sam u tu rupicu i ima debele crne naslage svudge, i cak su te crne komadice oko te dio cijevi kad gledam ispod sudopera... fuj, fuj, fuj!!! a bas su i biseri oni koji su napravili taj sudoper - trebali su predvidit da se i taj dio mora nekako cistit!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam u te rupe isto naljevala domestos i zatim ih čistila štapićima za uši. Potom bi samo isprala i smrad se više ne bi osjetio.

Vidiš, mogla bih to ovih dana opet napraviti, čisto radi prevencije.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nasipaj sodu u otvore pa dodaj ocat ili neko sredstvo za ciscenje na bazi octa, jako ce se zapjeniti.
    Nakon pola sata isperi s vodom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa problem i je uglavnom zato što je na te rupe dosta teško dobaciti tekuću vodu.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Prstima natrpam sodu i izlijem vruci ocat ravno iz kuhala za vodu. Dobar dio sode i octa zavrsi i u samom sudoperu.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

To sa sodom i octom sam napravila prije par mjeseci i zasad još uvijek ne smrdi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    problem je taj sto se to ne moze otvoriti i zbog toga ne moze se ocistit... pa se pitam - kako da to ocistim ili da se rijesim mirisa sto dolazi od tamo?

hvala!
    Ni kod mene se ne može to otvoriti, ali se može odvodna cijev koja od tamo vodi u glavni odvod.
    I kad to opereš, smrada nestane.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u te rupe isto naljevala domestos i zatim ih čistila štapićima za uši. Potom bi samo isprala i smrad se više ne bi osjetio.

Vidiš, mogla bih to ovih dana opet napraviti, čisto radi prevencije.
    Isto ovako, a ako i dalje smrdi uzmem šrafciger (odvijač) i rastepem cijeli sudoper i očistim. Nije teško sastaviti.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

koristim sistem sličan Davorovom
    natrpam Domestos ili Cilit za masnoće, ili šta već imam od tih strahotnih sredstava koja jedu sve živo, sačekam kojih 15-tak min. i počnem špricati vrelu vodu u te otvore ručnom špricalicom (preostalom od sredstva za pranje prozora), usput se pomognem čačkalicom da izbacim van ono što neće da izađe samo
    po potrebi ponovim postupak ako nije sve snježno bijelo iz prvog pokušaja
    kompletan postupak obavljam svako toliko, kad skužim da treba

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u vrelu vodu stavi prašak za bijelu robu i izosana pa izlij u odvode. pazi da to ne udišeš i da ne prosipaš po odjeći jer ju izbjeljuje.

ovime možeš uklanjat i svu prljavštinu na sanitarijama a djeluje i kao dezinfekcijsko sredstvo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mješanje izosana i izbjeljivača? zašto?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj skandy prvotno napisa Vidi poruku
    u vrelu vodu stavi prašak za bijelu robu i izosana pa izlij u odvode. pazi da to ne udišeš i da ne prosipaš po odjeći jer ju izbjeljuje.

ovime možeš uklanjat i svu prljavštinu na sanitarijama a djeluje i kao dezinfekcijsko sredstvo
    Osim ako se ne živi u mikrobiološkom laboratoriju, takva dezinfekcija je sasvim nepotrebna i štetna.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    mješanje izosana i izbjeljivača? zašto?
    nemam pojma zašto. radim tako jer sam čula za to i vidim da mi koristi. kad to dvoje izmješaš to počne kuhat. meni očisti i ono što onaj crni domestos gel nije a i škafovi mi profunkcioniraju za čas
    Posljednje uređivanje od skandy : 01.10.2011. at 21:03

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

treba dobro paziti da se takve mješavine ne udahne, mogu jako oštetiti sluznicu pare koje ispuštaju razni kućni eksperimenti

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uh, to je pravi otrov. Nikako pustati djecu blizu prije dobrog zracenja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •