Ja bez problema radim bez ulja, pogotovo piletinu. Skinem kožu, na jako vruću tavu poslažem batke i zabatke ( ma dobro može i ostalo, ali ovo je najčešće da tako radim jer moji obožavaju), meso se u prvi tren primi za tavu, ali kada se zatvore pore na toj strani onda se lako odvaja. Okrećem dok nije "pečeno sa svih strana" i zatim polijem vodom ili juhicom, začine koje volimo i pustim da voda pokipi i na kraju dobije još i malo boje. Na kraju dodam svega par kapi maslinovog ulja ( može i bez toga ali volim okus svježeg domaćeg maslinovog ulja). Batci su mekani, sočni, ukusni, a pečeni bez ulja i time puno zdraviji. Za neke stvari ipak stavim nešto ulja, recimo kada dinstam luk za saft i to min količinu koju na kraju ocijedim.Meni je to SF kao i zepter pečenje sa kapi ulja. Probala peći tako meso i nije mi jasno kako se moglo zaljepiti za tavu a tako lijepo kažu da je to nemoguće, moš mislit. Tako da što se mene tiče sve te fore kuhanje bez vode, pečenje bez ulja kod mene više ne piju vodu.
Možete li mi reći vi koji imate fritezu koliko ste ju platili i gdje. Gledam po dučanima i zaključak je da ima razlika u cijeni za onu manju i do 300 i više kuna. Pa da razmijenimo iskustva i saznamo gdje kupiti tehniku a ne potrošiti više nego treba, ipak je dosta skupa tava. Cijene ću zaokružiti onako odokativno koja kunica gore dolje nije bitna, da ne pišem baš onih 9,99.
Recimo ovako - u Intersparu jućer sam vidjela da je 1500,00 kn, može do 6 rata bez kamata na kartice.
Merkator VG 1380,00 do 12 rata ( do sada najpovoljnije)
Gledala sam u Pevcu, nisam točno zapamtila ali je bila skuplja dosta nego ova u Intersparu.

Odgovori s citatom